Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Článek : Montáž DRL - světla pro denní svícení - Accord 7G
Fórum: Elektroinstalace
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 5
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2014 , 1:07   Citovat  

Petr 78 napsal:
je to dobrý

A u CR-V se přímo nabízí perfektní pozice pro DRL světla v mřížce pod světlometem.
Při troše štěstí seženeš DRL světlo s přesným rozměrem a bude krásně navazovat na hlavní světlomet.
Designově dokonalé, nerušivé a funkční.

Jo, jo, takhle by to bylo samozřejmě ideál, že, ale mám dojem, že tak, jak jsem si to vysnil na obrázku to asi nedopadne. Nějaké tipy mám, ale budu muset měřit a to asi přesně, neb to žebrování má ty mezery hodně tenký a nějak moc do toho řezat, abych to zvětšil, se mi úplně nechce...
A nebo budu muset zaříznout ty DRL světla Velmi šťastný

+IMG_0326+ DR-L 1.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
+IMG_0326+ DR-L 1.jpg, 2.19 MB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2014 , 23:56  Naposledy upravil SaKaL dne 16.6.2014 , 23:59, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Odpovím si sám a hlavně sem přidám svůj příspěvek z tématu Co jste dnes udělali na vašich Honda.
Sice už je to nějaký ten pátek hotovo, ale tady v této diskusi to bude mít také jistě své opodstatnění...

4.5.2014
Dnes jsem se konečně dostal k instalaci modulu pro denní svícení pomocí dálkových světel od MisterDotCom. Stojí to teda raketu, ale po předlouhém bádání nad denními světly či jinými bastly, je tohle zcela jednoznačně nejelegantnější, nejčistší, nejjednodušší, a co se pracnosti týče jednoznačně nejrychlejší, řešení.

+20140423_181446+.jpg

+20140423_181446+.jpg, 874.88 kB

+20140504_180748+.jpg

+20140504_180748+.jpg, 704.78 kB

+20140504_181304+.jpg

+20140504_181304+.jpg, 856.64 kB

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2014 , 23:58   Citovat  

Po menší diskusi bylo mou odpovědí:

5.5.2014
Táák, konečně jsem u compu...
Jsem tedy nečekal, že se tady strhne až taková vlna nevole Smutný
Inu, věřte mi, že jsem se hodně dlouho musel přesvědčovat k tomuto výslednému řešení. Jak jsem psal, stojí opravdu raketu, cenu si najděte sami, mohlo by vás asi klepnout Úsměv

První plán byl klasická DRL - viz tudy odkaz , nicméně žádná taková, která by svojí velikostí a tvarem seděla jako ulitá, nebo kvůli kterým bych nemusel řezat do mřížky, jsem nenašel. Bohužel, žádné jiné místo na autě není (pro mne) vhodné pro montáž nějakých jiných DRL světel.

Další myšlenka mne zavedla k výměně stávajících mlhovek za DRL světla - jako asi nejideálnější volba mi přišla tato tudy odkaz , což by pak vypadalo asi nějak takhle (viz obrázek dole pod textem). Ideální řešení, ALE... Nebylo by to úplně jednoduché, spíše naopak - představa demontáže nárazníku, rušení origo mlhovek, tahání kabeláže a hlavně jak vyřešit montáž světel do nárazníku, kde na to není žádný úchyt? Pro někoho, kdo s autem nemusí týden jezdit, má garáž nebo zahradu, asi řešitelné, ale pro mne nepřicházející v úvahu.

Předposlední řešení, které se probojovalo do finálového kola, a které by nakonec, nebýt tudy příspěvku od ACCIho, určitě vyhrálo, byl zmíněný CZ kit, ve své tudy Economi verzi . Finančně určitě zajímavější než konečný vítěz, ale po diskusi s Aldou, který se s tímto modulem celkem vyvztekal (viz Hlavator nebo Hellborn, ale ti nemají, alespoň myslím, Economi verzi) a s přihlédnutím ke složitější montáži, jsem toto nakonec také zavrhl a...

... vybral výše zmíněný Tagfahrlichtmodul Made in Germany, který mi vyhovoval zejména řešením "Plug&Play", bez jakéhokoliv zásahu do auta (a to ať už do drátů ke světlům, zásahů do karoserie a nebo někam jinam) a rychlostí "montáže" - za půl hodiny jsem to měl i s tím, že jsem si vyrobil molitanové "lůžko" a omotal kabely "mechovkou". Nebýt toho, že má CéeR-Véčko tak "suprově" umístěnou pojistkovou skříňku, tak by to bylo za 15 minut.

Poznámky o Policii jsou trochu mimo, neb si vážně nemyslím, že by Policie měla až takový přehled o všech autech co má kde svítit za denní svícení, z toho vážně strach nemám. A STK? Jednou za dva roky mi vážně nebude dělat problém si vytáhnout ten jeden adaptér s pojistkou tak, aby se to vůbec nerozsvítilo...
A technické zpracování modulu? Nevim no, neřikám, že by to nemohlo být o něco lepší, na druhou stranu je to malé, všude se to vejde, nikde to nepřekáží a pájené spoje jsou docela standardní cesta ke spojení drátu a tišťáku, takže v tom problém taky nevidím. Pár věcí Úsměv jsem už taky pájel a řekl bych, že tohle je pájené velmi pěkně...
Takže asi tak, no Úsměv Jak píše 2bep - škoda, že ta naše Honda tohle začala řešit až s křížkem po funuse...

DRL angel eyes.jpg

DRL angel eyes.jpg, 832.81 kB

kuznec82 je teď offline  kuznec82
0
PříspěvekZaslal: 29.8.2014 , 18:40   Citovat  

zdar .. pro inspiraci

IMG_20140829_175538.jpg

IMG_20140829_175538.jpg, 2.58 MB

r080 je teď offline  r080
0
PříspěvekZaslal: 10.9.2014 , 12:33   Citovat  

Zdravim, resil nekdo DRL u CTDI? Myslel jsem, ze to zapojim tak, jako autor tohoto vytecneho navodu. Tedy ten spinaci vodic na spinac zarazene zpatecky, ale prd se v tom vyznam a nemuzu to tam najit. Neporadi nekdo?

Martin T. je teď offline  Martin T.
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.9.2014 , 12:49   Citovat  

r080 napsal:
Zdravim, resil nekdo DRL u CTDI? Myslel jsem, ze to zapojim tak, jako autor tohoto vytecneho navodu. Tedy ten spinaci vodic na spinac zarazene zpatecky, ale prd se v tom vyznam a nemuzu to tam najit. Neporadi nekdo?

Ahoj.

Spínané napětí je i od motorku naklápění světel. Měl jsem to tak napojené jak u Civica tak u Accorda a žádný problém.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2014 , 20:03   Citovat  

Nemá náhodou někdo zkušenost přímo s těmito světly - SJ-299EN odkaz a nebo obdobnými od stejného výrobce v tomto směru:

ad 1) po nastartování a nerozjetí se světla po cca 2:10 min. zhasnou - 3x vyzkoušeno

ad 2) po bodu 1) pak 1x po malém rozjetí se světla rozsvítila, po zastavení zhasla, pak se zase aktivovala šlápnutím na brzdu a nebo rozjetí, a po vypnutí motoru ještě pár vteřin svítila, při druhém pokusu (po zhasnutí po těch 2:10 min. po nastartování a nerozjetí se) se při stejném rozjetí jako předtím nerozsvítila.

Je to normální funkce světel a nebo nějaká chyba? Na autě je mám od včerejška, takže jsou nová, automatické zapínání/vypínání a ovládání podle přepínání parkovaček, potkávaček jinak funguje

Díky za postřehy Mrk, návod k nim nemám a nic kloudného jsem nenašel Smutný

0
PříspěvekZaslal: 11.10.2014 , 20:51   Citovat  

HIGHTOWER napsal:
Nemá náhodou někdo zkušenost přímo s těmito světly - SJ-299EN odkaz a nebo obdobnými od stejného výrobce v tomto směru:

ad 1) po nastartování a nerozjetí se světla po cca 2:10 min. zhasnou - 3x vyzkoušeno

ad 2) po bodu 1) pak 1x po malém rozjetí se světla rozsvítila, po zastavení zhasla, pak se zase aktivovala šlápnutím na brzdu a nebo rozjetí, a po vypnutí motoru ještě pár vteřin svítila, při druhém pokusu (po zhasnutí po těch 2:10 min. po nastartování a nerozjetí se) se při stejném rozjetí jako předtím nerozsvítila.

Je to normální funkce světel a nebo nějaká chyba? Na autě je mám od včerejška, takže jsou nová, automatické zapínání/vypínání a ovládání podle přepínání parkovaček, potkávaček jinak funguje

Díky za postřehy Mrk, návod k nim nemám a nic kloudného jsem nenašel Smutný

mmm tak něco je špatně ten modul reaguje na změnu napětí při nastartování - start svítí - chcípneš vypnou buď je vadný modul nebo ti blbne dobíjení údajně za to může i stav baterie co jsem se dočetl na netu tak tenhle typ s aut. modulem dělá neplechu .. mam obdobné světla a občas zhasnou samovolně za jízdy..

edit:pěkný kola čoveče ..

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2014 , 21:18   Citovat  

Tak to vypínání po cca 2:10 min. asi bude chtěné, udělalo to po stejné době 3x, takže to i chápu, stání jen s nastartovaným motorem v zimě nebo v noci např., tak proč to svítit. Baterii mám novou, Torque diagnostika nějakou neplechu v dobíjení neukazuje, při plynu cca 14.6-7 V, při klidu kolem 13 V, min. jsem našel v historii 12.5 V, takže to vypadá asi jen na tu blbou krabičku. no mám to instalované od včera, tak v pondělí se stavím reklamovat... Blbý je, že člověk za jízdy neví, zda to svítí nebo ne Smutný By se celkem hodila nějaká kontrolka...

A děkuji za ty kola Mrk

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2014 , 21:35   Citovat  

HIGHTOWER napsal:
Tak to vypínání po cca 2:10 min. asi bude chtěné, udělalo to po stejné době 3x, takže to i chápu, stání jen s nastartovaným motorem v zimě nebo v noci např., tak proč to svítit. Baterii mám novou, Torque diagnostika nějakou neplechu v dobíjení neukazuje, při plynu cca 14.6-7 V, při klidu kolem 13 V, min. jsem našel v historii 12.5 V, takže to vypadá asi jen na tu blbou krabičku. no mám to instalované od včera, tak v pondělí se stavím reklamovat... Blbý je, že člověk za jízdy neví, zda to svítí nebo ne Smutný By se celkem hodila nějaká kontrolka...

A děkuji za ty kola Mrk

Musí ti to dobíjet i na volnoběch normálně kolem 14.0 - 14,5 pokud ti to padá na volnoběh k 13V nebo až 12.5V tak je někde chyba, nejspíš v regulátoru v altíku ...

0
PříspěvekZaslal: 11.10.2014 , 21:45   Citovat  

HIGHTOWER napsal:

A děkuji za ty kola Mrk

no ja mam za kontrolku ohleduplné spoluřidiče vždy bliknou když mi to zhasne Velmi šťastný torque jsem taky zkoušel a voltage dobrá.. máš I-ctdi určitě ne?příště světla bez automatiky ..až to vyřešíš tak se poděl o zkušenost

0
PříspěvekZaslal: 11.10.2014 , 21:49   Citovat  

reznicek9 napsal:
Musí ti to dobíjet i na volnoběch normálně kolem 14.0 - 14,5 pokud ti to padá na volnoběh k 13V nebo až 12.5V tak je někde chyba, nejspíš v regulátoru v altíku ...

ahaa tak to bude kámen úrazu ..dík

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2014 , 23:34   Citovat  

reznicek9 napsal:

To mi moc nesedí, u všech aut co jsem kdy měl na volnoběh to šlo na nějakých kolem 13 V, jen při plynu více. Zkusím to tedy zjistit v Hondě, zda je to opravdu špatně, neb mi to moc nesedí. Známej, co se věnuje a prodává i tyto světla mi dal info, že ta řídící jednotka denního svícení má fungovat v rozpětí v hodnotách 12.0 - 14.4 V, tak fakt nevím, no uvidím, co mi řeknou na reklamaci, kde mi to montovali...

kuznec82 napsal:
no ja mam za kontrolku ohleduplné spoluřidiče vždy bliknou když mi to zhasne Velmi šťastný torque jsem taky zkoušel a voltage dobrá.. máš I-ctdi určitě ne?příště světla bez automatiky ..až to vyřešíš tak se poděl o zkušenost

To myslíš jak, bez automatiky? Místo ŘJ denního svícení nějaké relé, či modul denního svícení a klasiku světla bez ŘJ? Takže modul odkaz 1 nebo odkaz 2 třeba k těmto světlům odkaz 3

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2014 , 8:26   Citovat  

To bylo za dob škodovek atd. kdy se musel alternátor otáčkama nabudit, ale v dnešní době, fakt auta drží přes 14V a když ne tak je něco špatně. Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2014 , 15:33   Citovat  

Tak mám 2 možná řešení, které zkusím:

1. zapojení napájení ŘJ - červený + drátek - ne na baterii, ale přímo na + alternátoru, případně kontrola ŘJ, zda je
OK

2. výměna světel za jednodušší bez té ŘJ - zapojuje se ne na + napájení, ale na spínací skříňku, např. světla SJ 286, SJ 287

Takže napřed zkusím 1. a když to nepomůže, tak 2.

Vesměs lépe zapojení na spínačku obr. 1 než na baterii obr. 2

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2014 , 7:45   Citovat  

reznicek9 napsal:
To bylo za dob škodovek atd. kdy se musel alternátor otáčkama nabudit, ale v dnešní době, fakt auta drží přes 14V a když ne tak je něco špatně. Úsměv

Tak špatně bude ta instalace, výrobek, neb když mám zapnuté xenony, tak nespadne napětí při stání pod 14 V, když zapnu to denní svícení, dostane se to při stání i na 12,3 V

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2014 , 19:20   Citovat  

Takže dneska 2 hoďky - vyměněno pojistkové pouzdro, občas to prý dělá - výsledek beze změny, pak připojeno na alternátor, tam už to šlape, i když po přepnutí na potkávačky a pak vypnutí zase na denní svícení to jednou problikne a pak už svítí zase trvale. Zkusí zjistit, zda je k tomu možná kabeláž na spínání spínací skříňkou. No, budu to dále sledovat a uvidíme, jak se to bude dále chovat.

A napětí po odpojení světel při nezatížení a zahřátí motoru na baterii prostě je 12,7 V cca... To zkusím zjistit, zda to tak má být...

Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2014 , 20:01   Citovat  

Díky za info.Také s tím trošku bojuju, mám tam nějakou jednotku namontovanou přímo v Hondě od minulého majitele.Je také závislá na zvýšení napětí při nastartování ale funguje to zrovna jak se tomu chce.V noci to poznám ale ve dne nepoznám jestli se mi světla rozsvítili nebo ne.Takže to také zkusím zapojit přímo na alternátor a uvidíme Velmi šťastný
Nevíš kde přesně ti to napojili? Dík

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2014 , 20:13   Citovat  

Je to zapojený na + na altíku, když na to koukáš zepředu, tak je to na pravé straně altíku, je tam šroub a svazek vedoucí k baterii na +

Ve dne se to dá poznat, ono to nefungovalo hlavně při zastavení, takže v odraze auta před tebou bylo vidět, zda svítí nebo ne... a navíc když kleslo napětí, mám Torque, tak to taky zhaslo, teď to už nedělá... Ale i tak to budu chtít vyřešit k plnému fungování bez hlídání, zda svítí nebo ne...

Miroslav Mitrík je teď offline  Miroslav Mitrík
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2014 , 19:15   Citovat  

Zdravim panove, akurat som zacal tiez riesit otazku DLR na Accorda. Svietit cele dni xenonmi mi nepride ekonomicke ani prakticke. Riesenie by sa mi pozdavalo take, ze Acco po FL ma pri zapinani svetiel poziciu AUTO. V tejto polohe sa svetla spustia az po zotmeni. Otazka znie, ako by to bolo treba zapojit, aby LEDky svietili na pozicii AUTO a pri zopnuti svetelneho senzoru na palubke automaticky zhasli LED a rozsvietili sa xenony? to mi hlava nebere Mozno moc spekulujem, ale taketo riesenie sa mi zda asi najlepsie je to dobrý
Inak clanok a navod je to dobrý Honda

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2014 , 22:18   Citovat  

Miroslav Mitrík napsal:
Zdravim panove, akurat som zacal tiez riesit otazku DLR na Accorda. Svietit cele dni xenonmi mi nepride ekonomicke ani prakticke. Riesenie by sa mi pozdavalo take, ze Acco po FL ma pri zapinani svetiel poziciu AUTO. V tejto polohe sa svetla spustia az po zotmeni. Otazka znie, ako by to bolo treba zapojit, aby LEDky svietili na pozicii AUTO a pri zopnuti svetelneho senzoru na palubke automaticky zhasli LED a rozsvietili sa xenony? to mi hlava nebere Mozno moc spekulujem, ale taketo riesenie sa mi zda asi najlepsie je to dobrý
Inak clanok a navod je to dobrý Honda

Zapojíš to úplně stejně jako je napsáno v článku - pokud bude světlo, tak AUTOmatika Ti nerozsvítí ani ta obrysová světla, takže Ti budou svítit DRL. Až bude tma, tak AUTOmatika rozsvítí s xenony i obrysová světla a tím pádem DRL zhasne. Samozřejmě se bavíme o tom, že musíš mít shodný typ ovládání DRL světel jako je uvedený v článku...

mika je teď offline  mika
0
PříspěvekZaslal: 18.12.2015 , 14:42   Citovat  

Ahoj, neví náhodou někdo, kde by se u Acco 7g mohlo nacházet nějaké relé na automatické spínání světel? V servisu mi nainstalovali DRL světla a po celým dnu zkoumání nepřišli, jak vypnout klasický potkávačky. Takže mi DRL nakonec nezapojili, jenom připravili. Světla se mi automaticky zapnou až ve chvíli, kdy sepne motor. Nesepnou se spolu s kontrolkami. Dík za typ. Velmi šťastný

von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2016 , 14:02   Citovat  

Nazdar, po delší době váhání a hlavně uvědomění si ceny xenonů začínám uvažovat taktéž o instalaci DRL, ale chtěl bych si to udělat tak, aby mi DRL svítila společně s obrysovkama a teprve při zapnutí hlavních (potkávacích) světel zhasla. Jsem toho názoru, že auto by mělo být vidět ze všech stran, tedy i za zadu. No a zadní světla svítí až při zapnutí obrysových světel, tudíž předchozí postup je pro mě nevyhovující.
Pokud to někdo řešil na obdobné úrovni, rád bych se nechal inspirovat.
Je mi jasné, že napájení (+, tedy pozice zapal. klíče II) budu muset vzít z místa spínání obrysovek a deaktivace z z místa (patrně ze svorkovnice) kde se spínají potkávací světla (patrně taky z rozvodné skříňky).

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2016 , 15:57   Citovat  

A nebude jednodussi nechat vse jak je v navodu, jenom vypinani DRL udelat od potkavacich misto obrysovek? Drat na deaktivaci DRL proste pripojis k zarovce potkavaciho svetla a ne k obrysovemu...
Budes mit jistotu, ze Ti alespon neco bude svitit...
Nebo si priprav oba draty az pujdes na technickou... Úsměv

Petura je teď offline  Petura
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2016 , 16:09   Citovat  

SaKaL napsal:
Odpovím si sám a hlavně sem přidám svůj příspěvek z tématu Co jste dnes udělali na vašich Honda.
Sice už je to nějaký ten pátek hotovo, ale tady v této diskusi to bude mít také jistě své opodstatnění...

4.5.2014
Dnes jsem se konečně dostal k instalaci modulu pro denní svícení pomocí dálkových světel od MisterDotCom. Stojí to teda raketu, ale po předlouhém bádání nad denními světly či jinými bastly, je tohle zcela jednoznačně nejelegantnější, nejčistší, nejjednodušší, a co se pracnosti týče jednoznačně nejrychlejší, řešení.

kde jsi to kupoval?
taky jsem měl v plánu tu jednotku co jsi zmiňoval, že s ní jsou potíže při montáži Úsměv jestli je tohle plug & play, tak paráda

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2016 , 17:10   Citovat  

Petura napsal:
kde jsi to kupoval?
taky jsem měl v plánu tu jednotku co jsi zmiňoval, že s ní jsou potíže při montáži Úsměv jestli je tohle plug & play, tak paráda

tudy misterdotcom.de

Carlos66 je teď offline  Carlos66
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2016 , 19:04   Citovat  

kuznec82 napsal:
zdar .. pro inspiraci

Auto pěkný, nic proti, ale to denní svícení, to je "nádhera" !!! Urazil bych hlavu těm, co schválili přídavná denní světla !!!

spoon je teď offline  spoon
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2016 , 22:55   Citovat  

von-pivoj:svit prednima mlhovkama pri rozsvicenejch parkovackach,vysledek je stejnej a nebude te to stat ani korunu Velmi šťastný

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2016 , 23:02   Citovat  

spoon napsal:
von-pivoj:svit prednima mlhovkama pri rozsvicenejch parkovackach,vysledek je stejnej a nebude te to stat ani korunu Velmi šťastný

To si jeden myslel taky a protože si takhle osvítil auto a měl zrovinka zákaz řízení, tak si dá pár měsíců "dovolené"... HaHaaa

spoon je teď offline  spoon
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2016 , 23:24   Citovat  

Hellborn napsal:
To si jeden myslel taky a protože si takhle osvítil auto a měl zrovinka zákaz řízení, tak si dá pár měsíců "dovolené"... HaHaaa

To je jinej chabr Velmi šťastný
Ale pokud chce denni pouzivat s parkovackama,coz podle mne neni pripustny,aby mu svitil i zadek,tak tohle reseni je upe stejny a usetreny penize za drl si muze schovat na pripadnou pokutu Velmi šťastný

Obsah fóra Honda-club.cz   
Článek : Montáž DRL - světla pro denní svícení - Accord 7G
Fórum: Elektroinstalace
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina