Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Zkrácené řazení ANO/NE
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2008 , 14:31   Citovat  

Ahoj,když řadím,tak mi to přijde hrozně zdlouhavé - jako bych u plotny míchal polívku,proto bych chtěl kratší řazení

Měli byste nějaké doporučení na nějaký kvalitní výrobek ?

např tudy odkaz
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
coroner je teď offline  coroner
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2008 , 15:47   Citovat  

Ja bych se na to podělal...

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2008 , 15:54   Citovat  

Já bych to tam taky nedával. Synchrony pak dostávají hodně zabrat a můžou ti za nějakou dobu udělat papa

Mně při hodně rychlém řazení ve vysokých otáčkách (při sprintech) občas "škrtne" i s normální řadící pákou. A rozhodně nemám vadnou převodovku (86 000Km najeto, nový olej Honda MTF).

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2008 , 15:57   Citovat  

Petr 78 napsal:
Já bych to tam taky nedával. Synchrony pak dostávají hodně zabrat a můžou ti za nějakou dobu udělat papa

a to bych nerad,aby udělaly papa a co kdybych si tu radičku jen zkrátil ??? myslíte že by to bylo možné muhehe to by taky přece zkrátilo chod páky Úsměv

určin je teď offline  určin
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2008 , 16:05   Citovat  

tzv. zkracene razeni mam a je pravda, ze odchazeji synchrony docela rychle..
Kdyz zkratis fofrklacek, budes mit kratsi chod, ale bude se ti radit o neco hure Úsměv
delal jsem to tehdat na pazoutovi Úsměv

Lukas je teď offline  Lukas
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2008 , 16:32   Citovat  

Já mám na ED9 short shifter od TSS Tuning, řazení je bezproblémové, snad vždy jsem se trefil, na Tarze mám pak DC Sports odkaz podpořený silentbloky od Energy Suspension odkaz řazení je naprosto bezchybné a díky polyuretanovým silentblokům maximálně přesné a bez vůle!

Pokud se někomu bude zdát $100 za short shift jako velké pálka...tak kámošovi jsem sehnal Fidanzu odkaz je to také kvalitní short shift a v místech otvoru pro šroub má válečková ložiska...

Doporučoval bych třeba tu Fidanzu + Energy Suspension polyuretanové silentbloky...short shifter nejlépe dual bend (u single bend není tak dobře čitelný zařazený rychlostní stupeň)...

...kdyby někdo měl zájem něco takového sehnat...ať mě neváhá kontaktovat.

gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2008 , 18:09   Citovat  

Lukas: naprosty souhlas.. OK Ja mel na sve cervene od TSSka komplet zkracene rizeni, kulisu a s kratsi prevodovkou a zkracenym klackem s radickou to dohromady ve vysledku znamenalo razeni 0,5cm kazdy kvalt..je to silena brutalita, ale kdo s ni jel, tak sdi to uzival..na sprinty super vec.. Hihi Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2008 , 18:14   Citovat  

gizmi napsal:
Lukas: naprosty souhlas.. OK Ja mel na sve cervene od TSSka komplet zkracene rizeni, kulisu a s kratsi prevodovkou a zkracenym klackem s radickou to dohromady ve vysledku znamenalo razeni 0,5cm kazdy kvalt..je to silena brutalita, ale kdo s ni jel, tak sdi to uzival..na sprinty super vec.. Hihi Velmi šťastný

až tak jo ? a co ty synchrony ? na kolik by mě teda celá ta TSS sranda stála ? Se stydím

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2008 , 18:20   Citovat  

MalTake: ja to mel cele pres par lidi z Nemecka, takze netusim vubec kolik ta sranda stoji normalne.. Hlavne to bylo cele stavene na vrchy a sprinty.. Mrk Jinak synchrony vpohodeee..nikdy to neprasilo, akorat tedy kdyz jsem ji vytocil za posunutej omezovac, tak obcas nesla na sprintech 2jka.. Smutný ale jak rikam pouze kdyz ji covek nalozil..a jinak diky kulise sla blbe zpatecka, ale ja jsem zvyklej uz radit za 1 a pak zpatecku (jsem se to naucil z favorita pořádnej výtlem a uz me to zustalo) takze asi tak OK Jinak celkove TSS tuning je firmaco doporucuji!!! Mel jsem od nich regl tlaku paliva, regulator VTi, svody, olejove vicko, atd atd..fakt mraky veci a pomer cena/ucel suprovej.. Mrk

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2008 , 18:20   Citovat  

kucí já mám fofrklacek od firmy homemade usa corp. a je to žrádlo -joystik , stálo mě to flašku :vytlem:dráhy jsou tak na 1/2 serie

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2008 , 18:22   Citovat  

gizmi napsal:
MalTake: ja to mel cele pres par lidi z Nemecka, takze netusim vubec kolik ta sranda stoji normalne.. Hlavne to bylo cele stavene na vrchy a sprinty.. Mrk Jinak synchrony vpohodeee..nikdy to neprasilo, akorat tedy kdyz jsem ji vytocil za posunutej omezovac, tak obcas nesla na sprintech 2jka.. Smutný ale jak rikam pouze kdyz ji covek nalozil..a jinak diky kulise sla blbe zpatecka, ale ja jsem zvyklej uz radit za 1 a pak zpatecku (jsem se to naucil z favorita pořádnej výtlem a uz me to zustalo) takze asi tak OK Jinak celkove TSS tuning je firmaco doporucuji!!! Mel jsem od nich regl tlaku paliva, regulator VTi, svody, olejove vicko, atd atd..fakt mraky veci a pomer cena/ucel suprovej.. Mrk

tak u zpátečky sme na tom stejně 1 a pak R HaHaaa

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2008 , 18:28   Citovat  

Monty: nekde jsem cetl navod "jak na vlastni zkracene rizeni u hondy" ..dokonce asi i nekde tady..ale myslim ze bych do toho nesel.. pořádnej výtlem

MalTake: no u ted uz byvale zlute sla zpatecka hur nez u te brutal zkracene cervene 2g pořádnej výtlem Navic jak rikam..proste jsem zvyklej uz a ikdyz sednu do sluzebaka, tak ta draha pri couvani je jasna pořádnej výtlem

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2008 , 18:30   Citovat  

gizmi napsal:
Monty: nekde jsem cetl navod "jak na vlastni zkracene rizeni u hondy" ..dokonce asi i nekde tady..ale myslim ze bych do toho nesel.. pořádnej výtlem

MalTake: no u ted uz byvale zlute sla zpatecka hur nez u te brutal zkracene cervene 2g pořádnej výtlem Navic jak rikam..proste jsem zvyklej uz a ikdyz sednu do sluzebaka, tak ta draha pri couvani je jasna pořádnej výtlem

už si jí prodal jo ? tu s tim křivym nárazníkem / blatníkem Velmi šťastný ,jo ?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2008 , 18:33   Citovat  

...u TSS-Tuningu stojí short shift 30 euro, silentbloky 49 euro + poštovné ??...maj to předražený...je buřt jestli máš Skunk, DC, nebo TSS...i Fadanza splní svůj účel...hlavně nebrat žádný no name!!

fígl je v tom, že u toho short shiftu to tam musíš sázet větší silou...a aby jsi nenamáhal ty synchrony...musíš mít to řazení přesné...proto short shift s kvalitním uložením (nejlépe dole ložisko) a polyuretanové silentbloky, jsou základ !!

...tu Fidanzu a Energy Suspension ti seženu tak za 1600...záleží za poštovném, clu a dph...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2008 , 18:34   Citovat  

MalTake: jj v patek odjela..bylo to vcelku rychle..novy majitel si privezl technika, zmerili si tlaky na valcich..vse slapalo jak ma..tahala suprove a na kosmetiku moc nekoukali.. sundano z ceny 2jka za presne to co rikas a nazdar bazar.. Myslim ze dalsi spokojeny majitel auta co jsem vypiplal.. pořádnej výtlem kazdopadne jeste par dilu doma mam a hodlam prodat a pak uz budu jezdit jen veterankem integrou Velmi šťastný docela se i tesim..

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2008 , 18:36  Naposledy upravil MalTake dne 1.6.2008 , 18:39, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Velmi šťastný já nic neřekl papa

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2008 , 18:38   Citovat  

MalTake napsal:
ááá takže integra joo ? hmmm VTEC

integra 1.generace ty vtecu Velmi šťastný

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2008 , 18:45   Citovat  

gizmi napsal:

kdo se bojí nesmí do lesa.v tom případě papa hurá pro usa šmejd je to dobrý

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2008 , 18:49   Citovat  

citace:
fígl je v tom, že u toho short shiftu to tam musíš sázet větší silou...a aby jsi nenamáhal ty synchrony...musíš mít to řazení přesné...proto short shift s kvalitním uložením (nejlépe dole ložisko) a polyuretanové silentbloky, jsou základ !!
pořádnej výtlem sorry , ale co má přesnost řazení společnýho s rychlostí jakou dokáže synchron zastavit kolo a zapadnout?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2008 , 19:29   Citovat  

...sorry...beru zpět...na synchronizaci rychlosti ozubených kol to vliv nemá...na přesnost řazení rychlostních stupňů ano...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2008 , 19:37   Citovat  

...a co se týče usa-šmejdu...já také apriori neodsuzuji tvou flexu a svářečku...tak ty prosím nehaň něco s čím nemáš zkušenosti...

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2008 , 20:10   Citovat  

Lukas napsal:
...a co se týče usa-šmejdu...já také apriori neodsuzuji tvou flexu a svářečku...tak ty prosím nehaň něco s čím nemáš zkušenosti...

Jak můžeš vědět s čím mám nebo nemám zkušenosti.
apriori mi vadí za něco v hodnotě pár stovek zaplatit několik tisíc -jen pro samolepku made by USA ,s tím,že se ti může stát že budeš stejně řezat a opravovat pozici páky,aby se s tím dalo řadit.
Pokud předělám šajtru ve 100%stavu nebo ji do něj uvedu(záležitost pár pouzder,vydřenej kloub jsem v životě neviděl) tak nepoznáš rozdíl a to mi říká zkušenost.Jediný plus přiznám u seřiditelnejch pák , kdy se dá nastavit přepákování přesně podle požadavku uživatele.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2008 , 20:44   Citovat  

...já mám na ESi Tarze právě ten s tou štelovatelnou koulí od Bidrina...a přestal jsem být spokojený s provedením...přeci jen soustružená, neleštěná, 10 mm průměr tyčka vypadá vedle Mugen hlavice celkem lacině...proto chci něco luxusního...a za DC Sports klidně $100 dám...

jinak mé zkušenosti jsou s těmito short shifty: TSS-Tuning na ED9, DC Sports na VTi Targa, Fidanza na ESi Targa, Bidrin na mé ESi...vše pasovalo OK...a vypadá supr...pokud jsi musel něco upravovat tak jsi narazil asi na nějaký šméjd...

Žemli je teď offline  Žemli
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2008 , 20:49   Citovat  

já si koupil asi před dvouma rokama noname na ebay i s hlavicí type R asi za 20 USD a behá suprově celou tu dobu

Rysa je teď offline  Rysa
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 7:28   Citovat  

co to jsou ty synchrony?

Meda je teď offline  Meda
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 8:43   Citovat  

Sorry že tady do toho skáču na otázku zkrácené řazení ANO sám ho mám,ale abych za něj dával 1000-1600kč tak to sorry fakt nejsem blázen Velmi šťastný Velmi šťastný
Souhlasím s Montym: flexa,svářecka a šup s ní z5 Velmi šťastný mám vyzkoušeno že dráha řazení je stejně dlouhá jako kdybych tam namontoval hliníkovou od TenzoR Je to tam.

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 8:50  Naposledy upravil Hellborn dne 2.6.2008 , 8:55, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Rysa napsal:
co to jsou ty synchrony?

článek

Moje zkušenost je, že se zkráceným řazením se musí umět řadit - párkrát jsem spočítak zuby.. Se stydím Po sundání (auto je prioritně na nákupy a aby se Péťa naučila řídit a neomlátila mi VTi) se mi to už nestalo - chyba byla mezi volantem a sedačkou nebo spíš řadičkou...

kamol je teď offline  kamol
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 8:51   Citovat  

Meda napsal:
Sorry že tady do toho skáču na otázku zkrácené řazení ANO sám ho mám,ale abych za něj dával 1000-1600kč tak to sorry fakt nejsem blázen Velmi šťastný Velmi šťastný
Souhlasím s Montym: flexa,svářecka a šup s ní z5 Velmi šťastný mám vyzkoušeno že dráha řazení je stejně dlouhá jako kdybych tam namontoval hliníkovou od TenzoR Je to tam.

jj vsak to je to stejne prece kdyz si to udelas sam nebo to koupis za 1500.ucel to udela ten stejny

lukes je teď offline  lukes
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.3.2010 , 22:13   Citovat  

Zdravím. Chtěl bych se zeptat, co je potřeba k instalaci short shiftu, jak je instalace časově a manuálně náročná. Dík

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.3.2010 , 22:16   Citovat  

balw napsal:
Zdravím. Chtěl bych se zeptat, co je potřeba k instalaci short shiftu, jak je instalace časově a manuálně náročná. Dík

potřeba je mít ten klacek, pak čekej klasický šrouby 10,12. lepší je shodit si střed výfuku ale jde to i bez, časově je to hodně závislí jestli to dáš na zdviži nebo jámě nebo na heveru HaHaaa ale neni to ani složitý, ani náročný na čas

Obsah fóra Honda-club.cz   
Zkrácené řazení ANO/NE
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina