Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Strana 8 z 137
stanokra je teď offline  stanokra
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.9.2014 , 23:20   Citovat  

hlásim čerstvý prírastok Honda Civic Tourer 1.6 ... dnes v kolesách len 80km, ale velké nadšenie.
MOžno je motor trochu hlučnejší ako 1.8, a viac vibruje, ale akonáhle sa motor zahreje tak sa citelne sklidní a je to nebe a dudy voči Octavii z rovnakým motorom. Určite pomože ešte vačší nájezd, ale super je i súčasny stav..
Krásne hladí menšie diery, alebo i retardery .. zda sa mi že ale vačšie diery už je cítit.
Pneumatiky su na niektorých typoch povrchu hlučnejšie, vplyv budú určite 17-ky, ale hlavne to že sú nové, pretože postupne sa dojem stratil ..

Zaujimavo je citit odozvy cesty cez volant, je to iné ako v OCT, zatial som nezaradil zda je to lepšie alebo nie. Musim skusit okresky.

Čo ma zatial trochu zarazilo, bola prvá skúsenost s radením, radenie bolo zo začiatku tuhé a pamatam si z testovacich jazd ladnejší pohyb - bol som radením rýchlosti nadšený . Mám dojem ale že sa to postupne rozhýbavá..

Zaujimave je, ze start stop u dieslu kritizuju, kvoli citelnemu startu, urcite ten start clovek pozna, na rozdiel od 1.8, ale je to velmi jemne i u 1.6, neruší to a nie je to neprijemne.

Prijemne su i dialničné rýchlosti.. motor sa úplne stratí a ostáva len okolitý ruch.

Ešte budem mať chvílu súbežně novú OCTIII, tak ich plánujem obe ešte lepšie porovnať, ale mám na OCT najazdené na II a III verzii hodne.. Ale nie je mi uplne jasne, ako može OCTAVIU niekto povazovat v testoch za lepsie auto. Jedine co je lepsie, je viac miesta vzadu, hlavne v III je to ohromný prostor, ale to nenapada ma kde inde by honda bola horsia.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.9.2014 , 23:34   Citovat  

to piskot : pls.. mam dva dotazy
- zatial som nezistil ako nastavit svetlo interieru (a zda to je mozne) , tak aby sa zasvietilo pri otvoreni dveri a bolo zasvietené kým napr. nenastartujem..
- zapol som pomocou MAIN tempomat, a nastavil si rychlost pomocou "-" ked dam CANCEL, tak sa vypne, ale ikonka tempomatu svieti dalej.. t.j ostava v pohotovosti a staci iba nastavit rychlost.
Nejde uplne deaktivovat ako proti akce tlacitka MAIN ?
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 19.9.2014 , 23:44   Citovat  

stanokra napsal:
to piskot : pls.. mam dva dotazy
- zatial som nezistil ako nastavit svetlo interieru (a zda to je mozne) , tak aby sa zasvietilo pri otvoreni dveri a bolo zasvietené kým napr. nenastartujem..
- zapol som pomocou MAIN tempomat, a nastavil si rychlost pomocou "-" ked dam CANCEL, tak sa vypne, ale ikonka tempomatu svieti dalej.. t.j ostava v pohotovosti a staci iba nastavit rychlost.
Nejde uplne deaktivovat ako proti akce tlacitka MAIN ?

Tempomat se za/vypíná tím main. Aktivace - a úprava rychlosti +/-.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.9.2014 , 15:54   Citovat  

Hellborn napsal:
Tempomat se za/vypíná tím main. Aktivace - a úprava rychlosti +/-.

dik... včera to vypnúť pomocou MAIN nešlo.. ale možno som iba nedosledne zatlačil.
Dnes, i po tvojej rade, úplna bez problémov ale to tlačítko má trochu hlbší pokles.. človek je asi z dotykových mobil zblbutý. Velmi šťastný

Podobne odvolávam osvetlenie interieru, vpredu sú len čtečí lampičky, osvetlenie je len v strede.. to mohli v Honde trochu domyslieť. Honda
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.9.2014 , 17:25   Citovat  

stanokra napsal:
dik... včera to vypnúť pomocou MAIN nešlo.. ale možno som iba nedosledne zatlačil.
Dnes, i po tvojej rade, úplna bez problémov ale to tlačítko má trochu hlbší pokles.. človek je asi z dotykových mobil zblbutý. Velmi šťastný

Podobne odvolávam osvetlenie interieru, vpredu sú len čtečí lampičky, osvetlenie je len v strede.. to mohli v Honde trochu domyslieť. Honda

V Accu mám vepředu čtecí lampičky,ale i přepínač off-door. Druhé osvětlení nad zadními sedačkami.
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.9.2014 , 20:24   Citovat  

Co se týče ovládání tempomatu, pořádně nerozumím tomu, proč je možné tempomat, resp. symbol tempomatu "vypnout". Vždyť stačí brzdou, tlačítkem Cancel, neutrálem, funkci tempmatu zrušit, a je to. V tomhle ale Honda není sama, je to asi úzus u všech automobilek. Co ale chválím je, že je možno tlačítkem + znovu ihned nastavit předchozí rychlost.

To stanokra: Přeju hodně šťastných a nadšených kilometrů za volantem Tourera. OK
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.9.2014 , 12:55   Citovat  

Hellborn napsal:
V Accu mám vepředu čtecí lampičky,ale i přepínač off-door. Druhé osvětlení nad zadními sedačkami.

no hold accord , v civicu asi šetrili nejaké vychytávky pre vyšší model Tak to koukám!
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.9.2014 , 13:12   Citovat  

piskot napsal:
Co se týče ovládání tempomatu, pořádně nerozumím tomu, proč je možné tempomat, resp. symbol tempomatu "vypnout".

je to poistka, že náhodou nezavadím o RES a auto mi nezačne zrychlovat v meste na dialničnu rychlost ktorú som mal predtým :O)
preto sa bol zvedavý na zrušenie pohotovostného režimu.

citace:
To stanokra: Přeju hodně šťastných a nadšených kilometrů za volantem Tourera. OK

Dík moc.. nadšenie obrovské ... dnes som s ním brázdil jak dialnicu, dlhodobejšie niekde k 140 - 150, a paráda, ale taká klasika.
ale hlavne okresky, okolo Prahy, skor poničené ako kvalitné , sama zákruta.. a nadšenie stúplo na maximum. Ten podvozok je zázrak, min.oproti Octavii je to riadny posun. Je to až skoro nebezpečné, pretože s ním dá jet slušne ostře.. trochu som sa bál o limity pneumatík , pretože podvodzok sa nenakloní a drží nádherne.

Na záver som si skúsil test, kde som občas testoval Octavku na jej hranice.. a to je esíčko na Šterboh.magistrále za lanovým mostom.. v OCT, vnejší pruh, si trúfnem okolo 75-80, auto sa nakloní ale drží. Nicméně ako šofér citím že som na hrane.. teraz som do toho Civicom vletel vnitrnim oblukom cez 90 na pětku..a podla mna som to zbytocne brzdil, auto do toho vošlo ako motokára.. aspoň ten pocit som mal :O) je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.9.2014 , 14:07  Naposledy upravil piskot dne 21.9.2014 , 14:59, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Jsem rád, že někdo další má z podvozku Tourera pozitivní pocit. Fakt si myslím, že jako celek je Tourer povedené auto.
Á propos, jaké pneumatiky teď k Toureru dávají?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.9.2014 , 14:37   Citovat  

stanokra napsal:
no hold accord , v civicu asi šetrili nejaké vychytávky pre vyšší model Tak to koukám!

Oproti Accordu Tourer jen nemá ty lampičky vzadu.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.9.2014 , 21:07   Citovat  

piskot napsal:
Á propos, jaké pneumatiky teď k Toureru dávají?

Mam tam Michelin Primacy HP, podla starších testov su vcelku dobré, akurat podla EU značenia maju horsiu znamku spotreby (až F, horšia ani není), ale zas vraj dobre sedia na mokru (B). Nicméně asi s jedná o staršie pneu, ktoré už sú nahradzované novšími Pilot Primacy 3 .. sám by som si asi dal jiné ale zatial sa nestažujem
Inak po dvoch dnoch spotreba - dokopy skoro 500 km, pokial som behal po Prahe 5.1 litra, okresky (ale tam bol hodne vplyv dialnice predtym) 5.0, dialnice 5.2 - mal som tempomat na 140, ale obcas som to skusal na 150. Real bude asi trochu vyšší ako počitač, zas na druhej strane to auto ešte nemá dostatočný nájezd
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.9.2014 , 22:57   Citovat  

stanokra napsal:
Mam tam Michelin Primacy HP, podla starších testov su vcelku dobré, akurat podla EU značenia maju horsiu znamku spotreby (až F, horšia ani není), ale zas vraj dobre sedia na mokru (B). Nicméně asi s jedná o staršie pneu, ktoré už sú nahradzované novšími Pilot Primacy 3 .. sám by som si asi dal jiné ale zatial sa nestažujem
Inak po dvoch dnoch spotreba - dokopy skoro 500 km, pokial som behal po Prahe 5.1 litra, okresky (ale tam bol hodne vplyv dialnice predtym) 5.0, dialnice 5.2 - mal som tempomat na 140, ale obcas som to skusal na 150. Real bude asi trochu vyšší ako počitač, zas na druhej strane to auto ešte nemá dostatočný nájezd

My máme Turanzy ER300 a jsou v pohodě. Auto si s nimi rozumí...Úsměv
Koukám, že se svojí spotřebou okreskách na dálku 5,8 l nejsem od dieselu tak daleko... Velmi šťastný Ovšem realita je taková, že coby městské přibližovadlo, ráno 10 km do města, odpoledne zpět domů, k tomu nějaké delší vyjížďky (do 25 km Úsměv ), a spotřeba je 7 l. Což se mimochodem neliší od hatchbacku MY2012. Neřekl bych, že palubák kecá, spíš mi na něm tak trochu irituje, že dojezd ukazuje fakt podle toho, jakým stylem s autem jedu...
   Návrat  
Sporťák je teď offline  Sporťák
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.9.2014 , 9:13   Citovat  

piskot napsal:
To se hezky čte... Úsměv
Proč jsi to tolikrát zkoušel, když nakonec rozhodl kufr...? Tak to valím bulvy

No nejdřív jsem řešil, že se svými 120kg se do Civika celkem blbě dostávám a vždycky při nastupování si urazím hlavu. Tím přebíháním a zkoušením jsem si ověřil, že to chce jen mít ten grif a půjde to u bez zranění. Díky tomu, že táta koupil C9G a měl jsem možnost se s ním projet, tak jsem si ověřil, že to půjde. Až pak jsem se teprve začal dívat jestli stačí hatchback nebo radši kombík. Ten Tourer se mi líbí víc, ale rozdíl v ceně oproti hatchbacku je fakt velký. Uvidíme. Jinak co mě ještě celkem nemile překvapilo bylo to, jak málo místa nad hlavou je vzadu u toho hatchbacku. Mám jen 176cm a nemohl jsem se tam srovnat, sednout si a opřít si hlavu o opěrku bylo nemožné, vždycky jsem dřív než na opěrku narazil na strop. Naštěstí vzadu jezdit nebudu, jen děti. Ale i tak, u dětské autosedačky mám napsáno, že v Hondě Civic je ji možno používat jen do výšky dítěte max. 135cm, kvůli tomu, že pak se opírá o C sloupek. Mám 5-ti letou holku a už má 118cm Tak to koukám!
I táta řešil jaké zimní pneu na C9G, v Hondě mu nabídli 16" komplet za 15 tisíc. Vzhledem k tomu, že plecháč i na internetu vyjde na 1500/ks a pneu jako Barum Polaris 3 taky kolem 1500-1600 tak ta cena není tak strašná. Jen je otázka jestli ty kola jsou včetně TMPS.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.9.2014 , 20:36   Citovat  

piskot napsal:
Koukám, že se svojí spotřebou okreskách na dálku 5,8 l nejsem od dieselu tak daleko... Velmi šťastný

nooo.. som ešte v záběhu Úsměv a hlavne, verím že na okreskách sa vo finále priblížim 4 litrom, někdy i pod.

Práve som uvažoval jak sa resetuje spotreba, tak aby som videl jednotlivé jazdy, teraz to vypadá, že vidím celkový súhrn
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.9.2014 , 22:24   Citovat  

stanokra napsal:
nooo.. som ešte v záběhu Úsměv a hlavne, verím že na okreskách sa vo finále priblížim 4 litrom, někdy i pod.

Práve som uvažoval jak sa resetuje spotreba, tak aby som videl jednotlivé jazdy, teraz to vypadá, že vidím celkový súhrn

Už jsem to tu kdysi psal, že se dostaneš na 3,56 l/100 km... Velmi šťastný Úsměv
Prohlídni si ovládání palubáku, můžeš si nechat zobrazovat spotřebu za souhrn, za tripy A a B, dojezd, atd. Oproti MY2012 to můžeš přehazovat i za jízdy...Úsměv Resetovat to můžeš buď manuálně, automaticky od zapalování, od dotankování.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.9.2014 , 22:34   Citovat  

To Sporťák: Čéče, to je divný, já za sebou vezl tchána, asi tak tvé váhové kategorie, ale na výšku cca. 185 cm. A že by si naříkal, že mu čumí hlava ze střechy ven Velmi šťastný , to si nevybavuji... Tak to valím bulvy Pravda, musel jsem posunout sedačku, aby přeci jen ty svoje nohy vzadu "složil", ale ve výsledku to nebylo nic, co by oba nás omezovalo natolik, že bych si řekl, tohle se tedy nepovedlo... Co mě překvapilo, že auto snad o obsazení čtyřmi dospělými lidmi ani nevědělo, podvozek dál byl v pohodě, motor to zvládal taky, i když asi nějaký prudší kopec by přeci jen prozradil, že benzín nemá "dole" krouťák na rozdávání.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.9.2014 , 8:44  Naposledy upravil stanokra dne 23.9.2014 , 21:29, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

piskot napsal:
To Sporťák: Čéče, to je divný, já za sebou vezl tchána, asi tak tvé váhové kategorie, ale na výšku cca. 185 cm.

podla mna je v tomto pripade rozdiel krátka HATCH a dlhá verzia TOURER... v kombi by aj podla recenzií malo byt viac priestoru.. Ale myslim Piskot, ty si mal predtym HATCH ?

Další bod prečo priplatiť za Tourer, nielen že lepšie vyzerá, dozadu si sadne vyššia postava.. tak aj podla recenzií mu dlhší zadek pomohol s pohladu jazdných vlastností.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.9.2014 , 21:17   Citovat  

Aha, Spporťákovu zmínku o hatchi jsem přehlédl. Stejně si nevybavuji, že bych u hatche vzadu hlavou pdepíral strop... Tak to koukám!
   Návrat  
Sporťák je teď offline  Sporťák
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.9.2014 , 10:31   Citovat  

piskot napsal:
Aha, Spporťákovu zmínku o hatchi jsem přehlédl. Stejně si nevybavuji, že bych u hatche vzadu hlavou pdepíral strop... Tak to koukám!

V Toureru jsem tenhle problém neměl, tam je místa nad hlavou víc. Btw. nechával jste si někdo nahrát češtinu do I-MIDu? Táta neumí jazyky, takže s tím zápasí. Vím, že existuje nějaká firma, která to umí.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.9.2014 , 15:19   Citovat  

Sporťák napsal:
V Toureru jsem tenhle problém neměl, tam je místa nad hlavou víc. Btw. nechával jste si někdo nahrát češtinu do I-MIDu? Táta neumí jazyky, takže s tím zápasí. Vím, že existuje nějaká firma, která to umí.

keď som bral auto, tak predajca spomínal že by čestina mohla prísť v novom roku, a mala by sa dať prehrať do stávajúcich aút.

Osobne, tomu moc nerozumiem prečo ešte nie je, pretože tých pár pokynov preložiť do všetkých europských jazykov, musí byt 0- náklad oproti prekladu napríklad priručký, aspon keď je software v počítači správne napísaný..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.9.2014 , 20:02   Citovat  

Češtinu v ovládání už slibovali pro MY2014... Ble Tzn. nevěřím tomu ani napřesrok.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.9.2014 , 21:02   Citovat  

piskot napsal:
Češtinu v ovládání už slibovali pro MY2014... Ble Tzn. nevěřím tomu ani napřesrok.

ja to moc neřeším.. osobně my tam anglič. nevadí. hádam vždy pochopím čo mi to chce povedať.

Hral som sa s nastavením toho, čo zobrazuje computer.. vcelku je príjemné si jednoducho prepínať medzi dvoma meranými trasami A -B.. neviem prečo na to v nekterých recenziach remcali
škoda že ale reset musí byť manuálny, a nejde to nastaviť automatom, pre danú trasu A a po natankovani B

Čo ma ale trochu zamestnalo, bolo nájsť logiku v myšlienkových pochodoch japonskeho inžiniera pri návrhu zapínania hmlových svetiel.
Prečo predné svetlá zapínam jasným ON-OFF - prepínač, a zadné hmlovky majú supr vychytávku, v podobe spínača.. jeden pohyb zapne, druhý ten istý pohyb nahoru vypne..

A ešte zadné hmlovky zapínam jak v hornej pozicii, tak v dolnej otocného prepínačo-spínača
čo je inak super pretože si volím ktoré svetlá presně potrebujem.. ale keby aspoň tá dolná pozícia bola prepínač pre súbeh predných a zadných, inak ta spodna pozicia je potom zbytočná .. alebo som to nepochopil

no aspoň je to auto zábavné, hádam nebudem na tie hmlovky zabúdať.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.9.2014 , 22:07   Citovat  

stanokra napsal:
vcelku je príjemné si jednoducho prepínať medzi dvoma meranými trasami A -B.. neviem prečo na to v nekterých recenziach remcali
škoda že ale reset musí byť manuálny, a nejde to nastaviť automatom, pre danú trasu A a po natankovani B

Remcalo se na to tuším pro C8G a C9G MY2012. Tam to opravdu nešlo přepínat za jízdy.
Co se týče resetování spotřeby, zapomněl jsi na možnost resetování od zapnutí/vypnutí zapalování. Ostatní možnosti fungují také automaticky při splnění daných podmínek...Úsměv
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 24.9.2014 , 22:34   Citovat  

Opatrně s pomlouváním C8G Velmi šťastný
Tohle zmrvili až u C9G MY12 KO

C8G umožňuje přepínat mezi všemi obrazovkami palubního počítače. Nulování režimů A a B se dá nastavit různě. Osobně mám A nastaveno na vynulování po natankování (myslím, že musim natankovat min 10L) a B na nájezd 10tkm.
Jediné při čem musí C8G stát se zataženou ručkou je samotné nastavení palubáku (tj. jazyk, aktivace kontroly tlaku v pneu, signalizace překročené přednastavené rychlosti aj.)

p.s. Ad nízký strop u hacthe (C8/9G), stačí se podívat jak se střecha za B sloupky svažuje a kde jsou panty pátých dveří, vychází to přesně nad zadní opěrky hlavy.
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.9.2014 , 21:31   Citovat  

Jeden aktuální megatest 11 kombiků včetně C9G Tourer
tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.10.2014 , 21:49  Naposledy upravil stanokra dne 28.10.2014 , 23:09, celkově upraveno 5 krát. Citovat  

2.300 km a asi 40 dní : Tourer diesel 1.6
a povedal som si, že napíšem pár dojmov.Možno sa ešte niekto rozhoduje, a myslím že auto si zaslúži pár pozitívných slov.

Iba spomeniem, že som predtým mal 5 rokov Octaviu Kombi, včetně najnovšej III.
Vždy to bolo 1.6 diesel, takže dokážem porovnávať obe autá z pohladu majitela
(testy sa zrovnaniu nevyhýbajú a nemám pocit že je to vždy objektívne, tak pár postrehov )

M.j Tourer má za sebou minulý týždeň cestu ČR-Slovensko, za 3 dni okolo 1200 km
A k tomu, najhorší možný čas odjazdu z Prahy, piatok podvečer, cez Hradec + od Hradca neskutočne hnusné počasie až po Mohelnicu, tma, silný dážd a kolony, kamiony

Začnem netradične
- daždový senzor : niekde v jednej recenzii brali ako mínus zmatočný senzor, tak som bol zvedavý.
Mimo to, kolegovia + iné auta, pokladajú ako najvačší klad senzoru, že sa dá vypnúť. Tak som mal skeptický prístup.
Hneď prvá skúsenosť bola krátka a naozaj trochu zmatená, ale nečítal som návod..
Takže - návod, aha - nastavuje sa citlivost, jednoduché, som bl..bý.. nastavil som ho citlivejšie, ale nie doraz
A odvtedy ... som na ovládanie stieračov nesiahol, len ostrekovanie okien.
A prečo o tom píšem.. na stierače som nesiahol ani počas najhoršej kombinácie ktorá sa dá zažiť pri ceste.
Lialo hodne, lialo menej, tma, prestalo, bordel z kamionov, lialo hodne , stále tma a oproti stále autá
A ani som sa páčky nedotkol, mimo ostrekov... totálne nadšenie..

- kufor : v litroch vraj poráža Octaviu, bol som skeptický, litre sa dajú nahnať rozne, ale o litre mi ani nešlo..
S odstupom, po skúsenostiach, vozenie nákupov, dlhá cesta, nabalený, ale tradične len tak nejaká taška
super.. geniálne sú vyriešené tri úložne priestory. Ani ma nezaujma zda je to litrovo najviac v kategórii, ale praktickost je skoro absolútna.
skoro.. chcelo to ešte domyslieť detail, protiskluzovosť hlavnej plochy, nejaký typ koberca, podložky, vložky.. nič, je najmenej si to tam doplniť sám.
To čo predáva Honda je už moc velké a robustné. Nicméně konečne v kufru poriadok, nadšenie..
Oproti OCT, v Honde niekto uvažoval, v OCT je to len o litroch... podobné členenie ma myslím aj I30, ale hrozne plytké až je to zbytočné.
Ale zas OCT má štyri háčky na tašky, TOUR len jeden. ešte jeden a bolo by to super.
A ešte Magic seat, nevyužil som plne, ale plocha pod nimi je super pre cestovnú batožinu deti.. tie vždy do auta natahali zbytočnosti nezbytné na cestu.. teraz to majú pod sebou.

- jazdné vlastnosti - diesel : benzín ma vraj iné tlmiče.
Čo som si musel zvyknúť, to je citlivosť volantu. Prvý dojem, kurňa ono mi to točí volantom samo na rovnej ceste... ale len na niektorých miestach.. potom som zistil o čo ide. Sklon vozovky.
Mal som skúsenosť z OCT a podobný šok som zažil prvýkrát na testovačke s Fordom, mal som dojem že mi auto kecá do riadenia a teraz moja čerstvá honda.
Oct mala jednu obrovskú, podla mna chybu, volant má volu (vůli), nereaguje citlivo na zmenu vozovky, krátkodobú zmenu sklonu neregistruje.
Podobne keď som s nim pohyboval zprava dolava, nereagoval hneď. Pri ceste po dialnici, pri ceste pomalou rýchlostou to bolo pohodlné..
Ale až priepastný rozdiel je v ovládaní na okreskách, pri rýchlosti > 20 km/h.. Honda poslúcha na slovo, OCT mala pohov, nereagovala hneď , až s odstupom.
Rozdiel to je obrovský, predtým som si to nikdy neuvedomil.. tá radosť z jazdy je úplne inde u Hondy, rýchlosť jazdy na okreske v esíčkách rádovo inde.
Nicméně ten rozdiel v citlivosti zároveň aspon u mna vyžaduje vačšiu koncetráciu pri nizkej rýchlosti, a na dialnici..
kde som sa v OCT úplne uvolnil, teraz som bol v strehu.. je to ale otázka zvyku, pretože na ceste z SK, som to už vobec neregistroval.
Nicméně, "v OCT tak tupo uvolnil", velká daň za úplne iné jazdné vlastnosti.
Inak diesel tvrdší, nie je to extra žehlička.. nemám ešte skúsenosť s D1, nicméně tvrdosť nie je rozhodne nepríjemná - mna osobne to baví, nie sú tu tupé údery od podvozku.. ale i tak som uvažoval aké by to bolo s adaptatívnym podvozkom.
Verím že benzín bude o trochu komfortnejší ,už z testovacích jázd to bol rozdiel.
Hluk od podbehov - občas sa to spomína v recenziách, nedokážem zrovnať, nepríde mi hlučné, OCT určite nebola tichšia(podbehy)
Je ale fakt, že dosť človek registruje rozdiel v povrchu, klasický povrch, ten špeciálny ne-hlučný, prazská novinka.. rozdiel je hmatatelnejší.Berem že sú to aj 17" kolá.
Kde je ale velký rozdiel v OCT, je hlučnosť vzadu. V OCT je výrazne viac počuť podbehy z kufru, včetně tupých rán, v TOUR je to úplne iná kategória.

- 1.6 diesel : moje velké prvotné dilema. Ale teraz nelutujem. Jo, za studena je to "menší diesel traktor", vibruje to.. potom sa to ale zahreje a hlavne
ked sa dostanete cez 50, tak hádžem štyri a diesel sa rozlúči.. ostanú síce jemné vibrácie, ale na palube je klud. V podstate sa už následne neprihlási,
Taká typická jazda v 100-110 po ceste I. triedy, to je ako v obýváku. Oproti "novej" OCT III 1.6 nafta, je to rozdiel GENERÁCIE.
Ten diesel je fakt maximálne podarený.. mám ešte ale málo najazdené.
Je ale pravda, že som už výkonovo siahol na jeho limit.
Dlhý a prudší kopec, auto naložené a už sa mu zo stovky moc tahať nechcelo. ešte nejaký KW by to chcelo k dokonalosti...
Pre mna je príjemné hlavne akcelerovanie bez podradenia, kombinácia rýchlosť na dialnici okolo 140 a nízký hluk.. to už benzín je počut viac.

- spotreba : na cestách I triedy, žiadne zbytočne spomalovanie.. pokial sa dalo tak 100 - 110, plus nejaké testy limitov.. a na trase 120 km som mal priemer 4.4 a klesala dole - už som prestal blbnúť, potreboval som na benzinku.
celkom cesta okolo 1100 km, vačšinou tempomat 145 dialnica, občas 150, s toho asi 350 km po I.triede, ale polovička poskakovanie v kolonách, spotreba 5.2 litra.
Oproti OCT 1.6 menej asi 0.8 litra.

- STOP START.. niekde v recenziách, písali o nejakom zatrasení a citelnom štarte. Blbosť.. je to jemné, slabo registrovatelné i na nafte. Použivam len občas počas jazdy, vypínať ale nemusím, jednoducho v prípade krátkej zastávky nechávam nohu na spojke.

- radost z jazdy.. i po mesiaci si užívam každú jazdu, teším sa, a výmyšlam dovody kam z autom. Je to naozaj auto pre radosť.
hodne príjemné sa tam sedí. TO je bezkonkurečné, asi len Golf ma podobne kvalitný (-jší) posed s príplatkovymi vlnitými, predĺženými sedákmi.
auto vypadá super, nechal som dozadu zatmaviť skla, super to vypadá a vzadu je skutočný obyvák pre deti.
Radost z auta má aj negatívum,som sa rozhodol rozlúčit s bežnými myčkami a po 10 rokoch si sám umývam auto v boxe s wapkou.Nenechám ho poškrábať.
Zárověn asi budem investovať do zimných HONDA diskov.. nech to už vo finále nejak vypadá. "Bordel" tam nedám.

- elektronika : audio zvukovo určite lepšie, lepšie ako v OCT, asi to má rezervy,pocitovo hlavne zvuk z rádia.. ale kvalitné MP3 su velmi dobré. Pripojil som starší IPOD, nechal ho nastálo v laketnej opierke - dobre sa to ovláda po interpretoch a albách.
Obecně laketná opierka, ten priestor na elektroniku je super, nikde to netrčí, je to skryté. Dobrý nápad. Len by mohla byť posúvatelná a trochu širšia.
A ešte maličkosť, hands free a hlasové výtáčanie... funguje super bez zaváhania, dobrá vychytávka, určitě sa oplatí nastaviť. Len sa na to nemože pokrikovať zo zadných sedadiel, to neregistruje. (Aspon u mna)

- záver. Spústa pozitív.. je to perfektné auto, dufám že ma radosť neopustí ani dalej.
A ak niekto uvažuje OCT - HONDA, alebo nedajbože I30 a podobné korea, franc "autá", tak neblbnite, kupte si AUTO, nie auto.
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 27.10.2014 , 23:12   Citovat  

je to dobrý Tohle se kazdemu Hondakovi nejenom dobre cte, ale pusobi to verohodne pro vsechny. Kdyz muzes C9G Tourer takhle objektivne porovnat s Octavii.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.10.2014 , 21:15   Citovat  

To stanokra: Hezky se to četlo... OK A jiní za tebe popsali design. Až jsem čuměl, jak se to dá napsat... Úsměv
tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.10.2014 , 23:03   Citovat  

a ešte jedna perlička čo sa týka spotreby... na zúžení z Prahy smer Hradec, som sa zaradil do kolony, necelých 100 km/h..
na začiatku som si resetol počítač, povodne ako začiatok dlhej cesty.. na konci zúženia, niečo cez 10km som mrkol na počítač.
Spotreba bola 2.8 litra .. neviem aký je sklon, ale nie je to stále dole z kopca, i keď podmienky asi boli ideálne.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.12.2014 , 11:33   Citovat  

Zdravím, pánové.
Dodatečně přeji všem majitelům (bohužel nemnohým) C9G Tourera hezké Vánoce, nový rok a spoustu pohodových kilometrů za volantem.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina