Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Stavitelné tlumiče Kayaba AGX-zkušenost
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2012 , 14:22   Citovat  

Zdar zatáčkáři,
chci se zeptat, jak se chovají tyto tuhostně stavitelné tlumiče na našich okreskách při řádění, především na -30-35mm snížených pružinách? Jedná se o C5G, ale klidně i jiné hondy. Na fórech co jsem našel jsou recenze 50/50, tak jestli si radši nepočkat na nějaký kompletní podvozek.

Tyto tlumiče se hodně často nabízí s Eibach ProKit pružinami, sníženými o cca 35 mm, a můžu je mít za slušné peníze. Tlumiče mají 4 nebo 8 poloh tuhosti.
Zajímá mě chování na našich cestách na nejměkčí stupeň a jak moc jsou tvrdé na max..

Díky všem VTEC
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2012 , 14:51   Citovat  

mam Eibachy -30mm pouze pruziny na seiovych zanovnich tlumicich a funguje to opravdu prijemne. Zadny odskakovani, zadny rany do podvozku. Kazdymu je doporucuju

bohuzel s tuhostnima kayabama zkusenosti nemam Se stydím

spyda je teď offline  spyda
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2012 , 19:09   Citovat  

nesnizeny sem jezdil asi pul sezony, naprosta spokojenost, v zatackach na 4ku ( nejtvrdsi ) dokazal podrzet, na 1nicku ( nejmekci ) to bylo takovy malicko tvrdsi nez serie. 1.8 MB6

kachnacrx je teď offline  kachnacrx
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2012 , 19:46   Citovat  

Já ted sháním nějaký tlumiče dozadu na P5G, ale nevím nikdy kde pořádně hledat, myslím že bych šel i do komplet novýho podvozku, nebyl by link kde bych mohl pokoukat kolik tak asi stojí ?
Jinak normální kayaby na snížených pružinách mám v předu a naprostá spokojenost a pohodlí !!

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2012 , 20:57   Citovat  

spyda napsal:
nesnizeny sem jezdil asi pul sezony, naprosta spokojenost, v zatackach na 4ku ( nejtvrdsi ) dokazal podrzet, na 1nicku ( nejmekci ) to bylo takovy malicko tvrdsi nez serie. 1.8 MB6

mluvis o tech Kayabach? nejak z toho co pises nejsem chytry Velmi šťastný

master88 je teď offline  master88
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2012 , 21:11   Citovat  

bitkař je má na Anglánovi a má s nima velký zkušenosti, zkus mu napsat. Bohužel tu nemá profil takže zkus forum HCV je to dobrý

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2012 , 21:28  Naposledy upravil Streetkid dne 20.2.2012 , 21:58, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

díky za názory, takže na 4ku tuhost s tím de jezdit na hraně? Můžu mít D2 Racing, nejspíš ho i vyzkouším na otestování, ale je prej tvrdý, bojim se jeho každodenního použití na českých tankodroms Cool

Bitkařovi jsem psal mail, ve vyhledávači mě to k němu vždy dovedlo, pokud byla řeč o Kayabách. Tak uvidíme.

kachna: v Polsku se dosti prodávají sety na C5G, ale na preludku sem neviděl nic výhodného

kachnacrx je teď offline  kachnacrx
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2012 , 21:41   Citovat  

Hele dikec , zkusim pokoukat po polsku.

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
1
PříspěvekZaslal: 20.2.2012 , 22:07   Citovat  

Já mám Kayaby na Aerodecku (a teď půjdou na Vti) a má to na jedničku, protože letňáky jsou 205/40R17. Když to porovnám s plynule stavitelnými KONI, tak je to zhruba nastejno (4ku jsem ale ještě nezkoušel). Ty KONI jsem měl na VTi a na nejtvrdší nastavení nebylo na běžné jetí (195/55R15), ne že by to bylo tvrdé, ale spíš tuhé, takže ani ne tak díry, jako vlny v asfaltu byly dost nekomfortní. Jo a v obou případech pružiny H&R 35/35mm (v reálu ale tak 50/50).

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2012 , 22:26   Citovat  

Hondik napsal:
mluvis o tech Kayabach? nejak z toho co pises nejsem chytry Velmi šťastný

Jjjj Velmi šťastný No asi sem se blbe vyjadril, psal sem to neak tak v rychlosti. Ze sem KYB AGX mel taky, asi pul roku sem to jezdil na origo podvozku tzn. nesnizeny:) Nastaveni 1-4. 1: Komfort do mesta, 2-3 na obcasnou sportovnejsi jizdu, 4:Spis okruh, me to nevadilo jezdit s tim denne i mesto:) Ale jak pise Dopis, obcas to bylo takovy dost "tuhy", ja nebyl nikde okruh nebo tak, takze muzu posoudit jen projizdky po okreskach. Kdybych nemel moznost koupit od Infyho BC, tak bych to nemenil.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2012 , 22:38   Citovat  

spyda: každý je spokojený, ale uteče vždy k vyšší řadě. To kvůli štelování výšky že Velmi šťastný
Dá se chování srovnat s BCčkem?

kachna: našel sem v Polsku dealera, má za 1720zl = 10500,- celý set na civic, CRX, takže čekám že podobná cena by byla i za preludu. Otázka je jestli je to dobrá cena Úsměv

3 háčka
1
PříspěvekZaslal: 20.2.2012 , 23:34   Citovat  

Ja to chtel i snizit, ale nevedel sem jak to dat dokupy, tak mi Infy nabidl za dobrou cenu komplet, tak nebylo co resit OK

BC se chova o dost lip, hlavne tech 30 stupnu nastavis urcite lip, nez 4. Ale zase nemuzu srovnat, v tom urcitym snizeni BC a AGX, s BC jsem si o dost jistejsi, i kdyz obcas skrtam vejfukem Se stydím

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.2.2012 , 12:18   Citovat  

Streetkid napsal:
díky za názory, takže na 4ku tuhost s tím de jezdit na hraně? Můžu mít D2 Racing, nejspíš ho i vyzkouším na otestování, ale je prej tvrdý, bojim se jeho každodenního použití na českých tankodroms Cool

to se bojíš oprávněně, protože je to naprostej nesmysl na každodenní ježdění Úsměv
silnice může být viditělně absolutně rovná a stejně ti to vajca vyklepe HaHaaa

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 21.2.2012 , 12:47   Citovat  

RASTA napsal:
to se bojíš oprávněně, protože je to naprostej nesmysl na každodenní ježdění Úsměv
silnice může být viditělně absolutně rovná a stejně ti to vajca vyklepe HaHaaa

Velmi šťastný Velmi šťastný dobře ty, takže D2ku znáš

Přesně, potřebuju něco, co stráví i D1ku před Brnem za Jihlavou a bude fungovat hlavně na okreskách..kor když zadní náprava je v polyuretanu a kola budou 205/45-16. Nejsem zrovna letec, 60% jízdy jedu na spotřebu dálky nebo něco vezu, takže tvrďárnu nechci a nad nějakou maličkostí v nastavení přivřu oko..doteď sem jezdil na sérii a zadních silentech před smrtí, takže i decentní podvozek bude krok k lepšímu.

Spyda a Dopis: diky za názory přímo k AGX je to dobrý

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2012 , 10:32   Citovat  

Někdo další s AGXama? Úsměv

oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2012 , 10:44   Citovat  

CAu,

jaktoze nemas v polyuretanu aji predni napravu? Velmi šťastný Ja mam komplet repas naprav a cekam na penize a jdu do AGX, ale na seriovych pruzinach, protoze jsem slysel ze AGX nejsou moc vhodne na snizeny. Nemuzu porovnat ani posoudit kamos ma AGX na MR2(polyuretan komplet) a pruziny weitec a je to extrem tvrdost na 4 stupen - prakticky nepouzitelne na nasich cestach.
Nejhorsi jsou ty vlny(vlnky) na silnici ... to pocituju aj ted s origo tlumicama, takze se bojim co bude s AGX Mr. Green

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2012 , 11:01   Citovat  

oorrbb napsal:
CAu,

jaktoze nemas v polyuretanu aji predni napravu? Velmi šťastný Ja mam komplet repas naprav a cekam na penize a jdu do AGX, ale na seriovych pruzinach, protoze jsem slysel ze AGX nejsou moc vhodne na snizeny. Nemuzu porovnat ani posoudit kamos ma AGX na MR2(polyuretan komplet) a pruziny weitec a je to extrem tvrdost na 4 stupen - prakticky nepouzitelne na nasich cestach.
Nejhorsi jsou ty vlny(vlnky) na silnici ... to pocituju aj ted s origo tlumicama, takze se bojim co bude s AGX Mr. Green

ten polyuretan ty rázy dost zesílí, můžu to teď dobře srovnat - od předu ticho a zadek se na jamách třese a mlátí víc. Na předek tehdy nebyly peníze, ale zadek to po 20ti letech potřeboval jak sůl, a je to teď poznat

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2012 , 12:19   Citovat  

Streetkid napsal:
ten polyuretan ty rázy dost zesílí, můžu to teď dobře srovnat - od předu ticho a zadek se na jamách třese a mlátí víc. Na předek tehdy nebyly peníze, ale zadek to po 20ti letech potřeboval jak sůl, a je to teď poznat

ja jsem to taky brutalne poznal...doporucuju i predek (tam se zlepsi konstrukce tech hornich raminek-ted tam mas prigalvanizovane ty silenty pak nebudes, takze tuhost ridi jen tlumic). Ja jsem kupoval na cele auto 12tis a musim rict ze investice se vyplati. Napriklad u moji zadni napravy byly cepy v silentech prirezly ke sroubu, takze se vlastne ta naprava vubec nehybala - nefungovala. Ted jak se to vsechno rozhejbalo neskutecny jak to funguje - akorat uz slysim(vule) zadniho naboje kola...nevydrzel tu zmenu Velmi šťastný Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2012 , 12:24   Citovat  

P.S.
polyuretan me ty razy nezesilil jen se ta bomba nevymezi v silentu ale putuje do kastle auta takze se me od zadni napravy ozyva duneni v kufru(docela nahlas). Plus ted na hupech boucha vyfuk o zadni naraznik(zespodu), nevim jak to vyresit kdyz vyfuk drzi na silentech a jak udelat aby nesel nahoru. (nechci ho pripevnit natvrdo)
Od predni napravy nepozoruju zadne zvuky(diky bohu ani rizeni Velmi šťastný)

Partner H-C
1
PříspěvekZaslal: 22.2.2012 , 22:47   Citovat  

psal sem maila Bitkařovi, kterej má s AGX pár let zkušenosti.
Korespondenci sem můžu prej dát, i když je odtud vyhozen, tak ať to pomůže i dalším Úsměv:
Bitkař napsal:
Urcite ti je muzu doporucit. Je to i made in japan, takze kvalita zarucena narozdil od D2, kterymu ja neverim, nekoupil bych si, ale samozrejme jsou ho tudiz nikdy nemel, tak nemuzu presne hodnotit. Ale co jsem taky slysel, tak je to i na nejmekci hodne tvrdy.
AGX je na nejmekci defakto serie a na nejtvrdsi to je uz trochu znat. Uz v tom clovek trochu hopsa. Ale furt to neni zavodni podvozek. Je to ideal na street sport, okrsky apod. Na okruhu rozhodne neudela ostudu, ale uz to na to neni. Vsak mam i videa z mostu, s tim podvozkem. I par fotek nekde je. Je videt, ze pri maximalnim pretizeni se to naklani. Vypada to, ze hodne, ale to jen optickej klam danej vyskou. Naklani se to, ale zas tak moc jak to vypada ne. I na nejtvrdsi je to furt snesitelny myslim, kdo ma rad sportaky. Komfortni uz to uplne neni. Na nejmekci, jak jsem rek, neni treba se bat prilisny tuhosti. Celkove se to tezko popisuje.
Co se tyce vlastnosti, omezilo to naklony, drzi to pekne kolo na vozovce (hlavne na tvrdsi nastaveni), vic jsou znat pricny nerovnosti (s origo perama aspon).
AGX jsou delany a ladeny na origo pruziny! V papirech od toho je to i psano s tim, ze doporucujou maximalne -30mm. Vic ne. A dle me snizovat v Cechach je nesmysl, ono i to pruzeni ma svoje opodstatneni. Nizsi podvozek je jen na vzhled, tak si musis rozmyslet o co ti jde. Ja osobne chci do dalekyho budoucna snizit max o 2(az 3cm), vic urcite ne. A i to jeste rozmyslim. Úsměv

No hele obecne vlny nebo dlouhy nerovnosti lip tlumi mekci podvozek, kratsi nerovnosti lip jede tvrdsi. Co se tyce gripu kola na asfalt. To ze to prodavaj s eibach je ciste asi vec obchodnika, pochybuju, ze je to nejak doporuceny nebo overeny od KYB, jakoze ofiko. Ona totiz i KYB prodava nejaky pruziny.

Moc tvrdy pruziny dokazou bejt nebezpecny napr. ve vyjetych kolejich (a te v CR je koleji dost) a tvrdej podvozek je i min predvidatelnej a vyzaduje rychlejsi reakce, kdyz ti to ulitne. Rozumnej(!) naklon je taky spis +. S propruzenim se trochu meni geometrie kola (hlavne zadniho). Auto musi spravne a pevne zakleknout a pri zakleknuti neproperovat/nekmitat - nedelat pohyby navic (tzn. ze tlumic musi bejt schopnej dobre utlumit kmity ty pruziny a cim tuzsi pruzina, tim musi bejt "silnejsi" tlumic). AGX i na seriovych VTi pruzinach ty naklony docela omezily.

Vsechno ma svoje + a -. Na cesky silnice se zadnej racing podvozek nevyplati zrovna. AGX je dobry na denni jizdu a sportovni jizdu - jak jsem psal. Na uplne ostrych nerovnostech to u me neni uplne 100%, ale neni to spatny ani trochu. Jen to neni takovej tichej plavnej prejezd. Kdyz jsem pred rokem nebo dvema jel Most, tak tam ke konci byla takova zaplata (v predposledni zatacce). Tam kdyz jsem byl na hrane prilnavosti, tak se mi to trosku trhalo pri najeti na tu zaplatu a trosku me to rozhodilo. Do jisty miry normalni, protoze jsem precijen byl na hrane prilnavosti, ale verim, ze jsou i podvozky, ktery by to zvladli utlumit i takrka bez ztraty gripu a nutnosti kotra korekce Ale jak rikam, to je az detail - chovani uplne na hrane, ktery tomu nelze uplne vytykat, toho gripu tam uz zbyvalo fakt malo . Zase kdyby to bylo zly, tak jsem v kacirku, kdezto ted stacila jen mirna korekce volantem. Kazdopadne tuzsi rezim se dle me chova lip nez nejmekci. V lete jezdim na 2ku, snesla by se mozna i 3ka, zimu na 1cku. 4ku na okruh, slalomy,srazy apod.

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.2.2012 , 8:35   Citovat  

znám Bitkařovo auto a musim souhlasit, že to nefunguje špatně

njn je teď offline  njn
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2014 , 1:13   Citovat  

Chlopi trosku ozivim zapadle tema ktere mi nasel strejda google Velmi šťastný dokaze mi nekdo poradit kde mam sehnat kyb agx primo na mb6? Diky moc, uz z toho zacinam byt nemocny ze nemam japonce Velmi šťastný

silverMB6 je teď offline  silverMB6
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2014 , 9:31   Citovat  

agx na mb6 nie je mozne kupit. Svojho casu som ich tiez hladal.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
njn je teď offline  njn
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2014 , 11:52   Citovat  

Mohl by mi pan Spyda, nebo Dopis povědět co měli za tlumiče na anglanovi, když se tedy nevyrábí? Byly to 741023 a 741024 určené na japonce? Na kyb-europe.com maji na mb jen 341234 a 341131 ale není to agx ale Excel-G Bueee

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2014 , 17:38   Citovat  

silverMB6 napsal:
agx na mb6 nie je mozne kupit. Svojho casu som ich tiez hladal.

člen bitkař je na MB6 měl....

Společně se seriovýma pružinama.

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2014 , 19:09   Citovat  

njn napsal:
Mohl by mi pan Spyda, nebo Dopis povědět co měli za tlumiče na anglanovi, když se tedy nevyrábí? Byly to 741023 a 741024 určené na japonce? Na kyb-europe.com maji na mb jen 341234 a 341131 ale není to agx ale Excel-G Bueee

AGX mám pořád v garáži...jen ta je 80km daleko Velmi šťastný Mám tam i účet z Anglie když jsem je kupoval. Jestli pár dní vydržíš, tak se k tomu dostanu a napíšu co je to za typ. Každopádně to byl typ přímo na anglána a prodával se tehda i na e-shopech tady v ČR, jen cena byla nesmysl zmatenej

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2014 , 20:02   Citovat  

zkus napsat do tohoto polského shopu, mám odtud na cestě AGX na 5g.. pošta se dá zařídit a google překladač zvládne skoro vše Úsměv

tudy odkaz

njn je teď offline  njn
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2014 , 21:23   Citovat  

no na alegru sem taky hledal a jen eg/ek Smutný každopádně zkusim napsat na tvůj link třeba se zadari. už me to nebaví, dneska sem volal do intercars a tam vůbec neví co je to mb6 v katalogu Velmi šťastný když tak bude druha možnost koni sport ale buhvi jak je to tam Smutný

njn je teď offline  njn
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2014 , 21:25   Citovat  

a Dopisu klidně si pockam, stejně bych to házel az na jaře a možná sem udělal dobře ze sem je začal schanet už ted jak tak vidím Velmi šťastný

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2014 , 21:40   Citovat  

já měl taky na MB6 sportovní pružiny na sériovém podvozku ale už nevím značku ale byl to kompletní podvozek od Zemiho z anglana co dovezl z UK
ale pružiny by měly pasovat i z jiného modelu a tlumiče taky když si poměříš rozměry na uchycení do vidličky a na rameno

Obsah fóra Honda-club.cz   
Stavitelné tlumiče Kayaba AGX-zkušenost
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina