Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Výlet do Vídně
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Novio je teď offline  Novio
PříspěvekZaslal: 16.9.2010 , 13:23   Citovat  

Zdravím, ov víkendu si s přítelkyní chceme udělat malý výlet do galerie ve Vídni.Jsme za Vsetína, takže pojedeme přes Břeclav, ale cesta je po chvíli shodná s cestou přes Mikulov. Předpokládám, že se tady vyskytuje spoustu zkušených řidičů, kteří tuhle metropoli navštívili mnohokrát a tak bych měl pár dotazů k cestě. Už jsem tam jednou byl na koncertě, ale to bylo otcovým autem, který měl rakouskou dálniční známku, tak jsem cestu moc neřešil, navíc mě navigoval týpek, co to tam zná...
No za prvé: dá se dostat do Vídně nějak v pohodě bez dálniční známky? Vím, že jsou to jen dvě stovky, ale pro nás to nejsou zanedbatelné peníze a navíc po dálnici nepojedem do Itálie, či Choprvatska (to bych neřešil), ale jen pár km před Vídní a to mi příjde zbytečné a tak bych jí rád objel. Bohužel nemám momentálně k dispozici GPS navigaci s rakouskou mapou. Díval jsem se na seznamu na mapu a jak je před Vídní úsek dálnice A5/E461, tak paralélně s ní vede silnice B7, kousek před vídní se potom sloučí do silnice, která není značená žlutozeleně, ale je na ní značka jak modrá B7, tak zelená E461 .... když pojedu pořád po té B7, bude to nezpoplatněný úsek? A pokud najedu na dálnici už v rámci Vídně, třeba na pár km, bude to neplacený úsek, třeba jako u nás, nebo si mám cestu raději naplánovat úplně bez dálnice?

No a druhý dotaz je ještě urgentnější: Když jsme tam byli minule, tak jsem zaparkoval někde u centra v podzemní garáži (jiné jsem tam snad ani neviděl), problém byl v tom, že jsme tam zkysnuli asi 6-8h. a oni to neměli po hodinách, ale ve třech pásmech (tuším do 1h, pár hodin a 24h.) a nám to započítalo už tu 24h. sazbu a vyplácnul jsem 27€, což mi příjde celkem moc i na Vídeň : ) Proto nějaký tip na parkování v blízkosti centra? Říkal jsem si zaparkovat v nějaké jednosměrce, ale nevím jak to tam chodí a jestli bych fleka našel a jestli to taky není nějak omezené.

Vím že je to takový lamácký dotaz, ale nejsem zas tak zkušený cestovatel a ve velkých městech se pohybuju párkrát do roka, tak se raději zeptám, než pak zmatkovat. Díky moc za tipy od zkušenějších.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.9.2010 , 14:08   Citovat  

dá se bez známky...ale podle toho co píšeš bych tam jel vlakem(já tam taky vždy tak raději jel)pohodlnost rychlost nestaráš se o auto ,k papů si dáš vínko pivko ,stejně po vídni pak jezdíš sockou nebo šlapeš pěšmo. a jestli chceš cestovat autem kus tak nech auto v blavě pardon v bratislavě Úsměv sedni na vlak nebo autobus a jsi tam .Ještě by chtěla přítelkyně za hranicema se zastavit v pandorfu (outlet) a už by jsi ani do vídně nedojel Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
david.hammer je teď offline  david.hammer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.9.2010 , 15:44   Citovat  

Zdravim, jelikoz ve Vidni studuji + pracuji, tak mohu poradit:

1.)jsou dve moznosti jet vlakem nebo autem, koukneme se nato s vyce pohledu:

vlak, ma tu vyhodu, ze mas klid, zadne parkovani, stress z provozem ve Vidni, zadna dalnicni znamka, jede rychle, s autem srovnatelne a kdyz vemes v potaz, ze vlak se do zacpy nedostane, tak jsi ve Vidni hodne drive jak vozem. Ja bych jel vlakem, nasedl v Breclavi, auto nechal na nadrazi a dal jet vlakem (jizdni rady + spoje zde odkaz). Jako nevyhoda vlaku se muze zdat vpvopocatku cena, odhadem to bude EUR 20,00 tam i zpet na osobu, z Breclavy do Vidne + jeste potrebujes jizdenky v pro centrum Vidne, nejlepsi je koupit po EUR 5,00 denni ticket a muzes, jezdit, jak chces, kde chces.

Co se tyce dopravit se autem, tak se muze zdat, ze je to levnejsi nebo rychlejsi, ale neni. Zacpy jsou ve Vidni nekdy sileny, jezdil jsem ted dva mesice tam a zpet a nekdy se cesta protahla o pul hodiny az hodinu na strece Wien-Znojmo. Dalsi vec je pokud Viden neznas, tak se ztratis a i navigace nekdy nepomuze, protoze se hodne stavi a mapy nektere nejsou hnedtak nove a to pridela jen stress. Co se tyce dalnicni znamky, tak vsechny dalnice + rychlostni komunikace jsou spoplatneny a do Vidne se dostaves prakticky jen po nich nebo bys to musel objet, ale to i nekteri rodili videnane nevi, je to komplikovane skrz jednosmerky a casove narocne. Pokud se rozhodnes jet po dalnici, tak tech 8 EUR na 10 dni (200kc) urcite investuj, pokuta za nahradni myto je EUR 120,00 a plati se na miste, pokud jsi cizinec.

Co se tyce parkovani v jednosmerkach, tak to at te moc nenapada, skoro vsude je zakaz stani nebo zastaveni, popr. musi mit Parkschein, jedna hodina stoji EUR 1,20 (30kc), pokud nezaplatis, muze dojit na odtah, kolem EUR 200, kontroly jsou velice casty, da se zaparkovat, takhle kdyz jdes na postu ale ne, kdyz budes dele pryc. Garaze jsou opravdu drahe (kazda hodina kolem EUR 2,50, tedy kolem 63KC), pokud auto nechas pres noc, cena kolem EUR 180,00.

Podle me je lepsi jet vlakem, nemas stres a cenove se budes pohybovat kolem nakladu auta mozna mene, vlaky jsou pohodlne, rychle a spolehlive.

Prijemnou cestu, pokud bys potreboval poradit, tak pis sem. dave
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 15:58   Citovat  

david.hammer: Díky moc za vyčerpávající odpověď, nakonec opravdu pojedem autem jen do Břeclavi a z tama vlakem na Simmering, z tam jede metro až do centra, tak by to mělo být v pohodě. Ty nervy s objížděním dálnice bez navigace a hledání parkoviště za rozumnou cenu za to fakt nestojí. Celý den stejně strávíme v galerii, takže to budou jen náklady za vlak a 2 lístky za metro. No snad to dobře dopadne.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.11.2010 , 17:33   Citovat  

teď jsem tam nedávnobyl a parkování jako vždy ok na stephansplatz pod stephansdomem v podzemním parkovišti.http://www.apcoa-europe.com/en/countries/references/austria/stephansplatz-vienna.html
chtěj 7éček za hodinu a já za dvě platil jen 7 nevím proč.
   Návrat  
mega1 je teď offline  mega1
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 22.11.2010 , 17:39   Citovat  

kdyby ses pak precejen rozhodnul jet autem az do Vidne, tak doporucuju parkovani v klidu v casti za Gürtlem (uvnitř Gürtelu musis mit ten Parkschein) - ja jsem bydlivala v 17tym okrese, takze si zajedu vzdycky do 17tyho pekne k mymu bejvalymu baraku, kde misto vzdycky najdu a pak jedu tramvaji nebo metrem do centra, coz je tak 15 min. Nápad je tu!

kazdopadne dobre dojed Úsměv
   Návrat  
Dino je teď offline  Dino
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.11.2010 , 18:18   Citovat  

Novio napsal:
Celý den stejně strávíme v galerii, takže to budou jen náklady za vlak a 2 lístky za metro. No snad to dobře dopadne.

ještě stále platí, že galerie a muzea jsou první víkend v měsíci zdarma - nebo tak nějak ? koukám, že uvažuješ jen náklady za vlak a 2 lístky na metro..... a jinak napiš na jak zajímavou výstavu se chystáš ? My jedeme zrovna 05.12. na koncert Monster Magnet, tak bych to možná spojil i sněčím zajímavějším než jen s vánočními nákupy Úsměv)
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.11.2010 , 18:20   Citovat  

mega 1 a david.hammer - hele a nějaký tip na levný nebo aspoň dobrý ubytování nemáš - nebo ostatní nemáte ? Zatím hledám po netu nějaký 2 lůžák ..... Apartmány zatím mají až od třech nocí a já chci ve Vídni zůstat max.2 dny
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.11.2010 , 18:43   Citovat  

Dino napsal:
ještě stále platí, že galerie a muzea jsou první víkend v měsíci zdarma - nebo tak nějak ? koukám, že uvažuješ jen náklady za vlak a 2 lístky na metro..... a jinak napiš na jak zajímavou výstavu se chystáš ? My jedeme zrovna 05.12. na koncert Monster Magnet, tak bych to možná spojil i sněčím zajímavějším než jen s vánočními nákupy Úsměv)

jestli jsi nikdy nebyl v Tech muzeu zajeď tam.... i ta tvoje si užije...od hadýrků po korunovační klenoty. dostraneš se tam tramvají 49 52 58 de facto před vchod
tudy odkaz
   Návrat  
mega1 je teď offline  mega1
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 22.11.2010 , 18:44   Citovat  

Dino napsal:
mega 1 a david.hammer - hele a nějaký tip na levný nebo aspoň dobrý ubytování nemáš - nebo ostatní nemáte ? Zatím hledám po netu nějaký 2 lůžák ..... Apartmány zatím mají až od třech nocí a já chci ve Vídni zůstat max.2 dny

bohuzel nevim, ja bydleni neresila
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.11.2010 , 18:53   Citovat  

tady jsi hledal? já teda vždy spal u teky nebo bratránka...takže toto jsem taky neřešil
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.11.2010 , 19:56   Citovat  

PAKO napsal:
tady jsi hledal? já teda vždy spal u teky nebo bratránka...takže toto jsem taky neřešil

kde? nedal jsi sem žáden odkaz Úsměv

a pro ostatní i Novio opakuji dotaz:

ještě stále platí, že galerie a muzea jsou první víkend v měsíci ve Vídni zdarma ??
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.11.2010 , 22:17   Citovat  

tudy odkaz
pardon Velmi šťastný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.11.2010 , 3:42   Citovat  

Dino napsal:

ještě stále platí, že galerie a muzea jsou první víkend v měsíci ve Vídni zdarma ??

Tak to netuším, my jsme byly normálně v národní galerii hlavně na obrazy a vstup jsme normálně platili. Myslel jsem to tak, že utratím jen za lístky na vlak a dva lístky na metro a nemusím platit drahé parkovné.

Nakonec jsme jeli až do Vídně autem, prtože jsem si nevšimul, že ten vlak z Břeclavi je SC, takže dražší jak parkovné s benzínem a dálniční známkou Úsměv Vyhlédnul,jsem si nějakou podzemní garáž blízko centra, ale přítelkyně přejela sjezd z dálnice a sjeli jsme až u Simmeringu, či jak se to jmenuje, před pár lety jsme tam byl na koncertě, tak jsem se zorientoval, ale ukázalo se že špatně : ) Tak jsem řekl přítelkyni, Ať někde zastaví, že se musím zorientoat mapě podle ulice, no a strčila to do jedné jednosměrky mezi nějakýma čínžákama, bylo tam volné místo, tak jsme to tam rovnou nechali, protože to bylo kousek odmetra, tak 5-10 zastávek od centra. ještě jsem se vrátil na křižoatku, ale žádnou značku omezující pakování jsem neviděl, vrátili jsme se tak za 8 hodin a pokuta žádná, takže vše dobře dopadlo : )
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.11.2010 , 13:03   Citovat  

Dino napsal:

tudy odkaz - pouzivame v praci a sam pouzivam i soukrome. Neocenitelne jsou komentare, perfektne jsou zpracovane mapy (takze clovek hned vidi, kde v okoli jsou jake dalsi moznosti apod.). Neni tam samozrejme vse a urcite by se dalo nekde jinde najit neco levnejsiho, ale kvuli 2 nocim si myslim, ze to za nejakou extra namahu nestoji.

Jeste bych doporucil sit accorhotels.com (provozuji Ibis, Etap, Novotel, Sofitel..), tam sezenes pokoj kolem 50 euro pro dva. Etap je nejzakladnejsi, Ibis je uz celkem normalni standard, drazsiho bych nic nebral, pokud si tedy nejedes delat romanticky vikend a nevadi ti cena kolem 100 euro (v takovem pripade bych sel do Sofitelu nebo Mercure). Ve finale je dulezite polozit si otazku, co na tom hotelu hodlam delat - pokud po snidani vypadnu a vratim se po veceri nekdy v 10 vecer, tak staci, aby tam bylo cisto a tekla tepla voda Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.11.2010 , 13:28   Citovat  

OK díky všem za info .... Skyline - je to přesně , jak píšeš - po snidani vypadnu a vratim se po veceri nekdy v 10 vecer Úsměv)
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.11.2012 , 0:49   Citovat  

mohli byste mi, prosim, poradit nejaky parking ve vidni? pripadne kolik to tak cca stoji na den?
   Návrat  
rooney je teď offline  rooney
Tajný agent
PříspěvekZaslal: 8.11.2014 , 19:22   Citovat  

Zdravím,

prosím o tip na nějaké větší OC ve Vídni blíže centra s parkováním něco jako Palladium v Praze. Hodinová sazba nehraje roli. Jestli někdo o něčem ví díky.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Výlet do Vídně
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina