Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Pozor! Změna prokazování zaplacení povinného ručení
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 15:52   Citovat  

Dnes jsem dostal zatím neověřenou informaci o změně prokazování zaplacení povinného ručení!

Už nestačí mít sebou složenku o zaplacení, ale zaplacení se má prokazovat zelenou kartou. Pokud jí sebou nevozíte,tak si jí radši do dokladů dejte...

jak to vlastně je se ještě podívám (info od neřidiče),ale předběžne to sem píšu....
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 16:04   Citovat  

Od 1.62008 došlo ke změně z. č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla
(novela zák. č. 137/2008 Sb.)

§ 17 Kontrola pojištění odpovědnosti

(1) Při provozu vozidla na pozemní komunikaci je jeho řidič povinen mít u sebe zelenou kartu nebo doklad o hraničním pojištění a na požádání jej předložit příslušníku Policie České republiky. To neplatí pro řidiče vozidla s výjimkou z pojištění odpovědnosti a řidiče cizozemského vozidla, jehož pojištění odpovědnosti je zaručeno kanceláří pojistitelů cizího státu.

slova "doklad o pojištění nebo" byla vypuštěna...

Takže podle nové právní úpravy je řidič povinen mít u sebe zelenou kartu, která bude při kontrole jediným dokladem prokazujícím pojištění odpovědnosti z provozu vozidla!

sankce za přestupek, kdy řdič nepředloží zelenou kartu nebo doklad o hraničním pojištění – pokuta 1 500 Kč až 3 000 Kč, v blokovém řízení

lze uložit pokutu do 1 500 Kč.
   Návrat  
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 16:46   Citovat  

urcite zajimave diky za info
   Návrat  
jvkgrifone je teď offline  jvkgrifone
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 16:50   Citovat  

eee, no po me ji chlapci chteli uz asi pred rokem....
   Návrat  
sopta je teď offline  sopta
4 háčka

Fíha, tak to koukám jak tuhle změnu udělli parádně "ticho po pěšině" Tak to koukám!
O auta a všechno kolm nich se teda intenzivně zajímám a i tak mi tahle novinka utekla Chápeš! jak si budou informavaný "bežný řidiči" Cooo??? KO Ať žije dobrá informovanost řidičů KO Smutný
   Návrat  
Radek11111 je teď offline  Radek11111
2 háčka

Hellborn napsal:
Dnes jsem dostal zatím neověřenou informaci o změně prokazování zaplacení povinného ručení!

Už nestačí mít sebou složenku o zaplacení, ale zaplacení se má prokazovat zelenou kartou. Pokud jí sebou nevozíte,tak si jí radši do dokladů dejte...

jak to vlastně je se ještě podívám (info od neřidiče),ale předběžne to sem píšu....

dřív se ale taky neprokazovalo složenkou o zaplacení, ale dokladem o sjednaném pojištění...jo a o tý zelený kartě sem taky cosi slyšel...
   Návrat  
Joystick je teď offline  Joystick
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 16:57   Citovat  

Hellborn napsal:

Aha to mi hlava nebere jsem myslel, že to platí odjakživa. Zelenou kartu vozím pořád sebou Úsměv
   Návrat  
665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 17:00  Naposledy upravil 665+1 dne 2.6.2008 , 17:02, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

to je oficialní info . a nabýva v platnosti od 1.6.2008 . zrovna dělame upravy v tiskopisech ,se tim zabejvam, jak to co nejrychleji dostat do dealersky sítě v ČR
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 17:00   Citovat  

Joystick napsal:
Aha to mi hlava nebere jsem myslel, že to platí odjakživa. Zelenou kartu vozím pořád sebou Úsměv

Zelená karta je do zahraničí, já jí teda taky vozím,ale stačila mi kartička pojišťovny (pojištěno od - doba neurčitá) a složenka,kde mám natištěno od do...

Jo,schválili to hodně potichu... A počítám,že na tom budou policajti rejžovat...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 17:01   Citovat  

665+1 napsal:
to je oficialní info . a nabýva v platnosti od 1.6.2008 . dělame upravy v tiskopisech , zrovna se tim zabejvam, jak to co nejrychleji dostat do dealersky sítě v ČR

já to měl jen per hubam,tak jsem se musel podívat do zákona...
   Návrat  
p.dawe je teď offline  p.dawe
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 17:02   Citovat  

to taky koukam ze to bylo jinak vzdycky sem predkladal zelenou karticku to mi hlava nebere ...to by se mi spatne predkladalo kdyz platim pojisteni pres ucet.. Mr. Green
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 17:12   Citovat  

Když mě posledně policajti kontrolovali (ještě se Shuttlem někdy v lednu 2008),tak zelenou kartu nechtěli, jen kartu pojišťovny,ale k čemu jim to bylo, to nevím... Bylo na ní napsáno: Pojištěno od 10.10.2006 - doba neurčitá, kdybych nezaplatil a nechal si kartu,tak co? Složenka placená přes net...
   Návrat  
sopta je teď offline  sopta
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 17:17   Citovat  

Hellborn napsal:
Když mě posledně policajti kontrolovali (ještě se Shuttlem někdy v lednu 2008),tak zelenou kartu nechtěli, jen kartu pojišťovny,ale k čemu jim to bylo, to nevím... Bylo na ní napsáno: Pojištěno od 10.10.2006 - doba neurčitá, kdybych nezaplatil a nechal si kartu,tak co? Složenka placená přes net...

No asi právě proto zavedli tu zelenou kartu...
Ale taky to mohli DEBILOVÉ dát vědět KO to snad ne
Já teda elenou kartu taky vozím stále sebou (aspoň jí pak při případný cestě za čáru nemusim hledat, což bych asi už nikdy nenašel Mr. Green )
   Návrat  
Radek11111 je teď offline  Radek11111
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 17:29   Citovat  

jojo stačil akorát ten doklad o pojištění ( jak píšete odo do) a tam je doba neurčitá a nikdo neví jestli to teda zaplacený je nebo není...jinak myslím že policajti rejžovat zatím nebudou, protože jim to taky ještě nikdo neřekl (nějak oficiálně)
   Návrat  
Petra Baková je teď offline  Petra Baková
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 17:32   Citovat  

no ale jak tady mluvíte o zeleny kartě mě ji třeba k autu nedali a až ted po roce mi ji poslali na motorku
   Návrat  
Lucy je teď offline  Lucy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 19:05   Citovat  

Jasně, je to od 1.6.(nevím, jestli o tom ví policie nebo ostatní orgány, ale už to bylo schválený víc než před měsícem). Nevím, jak ostatní pojištovny, ale kdo jste u čsob, tak budem klientům, kteří vydanou zelenou kartu nemají, posílat automaticky novou. Kdo ji dostal a ztratil, nebo nemůže najít, nejlepší je zavolat na zelenou linku zadáčo a nechat si ji doposlat. ZK platí vždycky na jeden rok. S tím, jestli máte, nebo nemáte zaplaceno, to nemá nic společnýho, policajty zajímá, jestli je auto pojištěný. Jestli je pojištění zaplacený je věc pojišťovny a vaše. Pokud není, pojišťovna pošle upomínku, po nezaplacení pojištění zaniká a problém je pak už jen na vás. Lucy
   Návrat  
Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 19:09   Citovat  

Hellborn napsal:
složenku o zaplacení, ale zaplacení se má prokazovat zelenou kartou.

Tak po složence nebo dokladu o zaplacení jim bylo prd odjakživa, pojištění nevzniká zaplacením ale podpisem smlouvy a stejně tak nezaniká nezaplacením ale výpovědí smlouvy.

Ale jinak díky za info, ke mně tato informace sice dorazila už před nedávnem ale teprve teď jsem začal hledat zelenou kartu HaHaaa
   Návrat  
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 19:35   Citovat  

ehm... vadí hodně že na smlouvě s pojišťovnou je otcův podpis, ale zelenou kartu jsem podepsal já? Se stydím
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 19:44   Citovat  

jakubM napsal:
ehm... vadí hodně že na smlouvě s pojišťovnou je otcův podpis, ale zelenou kartu jsem podepsal já? Se stydím

HaHaaa to nikdo zkoumat nebude HaHaaa
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.6.2008 , 5:08   Citovat  

Doted se sebou vozil doklad o zaplaceném povinném ručení a zelená karta jen do zahraničí. ten ústřižek složenky už se nevozí hodně dlouho. policajty nezajímá jestli je zaplaceno ale jestli je ručení sjednané. to jestli máte zaplaceno si už ohlídá pojišťovna.
   Návrat  
romeo411 je teď offline  romeo411
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.6.2008 , 9:44   Citovat  

Po precteni teto diskuze jsem se podival na svoji "zelenou" a zjistil ze vyprsi za mesic a to to zrovna odjizdim G4G na dovolenou, takze uz jsem zrovna napsal mail na pojistovnu, tak doufam, ze rychle poslou novou:-)
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.6.2008 , 10:18   Citovat  

Lucy napsal:
Jasně, je to od 1.6.(nevím, jestli o tom ví policie nebo ostatní orgány, ale už to bylo schválený víc než před měsícem). Lucy

policajti o tom moc dobře ví, mám u nich bratra a ten už o tom varoval koho potkal. jinak prej to proběhlo jednou jen tak mimo řečí ve zprávách ale je to pěkná čurovina. něco si schválej a kdo to má čuchat... a pak se oháněj že neznalost neomlouvá KO
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 3.6.2008 , 12:11   Citovat  

Me v pojistovne na infolince rekli, ze to plati pro pojistky uzavcene od 1.6.08, na pojistky uzavrene pred timto datumem se to vzutahuje az od 1.1.09
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
snk. je teď offline  snk.
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.6.2008 , 12:20   Citovat  

zelena karta? to je takova ta karticka,co ti "slepi" dohromady pri sjednani pojisteni?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
el_jam je teď offline  el_jam
PříspěvekZaslal: 3.6.2008 , 12:20   Citovat  

Je mi divne ze tu nikdo nic nevite. Ja teda jsem to cetl nekde na internetu a myslim ze i videl ve zpravach. Ale hlavne mi pojistovna poslala dopis ve kterem mi to oznamila..
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.6.2008 , 12:23   Citovat  

el_jam napsal:
Je mi divne ze tu nikdo nic nevite. Ja teda jsem to cetl nekde na internetu a myslim ze i videl ve zpravach. Ale hlavne mi pojistovna poslala dopis ve kterem mi to oznamila..

Na netu jsem to viděl až dnes, na zprávy moc nekoukám... ani jedna pojišťovna zatím nic neposlala...
   Návrat  
el_jam je teď offline  el_jam
PříspěvekZaslal: 3.6.2008 , 12:28   Citovat  

snk. napsal:
zelena karta? to je takova ta karticka,co ti "slepi" dohromady pri sjednani pojisteni?

ne, to je prave ta druha karta o ktery se tu mluvi. zelena karta je to co je natisknute na zelenem papire a musis to natrikrat slozit, aby to vubec nekam veslo..
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.6.2008 , 13:07   Citovat  

jo tak me konci 10.6 pořádnej výtlem myslim ze uz mi domu prisla nova ale uz nevim kam sem to zalozil pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
marab je teď offline  marab
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.6.2008 , 14:31   Citovat  

To by mě zajímalo jak je tohle ošetřené, když si uzavřeš povinné ručení pouze pro ČR a nikoliv pro cestování v zahraničí. Třeba ČPP to nabízí...pochybuji že ti pak vydají i zelenou kartu, která je označena jako doklad o pojištění do zahraničí. Ble
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.6.2008 , 14:33   Citovat  

marab napsal:
To by mě zajímalo jak je tohle ošetřené, když si uzavřeš povinné ručení pouze pro ČR a nikoliv pro cestování v zahraničí. Třeba ČPP to nabízí...pochybuji že ti pak vydají i zelenou kartu, která je označena jako doklad o pojištění do zahraničí. Ble

Tak nevím, ale my máme pojištění do Evropy automaticky... Nevím, jak jiný pojišťovny, ale podle mne taky.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Pozor! Změna prokazování zaplacení povinného ručení
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina