Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda CRV málo topí
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
schweiger je teď offline  schweiger
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2010 , 15:35   Citovat  

Zdravím všechny Honďáky,chtěl jsem se zeptat jak vám topí Hondy?Zima se blíží a já zase řeším topení.Zdá se mi,že mi to mámo topí,mám dojem,jako bych měl místo výměníku litinové topení.Začne mi to jen tak trochu foukat vlažný vzduch,ikdyž je už ručička na správném místě a motor je zahřátej a pořádně mi to začne topit až tak po 10-15km.filtrem to není,je novej.Co vy na to??
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2010 , 16:31   Citovat  

Vzduchová bublina, ucpaný ventil, špatně se otvírající ventil ... ?

Zkusil bych vočekovat, esi se ten ventil otvírá, jak má ... a jinak možná vypustit komplet kapalinu ze systému, propláchnout speciální chemií a znovu napustit novou (beztak se to bude hodit na zimu).

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2010 , 17:08   Citovat  

tak se v tom právě hrabu,nedá mi to Smutný
ventil se otvírá dobře ikdyž jestli otvírá správně vnitřek tak to nevím,myslím,že to bude od výměníku dále do auta,nebo jak otočím kolečkem na topení,tak mi to začne méně foukat z ofuků,tak mě teď napadá,že by to mělo nějakou klapu u topení?? Smutný

Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2010 , 17:25   Citovat  

No to může být ... mrkni do manuálu, jestli máš, jak to tam je dělaný, kudy to teče ten vzduch ... jestli tam třeba není ještě další filtr někde ... jinak bych doporučil vypustit vodu a propláchnout minimálně radiátor ... od ventilu dále

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2010 , 17:45   Citovat  

tak jsem zase o něco moudřejší,tak ventil jede jak má,jel jsem po vedení a trubky do vnitřku auta jsou vařící,jako by byl ještě někde nějaký filtr,nebo je výměník už zanesenej a nebo a to mě více napadá,je problém,že mi neuzavře úplně klapka a přisává to ještě studenej vzduch.Jenže ten přístup k tomu je na infarkt :twisted:

rotker je teď offline  rotker
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2014 , 14:40   Citovat  

Navážu na toto téma.
Jak vám topí CRV1G, když nastavíte topení na půlku? Příjde mi, že to fouká vlažný až studený. Když se dá topení naplno, tak to fouká teplý, ale že bych byl z toho uvařenej to se říct nedá Smutný Termostat je tam dáván nový cca před 2 měsíci (starý nedovíral) - odvzdušňoval jsem to s otevřeným víčkem chladiče s topením naplno až do prvního sepnutí sahary. Ventil se otvírá/zavírá normálně. Jde mi spíš hlavně o to, jestli to je vlasnost nebo je něco špatně

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.11.2014 , 15:39   Citovat  

rotker napsal:
Navážu na toto téma.
Jak vám topí CRV1G, když nastavíte topení na půlku? Příjde mi, že to fouká vlažný až studený. Když se dá topení naplno, tak to fouká teplý, ale že bych byl z toho uvařenej to se říct nedá Smutný Termostat je tam dáván nový cca před 2 měsíci (starý nedovíral) - odvzdušňoval jsem to s otevřeným víčkem chladiče s topením naplno až do prvního sepnutí sahary. Ventil se otvírá/zavírá normálně. Jde mi spíš hlavně o to, jestli to je vlasnost nebo je něco špatně

No po 4 letech provozu jsem dospěl k tomu,že při mrazech to začne pořádně topit tak po 10km (do té doby jen vlažný vzduch),vyzkoušel jsem plno věcí a jediná věc co mně napadla byla ještě vytáhnout radiator a profouknout ho jestli není zanesený,ale vzhledem tomu,jak je to složité vytáhnout (rozebrat celou palubovku),tak jsem se na to vykašlal.U mého CRVčka byl problém hlavně v tom,jakoby to méně foukalo,ale jak jsem přetočil na studený tak to foukalo dost,tak proto mě napadl ten zanesený radiator.Ale třeba někdo jiný má jiné zkušenosti.U mého až na to topení naprostá spokojenost Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.11.2014 , 8:57   Citovat  

schweiger napsal:
No po 4 letech provozu jsem dospěl k tomu,že při mrazech to začne pořádně topit tak po 10km (do té doby jen vlažný vzduch),vyzkoušel jsem plno věcí a jediná věc co mně napadla byla ještě vytáhnout radiator a profouknout ho jestli není zanesený,ale vzhledem tomu,jak je to složité vytáhnout (rozebrat celou palubovku),tak jsem se na to vykašlal.U mého CRVčka byl problém hlavně v tom,jakoby to méně foukalo,ale jak jsem přetočil na studený tak to foukalo dost,tak proto mě napadl ten zanesený radiator.Ale třeba někdo jiný má jiné zkušenosti.U mého až na to topení naprostá spokojenost Úsměv

po včerejším zkoumání jsem dospěl k závěru, že je asi trochu zavzdušněný topení (díky výměně termostatu). Když dám totiž topení naplno, tak to topí jako blázen a když ubírám na ovladači teplotu, tak tepltoa i klesá a když ho nechám na půlce tak topí "normálně". Když dám poté ovladač do chladna, tak fouká studený, ale když přidávám do tepla, tak až do cca 3/4 nastavení stále fouká vlažný až studený, až když ho dám na max, tak zase fouká teplý. Dle mě tam cestuje bublina Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.11.2014 , 15:43   Citovat  

rotker napsal:
po včerejším zkoumání jsem dospěl k závěru, že je asi trochu zavzdušněný topení (díky výměně termostatu). Když dám totiž topení naplno, tak to topí jako blázen a když ubírám na ovladači teplotu, tak tepltoa i klesá a když ho nechám na půlce tak topí "normálně". Když dám poté ovladač do chladna, tak fouká studený, ale když přidávám do tepla, tak až do cca 3/4 nastavení stále fouká vlažný až studený, až když ho dám na max, tak zase fouká teplý. Dle mě tam cestuje bublina Úsměv

Tak to vypadá na ventil,co ti otevírá vodu do radiatoru,alespoň u mého CRVčka byl.Když se postavím před auto a dívám se na motor,tak je tuším po levé straně v zadu.Vede k němu lako a když pootáčíš kolečkem na topení,tak to vlastně ovládáš ten ventil.Nevím,jestli je to na principu kulového ventilu,ale pokud ano,tak může být vychrchlaná ta hřídelka s lankem která vede k tomu kulovému uzávěru.Nevím,jak to popsat.Ale prostě může mít už vůli.Prý to docela odchází a proto v novějších autech už to není.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.11.2014 , 15:57   Citovat  

Na ventil jsem koukal, pohybuje se normálně, nevypadá, že by byl "nemocný". Zkusím znovu odvzdušnit, potom kdyžtak demontuju ten ventil a uvidí se. Co ty jsi měl s tím ventilem? Mně totiž zase bylo řečeno, že se tenhle ventil vůbec nekazí

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.11.2014 , 16:43   Citovat  

rotker napsal:
Na ventil jsem koukal, pohybuje se normálně, nevypadá, že by byl "nemocný". Zkusím znovu odvzdušnit, potom kdyžtak demontuju ten ventil a uvidí se. Co ty jsi měl s tím ventilem? Mně totiž zase bylo řečeno, že se tenhle ventil vůbec nekazí

Já nic,mě šlapal,ale slyšel jsem zase opak,že se kazí.Jinak ventil z venku chodí,ale uvnitř nemusí.Tak jak když máš vůli ve volantu,hýbeš s volantem a kola stojí :-)Tak jedině sundat a kouknout skrz něj a točit hřídelkou,jestli není vůle.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.11.2014 , 18:47   Citovat  

schweiger napsal:
Já nic,mě šlapal,ale slyšel jsem zase opak,že se kazí.Jinak ventil z venku chodí,ale uvnitř nemusí.Tak jak když máš vůli ve volantu,hýbeš s volantem a kola stojí :-)Tak jedině sundat a kouknout skrz něj a točit hřídelkou,jestli není vůle.

Uvidíme Úsměv mně zatím z logického hlediska víc vychází, že tam je někde bublina, takže jí vyženu, potom se bude rozebírat Mr. Green jinak zatím dík přátele

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.12.2014 , 14:36   Citovat  

Takže jsem vyheveroval předek auta, ještě jednou pořádně odvzdušnil, vybublalo cca 5 bublin a vypadá to, že je to ok, musí to potvrdit ještě žena, která s tím jezdí Velmi šťastný Jinak hadice před ventilem a hned za ním je teplá, výstupní hadice z vyměníku taky, takže ventilem ani vyměníkem to určitě nemohlo být je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.12.2014 , 18:32   Citovat  

rotker napsal:
Takže jsem vyheveroval předek auta, ještě jednou pořádně odvzdušnil, vybublalo cca 5 bublin a vypadá to, že je to ok, musí to potvrdit ještě žena, která s tím jezdí Velmi šťastný Jinak hadice před ventilem a hned za ním je teplá, výstupní hadice z vyměníku taky, takže ventilem ani vyměníkem to určitě nemohlo být je to dobrý

šikovnej Mrk

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.12.2014 , 18:39   Citovat  

schweiger napsal:
šikovnej Mrk

Takže manželka před chvílí potvrdila a topííí je to dobrý Velmi šťastný