Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Spojka Accord 7G - 202 000 km
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Merhule je teď offline  Merhule
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 21:16   Citovat  

Ahoj, chtěl bych se pouze informativně zeptat. Na mém Accordu 7G při sešlápnutí spojky těsně nad podlahou, se ozve nee zrovna moc příjemný zvuk, který nedokážu popsat a docela mě obtěžuje. Obávám se, že by mohlo jít o spojku jako takovou a rád bych se ujistil, že je to pouze planý poplach. Auto má naběháno přes 200 000 km. Po jak dlouhé době se může objevit vadná spojka?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 21:20   Citovat  

spojku můžeš zničit po 40t km nebo taky vydrží 300t km ...

u A7g ale taky CR-V 2.g, Civic 7.g vrzaly spojkové válečky, není to náhodou ono ?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 21:35   Citovat  

Rom. napsal:
spojku můžeš zničit po 40t km nebo taky vydrží 300t km ...

u A7g ale taky CR-V 2.g, Civic 7.g vrzaly spojkové válečky, není to náhodou ono ?

To byla bezna vec u myho Civica, spis se ten zvuk podoba zvuku, jako by se mi zasprajcla bota pod pedalem a ja ji rychle vyrval. Tezko se to popisuje, ale kdyz si vezmes lakyrky a pujdes s nima prudce slapat na pedal, tak docilis toho zvuku.

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 21:42   Citovat  

pak asi nezbývá nic jiného než rozebrat a prohlédnout, a nejspíš vyměnit kompl. spojku

VlastaFR je teď offline  VlastaFR
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 22:18   Citovat  

ja musel menit komplet pri 175tis. Ten pedal Velmi šťastný : pri seslapnuti nejde ti pedal pod koberecek a pak si (ten koberecek) jakoby skripnes mezi nohu a pedal Úsměv - je to blby, ja vim Velmi šťastný , ale mel sem tohle na firemnim a dobrej tyden sem nevedel co to bylo za zvuky Je to tam.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 23:00   Citovat  

VlastaFR napsal:
ja musel menit komplet pri 175tis. Ten pedal Velmi šťastný : pri seslapnuti nejde ti pedal pod koberecek a pak si (ten koberecek) jakoby skripnes mezi nohu a pedal Úsměv - je to blby, ja vim Velmi šťastný , ale mel sem tohle na firemnim a dobrej tyden sem nevedel co to bylo za zvuky Je to tam.

Myslim si, ze to bude ten zvuk, o kterym mluvis. Nerikej to ani ze srandy. Na kolik te to vyslo?

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 23:07   Citovat  

Merhule napsal:
Myslim si, ze to bude ten zvuk, o kterym mluvis. Nerikej to ani ze srandy. Na kolik te to vyslo?

Když jsem koupil prvního Civica,tak mi bylo řečeno,že spojka vydrží průměrně tak do 160tis.km... Na VTi jí mám asi 240tis.,ale brzo půjde... Smutný

martas je teď offline  martas
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 23:40   Citovat  

Merhule napsal:
pořádnej výtlem posunul kobereček a vesele jezdil dál OK

alicante je teď offline  alicante
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.3.2010 , 9:26   Citovat  

Muze to delat pedalova pumpicka, jak uz tu bylo napsano, tu staci promazat a nejakou dobu to vydrzi. Spojka uz taky klidne muze byt, po 200t.km uz miva spojka u benzinoveho acco7G casto dost (vystavuje, ale uz to neni ono..). Pokud se to ozyva treba pri zaberu /a rozjezdu/, slysis pravdepodobne spojkovy lozisko, to si casto "knourne" .. Spojku vymenit, neni do zadna palka - spojkova sada na 2,4 stoji v Honda cca 7-8t.Kc + vymena, ovsem ta je pracna, hodne veci z motoroveho prostoru musi ven a vetsina napravy, aby sla prevodovka vyklonit ven ..

Dela to jen kdyz je auto nastartovany, rychlost tam a spojka zabira nebo i v klidu pri vypnutem motoru?

VlastaFR je teď offline  VlastaFR
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.3.2010 , 12:19   Citovat  

Merhule napsal:

Ja to napsal asi spatne .
U svyho civica sem menil spojku pri 175tis to sem napsal, jen abys vedel kdy muze spojka klido odejit.

A to stim kobereckem byl jinej priklad. To sem mel na firemnim autaku. A dopadlo to jak tady pise Martas Velmi šťastný

(jinak origo spojkova sada + montaz u Hondy liberec 12 000.-) Po DOMLUVE!

Ale ted si pripadam jako v raji, radit jde supr. Nikdy bych nerek ze spojka nova spojka mi muze takhle sprijemnit zivot je to dobrý Je to tam.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.3.2010 , 18:54   Citovat  

alicante napsal:
Muze to delat pedalova pumpicka, jak uz tu bylo napsano, tu staci promazat a nejakou dobu to vydrzi. Spojka uz taky klidne muze byt, po 200t.km uz miva spojka u benzinoveho acco7G casto dost (vystavuje, ale uz to neni ono..). Pokud se to ozyva treba pri zaberu /a rozjezdu/, slysis pravdepodobne spojkovy lozisko, to si casto "knourne" .. Spojku vymenit, neni do zadna palka - spojkova sada na 2,4 stoji v Honda cca 7-8t.Kc + vymena, ovsem ta je pracna, hodne veci z motoroveho prostoru musi ven a vetsina napravy, aby sla prevodovka vyklonit ven ..

Dela to jen kdyz je auto nastartovany, rychlost tam a spojka zabira nebo i v klidu pri vypnutem motoru?

I pri vypnutem.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.3.2010 , 21:44   Citovat  

Merhule napsal:
I pri vypnutem.

Tezky diagnostikovat zvuk, kterej jsem neslysel, ale s urcitou pravdepodobnosti by to mohla byt jen ta pedalova pumpicka. Kdyz se v motoru ani na hrideli nic netoci a presto to nekde skripe, bude to spis "na ceste" nez v samotne spojce. Jestli to slysis jako skripeni nekde u pedalu hned, je to vicemene jiste. Odvezt k nejakymu znalemu Honda doktorovi ..

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2010 , 1:45   Citovat  

Merhule napsal:
I pri vypnutem.

Casta bolistka snad vsech Acco 7G nehlede na motorizaci je vrzani spojkoveho pedalu. Myslim tim normalni vrznuti pri seslapnuti, pisknuti, nic vic. Mel jsem to taky, vyresilo to promaznuti cehosi Velmi šťastný - nejaka mechanicka sranda- pri garancce (kdybys to delal sam, pozor na zamasteni spojky). Zatim to nepiska uz vic jak 20 tkm.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2010 , 10:10   Citovat  

Bully napsal:
Casta bolistka snad vsech Acco 7G nehlede na motorizaci je vrzani spojkoveho pedalu. Myslim tim normalni vrznuti pri seslapnuti, pisknuti, nic vic. Mel jsem to taky, vyresilo to promaznuti cehosi Velmi šťastný - nejaka mechanicka sranda- pri garancce (kdybys to delal sam, pozor na zamasteni spojky). Zatim to nepiska uz vic jak 20 tkm.

Jo, to je ono. U pedalu je takovej pistek, kterej posouva tlak dal a ten to dela. Krome "normalni vrznuti pri seslapnuti, pisknuti, nic vic" .. to muze bejt i maly krupnuti, jako bys slapnul na orech .. Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2010 , 10:42   Citovat  

alicante napsal:
Jo, to je ono. U pedalu je takovej pistek, kterej posouva tlak dal a ten to dela. Krome "normalni vrznuti pri seslapnuti, pisknuti, nic vic" .. to muze bejt i maly krupnuti, jako bys slapnul na orech .. Velmi šťastný

Snad ano Úsměv 4.3. jde do Reckovic Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2010 , 10:47   Citovat  

[quote="Merhule"]Snad ano Úsměv 4.3. jde do Reckovic Úsměv[/quote

Ja bych s tim do pristiho brezna teda jezdit nevydrzel .. HaHaaa Mrk přátele

Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2010 , 11:07   Citovat  

stejny problem skoro u kazde civy Velmi šťastný papa v zavislosti na podnebi,teplote atd..promazani pomaha stejne jen na nejaky cas

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2010 , 11:21   Citovat  

Hlavator napsal:
stejny problem skoro u kazde civy Velmi šťastný papa v zavislosti na podnebi,teplote atd..promazani pomaha stejne jen na nejaky cas

Nedavno jsem psal, ze u me ten nejaky cas trva uz pres 20.000 km, kdyz byla rec konkretne o Acco 7G.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2010 , 11:32   Citovat  

Bully napsal:
Nedavno jsem psal, ze u me ten nejaky cas trva uz pres 20.000 km, kdyz byla rec konkretne o Acco 7G.

To ti jeste vydrzi mnohem dyl, ja to mazal u puvodniho ats za 140 t.km asi 2x - cca v 35t.km, pak cca v 90ti t.km a ve 160t.km pri prodeji to jeste porad nedelalo. Jednou jsem v horku popojizdel v praze v kolone s parkrat si to vrzlo, po opusteni Prahy uz nikdy nic Velmi šťastný Asi se mu tam nelibilo .. HaHaaa

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2010 , 11:35   Citovat  

alicante napsal:
To ti jeste vydrzi mnohem dyl, ja to mazal u puvodniho ats za 140 t.km asi 2x - cca v 35t.km, pak cca v 90ti t.km a ve 160t.km pri prodeji to jeste porad nedelalo. Jednou jsem v horku popojizdel v praze v kolone s parkrat si to vrzlo, po opusteni Prahy uz nikdy nic Velmi šťastný Asi se mu tam nelibilo .. HaHaaa

Tak to budu pochopitelne jenom rad OK

antonin-s je teď offline  antonin-s
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.3.2010 , 0:18   Citovat  

každej si občas potřebuje vrznout i spojkovej váleček Velmi šťastný. mě to c6g 3d 1.4i S taky dělá. Myslim, že je tady na můj problém i nějakej speciální topic, stačí jenom tu spojku prostříkat WDčkem, ale bacha, ať to neschytá spojka Mrk stejně chci ten pomocnej váleček vyměnit...

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
GEQ je teď offline  GEQ
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2010 , 21:08   Citovat  

Merhule napsal:
Ahoj, chtěl bych se pouze informativně zeptat. Na mém Accordu 7G při sešlápnutí spojky těsně nad podlahou, se ozve nee zrovna moc příjemný zvuk, který nedokážu popsat a docela mě obtěžuje. Obávám se, že by mohlo jít o spojku jako takovou a rád bych se ujistil, že je to pouze planý poplach. Auto má naběháno přes 200 000 km. Po jak dlouhé době se může objevit vadná spojka?

Ahoj, jak si to vyřešil? začlo mi to dělat úplně jak píšeš, je to takové lupnutí, podlě mě to vypadá na spojkový válec ale nevím, když je nižší teplota a vlhko tak to skoro nedělá nebo jenom slabě (co jsem zatím vypozoroval) je to jenom při zamáčknutí pedálu. Jinak spojka funguje bezproblémově ani nevrže ani nehučí, jenom to silně "lupne"

Mara008 je teď offline  Mara008
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2014 , 21:43   Citovat  

Ahoj, mám K20A6 a při volnoběhu a otevřené kapotě slyším zvuky asi od spojky, když sešlápnu pedál, tak je ticho. Myslíte, že se jedná o ložisko? Neřešit a počkat až jak se to vyvrbí nebo řešit a to stačí vyměnit ložisko nebo radějii celou spojkovou sadu? Díky za odpověď.

Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2014 , 22:50   Citovat  

Mara008 napsal:
Ahoj, mám K20A6 a při volnoběhu a otevřené kapotě slyším zvuky asi od spojky, když sešlápnu pedál, tak je ticho. Myslíte, že se jedná o ložisko? Neřešit a počkat až jak se to vyvrbí nebo řešit a to stačí vyměnit ložisko nebo radějii celou spojkovou sadu? Díky za odpověď.
No to je težké ti to takhle říct od stolu. Já měl uplně stejné přáznaky a když jsem vymáčkl spojku, bylo ticho a všichni kolem mě řikali, že to je ložisko na spojce a hle byly to ložiska v převodovce pořádnej výtlem jinak mám K24 přátele

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2014 , 22:57   Citovat  

Dutch napsal:
No to je težké ti to takhle říct od stolu. Já měl uplně stejné přáznaky a když jsem vymáčkl spojku, bylo ticho a všichni kolem mě řikali, že to je ložisko na spojce a hle byly to ložiska v převodovce pořádnej výtlem jinak mám K24 přátele

Mno to je taky možné ... Asi počká, až to udělá booom Velmi šťastný a uvidím co to bylo Bueee . Na kolik vyjde takový repas převodovky?

Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2014 , 23:25   Citovat  

Dutch napsal:

Rachot s vyšláplým pedálem spojky - je to v převodovce
Rachot se sešlápnutým pedálem spojky - spojkový ložisko

alespoň tak jsem to měl u všech hond.. většinou šlo o variantu č.1

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2014 , 23:37   Citovat  

Bullseye napsal:
Rachot s vyšláplým pedálem spojky - je to v převodovce
Rachot se sešlápnutým pedálem spojky - spojkový ložisko

alespoň tak jsem to měl u všech hond.. většinou šlo o variantu č.1

Tak to si mě moc nepotěšil Mrk . Ale dík za info je to dobrý

Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2014 , 23:47   Citovat  

Mara008 napsal:
Mno to je taky možné ... Asi počká, až to udělá booom Velmi šťastný a uvidím co to bylo Bueee . Na kolik vyjde takový repas převodovky?
otazkou je kdo to bude dělat.... ale čistě výměna dvou ložisek a práce je cca kolem 5500,-, jínak až ti udělají ložiska v převodovce boom tak se z toho wc

mono je teď offline  mono
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2015 , 20:08   Citovat  

Ahoj Hondaři, potřebuji poradit ohledně spojky. Pořídil jsem si Áčko asi před dvěma měsíci, hned od počátku mi jemně škrtalo při přezazení na 3-ti rychlostní stupeň a někdy při nedokonalém došlápnutí až k podlaze i u jiných stupňů (nejednalo se o řady cm). Proběhla kontrola kapaliny ve spojce, měla načernalý nádech tak jsem ji vyměnil. T.Z.- povolil jsem odvzdušňovák na pracovním válci a nechal samovolně vytéct, při postupném dolévání nové DOT 4 a po té odvzdušnění ve dvou. Spojka krásně chodila asi měsíc a pak se mi stalo, že jsem nastartoval auto, sešlápl spojku, zařadil (R) a couval, v okamžiku kdy jsem chtěl vyřadit mi spojka nezabrala, musel jsem vypnout klíček, opět jsem nastartoval a rozjel jsem se v před, z jednicky to šlo ještě trochu ztuha, ale pak už v pohodě po celou dobu jízdy. Takhle vyřadit mi to nejde vždy když stojím chvíly na spojce, při rozjezdech nepomáhá ani několikeré prošlápnutí. Na doporučení mechanika jsem vyměnil pomocný válec za nový, ale ani tahle výměna nepomohla a problém přetrvává. Proto prosím o radu, jak postupovat cestou nejmenšího odporu. Pro doplnění: mám najeto cca 315000km, A7G, 2L, 114kw, r.v.06, K20Z2. Předem moc díky za rady Honda

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.11.2015 , 18:49   Citovat  

mono napsal:
Ahoj Hondaři, potřebuji poradit ohledně spojky. Pořídil jsem si Áčko asi před dvěma měsíci, hned od počátku mi jemně škrtalo při přezazení na 3-ti rychlostní stupeň a někdy při nedokonalém došlápnutí až k podlaze i u jiných stupňů (nejednalo se o řady cm). Proběhla kontrola kapaliny ve spojce, měla načernalý nádech tak jsem ji vyměnil. T.Z.- povolil jsem odvzdušňovák na pracovním válci a nechal samovolně vytéct, při postupném dolévání nové DOT 4 a po té odvzdušnění ve dvou. Spojka krásně chodila asi měsíc a pak se mi stalo, že jsem nastartoval auto, sešlápl spojku, zařadil (R) a couval, v okamžiku kdy jsem chtěl vyřadit mi spojka nezabrala, musel jsem vypnout klíček, opět jsem nastartoval a rozjel jsem se v před, z jednicky to šlo ještě trochu ztuha, ale pak už v pohodě po celou dobu jízdy. Takhle vyřadit mi to nejde vždy když stojím chvíly na spojce, při rozjezdech nepomáhá ani několikeré prošlápnutí. Na doporučení mechanika jsem vyměnil pomocný válec za nový, ale ani tahle výměna nepomohla a problém přetrvává. Proto prosím o radu, jak postupovat cestou nejmenšího odporu. Pro doplnění: mám najeto cca 315000km, A7G, 2L, 114kw, r.v.06, K20Z2. Předem moc díky za rady Honda

Zkoušel jsi vymezit vůli spojkového pedálu tak, aby zabíral o kousek výš? Mě to pomohlo.

tudy odkaz

Obsah fóra Honda-club.cz   
Spojka Accord 7G - 202 000 km
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď