Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Prelude - ECU bez závad, ale nejde nastartovat
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
david.skvor je teď offline  david.skvor
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2014 , 11:36   Citovat  

Zdravim pánové,

jsem v Austrálii na studiu a před dvěma týdny jsem si koupil Hondu Prelude rv. 1992, 2.2 Si Automatic. Po koupi jsem nataknoval plnou Natural unleaded 95 a když mi začala svítit rezerva, tak jsem za 20 dollarů dotaknoval E10 (10%ethanol). Cca po 10 litrech paliva mi začala vyskakovat pistole, jakoby nádrž byla plná. Tak jsem tam dotočil za dvacet a dojel jsem to skoro na rezervu. Ráno jsem zaparkoval a šel do práce, vrátil jsem se asi o 6-7 hodin a auto stálo celou dobu na 35 stupňovém vedru - nešlo nastartovat. Po 10 minutách jsem zkusil otevřít nádrž, která byla pěkně natlakovaná a v pořádku jsem nastartoval. Ujel jsem asi 5km a dotankoval jsem Natural 95 unleaded asi 35l a auto zase nešlo nastartovat, občas to škytlo a chytlo na 2-3 vteřiny a po 10 minutách zkoušení, kdy jsem to skoro vzdal, tak jsem nakonec nastartoval a odjel domů bez jakýchkoli problémů. Párkát jsem zkusil natočit a v klidu startovalo, ale dnes ráno nic.

Vyblikal jsem ECU a bylo bez chybičky, ale nevím, jestli by to ukázalo třeba palivový čerpadlo nebo ne. Prohlídnul jsem kontakty a konektory a vše mi přijde ok. Kdybych byl v Čr, tak se na to s klukama kouknem a nějak to dáme dohromady, ale tady vše stojí 5x tolik - myslim práce, takže se mi to nechce dávat nikam do servisu. A je tady dokonce zakázaný tahat auta na laně, takže do servisu jedině odtahovkou, která stojí cca 500 dollarů.

Předem dík za nějaký nápady, či rady - nejsem žádnej mechanik, ale mám tu nějaký nářadí a něco snad zvládnu.

Přemýšlel jsem, jestli nemůže bejt voda na dně nádrže, jak se to zkondenzovalo nebo nějaký relátko (akorát nevim jak příjdu na to, který..)
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2014 , 12:48   Citovat  

Při startování si otevři víčko nádrže a poslouchej, jestli sepne čerpadlo. POkud ho neuslyšíš, je na vině hlavní relé, častá závada u hond, stačí vyndat a proletovat.
Pokud by nebyla závada tam, bude nejspíš vadná cívka v rozdělovači, zkus potom, jestli dává jiskru.
Ale to relé je klasika, obzvlášť když se zahřeje.

odkaz

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2014 , 15:04   Citovat  

Když otočím klíčkem, tak čerpadlo naskočí, takže zbývá vyzkoušet tu horší variantu - cívka. Děkuju za odpověď a dám vědět, jak to dopadlo

0
PříspěvekZaslal: 7.12.2014 , 3:10   Citovat  

ještě mě napadla spínačka, ale to by se nezaplo čepardlo že jo? když startuju, tak klíček zamáčknu dolu z polohy lock na on a z on na polohu I se mi zase vymáčkne nahoru(nepamatuju si jestli to bylo takhle normálně, ale když jsem auto kupoval tak nešlo nastartovat stejně jako teď, že prý nebyl zamáčklý klíček a pak to hned chytlo - ale mě se to stalo až teď po 2 týdnech bezproblémového ježdění. jedině že by se to čerpadlo zapnulo a při startu zase vypnulo. každpopádně mám venku tu cívku a jdu na vrakáč pro jinou a uvidíme, snad koupim nějakou funkční Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 10.12.2014 , 8:13   Citovat  

Civka I rozvadec jsou OK, vse promereno az ke svickam. Nejde stava do palivoveho cerpadla, ale main relay je v poradku. ECU stale nevykazuje zadnou chyby, a kdyz vyndam hlavni rele tak se rozsviti kontrolka check engine, takze by ECU mel fungovat. Dnes jsem byl za elektrikarem, a ten mi rekl, ze mi za 200$ zkusi odpojit lambdu. Jeste me napadlo zkusit pustit 12V primo do cerpadla a nastartovat - jestli je jen nekde spatny kontakt

0
PříspěvekZaslal: 10.12.2014 , 8:17   Citovat  

Predtim se cerpadlo obcas zapnulo a obcas ne, ale asi jsem mel spatne zapojeny kabely do rozdelovace. Ted je mam spravne a cerpadlo se uz nezapne vubec

DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
1
PříspěvekZaslal: 10.12.2014 , 8:53   Citovat  

Jak víš že to "main relay" je v pořádku? Dělá to standartně to, že v závislosti na teplotě to někdy čerpadlo spustí, někdy nespustí, jednodušše řečeno si to dělá co chce. Můj názor je ten, že nic nezkazíš tím, když to relé vyndáš a všechny spoje znovu proletuješ. Mně to dělalo na mojí Preludě naprosto to samý, proletoval jsem a už 3 roky startuje bez problému Mrk

0
PříspěvekZaslal: 10.12.2014 , 10:08   Citovat  

Vsechny kontakty vypadaly neporusene, ale jestli je tam od vyroby1992, tak je mozny, ze muze delat problemy. Zkusim to proletovat nebo koupit novy a uvidim. Vcera jsem 5x za sebou nastartoval a vsechno ok, dnes rano, kdy jsem mel jet na pracovni pohovor,, tak ani tuk. Vybil jsem baterku a po nakopnuti pres kabely jsem nastartoval, chcipnul a zase n

0
PříspěvekZaslal: 10.12.2014 , 10:30   Citovat  

Jo a ted jsem nasel na netu podobny pripad a problem zpusoboval alarm nebo immobilizer - nasel jsem pod kapotou nejakou krabicku s alarmem na zamykani, ktera ma 3 stupne - off, test a on, ale nemam od toho klicek. Mam to zkusit natvrdo odpojit?

Diky za help! Úsměv

Minor je teď offline  Minor
5 háček
1
PříspěvekZaslal: 10.12.2014 , 11:28   Citovat  

Stáhni si manuál zde - najdeš tam postup, jak proměřit funkci relé.
Lambda s tím nijak nesouvisí, není třeba ji odpojovat, a pokud bys to chtěl udělat, stačí ti na to pět vteřin na rozpojení konektoru.
Ten alarm, co popisuješ, bude nejspíš dodělávaný, s tím ti neporadím, ale většinou to je dělané tak, aby ho nestačilo jen odpojit a auto běželo jako by tam ani nebyl. To by to měli zloději přece jen až moc snadný.

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 10.12.2014 , 12:03   Citovat  

Proletuj to relé nebo kup nový a uvidíš že to pojede, nejde o kontakty zvenku, ale o studené spoje vevnitř toho relé ... pokud na 100% nevyloučíš main relé, tak bych se v alarmu nevrtal, já to třeba u jeednoho auta, měl tak, že jakmile bylo venkovní teplota na 30°C tak nestartovalo a bylo jedno,m jestli je motor teplý nebo studený Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 10.12.2014 , 13:15   Citovat  

Ten alarm je urco dodelavanej, nasel jsem tzv blackbox s cudlikem na prepinani do valet modu (vypnuti alarmu), ktery je vyvedeny cernym a cervenym kabelem ze svazku vedouciho od spinaci skrinky - tedy mel by to byt on a na to vypinani cerpadla by to sedelo. Ma se zmacknout a drzet pri startovani. A odpojeni lambda sondy mi taky moc nesedelo a jeste si za to na ferovku rekl 200$..

Tady jsou vykyvy teplot obrovsky, takze vse dostava poradne zabrat. Jednou je 35 jasno a druhy den 20 a prsi jako blazen. Zitra zkusim nekde sehnat nebo propajet to relatko jako prvni a kdyz to nepujde tak to musi byt ten alarm nebo uz fakt nevim!!

Dam vedet, jak to dopadlo, tady je ted 10pm tak musim pockat do zitra.

0
PříspěvekZaslal: 11.12.2014 , 12:34   Citovat  

Tak auto konecne slape jak ma! Byl to ten alarm neboli bezpecnosti system, nainstalovany aftermarket. Vytahl jsem z toho blackboxu takovou malou vidlickovou pojistku a nastartoval jsem, akorat nesly blinkry..vystrazny normalne blikaly, ale blinkry ani tuk. Tim, jak jsem predtim projizdel kontakty na spinacce atd, tak jsem si myslel, ze je spatna packa. Zajel jsem na vrakoviste a za 50$ jsem si vymontoval jinej z te same hondy prelude. Blinkry zase ani tuk. Po 10min mi doslo, ze to je zase ten alarm - dal jsem z5 pojistku a blinkry chodily. Figl byl v tom ji vytahnout jen do pulky. No hlavne ze jezdim. Tak diky a hodne stesti panove!

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Prelude - ECU bez závad, ale nejde nastartovat
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina