Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
výměna motoru C4G
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
md.doxa je teď offline  md.doxa
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2008 , 13:04   Citovat  

čaute, už mi úplně odešel motor D16A6 a potřeboval bych ho vyměnit za D15B2, nevíte, jestli D15 bude v pohodě fungovat s 1,6-kovou řídící jednoutkou? můžou zůstat půvdní vstřiky, rozdělovač Cooo??? ( ten na šrouby sedí ale nevím, jestli vše bude fungovat tak, jak má)

popřípadě...nenašel by se někdo v okolí Brno - Svitavy (bydlím tak nějak mezi), kdo by byl ochotnej pomoct s výměnou? zjistil sem, že výměna je na mě moc velký sousto...samej kabel, hadice, šroub atd atd... v hondě za to chcou celkem dost Smutný Za rady a odpovědí dík.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2008 , 13:19   Citovat  

Pochybuju,že bude fungovat... Brno - alienpower only! Alien Ti poradí co a jak ai za kolik by to zmáknul...

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2008 , 13:59  Naposledy upravil PAKO dne 3.6.2008 , 14:05, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

vezmeš nový blok(jeli hlava v pořádku tak bych použil z A6ky má pár lepších vlastností jako je třeba vačka...převodovka pasuje, použiješ kabeláš ecu původní musíš použít i původní rozdělovač chceš li nechat vstřiky klapku se sáním...když to půjde vyměň jen blok...když budeš mít ko něco v hlavě...jako ventily ,použíj 1,5blok i hlavu z A6ky můžeš vyndat jen vačkovou hřídel a tu dát do B2ky(je má tupější profil...tudíš je ostřejší...)...jestli máš motor z druhé ruky,nebo mu nevěříš na 90%, alespoň ,nebo dlouho stál ,nejdříve sundej vanu koukni do sedliny zda tam není kovová špona ,prohlídni si jak vypadá těsnění pod vanou...je-li tvrdé na 99% motor byl tkz"uvařen"to samé platí o těsnění pod víkem ventilů.Vyměň gufera kliky,na oil čerpadlo bych také bral zřetel v jakém je stavu...a kdyby jsi hlavu neměnil ale jevilo by to známky uvaření dokavaď je motor venku bych hlavu sundal změřil blok i hlavu...je li hlava dole 100% vyměnit gufírka ventilů....jestliže ovšem máš auto "jen" na ježdění a je ti jedno že bude možná papat oil či rosit na zem jen ten motor přehoď...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2008 , 14:03   Citovat  

jestliže budeš měnit jen motor za motor a budeš mít po ruce někoho co alespoň opravoval traktor Se stydím koupíš si bílej popisovač...kdy si očísluješ vždy místo +hadičku kde byla o kablíkách to samé...tak se zadaří...možná tě ale překvapí spojka,nebude možná sedět,tak si jen přehodíš i setrvák...

PS: chceš li top stav a spoleh na auto ...nechal bych to šikovným rukám...zkus oslovit pro tebe nejbližší okruh lidí a to Monty ,Tygr,Dark a to je defakto Alien Power a věz že Brněnský koně jsou sakradobrý koně OK

SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2008 , 14:10   Citovat  

Pako, klobouk dolů, vždy jsme si myslel, že vyměnit motor je voser na x týdnů né-li měsíců. A ty o tom mluvíš, jako bych si vybral na krámě housku a tu vyměnil za tu vedle, protože tahle má zrovna moc soli a ta mně nechutná... OK

Rysa je teď offline  Rysa
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2008 , 14:12   Citovat  

mam na ten motor jeste ridici jednotku a nejaky drobnosti vrchni vstrikovani pouzit D16A6 bude to malinko vykonejsi

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2008 , 14:24   Citovat  

SpaceMan napsal:
Pako, klobouk dolů, vždy jsme si myslel, že vyměnit motor je voser na x týdnů né-li měsíců. A ty o tom mluvíš, jako bych si vybral na krámě housku a tu vyměnil za tu vedle, protože tahle má zrovna moc soli a ta mně nechutná... OK
vyměnit motor kus za kus identický či v tomto případě kdy ho nastrojí původníma věcma je pohodička(dělá de-facto obrácenej swap)...schodíš haupnu aby se ti lépe makalo ,vyšpalkuješ aby jsi měl kolečka ve vzduchu,rozhodíš spodní ramena od tlumičů a těhlic...vyhodíš poloosy ...vyhodíš chladič a zbytečnosti jako nádobky a baterku a její držák,rozhodíš svody před katem,odepneš řadící tyče,vypojíš hadice k topení,vyndáš náho tacha spojku a plyn ,odpojíš podlaky a kabeláž+kostry ...vybereš si ve stodole trám či na jabloni větev(samo že ještě před sundáním kol Se stydím )a buď si to hodíš nebo tam dáš hudcuk či kladku,chytneš motor i s převodovkou ..povolíš všechny silentbloky a systémem ježek v kleci motor vyndáš...můžeš nahodit kola do auta strčit a motor položit...odstrojit převodovku sáníí (rozdělovač je lepší před zavěšením vyndat)nastrojíš to na nový a bochneš to opačným způsobem do auta kouř

Rysa je teď offline  Rysa
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2008 , 16:07   Citovat  

ono to vypada jednoduse ale popravde oddelat ty poloosy a vyfuk atd neni zas takovej problem ja se osobne setkal z jinyma problemama odpojovanim hadicek a bovdenu a vsech tady tech volovin okolo takovym zpusobem aby to slo dat dohromady zpet jinak odtrhat to neni problem - chce to dobryho pamatovaka a duslednost neni to prokazdyho - ja bych si netroufnul stacilo me co sem videl pri asistenci

georgo je teď offline  georgo
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2008 , 18:13   Citovat  

Pakouši dobrýýýý, ty umíš vlévat optimismus. Úsměv Já to ale dělal opačně, páč jsem neměl tu jabloň...... motor dolů, pak jsem chytl auto jako trakař a odjel. Zpět to bylo horší. V každém případě pokud si vše vyfotíš a popíšeš,tak chybu neuděláš.

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2008 , 18:25   Citovat  

idealne mat zdvihak a motor vyberas smerom dole. je to ovela pohodlnejsie... btw: ked viez co robis, tak to je brnkacka, mne (vacsinu som robil sam, obcas som potreboval nieco pridrzat) sa zadarilo za dva dni spravit 3swapy - jeden den som prisiel s autom, vybral motor, nahodil iny motor + klimu a odisiel domov, druhy den som pritiahol kasnu bez motora a nahodil tam ten motor z prveho auta...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2008 , 21:00   Citovat  

Rysa napsal:
ono to vypada jednoduse ale popravde oddelat ty poloosy a vyfuk atd neni zas takovej problem ja se osobne setkal z jinyma problemama odpojovanim hadicek a bovdenu a vsech tady tech volovin okolo takovym zpusobem aby to slo dat dohromady zpet jinak odtrhat to neni problem - chce to dobryho pamatovaka a duslednost neni to prokazdyho - ja bych si netroufnul stacilo me co sem videl pri asistenci
popisoval jsem že si máš pořídit popisovač a vše popsat nebo ti to mám popsat jak vše popsat?jako že popsat popisovačem popisek na hadičku jedničkou a místo na místě připojení hadičky popsat popiskem taktéž jedna...je doporučuji popisovat více znaky než jen jednou opakující se jedničkou,mám ti to popsat ještě více ty popisky popisovač atd... HaHaaa přátele a fotky jsou taktéž dobrá věc,a vracet šrouby na místa kde byli)jako že sundat haupnu a vrátit šroubky je taktéž dobrá věc...stejně se vsadím že nějakej se nebude moci najít a některej přebyde...

PS"teď bez ironie...na vyndání hlavní tyče řazení je zapotřebí když se člověk nechce trápit mít vyražeč o průměru 7mm pokud to jde a bruska stačí s vodícím trnem 3mm...když se vezme běžnej šroub tak ten má buď 6mm(roztahuje dutej pružnej čep a ten se nechce hnout) a nebo 8mm a ten se nevejde.Hlavně do toho nemlátit jak hovado,přece se tím řadí,pokud jinak nelze tak zdruhé strany si dát protizávaží...třeba kladivo

md.doxa je teď offline  md.doxa
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2008 , 21:05   Citovat  

takže díky za odpovědi... hlava je nejspíš taky KO, klepaly ventily a ještě sem s tím několikrát jel a pak to začalo celkem dost rachotit... takže pokud nechám vše ostatní můžu tam nahodit celou D15B2 a pojede to v pohodě, jestli jsem to dobře pochopil Úsměv
jinak i když při čtení příspěvku od PAKA mám dojem, že výměna je uplně jednoduchá, jen já sem nemotornej blbec HaHaaa tak se skusím zeptat aliena, na kolik výměna přibližně vyjde..
sám si na to asi bez někoho kdo by mě říkal udělej prvně tohle a tak a pak to a to netroufám....hlavně na to nemám nervy Se stydím Bueee

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2008 , 21:41   Citovat  

md.doxa napsal:
takže díky za odpovědi... hlava je nejspíš taky KO, klepaly ventily a ještě sem s tím několikrát jel a pak to začalo celkem dost rachotit... takže pokud nechám vše ostatní můžu tam nahodit celou D15B2 a pojede to v pohodě, jestli jsem to dobře pochopil Úsměv
jinak i když při čtení příspěvku od PAKA mám dojem, že výměna je uplně jednoduchá, jen já sem nemotornej blbec HaHaaa tak se skusím zeptat aliena, na kolik výměna přibližně vyjde..
sám si na to asi bez někoho kdo by mě říkal udělej prvně tohle a tak a pak to a to netroufám....hlavně na to nemám nervy Se stydím Bueee

vymena za kompatibilny motor je jednoducha, tvoj problem je ale v elektrike.
d16a6 je 4bod vstrek a d15b2 je dvojbod a mam pocit, ze ti minimalne nesadne kabelaz. idealne je hned prerobit dvojbod na 4bod, ale to uz je zase o niecom inom...

georgo je teď offline  georgo
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2008 , 21:41   Citovat  

md.doxa napsal:

Buď v pohodě. Pako to myslí dobře. A jestli máš čas, že nemusíš třeba týden jezdit, tak tě ujišťuji, že je to výborná škola a hlavně už si budeš do budoucna pamatovat kde co je a když něco klekne, tak samozřejmě kam se kouknout.

StreetFighter je teď offline  StreetFighter
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2008 , 22:13   Citovat  

ještě možná dobrá rada - vyzkoušená...

taky jsem se jednou bál, když jsem odstrojoval jedno "trošku složitější" vůz....vezmi si foťák a při demontáži si foť důležité body - napojení hadic atd...a při montáži si vezmi fotky a dle nich si případně poradíš...

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2008 , 6:24   Citovat  

vti [906team] napsal:
vymena za kompatibilny motor je jednoducha, tvoj problem je ale v elektrike.
d16a6 je 4bod vstrek a d15b2 je dvojbod a mam pocit, ze ti minimalne nesadne kabelaz. idealne je hned prerobit dvojbod na 4bod, ale to uz je zase o niecom inom...
v elektrice problém nebude nemá dvojbod, zachová přece stříkačku z a6 , jen pod ni nasadí d15b2 (v tomhle případě b7 teda ).prostě vymění motor ,jen půjde s obsahem dolů.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2008 , 6:51   Citovat  

monty napsal:
v elektrice problém nebude nemá dvojbod, zachová přece stříkačku z a6 , jen pod ni nasadí d15b2 (v tomhle případě b7 teda ).prostě vymění motor ,jen půjde s obsahem dolů.

chapem to tak, ze ma kasnu s motorom co ma 4bod a je to obd0. ak tam da d15b2, tak to nepasne. ak to prerobi na 4bod z d15b7, tak musi este prehodit povodne injektory kvoli rezistor boxu. ak sa nemylim, tak a6kove sanie nesedi na b2 hlavu...

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2008 , 7:02   Citovat  

vti [906team] napsal:
chapem to tak, ze ma kasnu s motorom co ma 4bod a je to obd0. ak tam da d15b2, tak to nepasne. ak to prerobi na 4bod z d15b7, tak musi este prehodit povodne injektory kvoli rezistor boxu. ak sa nemylim, tak a6kove sanie nesedi na b2 hlavu...
já mám zas pocit že a6kový sání na d15b2 hlavu sedne ,že už to tu nedávno někdo dělal a tím pádem všecho sedí . proč by měnil vstřiky?obd 1 sice má saturated ale pokud vím zkousne klasiku s rezistorboxem?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2008 , 7:31   Citovat  

tuná printscr

tesneni.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
tesneni.jpg, 119.17 kB

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2008 , 7:56   Citovat  

prostě mu to tam sedne a howg pořádnej výtlem

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2008 , 8:37   Citovat  

monty napsal:
já mám zas pocit že a6kový sání na d15b2 hlavu sedne ,že už to tu nedávno někdo dělal a tím pádem všecho sedí . proč by měnil vstřiky?obd 1 sice má saturated ale pokud vím zkousne klasiku s rezistorboxem?

obd1/obd2 vstreky v civicoch uz maju o 10ohm vacsi odpor a preto by si tam nemal mat este aj rezistor box.
a co sa tyka toho sania, tak ja ked som objednaval sadu tesneni, tak urcite tab boli rozne tesnenia. asi sa na to zase pozriem doma, mam tam hlavu z6,b7,b2 aj a6...

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2008 , 8:44   Citovat  

vti [906team] napsal:
obd1/obd2 vstreky v civicoch uz maju o 10ohm vacsi odpor a preto by si tam nemal mat este aj rezistor box.
a co sa tyka toho sania, tak ja ked som objednaval sadu tesneni, tak urcite tab boli rozne tesnenia. asi sa na to zase pozriem doma, mam tam hlavu z6,b7,b2 aj a6...
to jo mluvím o ecu obd 1 vrs. vstřik z obd 0 + rezistorbox ne o vstřiku z obd 1 + rezistorbox , to je samozřejmě nesmysl

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2008 , 9:14   Citovat  

monty napsal:
to jo mluvím o ecu obd 1 vrs. vstřik z obd 0 + rezistorbox ne o vstřiku z obd 1 + rezistorbox , to je samozřejmě nesmysl

ecu s tym nic nema, ta ocakava, ze vstreky su finalne 12-16ohm. preto mas pri obd0 k tomu ten rezistor box.
okrem toho som to chapal tak, ze on tam chce nechat povodnu obd0 ecu co mal k d16a6 (cize asi PM6).
samozrejme, ked mu to sanie z a6 sadne, tak nemusi nic riesit.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2008 , 9:20   Citovat  

mě zmátlo tohle
citace:
tak musi este prehodit povodne injektory kvoli rezistor boxu.
nechápal jsem proč měnit vstřiky za saturated když může nechat klasiku + rezistorbox

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2008 , 10:00   Citovat  

monty napsal:
mě zmátlo tohle
citace:
tak musi este prehodit povodne injektory kvoli rezistor boxu.
nechápal jsem proč měnit vstřiky za saturated když může nechat klasiku + rezistorbox

mna totiz zmiatlo to, ze si spominal D15B7, tak som bol v tom, ze tam bude davat sanie aj s injektormi z B7 a vtedy by prave musel prehodit injektory aby tam mal povodne z A6 Nápad je tu!
ale potom som pochopil, ze to bolo len prirovnanie, ze B2 a B7 je v podstate rovnaky spodok... asi to nechajme tak, zakladna otazka je, ci mu A6 sanie sadne na B2 hlavu, ak ano, tak je to cele brnkacka.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2008 , 10:05   Citovat  

OK OK OK hlavně že se domluvíme Velmi šťastný Velmi šťastný pořádnej výtlem jo míněno to bylo tak,že z toho bude mít b7

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2008 , 23:17   Citovat  

vti [906team] napsal:
mna totiz zmiatlo to, ze si spominal D15B7, tak som bol v tom, ze tam bude davat sanie aj s injektormi z B7 a vtedy by prave musel prehodit injektory aby tam mal povodne z A6 Nápad je tu!
ale potom som pochopil, ze to bolo len prirovnanie, ze B2 a B7 je v podstate rovnaky spodok... asi to nechajme tak, zakladna otazka je, ci mu A6 sanie sadne na B2 hlavu, ak ano, tak je to cele brnkacka.
sedne to tam jak (jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se) na hrnec...jen u D13B1 by musel zaslepit výstup na paliv čerpadlo mechanické Úsměv už víš od koho dáni obšlehli lego... pořádnej výtlem

Obsah fóra Honda-club.cz   
výměna motoru C4G
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina