Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Strana 9 z 137
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 26.12.2014 , 12:00   Citovat  

piskot napsal:
Zdravím, pánové.
Dodatečně přeji všem majitelům (bohužel nemnohým) C9G Tourera hezké Vánoce, nový rok a spoustu pohodových kilometrů za volantem.

Zrovna předevčírem jsem si, při míjení normal C9G, říkal, kde jsou sakra všechny ty Tourery že žádný nepotkávám Smutný
Škoda...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.12.2014 , 20:54   Citovat  

stanokra napsal:

Čo ma ale trochu zamestnalo, bolo nájsť logiku v myšlienkových pochodoch japonskeho inžiniera pri návrhu zapínania hmlových svetiel.
Prečo predné svetlá zapínam jasným ON-OFF - prepínač, a zadné hmlovky majú supr vychytávku, v podobe spínača.. jeden pohyb zapne, druhý ten istý pohyb nahoru vypne..

Přední mlhovky máš určitě doplnkové a montovali ti levnější variantu kde není součástí nový lukas s přepínaním předních mlhovek ale vypínač zvlášt.Originál Honda sada má přepínání na lukasu Mrk
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.12.2014 , 11:10   Citovat  

DworiBak napsal:
Přední mlhovky máš určitě doplnkové a montovali ti levnější variantu kde není součástí nový lukas s přepínaním předních mlhovek ale vypínač zvlášt.Originál Honda sada má přepínání na lukasu Mrk

Vzhledem k výbavě, co stanokra má, bych řekl, že má přední mlhovky "v základu". A myslím, že už na to stanokra přišel, že se zapínají otočným spínačem na levé páčce. První poloha jsou přední mlhovky, koncová poloha, ze které se to vrací, je zapínání zadních mlhovek.
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 27.12.2014 , 13:41   Citovat  

SaKaL napsal:
Zrovna předevčírem jsem si, při míjení normal C9G, říkal, kde jsou sakra všechny ty Tourery že žádný nepotkávám Smutný
Škoda...

Jsem to na sebe přivolal Úsměv
Jdu nakoupit a koukám a nevěřím vlastním očím Tak to koukám!
Tak a už končím s offtopic

+20141227_104231+.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
+20141227_104231+.jpg, 629.31 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.12.2014 , 15:08   Citovat  

SaKaL napsal:
Jsem to na sebe přivolal Úsměv
Jdu nakoupit a koukám a nevěřím vlastním očím Tak to koukám!
Tak a už končím s offtopic

Hm, fešák. Nebo fešanda...? Úsměv
Je vidět, že jsou, já nedávno viděl i černého, ještě s převozními značkami.
   Návrat  
ScottX je teď offline  ScottX
PříspěvekZaslal: 27.12.2014 , 22:09   Citovat  

Zdravím Hondaky. Ja se stal majitelem Civica Tourera nedávno - cca 2 mesice - nakonec uplne náhodou protože to auto me při testovací jizde proste presvedcilo. I kdyz puvodne ve vyberu Honda vubec nebyla Velmi šťastný Když koukám po autech kolem sebe, tak jsem prozatím jiného Tourera nikde neviděl, takže jsem všude originál Úsměv Prodejce v Brně prozradil, ze jich letos prodali jen cca 20. Zatím zajizdim motor - mam benzin 1.8. Porad me udivuje úžasnou pruznosti - skoro porad se da jet na 6ku. Pro dálnice by urcite mohl byt 7 kvalt.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.12.2014 , 23:43   Citovat  

ScottX napsal:
Zdravím Hondaky. Ja se stal majitelem Civica Tourera nedávno - cca 2 mesice - nakonec uplne náhodou protože to auto me při testovací jizde proste presvedcilo. I kdyz puvodne ve vyberu Honda vubec nebyla Velmi šťastný Když koukám po autech kolem sebe, tak jsem prozatím jiného Tourera nikde neviděl, takže jsem všude originál Úsměv Prodejce v Brně prozradil, ze jich letos prodali jen cca 20. Zatím zajizdim motor - mam benzin 1.8. Porad me udivuje úžasnou pruznosti - skoro porad se da jet na 6ku. Pro dálnice by urcite mohl byt 7 kvalt.

Blahopřeji k rozumnému rozhodnutí... Úsměv
Co se týče benzínové 1.8, v pohodě dá na šestku od městských 50 km/h až do "někam"... A na dálky bez problémů jezdí za 5,8 l.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2014 , 22:58   Citovat  

VSS...
Tak jsem dnes nechápal a zároveň byl příjemně překvapen. Honďácké VSS (u jiných aut tuším ESP...?) mi umožnilo rozjet se s jedním kolem na uježděném sněhu. To mi dřív žena hlásila, že jí to pomohlo, když jedním kolem sjela do bahna, taky jí VSS pomohlo z toho vyjet.
Jinak sníh a marast na silnici se projevuje zejména tím, že je zadek auta naprosto neviditelný a průhled oknem je jedině skrz plochu utřenou stěračem... Úsměv.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 29.12.2014 , 23:17   Citovat  

piskot napsal:
VSS...
...Jinak sníh a marast na silnici se projevuje zejména tím, že je zadek auta naprosto neviditelný a průhled oknem je jedině skrz plochu utřenou stěračem... Úsměv.

Mam stejnou zkusenost - projel jsem 1x sousedni rozkopanou dedinou blatem kdyz prselo a neprijemne me prekvapilo, jak se Tourer "zasira", zvlast zadni okno - nechapu jak se tam blato dostane. Mam doma jeste 19letou Lagunu (Renault) a ta neni tak spinava za cely rok jako Tourer po prujezdu 1x blatem. Pricitam to skutecnosti, ze drive mely auta disky kol vice "zasunute" v blatnicich - tim padem tak nevyletavalo z podbehu.

Desim se ze ted vyjedu ven - auto jsem pred par dny umyval Smutný
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 30.12.2014 , 0:27   Citovat  

Určitě jste mysleli VSA Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.12.2014 , 1:12   Citovat  

2bep napsal:
Určitě jste mysleli VSA Mrk

Máš pravdu, předsedo, je to VSA. Ale na funkci ta zkratka nemá vliv... Velmi šťastný
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.12.2014 , 9:19   Citovat  

ScottX napsal:
Mam stejnou zkusenost - projel jsem 1x sousedni rozkopanou dedinou blatem kdyz prselo a neprijemne me prekvapilo, jak se Tourer "zasira", zvlast zadni okno - nechapu jak se tam blato dostane. Mam doma jeste 19letou Lagunu (Renault) a ta neni tak spinava za cely rok jako Tourer po prujezdu 1x blatem. Pricitam to skutecnosti, ze drive mely auta disky kol vice "zasunute" v blatnicich - tim padem tak nevyletavalo z podbehu.

Desim se ze ted vyjedu ven - auto jsem pred par dny umyval Smutný

A dřív měly auta i zástěrky...
   Návrat  
stanokra je teď offline  stanokra
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.12.2014 , 9:31   Citovat  

ScottX napsal:
Mam stejnou zkusenost - projel jsem 1x sousedni rozkopanou dedinou blatem kdyz prselo a neprijemne me prekvapilo, jak se Tourer "zasira", zvlast zadni okno - nechapu jak se tam blato dostane. Mam doma jeste 19letou Lagunu (Renault) a ta neni tak spinava za cely rok jako Tourer po prujezdu 1x blatem.

Podla mna sa to zasiera podobne ako octavia.. Tourer možno viac na bočných stranách.

NIcméně keď to necháš rok tak to postupne opadá :O)
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.12.2014 , 9:34   Citovat  

piskot napsal:
Už jsem to tu kdysi psal, že se dostaneš na 3,56 l/100 km... Velmi šťastný Úsměv

doplním jeden "rekord".. Praha - Mělník.. 3.0 l, nazpět už bola cesta rušnejšia, musel som brzdiť, pridávať.. 3.7 l
Ale je to len hra, nejak na spotrebu nejazdím..
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.12.2014 , 9:40   Citovat  

ScottX napsal:
Zdravím Hondaky. Ja se stal majitelem Civica Tourera nedávno - cca 2 mesice -

Gratulujem.. auto je super. Je radosť s ním jazdiť.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.12.2014 , 9:47   Citovat  

piskot napsal:
Hm, fešák. Nebo fešanda...? Úsměv
Je vidět, že jsou, já nedávno viděl i černého, ještě s převozními značkami.

Ja už som mal štastie na Tourer viackrát. Nedávno som parkoval v nákupnom centre hned vedla Brňáka.. V prahe už 3-4 krát rozne barvy.
A na Slovensku je to ešte asi predávanejšie auto ako v ČR, tam to nie je taká rarita.. a hoc tam chodím raz za 3,4 mesiace, vždy nejaký vidím. Pomalý start, ale asi sa nejak predáva
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 30.12.2014 , 11:10   Citovat  

Ono obecně vše co má kolmou záď se hodně špiní. Stará Laguna byla klasický Liftback, pokud se bavíme o nekombi Úsměv
Na C8G je to velice podobné, zadní okno je vždy mnohem víc zasviněné pod spoilerem než nad ním. O to větší blbost mi příjde instalace toho hnusného Čínského stěrače na zadní okno u C9G hatch.
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.12.2014 , 12:26   Citovat  

Přesně tak.
Za kolmou zádí se víří vzduch a s ním i bordel.
Za šikmou zádí ten vzduch "klouže" dál a nehází bordel na zadek.
Třeba u sedana mi zadní stěrač absolutně nehybí.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.12.2014 , 13:17   Citovat  

Co se dá dělat, Tourer je kombík... Úsměv
"Korunu" jsem tomu dal tím, že jsem neometl od sněhu střechu, a po pár kilometrech jsem měl pocit, že je všechen na zadní straně auta...Úsměv. Pak jsem na parkovišti couvala a zjistil, že je zadělaná i kamera, takže jsem po dlouhé době parkoval na zrcátka.
By mě zajímalo, co by řekli pachové, že mi není vidět zadní značka... HaHaaa
Jo, a u C4G to bylo stejné, taky se na zadní sklo chytalo za deště a sněhu snad všechno.
Co se týče sedana, tak to má Acco 6G, co máme doma, aerodynamiku vyřešenou dobře. Od cca. 40 km/h zůstává zadní okno čisté.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 31.12.2014 , 0:16   Citovat  

Pokud si nekdo chce pocist, jak jsem se dostal k Toureru jako slepy k houslim, tak zde je moje story:

Dostal jsem se ted koncem leta do situace, ze jsem mel v garazi 19let stary Renault Laguna 2.0 83kW a po tom, co se vyviklal konektor palivoveho cerpadla (nez jsem to nasel tak jsem prolezl komplet elektriku) a auto nejelo ji uz tak na dlouhe trasy neverim. Navic po presednuti zpet z Meganu Coupe 2009 (nahradni auto od tchyne pujcene v te dobe) jsem mel pocit, ze jde vsechno v Lagune tak nejak moc ztuha – posilovac rizeni, razeni (obcas hapruje razeni 3), brzdy. Dlouhodobou spotrebu mam 8.2/100 a to jezdim jako prase a momentalne dost kratke trasy. Na zastaraly 8V motor docela slusny vysledek.

Naznal jsem, ze je potreba poridit neco novejsiho. Nejdriv jsem se dival po bazarech, horky kandidat Octavia nebo Golf Variant. Pak se me to rozlezelo v hlave – bylo jasne, ze takova auta jsou hodne stocena a ja nechtel resit pak pripadne problemy se servisem, nebo ze je auto kradene. Taktez jsem si zacal uvedomovat, ze Skoda a VW jsou dosti kradene staje. A tak sem se zacal divat po novych autech, to bylo asi tak pred rokem a na vzestupu byla Hyundai i30 – prekvapily me vesmes pozitivni recenze a tak to byl najednou horky kandidat, i kdyz jsem o znacce Hyundai zpocatku ani neuvazoval. Pak doslo na srovnani cen a parametru a zde se kupodivu objevil i Renault Megane za pozitivni cenu. Vybava pro me az tak nehrala roli, chtel jsem alespon to, co bylo ve stare Lagune – automaticka klima a vsechny okna v elektrice.
V chtel jsem jednoznacne atmosfericky benzin (jsem zvykly s tim jezdit a neverim tem dnesnim nadopovanym turbum o jejich spolehlivosti a vydrzi si nedelam iluze). Zjistil jsem, ze nabidka atmosfer je dnes uplne tristni – koncern nedela, jedine korejci a japonci.
Pak jsem to nejakou dobu nechal ulezet a na letos na podzim doslo na obnoveni pruzkumu. Do hledacku se dostala taky Renault Laguna – byla dost vyrazna sleva a mela atmosfericky 2l.

Doslo na zkusebni jizdy – vzpomneli jsme si na to v sobotu a tak jsem se dival co za autosalony maji otevreno – Renault, Honda, Hyundai. Paradoxne jsem Hondu ani nezaradil do srovnani - ani nevim proc, asi cena - ale sem si rikal, ze za svezeni nic nedam, aspon bude sirsi rozhled.

Nejdrive jsme navstivil Hondu – do oka nam padl Civic Tourer (kombik), ktery nas prekvapil variabilitou kufru/zadnich sedacek a take prijemnym interierem – pri prohlidce me subjektivne nesedela radici paka, ktera byla vice vepredu nez jsem byl zvykly z Laguny. Zkusebni jizda se nekonala, protoze to neslo (pouze jedna osoba v autosalonu), domluvil jsem se na pozdeji.
Pak jsme sli do Hyundaie, ktery na me interierem pusobil lacinejsim dojmem nez Honda, ale porad to bylo OK. Projel jsem se motorem 1.6 CRDi,1.6GDI nebyl k dispozici. Jizdni vlastnosti v poradku, neudelal na me spatny dojem, ani nijak zvlast nevynikal – proste auto v pohode. Jediny problem bylo, ze u tchana mela znacka Hyundai nalepku nekvalitni vyrobek a ani testovaci jizda ho nepresvedcila o opaku.
Pak jsme navstivil Renault, kde jsme sedli do Laguny – zde se konal wow efekt, protoze Laguna mela suverejne nejlepsi interier ze vsech, zvlaste po presednuti z Hyundaie to bylo dost znat, navic interier Renaultu znam a sedi me. Zde bylo videt, ze je auto o tridu vys i kdyz po sleve cenove spadalo spis do stejneho segmentu. Bohuzel jsem se neprojel – auto nebylo k dispozici. Megane – interier me taky sedl, digitalni ukazatel rychlosti bych asi prezil, ale vadila mi extremne velka „pipa“ (logo) na predu auta – tohle se podle me moc nepovedlo, starsi generace byla lepsi. Opet se nedalo projet, v Meganu jsem chtel 1.6 crdi, protoze turbobenzinu neverim, a ten nebyl k dispozici.

Po par dnech jsme se vratili do Hondy pro testovaci jizdu (i kdyz se me zpocatku moc nechtelo). Prodejce nas nejdrive svezl - musim uznat ze prezentace dovednosti Tourera byla vice nez presvedciva (zvlaste kdyz s nami prolitl prudkou dvojzatackou odhadem ve 140 a auto jelo jako prilepene k silnici - me na to pan pripravil, ale chudak tchan sedici vzadu (neslysici) o tom co se chysta nevedel - pozdeji jsme se oba shodli, ze auto melo byt spravne ve svodidlech - a to tchan jezdi jako dobytek Úsměv). Pri vlastni jizde me Honda prekvapila – radici paka vice vepredu nevadila, razeni bylo vyborne. Atmosfericky motor 1.8 i-VTEC kapitola sama o sobe. Podovzek take nadchl, auto sedelo perfektne v zatackach, ale pritom zvladalo vyborne i rozbite silnice/kostky. Rychle jsem si zvykl na tak trochu scifi disajn palubovky. Celkove jsem mel z Hondy velmi dobry dojem. Odrazovala porad vyssi cena (proti Hyundai).

Dale jsme se stavili v Reanultu (jiny autosalon nez predtim), kde mela byt domluvena testovaci jizda Laguna/Megane – opet zde zklamali, kdy nebyli schopni nachystat Lagunu a Megane s 1.6crdi – nejak jsem z obou autosalonu citil, ze kdyz dosla rec na Lagunu, jednali velmi opatrne – jako kdyby neco nebylo v poradku, tvrdili ze se malo prodava a v podstate kratka Laguna s benzinem je nadstandardni pozadavek. Cenove byla Laguna porad nejvys, proti Honde me odrazoval uz zastaraly atmosfericky motor 2.0 103kW s vyssi spotrebou (ale diky aspon za nej).
Cestou domu me tchan ukecal jeste na Seat, tak jsme se stavili v Seatu a projeli se Leonem ST (kombi) s 1.4 TSI. Popravde kdyz jsem presedl z Hondy do Seata, zazil jsem docela sok z interieru – cisel z nej proste strohy koncern a interier me dost zklamal a tento dojem se uz nijak nevylepsil ani dobrym podvozkem. TSI motor usel, ale zaznamenaval jsem zde zpozdeni turba, ktere me lehce vadilo. Ale ten interier – ne tohle by proste neslo (nejak me to pripominalo interier Favorita, nemuzu si pomoct).

Kdyz jsem pak po par dnech jednal o cenach, dostal jsem nabidku od Hondy, ze muzu mit vystavene auto v autosalonu s nadstandardni vybavou s vyraznou slevou a to rozhodlo.

Pozn.: Perlicka – par dnu po podepsani smlouvy s Honodu me volali z Renaultu, ze by me mohli dat salonovou Lagunu s dost vyraznou slevou (desitky procent), jsem rad ze to prislo az po podpisu, protoze by to opet prodlouzilo uz tak bolestive rozhodovani Úsměv

Toz asi tak nejak...nakonec mam v garazi Tourera i kdyz paradoxne vubec nebyl ani v mem vyberu (Honda vubec) Úsměv Ale jsem rad, ze jsem ho koupil, je radost s nim jezdit.
   Návrat  
engine je teď offline  engine
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.12.2014 , 0:42   Citovat  

ScottX: Pěkný, mám rád takový příběhy. Nějaký fotky by byly? Se stydím
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.12.2014 , 0:55   Citovat  

ScottX : OK OK OK

a už si viděl co se dá všechno do toureru nacpat?
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.12.2014 , 1:15   Citovat  

crxmann napsal:

Nebo spíš KDO všechno se dá do Toureru nacpat pořádnej výtlem
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 31.12.2014 , 1:45   Citovat  

crxmann napsal:

Jojo, pekny kufr a variabilita, zadní sedadla apod. Skoda ze není sklopne sedadlo spolujezdce, potřeboval jsem dovézt 230 cm skrine a jen o chlup tam nevesly, musel sem vzít dodávku. Jinak samozřejmě paráda.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.12.2014 , 11:20   Citovat  

ScottX napsal:
Jojo, pekny kufr a variabilita, zadní sedadla apod. Skoda ze není sklopne sedadlo spolujezdce, potřeboval jsem dovézt 230 cm skrine a jen o chlup tam nevesly, musel sem vzít dodávku. Jinak samozřejmě paráda.

Návrat  
PříspěvekZaslal: 1.1.2015 , 22:50   Citovat  

engine napsal:
ScottX: Pěkný, mám rád takový příběhy. Nějaký fotky by byly? Se stydím

Mno zatim jedna, vic nemam - jezdim, nefotim Úsměv

WP_20150101_003_1.jpg

WP_20150101_003_1.jpg, 223.19 kB
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 1.1.2015 , 22:53   Citovat  

crxmann napsal:
...

Pekne Úsměv Kolik se jich tam naskladalo?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.1.2015 , 12:29   Citovat  

ScottX napsal:
Pekne Úsměv Kolik se jich tam naskladalo?

myslím že 18 nejkrásnějších holek z h-c.cz OK
   Návrat  
Klidas je teď offline  Klidas
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2015 , 12:53   Citovat  

crxmann napsal:
myslím že 18 nejkrásnějších holek z h-c.cz OK

Má pravdu OK tudy odkaz
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.2.2015 , 9:33   Citovat  

Dnes jsem čekal na Chodově na odevzdání auta na kampaň (člověk přede mnou se nějak rozkecal), tak jsem si prolezl ten rozličnými modely nacpaný salon (3x CR-V, 1x Civic a 1x Civic Tourer, vím, že končí.) a znovu a důkladně vyzkoušel.

Sice v Civicu Tourer nemám problém (zatím) jako Sporťák se škrtáním o volant ani s rámem dveří, ale i když dám sedačku nejníž a nastavím si jí, jak jsem zvyklý (skoro kolmo), tak mi dost zorného pole zabírá střecha (vzdálenost od střechy jsem neměřil,ale pěst tam nenarvu). Smutný Pokud si sklopím sedačku ala Dežo Tuzer v jeho BMW 5 s rezatými prahy a rourou od kamen (Dežo musí být cool a musí mít i v autě čepici kšiltem dozadu,tak tam opěradlo překáží), tak zas nedosáhnu správně na volant, pokud se posunu dopředu,tak zas začnu mít pravou nohu opřenou o palubku... KO

Tak jsem se rozhodl, že zkusím CR-V (že bych si teda holt pohoršil s motorem a sportovností vozu) a po seštelování sedačky (úplně dolů, skoro kolmo, správná vzdálenost na ruce od volantu) výhled OK, ale podkolenní jamka tvrdě opřená o palubku (až to skoro bolelo). KO

Ještě tam vlezu odpoledne až půjdu pro auto (doufám, že se mi o ně Petk@ dobře postará), ale budoucí auto Hondy vidím hodně ale hodně špatně... Smutný

P.S. Dežovo BMW už žije vlastním životem a kvete a zelená se (mech). Mrk

IMAG0903.jpg

IMAG0903.jpg, 1.23 MB
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 135, 136, 137  Další