Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
spinacia skrinka
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
jamin je teď offline  jamin
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2014 , 12:12   Citovat  

ahojte, poslednu dobu mam taky problem ze ked vlozim kluc do spinacky a pretocim ho do polohy II. kedy sa maju zasvietit kontrolky tak sa nezasvietia. staci este akoby dotlacit do prava tu polohu II. a kontrolky nabehnu. Deje sa to teraz hlavne ked je chladno. Ak auto je vyhriate aj v kabine pocas dna ide ta spinacka v pohode. Akoby pri pretoceni niekde nemala spinacka dobry dotyk, ci neako vydrete niekde kontakty. Nemate niekto s tymto skusenosti co by to mohlo sposobovat? precital som tu vsetko na fore co bolo o spinackach ale nic som nenasiel co by sa podobalo na moj problem. vopred dakujem za rady. Auto Honda CRV rv.1999 94KW 2.0 benzin B20B3

Rado
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2014 , 13:41   Citovat  

Zkus tohle odkaz

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2014 , 13:51   Citovat  

dakujem pekne to bude urcite moj problem. popis sedi. som asi toto vlakno prehliadol. este raz velka vdaka

0
PříspěvekZaslal: 7.1.2015 , 12:18   Citovat  

Ahojte,
no vymenil som elektronicku cast spinacej skrinky ako ste poradili za uplne novu, nebola to velka investicia cca asi 20eur ale problem sa nevyriesil. pozeral som aj tu staru nema vydrate piny. problem mi sposobuje mraz a zima. Ta spinacka je akoby stuhnuta s toho mrazu. dnes u nas na kysuciach v noci mraz -17,5. rano rovnaky problem akoby stuhla sa tazsie tocil kluc nie moc ale ako ked je stuhnuty zamok. ked som presiel kam som potreboval a bolo zakurene, auto sa prehrialo zvnutra, dalsi start bol uplne v pohode a spinacka akoby sa roztopila isla zlahka. rozmyslal som ze by som postriekal kluc neakym tefl.olejom ze by sa ten mechanizmus trocha premazal a uvolnil, len neviem ci to mozem. skuste poradit.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2015 , 12:23   Citovat  

Spínačka - aspoň u starších aut jako C4G a crx - jde rozebrat. Je to klasický zámek, jsou tam vodítka, uložená v tuku a pružinky, je jasné, že to časem ztvrdne a zatuhne.
Ale i kdybys nerozebíral, promazání zatepla by podle mě mohlo pomoct.

0
PříspěvekZaslal: 7.1.2015 , 12:33   Citovat  

niekto mi posielal spravu raz ze ked prestriekam spinacku olejom ze ju urcite pochovam. ze sa to nesmie ze je tam vela prachu a ten ked sa zlepi ze je koniec. tak teraz som tak na pochybach lebo risknut to nechcem. menit spinacku s klucami za pokus sa bojim to by bola drahsia sranda.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2015 , 12:48   Citovat  

Nerad bych ti radil špatně, proto mluvím na prvním místě o rozebírání, kdy ji můžeš kompletně vyčistit a znovu namazat.
Ten zatuhlý prach už tam je stejně.

0
PříspěvekZaslal: 7.1.2015 , 12:53   Citovat  

asi skusim neaky servis, nechcem sa do toho moc vrtat sam. dam vediet potom co bol problem

dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2015 , 13:26   Citovat  

Četl jsem doporučení, že není úplně ideální prostříkávat spínačku olejem, právě kvůli tomu prachu.. nicméně bylo také uvedeno, že tyto problémy nenastávají tak moc, když se promaže lithiovou vazelínou (za mírného tepla)

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2015 , 19:02   Citovat  

dj-bobr napsal:
Četl jsem doporučení, že není úplně ideální prostříkávat spínačku olejem, právě kvůli tomu prachu.. nicméně bylo také uvedeno, že tyto problémy nenastávají tak moc, když se promaže lithiovou vazelínou (za mírného tepla)

Jj je to pravda, on ten prach jakoby "nahrazuje" vůli ubroušenýho klíče od používání, nejlepší je, že lehce potřít planžetu klíče např WD-čkem, prostě nestříkat dovnitř Úsměv

skritek je teď offline  skritek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2015 , 21:10   Citovat  

nastrikej tam olej a nikoho neposlouchej na prach se vyse... ten je všude a ve spinacce ti nic neudela. to jsou zase karaviny

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2015 , 22:11   Citovat  

rozebrat, vycistit od bordelu a hlavne osmirkovat opalene kontakty. Namazat vazelinkou a slozit a fungujes dalsich 15let je to dobrý

edit: sorry, necetl jsem to cele

ale postup plati i pro vlozku zamku spinacky je to dobrý rozebrat, vycistit, namazat

0
PříspěvekZaslal: 8.1.2015 , 16:30   Citovat  

ahojte, dnes som zistil ze v servise mi tu el.cast nevymenili, normalne ma ohukali. bol som v nom prvy raz. tak nakoniec ked som tam spravil bordel a vzal tam kamosa z obch.inspekcie vratili mi komplet peniaze. No nedalo mi to tak som pozhadzoval kryty a najprv som overil ci niekde niesu povolene srobky a podobne, kontakty som pozrel na pinoch ci drzia ako maju. vsetko OK. vsimol som si na tej el. casti co je ta plastova kocka, ze zozadu tie kontakty su akoby orosene. no je zima auto vonku neni sa co divit. len som spravil pokus ze som zahrial auto, dal som teplo fukat na nohy a vtedy tie kontakty vysusilo a dalsie nastartovanie bolo ako ukazkove. len teraz neviem ci mi vyriesi problem vymena tej casti alebo koli comu ta vlhkost a zima toto sposobuje, rozmyslal som ze to niecim obalim ale bojim sa aby sa podtym nezrazala vlhkost . Mate niekto neaky napad?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2015 , 17:45   Citovat  

skritek napsal:
nastrikej tam olej a nikoho neposlouchej na prach se vyse... ten je všude a ve spinacce ti nic neudela. to jsou zase karaviny

Měl jsi asi vždy štestí, pač mě se povedlo takhle 3 spínačky jěště zhoršit z toho 1 zničit Velmi šťastný ale nebyli to Honda cký a klíče k nim byli už poloviční Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 8.1.2015 , 17:59   Citovat  

nestriekal som to len som prstom potrel kluc teflonovym olejom , nemam odvahu take nieco ako naliat do spinacky oleja.

skritek je teď offline  skritek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2015 , 18:15   Citovat  

reznicek9 napsal:
Měl jsi asi vždy štestí, pač mě se povedlo takhle 3 spínačky jěště zhoršit z toho 1 zničit Velmi šťastný ale nebyli to Honda cký a klíče k nim byli už poloviční Velmi šťastný
pokud mas v pr... klic se nediv olej ve spinacce nic neudela jsou tam stavítka jako v kazdem zamku jsou tam pruzinky jako v kazdem zamku a vse se musí volne hýbat takze namazat - OLEJEM TU SPINACKU NIKDY NEZNICIS. je to asi stejne jako rict ze po obrouseni barvy mam diru do auta. ne ze by to zrezlo ale tim ze jsem obrousil barvu tak plech zmizel. Opravdu logika jako prase.

namaz tu spinacku olejem a mas klid chjo

Ale v tvem pripade bude problém v kontaktech takze bud vymenit nebo rozebrat očistit namazat vazelinou a mas pokoj

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2015 , 20:14   Citovat  

skritek napsal:
pokud mas v pr... klic se nediv olej ve spinacce nic neudela jsou tam stavítka jako v kazdem zamku jsou tam pruzinky jako v kazdem zamku a vse se musí volne hýbat takze namazat - OLEJEM TU SPINACKU NIKDY NEZNICIS. je to asi stejne jako rict ze po obrouseni barvy mam diru do auta. ne ze by to zrezlo ale tim ze jsem obrousil barvu tak plech zmizel. Opravdu logika jako prase.

namaz tu spinacku olejem a mas klid chjo

Ale v tvem pripade bude problém v kontaktech takze bud vymenit nebo rozebrat očistit namazat vazelinou a mas pokoj

Já nemluvím o svých spínačkách ani problém nemám, ty mažu od začátku a používám neohoblovaný klíče, takže já problém nemám a mít nebudu Mrk Úsměv měl jsem na mysli spínačky, na který nikdo v životě nešáhnul a strká se do nich ohoblovaný klíč a najednou přestávají fungovat pač to znečištění a opotřebení klíče dosáhlo kritický meze a to se tím že se pouze namazají nic nevyřeší spíš právě naopak, když už spravovat tak udělat nový klíč originálních rozměrů Velmi šťastný, rozebrat spínačku, vyčistit stavítka atd a zase dát dohromady, ale to tobě nemusím povídat přátele ....

A ta jedna co to nerozdejchala, byla z Fordu, a jak dopadnou kulatý fordácký klíče a zámky když se nemažou víme všichni HaHaaa

0
PříspěvekZaslal: 9.2.2015 , 12:10   Citovat  

tak problem identifikovany, je to ta el.cast spinacej skrinky ten orech. objednal som starsi kus ale v poriadku, skontrolval som ho, len neviem ako to vymenit. mohol by som tu hodit podla mojho nazoru aky by bol postup ze by ste mi to potvrdili co s tym mate skusenosti?
1.kluc v polohe nula
2. zhodit kryty pod volantom a z poistiek
3. odpojit konektory z poistkovej skrine 2ks
4. odsrobovat dva srobiky na orechu (staci ten orech povytiahnut? nic to nedrzi neako silno aby som neulomil ten pastorok co toci tu kocku?)
5.nasadit orech a zasrobovat srobiky
6. pripojit konektory
7. ak boh da nastartovat. treba odpojit baterku?

alebo este nieco som zabudol?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2015 , 12:33   Citovat  

Odpojit konektory ořechu, povolit vzadu dva šroubky, sundat. Nasadit jiný ořech, utáhnout dva šroubky, zapojit konektory. Nic víc bych v tom nehledal.

0
PříspěvekZaslal: 9.2.2015 , 17:16   Citovat  

ahojte, tak po neskutocnom zazitku s vymenou na vonku v tej fujavici sa mi podarilo orech vymenit. no ale stalo sa to ze je to bez zmeny ale vsimol som si ze mi koli tej zime akosi tuhsie isiel kluc v zamku ako stuhnuty. nastartoval som nechal zahriat auto a vybral kluc a islo to lahko. mam podozrenie ze asi tou zimou je ten zamok stuhnuty da sa niecim rozchodit co je vhodne do zamku? nechcem tam dat WD aby mi to cele nezlepilo a neodrutil som zamku krk. Zohnal som si mazadlo FAB plus na cylindricke zamky len neviem ci to tam mozem dat. Ako test som urobil ze som zapalovacom nahrial kluc a dal ho do spinacky a islo to hned lahko. Tak by som vas poprosil neaky napad. Osobne nemam odvahu vyberat vlozku zamku. viem ze tam treba odvrtat cosi a neviem ci by sa mi v servise s tym niekto vobec bavil, lebo v servise najradsej robia ze vymenia diel za diel. Prosim o pomoc

0
PříspěvekZaslal: 13.2.2015 , 11:52   Citovat  

ahojte, problem konecne vyrieseny, rozobral som vlozku zamku, celu ju prestriekal kontakt spreyom kym nevysiel vsetok bordel co tam bol nasvineny za tie roky a ze ho tam bolo, premazal mazadlom FAB plus. spinacka ide ako z vyroby ako nova. prosim uzavriet temu

dakujem

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.2.2015 , 12:05   Citovat  

a to neslo udelat hned jak jsme ti rikali? tolik povyku pro nic HaHaaa jsi mohl davno spokojene jezdit

0
PříspěvekZaslal: 13.2.2015 , 12:08   Citovat  

no asi aj mohol len fakt bol ze aj ten orech ked som stary rozobral mal dost, a na ten zamok som si netrufal sam to rozobrat, pomohol mi znamy, bolo tam treba nit odvrtat lebo to bolo napevno a srandicky okolo toho. konecne zas hondicka tip top vsetko funguje. nemam rad ked aj malickosti niesu v poriadku.

Obsah fóra Honda-club.cz   
spinacia skrinka
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina