Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vyber Letnich pneu
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
5
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 55, 56, 57  Další 
Zaslat odpověď

Strana 27 z 57
tarko78 je teď offline  tarko78
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2014 , 17:26   Citovat  

tudy odkaz vyskusaj tieto.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2014 , 19:35   Citovat  

dj-bobr: Jestli Bridgestone Turanza ER300 stojí 1000,-Kč/ks tak bych neuvažoval nad jinýma gumama.
A ano uvažuješ správně, že prodlevu mezi trhnutím volantem a reakcí auta mají na svědomí gumy, které mají měkkou nejenom bočnici ale i samotný běhoun díky lamelám ("červíkům") ve vzorku. To je holt vlastnost zimníh gum. Tam nemůžeš čekat chování jako u letních.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2014 , 19:38   Citovat  

tarko78 napsal:
http://pneumatiky.heureka.sk/yokohama-pa01-parada-spec-2-195-50-r15-82v/recenze/ vyskusaj tieto.

A ty se dělají ve 185/60 R14 Cooo???
Navíc si je moc majitelů nepochvalovalo - nesedí ani na suchu ani na mokru a rychle se sjíždějí.

jarka je teď offline  jarka
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2014 , 20:24   Citovat  

dj bobr: pokud opravdu hledáš lepší reakce, tak zkus něco v rozměru 185/55R14 - navíc lehce pokrátíš převodovku a bude to svižnější. Jen tenhle rozměr už je cenově jinde. Spíš bych se na to ale vyprdnul a smířil se s tou gumovostí. Ve výsledku to stejně sedí podobně, jen je to pocitově houpavější. Jestli máš zájem budu se zbavovat Sava Intensa HP v rozměru 185/55 R14 (nějaký ten mm ještě mají, ale blíží se už jejich konec - na test ale ok) naopak budu dávat na léto 175/65 R14, protože mi auto na nich přijde zábavnější a pohodlnější.

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2014 , 23:29   Citovat  

dj-bobr napsal:
jarka: dík za tip. ty jsou skoro zadarmo Úsměv .. když to srovnám s tím, na čem jezdím teď (Sava Eskimo S3, 175/70 R13) tak mi slovní spojení "měkká bočnice" přijde mírně úsměvné, ale holt na 14" disky jiný rozměr legálně nedám Ble

Na mokru v běžném nesportovním módu je to nějakej extra průšvih, když píšeš o adhezi za sucha? zase bych se na tom nechtěl zabít, až pojedu v dešti po dálnici a budu chtít předjíždět..

teda mimochodem - prosím, vyveďte mě někdo z omylu, nebo mi potvrďte, že to "zpoždění" od trhnutí volantem po trhnutí autem dělá měkkost bočnice. vůli v řízení nemám, geometrie se dělala celkem nedávno (vše OK až na lehounký kladný odklon LP), ale když srovnám teď jízdu na 175/70R13 zima, 185/60R14 léto a pak třeba 205/45R17 na úplně jiném autě (Mini Cooper), tak ta prodleva u Coopera byla vůči /70 a /60 řekněme.. nulová.

ne ze bych to myslel spatne, ale v tom tvem rozmeru bude kazda guma stat za *****
efekt bude vypadat asi tak ze jedna guma bude stat za wc o neco vic nez nektera jina, nic zasadniho bych urcite necekal.
Pokud teda nemam jen kecat, za sebe v tom rozmeru vuči cene doporucuju semperit

dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2014 , 23:34   Citovat  

Kurnik chlapi, to mi chcete říct, že mám na starý kolena prodat pěkný lehký 14" a koupit 15" alu, abych mohl nazout největší legální rozměr 195/55 R15? na to už rozpočet fakt nemám :/

(zatím to vidím na ty Turanzy, jdou fakt sehnat lehce nad 1000 Kč za kus)

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2014 , 23:56   Citovat  

na stary kolena pořádnej výtlem KO

uz davno jsi tam mel mit nejnizsi mozne pneu ktere tam jsi schopny dat, pokud resis reakci.
ja jsem reakci tak rozmazleny a jí posedlý, ze bych klidne nazul misto 195/50/15 205/40/17 jen aby to bylo to co si predstavuju. Nejdu do toho jen proto ze na to momentalne nemam ( HaHaaa ) a za chvilu bych vymlatil vsechny čepy, silenty a zuby z huby.
Mam rad kdyz je auto extremne citlive na plyn, rizeni a brzdy

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 0:04   Citovat  

zkus místo nízkých pneu dát unibaly Úsměv budeš mít sluníčko na trenďourkach

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 0:08   Citovat  

No jako hele, ono to auto musí bejt ještě aspoň v rámci možností komfortní do městského provozu, příležitostně taxikařím, s unibalama by mě zakázníci asi zastřelili, dokud bych z nich nevytřepal duši pořádnej výtlem
(už takhle stačí, že mám na předních spodních ramenech do nápravnice a vzadu PU silenty a budu dávat do PU ještě všechny 4 silenty pod tlumičema)

ok, takže můj problém je bez snížení profilu neřešitelný. to jsem sice slyšet nechtěl, ale děkuji za názory Úsměv
(a po novém roce objednám asi ty Turanzy)

Faste, btw, ty máš v hubě čepy a silenty? to mi hlava nebere HaHaaa (z té věty to tak trochu evokuje)

94EJ★1 je teď offline  94EJ★1
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 0:12   Citovat  

posero napsal:
zkus místo nízkých pneu dát unibaly Úsměv budeš mít sluníčko na trenďourkach

VŽDYŤ TO NEPROJDE STK NE?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 0:14   Citovat  

STK mě minulý týden stála dva a půl tisíce, takže .. STK problém nebude. Problém bych očekával v případě bouračky (proto se mi nechce dát 14" v nižším profilu..)

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2015 , 23:52   Citovat  

Petr 78 napsal:
Já za sebe klidně doporučím Nankang Noble Sport NS 20.
Po odjeté sezóně můžu říct, že jsou tiché, fungujou dobře jak na suchu tak na mokru a nestojí balík.
Jedinou nevýhodu vidím v trošku větší spotřebě paliva - asi o 0,4 L. Možná je to díky vyššímu valivému odporu nebo kvůli vyšší hmotnosti - mají zesílenou bočnici.

V testech moc dobře nevychází,ale lidi je docela chválí. Určitě nekloužou na mokru? Na suchu je asi každá guma v pohodě,když se nejezdí na limitu,ale na mokru už je to horší... Koukám po gumách na Accorda rozměr 225/45-17

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2015 , 0:09   Citovat  

Kmóďa napsal:
V testech moc dobře nevychází,ale lidi je docela chválí. Určitě nekloužou na mokru? Na suchu je asi každá guma v pohodě,když se nejezdí na limitu,ale na mokru už je to horší... Koukám po gumách na Accorda rozměr 225/45-17

Malokdo je kupuje, ale kdo je koupil a chvali je, tak vzdycky doda, ze je "za ty penize spokojeny". Vsichni ostatni + vsechny exaktni testy uvadi, ze to na suchu docela ujde a na mokru jsou spatne. Takze za nizkou cenu ti s vysokou pravdepodobnosti pro klidne a opatrne jezdeni poslouzi jako kterakoli jina pneu.
Testu i konkretnich zkusenosti najdes na netu desitky, tip- negoogluj jen v cestine Velmi šťastný . "Kupodivu" vyznivaji vsechny opravdu velmi podobne, tak, jak jsem napsal vys. Presvedcit se muzes sam.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2015 , 17:56   Citovat  

Kmóďa napsal:

Když oni v těch testech ty gumy testujou při opravdu extrémních podmínkách a navíc to bývají většinou německé testy a to mluví za vše. Takže bych je bral s rezervou.

Na normální ježdění jsou ty gumy úplně v pohodě.
Nesouhlasím s tím, že by byly nebezpečné. Ani na mokru.
Zkoušel jsem, jaký je limit pneu na mokru a při běžném ježdění se k němu ani nepřiblížím.
I při krizových situacích z těch gum nemám strach, že by mě zradily.
I na mokru se s nima dá zastavit na velice krátké dráze aniž by seplo ABS.

Pokud s tím autem nebudeš jezdit extrémně ostře, tak ti ty gumy poslouží velice dobře.
Jsou i hezky tiché.

Za ty prachy opravdu slušné gumy.
Jedinou nevýhodu vidím v tuhé bočnici a díky tomu poměrně vysoké hmotnosti. Ale zase se v zatáčkách nežvejkaj. Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2015 , 17:59   Citovat  

Bully napsal:
Malokdo je kupuje, ale kdo je koupil a chvali je, tak vzdycky doda, ze je "za ty penize spokojeny". Vsichni ostatni + vsechny exaktni testy uvadi, ze to na suchu docela ujde a na mokru jsou spatne. Takze za nizkou cenu ti s vysokou pravdepodobnosti pro klidne a opatrne jezdeni poslouzi jako kterakoli jina pneu.
Testu i konkretnich zkusenosti najdes na netu desitky, tip- negoogluj jen v cestine Velmi šťastný . "Kupodivu" vyznivaji vsechny opravdu velmi podobne, tak, jak jsem napsal vys. Presvedcit se muzes sam.

Já bych spíš dodal: "vzhledem k ceně překvapivě dobré pneu"

Ale ano, souhlasím, že na časté ježdění na limitu bych asi volil jiné gumy. Ale ani na těch bych si na mokru netroufl jet jako na suchu. Fyzika funguje bez ohledu na značku.

4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 8.1.2015 , 19:27   Citovat  

Petr 78 napsal:
... I na mokru se s nima dá zastavit na velice krátké dráze aniž by seplo ABS...
...Jedinou nevýhodu vidím v tuhé bočnici a díky tomu poměrně vysoké hmotnosti. Ale zase se v zatáčkách nežvejkaj. Úsměv

S tím ABS se mi to zdá až neuvěřitelné. To máš slabé brzdy nebo nohy ne? I Continental ContiSportContact 5 co jsem měl doteď na Accordu jsem dokázal dostat na hranici smyku a tudíž seplo ABS.
Jinak v tuhé bočnici vidím výhodu,ty Continentaly se mi při rychlém předjíždění docela žvejkaly,měli měkkou bočnici. Zas jsou ale komfortnější no. Já doufám že to s tou bočnicí nebude tak horké,on Accord mi přijde takovej jako houpavý kočárek tak snad bude pohodlný pořád...

kandik je teď offline  kandik
Moderátor
1
PříspěvekZaslal: 8.1.2015 , 19:41   Citovat  

Petr 78 napsal:

I na mokru se s nima dá zastavit na velice krátké dráze aniž by seplo ABS.

time to igniting flame minus three posts and still counting..... HaHaaa

JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2015 , 20:35   Citovat  

Máte někdo Hankook K120 Ventus V12 evo 2 ?? Jak se vám zdají?

posero je teď offline  posero
5 háček
1
PříspěvekZaslal: 8.1.2015 , 20:37   Citovat  

hankook všeobecná spokojenost, zimní letní, různé kategorie řidičů a všichni si chválí včetně mě OK

Mara008 je teď offline  Mara008
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2015 , 21:29   Citovat  

Měl jsem Hankook K425 kinergy eco 185/60 r14 - snažil jsem se vybírat dle recenzí ... držely dobře na suchu i vodě, ale moc mě nepřesvědčil nájezd Ble . Neměl jsem je ani celou sezónu - najeto cca 10tkm a půl vzorku pryč. Je fakt, že byly jen na předku, ale i tak jsem čekal lepší nájezd. Hold něco za něco přilnavost/nájezd. Možná, že nevydržely tolik, protože byly Made in Hungary Úsměv . Na jednom služebáku (jednalo se o takové trochu jiné, křivější Honda Velmi šťastný ) jsem viděl origo Korejské Hankooky a ty na tom byly se vzorkem po několika sezónách o poznání lépe, než moje za 1 sezónu. Nevím, co na to mělo největší vliv - větší kolo?, vyrobeno v mateřské zemi? nebo to, že to byly gumy ještě origo z továrny k novému autu? Cooo??? Nápad je tu!

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2015 , 22:22   Citovat  

Kmóďa napsal:
S tím ABS se mi to zdá až neuvěřitelné. To máš slabé brzdy nebo nohy ne? I Continental ContiSportContact 5 co jsem měl doteď na Accordu jsem dokázal dostat na hranici smyku a tudíž seplo ABS.
Jinak v tuhé bočnici vidím výhodu,ty Continentaly se mi při rychlém předjíždění docela žvejkaly,měli měkkou bočnici. Zas jsou ale komfortnější no. Já doufám že to s tou bočnicí nebude tak horké,on Accord mi přijde takovej jako houpavý kočárek tak snad bude pohodlný pořád...

To zas ne, když na to pořádně dupnu, tak ABS samozřejmě sepne.
Ale zkoušel jsem brždění na hranici přilnavosti a sledoval jaká bude brzdná dráha. A pořád byla dostatečně krátká, takže z toho usuzuju, že ty gumy nemají špatnou přilnavost.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2015 , 23:58   Citovat  

Asi ty Nankangy vyzkouším. Co tak koukám tak ta firma existuje docela dlouho a patřila pod koncern Yokohama,používali tedy japonské technologie,tak to snad nemůže být tak strašné dokonce snad s nimi stále spolupracují,mají dokonce podobná loga,podobné některé vzorky pneu,třeba mají podobné směsy Velmi šťastný
A co se týká testů,ono první a třeba desátý místo v hodnocení není zas takový rozdíl,proto jeden tester má žebříček jinak poskládaný než druhý,prostě jak se to zrovna těm konkrétním lidem zdálo.Pro někoho je jedna pneu na prvním a další na čtvrtém,někdo to má jinak.Nebo lidi kteří je pomlouvají.Jsou tu lidi co říkají že Nankang je horší než Barum a že to už je co říct,protože Barum na autě tak maximálně na suchu a v přímém směru. Pěkný kecy,třeba já si na Bravurisy nemůžu stěžovat,já nejezdím rallye nebo na okruhu...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.1.2015 , 19:25  Naposledy upravil Petr 78 dne 9.1.2015 , 21:16, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Ano, Nankangy rozhodně nejsou horší než Barumky. Jezdil jsem na stejném autě jak Barum Bravuris 1 tak Nankang Sport NS-2 a Nankangy byly o poznání lepší ve všech směrech.
Dokonce kamarád s C6G měl tu samou zkušenost.
Takže rozhodně nemusíš mít strach, že bys na tom byl hůře než s Barumkama Mrk

zend3r je teď offline  zend3r
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.1.2015 , 21:04   Citovat  

Nad NANKANGAMA taky uvazuju, nejlepe NS-2R Úsměv

HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2015 , 11:14   Citovat  

Petr 78 napsal:
dj-bobr: Jestli Bridgestone Turanza ER300 stojí 1000,-Kč/ks tak bych neuvažoval nad jinýma gumama.
A ano uvažuješ správně, že prodlevu mezi trhnutím volantem a reakcí auta mají na svědomí gumy, které mají měkkou nejenom bočnici ale i samotný běhoun díky lamelám ("červíkům") ve vzorku. To je holt vlastnost zimníh gum. Tam nemůžeš čekat chování jako u letních.

ja bych klidne zauvazoval Velmi šťastný mam je na ejrodeku a za mokra je to fakt bida, letos jsem dojizdel nevim kolik let stare zimaky a ty gumy fungovaly daleko lepe, tak nevim. vubec nak nemam chut je tam najare nandavat

area07 je teď offline  area07
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2015 , 14:57   Citovat  

Nj jenže dezén Bravuris 1 spatřil světlo světa v dobách jedničkových oktávek a faceliftovaných felicií, s tím tvým Nankagem srovnávej novější Bravuris 2 nebo 3.

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2015 , 15:19   Citovat  

Na jezdeni do supermarketu a vyzvedavani deti ze skolky staci cokoliv, neni duvod chtit vic. Potom muze klidne stacit Bing-Bang a neni potreba utracet vic, nez je nutne.
Ale treba sve zene davam na auto stejne kvalitni gumy, nechci si pak vycitat, ze se mne pri nejake krizove situaci pozabijela rodina jenom kvuli tomu, ze jsem usetril par stovek na gume.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2015 , 17:06   Citovat  

Bully napsal:
Na jezdeni do supermarketu a vyzvedavani deti ze skolky staci cokoliv, neni duvod chtit vic. Potom muze klidne stacit Bing-Bang a neni potreba utracet vic, nez je nutne.
Ale treba sve zene davam na auto stejne kvalitni gumy, nechci si pak vycitat, ze se mne pri nejake krizove situaci pozabijela rodina jenom kvuli tomu, ze jsem usetril par stovek na gume.

Předsudky člověka, který nikdy žádnou čínskou pneu nezkusil.
Stejně jako drtivá většina lidí, kteří třeba pneu Nankang pomlouvají.

Já vím, že to pořád vypadá jako bych byl dealer Nankangu, ale ve skutečnosti se jenom dělím o zkušenosti z praxe a vadí mi předsudky a nepodložené názory.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2015 , 17:13   Citovat  

Malá ukázka, kolik závaží padlo na pneu Nankang Noble Sport NS-20. Jsou to fakt šmejdy Velmi šťastný
Disky mají najeto neznámo kolik a byly už dvakrát přelakované, takže nové nejsou.

Resize of IMG_20140219_161636.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Resize of IMG_20140219_161636.jpg, 171.73 kB

Resize of IMG_20140219_161650.jpg

Resize of IMG_20140219_161650.jpg, 170.56 kB

Resize of IMG_20140219_161659.jpg

Resize of IMG_20140219_161659.jpg, 171.97 kB

Resize of IMG_20140219_161721.jpg

Resize of IMG_20140219_161721.jpg, 177.67 kB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2015 , 19:56   Citovat  

Hlavně Nankang není čínská guma a začínali pod křídly Yokohama. Máte zkušenosti s pneu Yokohama? Nebo co Toyo na kterých plno lidí jezdí? Tenkrát jsem měl nějaký ty šípáky co letěli a zdáli se mi dost strašný,i na pohled ta guma vypadala jak když ji někdo dělal doma...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vyber Letnich pneu
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
5
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 55, 56, 57  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina