Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Servisný interval výmeny oleja
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
-1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
turkpet je teď offline  turkpet
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2015 , 11:12   Citovat  

Zdravím všetkých.
Chcem sa opýtať na servisný interval výmeny oleja u dieslových H.Hlavne u majiteľov i-DTEC motorov ale uvítam aj názory i-CTDi majiteľov..
V manuále u i-DTEC je uvedené 10tis.km, keď som sa na to pýtal v H-servise, tak krútili hlavou, že stačí 20 tis.
resp.že komputer si o to sám povie, podľa štýlu jazdy......No ana palubnom PC mi ukazuje, že je už čas na výmenu(a to som olej menil pred cca 10 tis.km)
Podotýkam, že jazdím 2xdenne cca35km plynulou medzimeststkou premávkou, takže žiadne kolony, žiadne opakované studené štarty, proste ráno do práce a večer naspať.
Dík
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2015 , 11:35   Citovat  

Dle mého názoru:
10 tis = ideál
15 tis = normálka, co se tak oleje mění
20 tis = už moc

Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2015 , 11:58   Citovat  

Vykašlal bych se na doporučení kohokoliv. duležité je to co předepisuje manuál, takže bych se držel manuálu, případne bych interval zkrátil ( dělám to v případe že manuál říká 20tis / výmenu atd.. ) pokud manuál uvádí 10tis, dávej 10tis. Až ti motor lehne neponesou ti z H co ti dávaj doporučení absolutne žádnou zodpovědnost a věř mi , že olej a filtr je v té udržbe to nejlevnější ..

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
83427 je teď offline  83427
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2015 , 12:07   Citovat  

myslim že podobných věcí se tu řešilo za ty roky spousta. v zásadě z hlediska oleje a mazání neni mezi benzínovym naftovym motorem rozdíl. záleží samozřejmě jakej vztah k autu máš. pokud to měníš co rok tak bych měnil podle manuálu po patnácti. pokud bych chtěl aby mi auto vydrželo a motor šlapal jak hodinky, měnil bych klasicky po deseti. On je taky rozdíl za jak dlouho člověk těch deset najede. mě to vychází cca na rok a ten olej už je fakt mizernej. takže v mym případě to nechávat na 15 tisíc neni zrovna moc chytrý.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2015 , 18:15   Citovat  

83427 napsal:
myslim že podobných věcí se tu řešilo za ty roky spousta. v zásadě z hlediska oleje a mazání neni mezi benzínovym naftovym motorem rozdíl. záleží samozřejmě jakej vztah k autu máš. pokud to měníš co rok tak bych měnil podle manuálu po patnácti. pokud bych chtěl aby mi auto vydrželo a motor šlapal jak hodinky, měnil bych klasicky po deseti. On je taky rozdíl za jak dlouho člověk těch deset najede. mě to vychází cca na rok a ten olej už je fakt mizernej. takže v mym případě to nechávat na 15 tisíc neni zrovna moc chytrý.

U mňa je nájazd cca 25 tis.km ročne, takže podľa manuálu kde je uvedené interval cca 10tis.km by to znamenalo prakticky meniť olej po 5-6 mesiacoch. Olej si mením sám, na to, že som len bežný pooužívateľ,tak mi to príde dosť často.

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2015 , 19:14   Citovat  

Pokud najezdíš 25 tis. km ročně, tak měň 2x ročně (po cca 12 tis.) a bude to ideální stav je to dobrý

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2015 , 23:41   Citovat  

Pokud manuál píše po 10tis měň po deseti tis. oni vědí proč to píšou. Pokud je pro tebe max 800 za olej a filtr moc, mel jsi náklady na provoz auta zvážit před koupí.

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2015 , 23:48   Citovat  

turkpet napsal:
Zdravím všetkých.
Chcem sa opýtať na servisný interval výmeny oleja u dieslových H.Hlavne u majiteľov i-DTEC motorov ale uvítam aj názory i-CTDi majiteľov..
V manuále u i-DTEC je uvedené 10tis.km, keď som sa na to pýtal v H-servise, tak krútili hlavou, že stačí 20 tis.
resp.že komputer si o to sám povie, podľa štýlu jazdy......No ana palubnom PC mi ukazuje, že je už čas na výmenu(a to som olej menil pred cca 10 tis.km)
Podotýkam, že jazdím 2xdenne cca35km plynulou medzimeststkou premávkou, takže žiadne kolony, žiadne opakované studené štarty, proste ráno do práce a večer naspať.
Dík

A byla ta poslední výměna oleje "zaznamenána" do palubního PC? Ochcávka taky hlásila servisní interval a stačilo na diagnstice ťunkout a hláška zmizela. svatoušek

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2015 , 22:39   Citovat  

Olej si mením sám a aj podľa návodu znovuvymažem hlášenku computera... Rozbehne sa potom znovuodpočítavanie koľko ostáva do ďalšej kontroly.
Chytrákovi, ktorí naráža na cenu oleja len toľko: peniaze neriešim.
Ale tým, že si olej mením sám a u RD nemám garáž, tak v zime nič moc, budem musieť poprosiť kamoša odvedľa čo ma garáž aby mi k výmene poskytol teplý prístrešok. Organizačne( denne, dochádzam autom do práce, okrem víkendu vozím a vyzdvihujem 3 deti z krúžkov...) je každý deň bez auta problematicky, bez ohľadu čo do myslím o autoservisoch. Budem musieť meniť na jar, keď bude už teplo, a na podzim, keď bude ešte teplo.

area07 je teď offline  area07
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.1.2015 , 11:42   Citovat  

Znám 2 lidi s i-dtecem v CRV, palubní PC jak se tu psalo si o výměnu "řekne sám", jedno z aut jezdí převážně couračky po městě + lehký terén (les, pole), druhý auto delší trasy + lesy,pole a ty intervaly se podle palubního PC u aut liší až v řádu tisíců km. Nemám zdání jakým způsobem počítač kvalitu toho oleje vyhodnocuje, ale asi to funguje Úsměv Olej 5W-30 tuším Shell. Podle H-servisu je max. interval výměny oleje 20t km (z doslechu), ALE u těchto konkrétních 2 vozů si o to palubák řekne v rozmezí 15-17t km.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.1.2015 , 19:21   Citovat  

Idaho napsal:
Pokud manuál píše po 10tis měň po deseti tis. oni vědí proč to píšou. Pokud je pro tebe max 800 za olej a filtr moc, mel jsi náklady na provoz auta zvážit před koupí.

Pokud ale píšou v manuálu interval 20 000 km a on najezdí 25 000km/rok, tak výměnou 2x do roka po 12 500 km určitě chybu neudělá Mrk
Těch 10 000 km je interval při ztížených provozních podmínkách. Ale pokud najezdí 25 000/rok, tak to asi ztížené podmínky nebudou (krátké trasy).

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2015 , 15:45   Citovat  

Petr 78 napsal:
Pokud ale píšou v manuálu interval 20 000 km a on najezdí 25 000km/rok, tak výměnou 2x do roka po 12 500 km určitě chybu neudělá Mrk
Těch 10 000 km je interval při ztížených provozních podmínkách. Ale pokud najezdí 25 000/rok, tak to asi ztížené podmínky nebudou (krátké trasy).

a o tom bych právě polemizoval. třeba já mám v manuálu uvedeno že ztížené podmínky se rozumí např. jízda s přívesem nebo převážně městský provoz A KRÁTKÉ TRASY. Městský provoz je podle mne uveden ve ztížených podmínkách právě proto že se předpokládá že je to krátká trasa a nedojde k pořádnému prohřátí oleje. Takže jestli najede málo km ročne neznamená to že by u nej nehrozil ztížený provoz. Mě to přijde že na tomto foru to poslední dobou smeřuje k obracení reality a doporučení výrobcu tak aby si lidi sami obhájili co největší snížení nákladu na servis a provoz auta.

Ja konkrétní servisní udaje pro jeho motor neznám, ale pokud mi napíše :
" V manuále u i-DTEC je uvedené 10tis.km, keď som sa na to pýtal v H-servise, tak krútili hlavou, že stačí 20 tis .."
předpokládám že to v tom manuále je a pokud by bylo v tom manuále uvedeno že je to pouze v případe ztížených podmínek tak by v Hondě nad tím nekroutili hlavou a rovnou mu řekli " jsi pitomec čti to celé "

Ale odpovím tak aby se vám odpoved líbila a místním šetřílkum jsem se zavděčil :

ANO BOHATE STAČÍ KDYŽ BUDEŠ MENIT PO 50TIS KM.. ONO SE NIC NESTANE Smutný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2015 , 16:50   Citovat  

Idaho: jo souhlasím. Přesně tak to je. Samozřejmě nevím přesně, jaké provozní podmínky u dotazovaného auta jsou. Jenom si myslím, že 25 000km/rok se popojížděním po městě najezdit nedá. Nebo snad jo?
Ale ať už je to tak nebo tak, moje doporučení měnit 2x ročně po cca 12-13000km je v pořdáku.
Souhlasíš?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2015 , 17:06   Citovat  

pár poznámok:
-neviem prečo každý za dotazom hľadá snahu ušetriť...človek nemusí byť Klausom či Zemanom aby vedel, že meniť 2xza rok bude vyžadovať pár stokorún viac ako pri jednej výmene. Skutočne už neviem ako napísať, aby za tým nikdo nehľadal nič viac ani menej ako to, ako často menia vlastníci danej motorizácie olej
-asi posledný i-DTEC nie je tak rozšírený, keďže radia zatiaľ len nevlastníci i-DTEC

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2015 , 18:52   Citovat  

Petr 78 napsal:
Idaho: jo souhlasím. Přesně tak to je. Samozřejmě nevím přesně, jaké provozní podmínky u dotazovaného auta jsou. Jenom si myslím, že 25 000km/rok se popojížděním po městě najezdit nedá. Nebo snad jo?
Ale ať už je to tak nebo tak, moje doporučení měnit 2x ročně po cca 12-13000km je v pořdáku.
Souhlasíš?

Najezdím 20 tisíc km ročně a z toho tak polovina bude krátkými trasami tak 10-20km do práce a na nákupy...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2015 , 19:28   Citovat  

Petr 78 napsal:
Souhlasíš?

Bohužel nesouhlasím, ale je to tvuj názor neberu ti ho. tvým výměnným stylem v podstate o 20-30% navyšuješ doporučenej nájezd a pokud je to auto v záruce a má psáno toto mel by dodržovat to co je psáno, což by znamenalo jeden rok menit 2 a druhý 3x.

Turkpet . pokud by nekdo napíše "to bych musel menit olej 2x 3x do roka a ne jen 2x" tak v tom vidím jedinou věc a to snahu ušetřit, jiný duvod v tom skutečne nevidím. nebo má takový debilní dotaz kvuli tomu že se snaží snížit ekologicky dopad svého vozu na životní prostředí ?

Neřešíme tu obecný motor, nebo motor starý x desítek let. je to pomerne nový motor, u kterého třeba H muže vedet o nejké výrobní vade kterou už odstranuje v poface a proto předepisuje pro daný model 10tis km.. pochopím človeka který vymení olej 15tis i když má v servisce napsáno 20tis, al enepochopím človeka co bude mít v servisce napsáné měnit po 20tis a bude "radeji" menit po třiceti, protože najede jen 30 ročne.

Nrvím kolikje "bežný roční nájezd couračkama po meste" ale moje mamča, která skoro nejzedí jinam než 3x týdne kaufland ( 19km tam a 19km zpet + sem tam neco po okolí, jen nebydlíme ve meste ) a zpět a k tomu 1x za 14dní si dá Liberec za přítelem a zpet ma rocní nájezd 22-25tis km a to už třetím rokem za sebou..

JARYN je teď offline  JARYN
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2015 , 19:57   Citovat  

20tkm na olej je moc. A když se jezdí převážně po městě nebo se často startuje a s autem spíš jen popojíždí, tak je moc i 15tkm....

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2015 , 20:34   Citovat  

Kmóďa napsal:
Najezdím 20 tisíc km ročně a z toho tak polovina bude krátkými trasami tak 10-20km do práce a na nákupy...

10 km v létě a 15-20 km v zimě se už nepočítá jako krátká trasa. Za tu dobu už se motor stihne kompletně ohřát na provozní teplotu.
Měníš po 10 000 km?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2015 , 20:39   Citovat  

JARYN: jo to už jsou ztížené provozní podmínky a tam se i u nových motorů mění po 10 000km nebo po půl roce je to dobrý

Idaho: já nevěřím tomu, že by měl nový motor interval 10 000km za normálních podmínek. Já počítám s normálním intervalem 20 000km.
turkpet by to měl uvézt na pravou míru a říct co je přesně napsáno v servisce.
A tvoje mamka podle mně krátké trasy nejezdí, ta nemusí zkracovat interval.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2015 , 20:46   Citovat  

Petr 78 napsal:
JARYN: jo to už jsou ztížené provozní podmínky a tam se i u nových motorů mění po 10 000km nebo po půl roce je to dobrý

Idaho: já nevěřím tomu, že by měl nový motor interval 10 000km za normálních podmínek. Já počítám s normálním intervalem 20 000km.
turkpet by to měl uvézt na pravou míru a říct co je přesně napsáno v servisce.
A tvoje mamka podle mně krátké trasy nejezdí, ta nemusí zkracovat interval.

Věř si čemu chceš, myslím že stěžejní je to co je uvedeno v servisní dokumentaci, ne to co si servisman ( byt ve značkovce ) "myslí" že stačí..

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2015 , 20:53   Citovat  

Idaho: jo vždyť jo. Pokud je v servisce intreval 10 000km pro normální podmínky tak ano. Já tady vůbec neberu v potaz doporučení nějakého servisáka. Já bych servisáka na svoje auto nenechal ani šáhnout, natož si od něj nechat radit.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2015 , 21:00  Naposledy upravil Idaho dne 17.1.2015 , 21:23, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Petr 78 napsal:
10 km v létě a 15-20 km v zimě se už nepočítá jako krátká trasa. Za tu dobu už se motor stihne kompletně ohřát na provozní teplotu.
Měníš po 10 000 km?

Vem si budík na teplotu oleje, dej ho tam kde má být ( tzn ne do vany Velmi šťastný ) a změř si jakou má teplotu olej po 15ti km klidné jízdy v zime a kdy reálne překročí teplotu 95ti stupnu což je teplota +- minimální nutná k separaci vodních par a dalších složek které jsou nutné pro správnou funkci oleje..
Pokud ti připadá, že 3-5km z 15ti kdy to pojede za správných podmínek je dost tak si tomu věř, ale dál ta debata skutečne nemá smysl.

kandik je teď offline  kandik
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2015 , 21:14   Citovat  

Idaho napsal:
) a změř si jakou má teplotu olej po 15ti km klidné jízdy v zime a kdy reálne překročí teplotu 95tis

podle toho jak ctdi topi, tak bych skoro rek, ze nikdy Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2015 , 21:28   Citovat  

Idaho: dobře, když se chceme strikně držet toho co píše výrobce v servisce, tak tady je citace ze servisky k C8G:
Ztížené jízdní podmínky představují:
A) Jízdy na krátkou vzdálenost do 8 km nebo do 16 km v mrazech.
B) Jízdy v extrémním horku (nad 32°C)
C) Dlouhé jízdy s častým zastavováním a rozjížděním nebo během naprázdno.
D) Jízdy se střešním nosičem, s přívěsem nebo v horských podmínkách.
E) Jízda po prašných, blátivých nebo zledovatělých vozovkách.

Takže asi tak Mrk

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2015 , 22:17   Citovat  

Petr 78 napsal:
Měníš po 10 000 km?

Bez komentáře pořádnej výtlem

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2015 , 22:26   Citovat  

Kmóďa: jsem rád že jsem tě pobavil ale nějak nechápu čím Mrk

turkpet: můžeš prosím vyfotit tuto stránku ze servisní knížky?

Resize of IMG_20150117_205355.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Resize of IMG_20150117_205355.jpg, 132.05 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2015 , 23:10   Citovat  

Tu je foto z plánu údržby.

image.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
image.jpg, 1.31 MB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2015 , 23:16   Citovat  

Petr 78 napsal:
Kmóďa: jsem rád že jsem tě pobavil ale nějak nechápu čím Mrk

Vzpomněl jsem si na téma,kde jste mi tu cpali,že se motor ohřeje na provozní dobu o hodně déle než voda...
Budeme brát nájezd 2 tisíce km měsíčně a to že se motor ohřeje na správnou teplotu třeba po 10 km. Někdo těch 2 tisíce km najede třeba při stokilometrových trasách. Takže 20 jízd,z každé jízdy 10 km zastudena,to je 200 km s neohřátým motorem. Když ty km najedu v desetikilometrových trasách,je to 200 jízd a všech 2 tisíce km se studeným motorem. Chápeš co je to pojem časté krátké trasy? Takže pokud jezdím 10 km do práce tak tomu říkám krátká trasa a ne že ne...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2015 , 23:36   Citovat  

Petr 78 napsal:
Idaho: dobře, když se chceme strikně držet toho co píše výrobce v servisce, tak tady je citace ze servisky k C8G:
Ztížené jízdní podmínky představují:
A) Jízdy na krátkou vzdálenost do 8 km nebo do 16 km v mrazech.
B) Jízdy v extrémním horku (nad 32°C)
C) Dlouhé jízdy s častým zastavováním a rozjížděním nebo během naprázdno.
D) Jízdy se střešním nosičem, s přívěsem nebo v horských podmínkách.
E) Jízda po prašných, blátivých nebo zledovatělých vozovkách.

Takže asi tak Mrk

Bingo, pokud to ta, má napsané e to v pohode, ja bych to na motor který jsem stavel ja nedal Úsměv Pokud to dají oni, držte se toho, ale opet je to o tom že tu teoretizuje o ničem, vše má napsáno v manuálu/servisce, takže jeho dotaz a celková diskuze zde je ( jako vetsina topicu an tomto foru ) absolutne o ničem Úsměv

jinak to co sem psal výše opet přesne odpovídá tomu čím ty mi argumentuješ Úsměv pro naftový a benzínový motor bude pojem "krátký usek" podle mne v každé servisce jiný, takže argumentuj jeho serviskou, když se jí chceš v jeho případe striktne držet, ja mam třeba v servisce udaj u jednoho vozidla do 25ti km a u druhého do 10ti km.. jendo je nafta, druhé benál, přeber si sám které je které Úsměv

Výše už máš obrázek jeho servisky, takže mylsím že dále není duvod tuto debatu rozebírat Úsměv

skritek je teď offline  skritek
2 háčka
1
PříspěvekZaslal: 17.1.2015 , 23:56   Citovat  

ja třeba menim olej když si na to vzpomenu Velmi šťastný Velmi šťastný

Obsah fóra Honda-club.cz   
Servisný interval výmeny oleja
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka