Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
CR-V 1g jako rodinné auto?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
Klasounek je teď offline  Klasounek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.1.2015 , 13:39   Citovat  

Zdravím vás...
v létě budeme mít přírustek (živý) do rodiny a momentálně máme Honda dvě - Aerodecka a C6G 3D. Potřebuju auto na ježdění do práce, takže Aero bych nechal ženě doma a jezdil bych s 3D, ať má prostornější auto pro vožení prcka, kočárek, atd... Ale popravdě už mě nebaví z auta vylejzat jak z tanku, jak je to nízký a na 3D bych si asi už vůbec nezvykl. Pokukuju teda po něčem větším - to by "bylo" ženy a já bych si nechal na ježdění do práce Aero.

Láká mě zůstat u Hondy - pokukuju teda po CR-V 1g (108 kW) - je vyšší, tím pádem lehce bezpečnější, vzadu dost místa... Co mě ale trošku děsí, to je styl otevírání kufru - nejdřív sklo nahoru a pak vrata do boku - máte s tím někdo praktický zkušenosti pro běžný používání? Se bojim, abych z toho nezešedivěl, nebo mi vrata někde neurazilo projíždějící auto někde ve městě Úsměv Máte někdo zkušenost?

A vůbec, bylo by CR-V dobrý jako rodinný auto? Koukal jsem ještě po HRV, ale tam je dost malej kufr... Honda mě stále láká a drží, ale nevím nevím, jestli se dá ten kufr zkousnout... Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 20.1.2015 , 14:43   Citovat  

Na Stream si nepomyslel? (2,0i 115kW) Pokud nutně nepotřebujete SUV/4x4, tak je rodinné MPV dle mě lepší volbou. Vyšší posez je u obojího, vnitřním prostorem na tom bude podle mě Stream líp, stejně tak v jízdních vlastnostech na silnici.
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2015 , 14:54   Citovat  

Otevírání kufru je jen o zvyku , nemám s ním žádný problém . Možnost vyklopení okna je velmi praktická na převážení dlouhých předmětů . Vůbec bych se nebál ani 94 kw motoru , není tam poznat žádný rozdíl ve výkonu ani spotřebě.Cr-v 1 vydrží neskutečně moc . Já mohu Cr-v 1 jen doporučit je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 20.1.2015 , 14:59   Citovat  

A nemá HR-V ještě jen 4 místa (Targoušovo, myslím, mělo).
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.1.2015 , 15:36   Citovat  

2bep napsal:
Na Stream si nepomyslel? (2,0i 115kW) Pokud nutně nepotřebujete SUV/4x4, tak je rodinné MPV dle mě lepší volbou. Vyšší posez je u obojího, vnitřním prostorem na tom bude podle mě Stream líp, stejně tak v jízdních vlastnostech na silnici.

SUV úplně podmínkou není, ale občas bych ho uvítal, ale opravdu jen občas, při mých výjezdech za focením, atd. Minimálně bych ale chtěl alespoň o trochu vyšší světlou výšku. Na STREAMa jsem koukal, ale chtěl bych se pohybovat v cenové relaci tak kolem 60-80 tis a to by bylo u STREAMa problém Smutný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.1.2015 , 15:38   Citovat  

hopit napsal:
Otevírání kufru je jen o zvyku , nemám s ním žádný problém . Možnost vyklopení okna je velmi praktická na převážení dlouhých předmětů . Vůbec bych se nebál ani 94 kw motoru , není tam poznat žádný rozdíl ve výkonu ani spotřebě.Cr-v 1 vydrží neskutečně moc . Já mohu Cr-v 1 jen doporučit je to dobrý

Díky! To jsem chtěl slyšet - navíc, stále jsem pokukoval po motorizaci 108kW - kdesi jsem četl, že je to znát ve výkonu i spotřebě. Tak teď jsi mě trošku povzbudil a snad je to pravda. Měl jsi možnost srovnání? Teď jsi mě zase o chlup víc nakopnul pro CRV Úsměv Nechce se mi Honda opouštět (ani ženě ne, čehož si vážím Je to tam.)
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.1.2015 , 15:40   Citovat  

Hellborn napsal:
A nemá HR-V ještě jen 4 místa (Targoušovo, myslím, mělo).

Tak tak... HRV, všechny co jsem v inzercích viděl a i četl testy a recenze, byly papírově 4-místný. HRV se ale drahé polovičce nelíbí...prej je to rakev a krabice Úsměv
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2015 , 16:05   Citovat  

Loni jsem CRV1G právě jako rodinný vůz koupil, jezdí s ním pouze žena s prckem. Z pohledu rodinného užívání ženy
výhody:
- na zadních sedačkách mraky místa, dá tam autosedačku aniž by musela manipulovat s přední sedačkou
- do kufru vrazí celý kočárek, aniž by ho musela nějak rozebírat
- to vyklápěcí okýnko kufru je super, když jde jen pro tašku nebo jí tam jde dát
- když jdeme s chariotem do lesa, tak je super ten plastvý lavor pod stolečkem v kufru, dáme do něj zablácený kolečka a není bordel v kufru
- kufr je poměrně veliký, ačkoli se nezdá (dáme do něj víc jak do fábie kombi)
- je to už starší vůz, takže parkovací lišeje a odřeniny od ostatních telat tolik nebolí na srdci
- perfektní výhled z vozu do stran a vpřed
- dost náhradních dílů a za dobré ceny
- když jede ve sněhu, tak v práci nemusím poslouchat po telefonu, že někde zapadla...

Nevýhody:
- mě osobně vytáčí otevírání kufru, myslím to tlačítko u řidiče, který musíš vždy zmáčknout, když chceš jít do kufru, aby odskočilo zadní okno
- horší výhled vzad při couvání, couvání za tmy je ještě vyšší dívčí Smutný
- ze začátku je nepříjemná již zmiňovaná vibrace z převodovky na 2ku do 40 km/h u M/T než si na to člověk zvykne
   Návrat  
Branislav je teď offline  Branislav
PříspěvekZaslal: 20.1.2015 , 18:38   Citovat  

Mne vadi to stahovacie zadne plato ,vrzga aj Vam ked je stiahnute?
Otvaranie zadneho kufra? Ja v tom problem nemam ,som zvyknuty ,ked vystupujem tak ho otvarat cez dialkove ,je to aj praktickejsie ked idem s nakupom alebo idem nakladat dozadu ,ze si otvorim (je pravda ,ze treba byt trosku blizsie). Otvaranie na dva krat ,je podla mna super , skoro vzdy len nalozim len cez okianko zadne ,zatiahnem a nikto nevidi co mam v kufry. Ked potrebujem nalozit nieco tazsie nieje problem otvorit si dvierka na nalozim co chcem. Dvierka sa otvaraju tak aby neako nevytrcala do dalsieho pruhu (cca kolmo +-) s tym ,ze pneumatika trocha viac vytrca. Stolik super vec, ulozny priestor pod stolikom vo vanicke taktiez.
Ja som spokojny celkovo s autom ,ideal do mesta (na rozbite cesty) a na parkovanie na obrubniku a semtam vyleti na opekacky. Da sa v nom aj nudzovo vyspat.
Neviem ,ale ja s cuvanim nemam problem ani v noci a to mam este folie v zadu. Spiatocka mi svieti dost aby som videl cez spetaky. Motoricky sa nemam co stazovat slape to ako hodinky ,nepapa ,krutak to ma. Chcelo by to este sestku na dialnicu. Spotrebu ja neriesim , proste auto na denne pouzitie.
Ked si spolujazdec posunie sedacku dozadu vzadu je este pohodlie ,problem maju umna ludia nad 195 cm ,kedze mam siber a mam troska znizenu strechu (normalka ,aby sa mal kde siber zasunut).
Nahradne diely niesu problem ,vacsina civic ,integra ,preluda Úsměv
Jedine co by som uplne najviac na CRV zmenil ,tak to su hodinky Úsměv( ale tie som zmenil ,stmavuju sa mi len v tme ,kedze v serii pocas dna sa automaticky smavli a pri malom slniecku vidim velke nic Úsměv ale to mal aj civic a ine hondice ,ze Úsměv)
Len poradim ,ak budes kupovat ,prosim skontroluj zadny diferak ,vela uzivatelov ani nevie ,ze by sa patrilo menit olej aj v diferaku za ten spravny ,usetris si vela casu a penazi.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2015 , 19:03   Citovat  

No couvaci svetlo mi spis prijde jako bludicka, ale to je vec nazoru Úsměv na otvirani kufru klickem jsem zapomnel, ale i tak me to rozciluje Velmi šťastný
S tim sunroofem mas pravdu, mam temer 2 m a vzadu to mam ke stropu tip top, ale samozrejme tam nejezdim a ve predu je to vse ok
Jeste zeru ten predni stolecek, na klice, mobil a podobny ptakoviny super vec
Pak ma 1g crv jeste nevyhodu, ze nejde zamykat zevnitr za jizdy. Vyresil jsem to koupenim vnitrni otviraci packy z ovladacem oken zezadu a zapojenim na ten ovladac, vypada to jako origo a funguje na jednicku
S diferakem to je pravda, chce to pred koupi poradne vyzkouset a pro jistotu stejne hned pote vymenit
6ka by na dalnici bodla, ve 130ti je v aute uz pomerne dost hluku, ale oproti CTR je tam porad ticho jak v hrobe Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2015 , 20:16   Citovat  

Klasounek napsal:
Díky! To jsem chtěl slyšet - navíc, stále jsem pokukoval po motorizaci 108kW - kdesi jsem četl, že je to znát ve výkonu i spotřebě. Tak teď jsi mě trošku povzbudil a snad je to pravda. Měl jsi možnost srovnání? Teď jsi mě zase o chlup víc nakopnul pro CRV Úsměv Nechce se mi Honda opouštět (ani ženě ne, čehož si vážím Je to tam.)

Měl jsem oba motory , osobně mám raději ten 94 kw , je tam méně zbytečností navíc Úsměv
   Návrat  
Branislav je teď offline  Branislav
PříspěvekZaslal: 20.1.2015 , 20:23   Citovat  

Mne ide zamykat za jazdy. No ja hluk moc na dialnici pocujem len od svistiaceho vetra okolo spatakov. A vidis ,este jedna vec ma stvala ,a to nevyhrievane spataky ,ale kupili sa spataky z kanadskej verzie ,vymenil som zrkadla ,zapojil a ide to ,problem ,ze vyhrievanie spatnych je spolu so zadnym oknom ,ale na tu chvilu je to ok.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2015 , 21:27   Citovat  

No vidis, tak ja tam vxhrejvany zpetny zrcadka mam uz v serii, je to sdruzene s vyhrivanim zadniho skla to mi hlava nebere A jak to zamykas zevnitr? Ja mam puvodem Itala, tedy dovoz z Italie
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2015 , 21:29   Citovat  

hopit napsal:
Měl jsem oba motory , osobně mám raději ten 94 kw , je tam méně zbytečností navíc Úsměv

Co tam je navic? Krom toho rezonatoru na manifoldu Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.1.2015 , 21:37   Citovat  

Díky moc za postřehy chlapi! Vypadá to, že je rozhodnuto a budu se koukat po CRV.

@Rotker - díky za podrobnej výčet +/-, přesně tohle jsem pořebval - auto budu pořizovat uplně ze stejného důvodu, takže super, díky! Jakou máš motorizaci ty?

Spotřebu řešit nebudu, ale jen pro info, jak se tak pohybujete se spotřebama vy, pokud to sledujete?

A ten diferák, už jsem o něm četl, že se zanedbává výměna oleje a pak to hučí - často prý pomůže průplach a nový olej...? Jak ho pořádně otestovat při koupi? Orý vytočit volant na max na místě a měl by se ozvat, pokud je špatnej? Hučí pak jen při sepnutí zadního náhonu, nebo stále - pokud je KO?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2015 , 21:44   Citovat  

rotker napsal:
Co tam je navic? Krom toho rezonatoru na manifoldu Úsměv

Druhá lambda za katem , čidlo u řemenice atd.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2015 , 21:53   Citovat  

Zvlastni, druhou lambdu nemam (euro2), a senzor u remenice taky ne, klasicky v rozdelovaci
Dle me tohle co pises mely modely 2000+
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2015 , 21:55   Citovat  

Klasounek napsal:

Spotřebu řešit nebudu, ale jen pro info, jak se tak pohybujete se spotřebama vy, pokud to sledujete?
A ten diferák, už jsem o něm četl, že se zanedbává výměna oleje a pak to hučí - často prý pomůže průplach a nový olej...? Jak ho pořádně otestovat při koupi? Orý vytočit volant na max na místě a měl by se ozvat, pokud je špatnej? Hučí pak jen při sepnutí zadního náhonu, nebo stále - pokud je KO?

Spotřeba průměr kolem 10L/100km na LPG 12L/100km . Diferák bude skřípat na každém , nikdo nechce platit 2000,- za olej každý rok Velmi šťastný Diferáky v Cr-v 1 skřípají již 20let a osobně jsem ještě neviděl , že by někomu ten pohon přestal fungovat.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2015 , 22:11   Citovat  

Klasounek napsal:
Díky moc za postřehy chlapi! Vypadá to, že je rozhodnuto a budu se koukat po CRV.

@Rotker - díky za podrobnej výčet +/-, přesně tohle jsem pořebval - auto budu pořizovat uplně ze stejného důvodu, takže super, díky! Jakou máš motorizaci ty?

Mam 108kw viz. Garaz
Ano diferak v plnym rejdu, ale je to jak pise hopit. Pri prvni vymene mi z diferaku tekl cisty olej, ted uz jsem po ctvrtem pruplachu a stejne vrze, hlavne na snehu, kdyz na nej posles hodne kroutaku, takze uz to neresim, jen to pravidelne kazdy rok vymenim Úsměv manzelka jezdi za 9 - 9,5/100, ja klasika 10-11/100
   Návrat  
civicblack je teď offline  civicblack
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2015 , 22:16   Citovat  

trošku se vetřu Úsměv má c-rv 1g isofix? díky Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2015 , 22:23   Citovat  

Nema.
A jeste jsem si vzpomnel co mi chybi v 1G - teplomer Smutný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.1.2015 , 22:31   Citovat  

rotker napsal:
Nema.
A jeste jsem si vzpomnel co mi chybi v 1G - teplomer Smutný

Jo, na ten bych se teď občas taky mrknul...ale naštěstí to není nic zásadního...když tak se koupí nějaká malá mrcha a natáhne se kabel někam, ne? Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2015 , 8:24   Citovat  

Klasounek napsal:
Jo, na ten bych se teď občas taky mrknul...ale naštěstí to není nic zásadního...když tak se koupí nějaká malá mrcha a natáhne se kabel někam, ne? Velmi šťastný

tyhle řešení nemám zrovna rád, vypadá to jak od kolotoče Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.1.2015 , 8:33   Citovat  

rotker napsal:
tyhle řešení nemám zrovna rád, vypadá to jak od kolotoče Velmi šťastný

Jaja, souhlas Úsměv
   Návrat  
Marek BB je teď offline  Marek BB
Partner H-C
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 25.1.2015 , 21:20   Citovat  

som rad ze som narazil na tuto temu.
Rotker: Isofix nema ziadna, alebo len tvoja?
Nasiel som teraz jednu a tam predavajuci pise ze ju ma.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.1.2015 , 21:24   Citovat  

Marek BB napsal:
som rad ze som narazil na tuto temu.
Rotker: Isofix nema ziadna, alebo len tvoja?
Nasiel som teraz jednu a tam predavajuci pise ze ju ma.

Zadna a myslim, ze ani 2G. Az 3G to ma. Kazdopadne to nikterak nepostradam, jak je CRV vysoky a vzadu hodne mista, tak se tam autosedacka dava bez problemu
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.1.2015 , 21:26   Citovat  

Souhlasim ani já v CR-V 2g 2.4 nemam isofix.
   Návrat  
Marek BB je teď offline  Marek BB
Partner H-C
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 25.1.2015 , 21:35   Citovat  

okej pani, dakujem.
pozrem ked budem pri nej :)
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.1.2015 , 18:19   Citovat  

kdyby se někomu hodil Německý návod k údržbě na CR-V I. ... ? to mi hlava nebere

návod CR-V 1.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
návod CR-V 1.jpg, 327.02 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2015 , 21:02   Citovat  

Mam v italstine Velmi šťastný
   Návrat