Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Škoda - obecná diskuze
Fórum: Konkurence
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 38, 39, 40  Další 
Zaslat odpověď

Strana 28 z 40
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 25.1.2015 , 21:18   Citovat  

Kmóďa napsal:
Protože lidi co si kupují Škodovky,tvrdí že jsou vlastenci a tak si koupí české auto. Další důvod je,že si cizí auto nemůžou dovolit,musí si koupit Škodovku,na kterou jsou levné díly Velmi šťastný A pak takového člověka výměna filtrů a oleje na Octávce vyjde na 4,5 tisíce protože to musí někam dát do servisu,i když mu nabízím že spolu to zvládnem vyměnit a materiál ho vyjde kolem 1500,- Velmi šťastný A japonců se lidi bojí...

Tak mne treba v Honde v CR vyjde pouha cena oleje (a jeste opravdu hrozneho oleje) na A7G na temer 6000,-Kc s DPH. Plus filtr a prace. Vzdycky to jde udelat draz i levneji, a to i v autorizovanem servisu.
Patriotismus je nakonec dobra vec, ty dane jdou do ceske firmy a tedy do statni kasy. Tohle dela kazdy narod, ze casto dava prednost domacim vyrobkum a je to jenom dobre.
Tragicke vysledky prodeje Hondy v Evrope jsou jina vec a muze mne to byt stokrat lito, je to ale odrazem marketingove politiky tehle firmy.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.1.2015 , 23:47   Citovat  

rotker napsal:
Pravda, zapomnel jsem na volanty-kolem 150tkm rozpadly. Mne se rozpadl v cca 180tkm, kamosovi na O2 ve 130tkm a ani s tou spotrebou nevim nevim, ja s 1,9 PD porad za 6-6,5/100. Nevim kde vsichni berou ty 4litry to mi hlava nebere

taky se mi pri 150 rozpadl volant na civicovi... hondamensovi, nevim pri kolika, taky to mi hlava nebere
   Návrat  
nexus_cz je teď offline  nexus_cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.1.2015 , 9:43  Naposledy upravil nexus_cz dne 26.1.2015 , 10:11, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Octavii II předface v 2.0 TDI 16V (BKD) máme v rodině, něco jsem s ní ujel a nemůžu na to auto říct křivého slova. Vevnitř se nic neloupe, nic se neodírá, nic se na tom nerozbilo, najeto to má +/- 80tis km a je to MY08.

Žádné auto není dokonalé, ale na mě Ofce působí jako dobře vyrobené, kvalitně zpracované auto. Ano pro sebe bych si ho nekoupil, asi jako žádnou naftu, jelikož jí nevyužiju a nechci řešit servis a problémy s ní spojené, ani na zadek si z ní nesednu, ale plácat tu, že je to špatné a hrůzné auto mi přijde příliš. To auto pouze trpí tím co se z ní veřejně dělá, "VOKTÁFKA FTÉDÉÍĆKU, FKOMBÍKU a FELEGANCI".
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1978 je teď offline  1978
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.1.2015 , 10:07   Citovat  

tak ja uz ted 2hym rokem jezdim v O2 1.9 77kw a je to paradicka - auto ma nalitany 200tisic, ale nic nemlati nic se nekazi nic nezlobi, je to tichy a jelikoz mame v rodine 2 Hondy (ne o moc starsi), ktery porad neco potrebujou, tak je to moc prijemna zmena, kdy ma clovek od toho auta fakt klid a nemusi furt sypat love Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.1.2015 , 10:22   Citovat  

Rom. napsal:
... a somozř. drtivá většina se třeba Honda ani nesvezla, protože to přeci ani nemůže být lepší než jejich dokonalé převlečené Das Auto ...

Cesta ke svezení není jednoduchá. Autosalonů je jako šafránu, v nákupáku Hondy nikdo nevystavuje aby se to lidem třeba zalíbilo, reklamy v televizi nebo rádiu nejsou takřka vůbec. Ono je to smutný, že se neprodává, ale dám ti příklad.. kde narazíš na Jazze? No a kde narazíš na i20, 30 nebo Fabii... prostě se to k těm lidem nedostane. A aby se člověk zvedl, jel někam do salónu (a že Honda není na každém rohu), tam se někoho ptal, zjišťoval a kolikrát se mu dostane nezájmu prodejců.. to už to auto opravdu musí chtít a zajímat se o něj.

Velkou roli také hraje zkušenost známých, v čem jezdí, s čím jsou spokojeni. Fabii nebo Ofci ti ukáže kde kdo, ale Hond nejezdí tolik aby se dostali do podvědomí touto cestou.
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2015 , 13:24   Citovat  

1978 napsal:
...jezdim v O2 1.9 77kw... je to tichy...

Dobrej pokus o flame, ale chce to neco min pruhlednyho Mr. Green Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.1.2015 , 13:44   Citovat  

skyline napsal:
Dobrej pokus o flame, ale chce to neco min pruhlednyho Mr. Green Velmi šťastný

Velmi šťastný
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.1.2015 , 19:21   Citovat  

Přesně jak napsal Rom.
Hondy se tady tolik neprodávají, protože lidi dají na pomluvy a předsudky o drahém provozu a nikdy Hondu nevyzkoušeli.
Anebo to jsou lidi, které nebaví řídit a Škodovka jim prostě stačí.
Taky neříkám, že je Oktávka špatné auto. Na Škodovku až moc dobré, ale zbytečně přeceňované.
To auto v ničem nevyniká, ale ani nemá výrazné slabiny pro "řidiče".

A já jsem vlastně rád, že se u nás Honda tolik neprodává.
Díky tomu si uchovává určitou exkluzivitu.
   Návrat  
Pražus je teď offline  Pražus
PříspěvekZaslal: 26.1.2015 , 19:34   Citovat  

Tak ono s prodeji koncernových aut folkswagýnu, se to má tak, že ty auta jsou záměrně (samo na některé výjimky) decentní, usedlá, nevyčnívající, nicneříkající a proto ani vzhledově většinou moc nestárnou, neboť jsou to krabice a ty jsou už po staletí stále stejné. Nijak neprovokují, v lidech, až na pár modelů, nevzbuzují nějaké velké emoce.
Kdežto u Hondy je to trošku jiné, ta má osobitý styl, který se spoustě lidí nezamlouvá. Příkladem je třeba moje FR-V, kolegy často označované jako japonská multipla Se stydím. Většině lidí u nás v práci přijde moje auto přímo hnusný. A to je ten rozdíl, Honda v lidech vzbuzuje černobílé vidění, buď to auto žeru (já) nebo to auto nemůžu ani vidět (kolegové). Kdežto koncern folkswagýn je šedá šeď. Ten nevzbuzuje vůbec nic, největší emoce a adrenalin co zažiješ s takovým autem je, když ho nemůžeš najít mezi dalšími 15 stejnými auty na parkovišti a máš strach, že ti jej ukradli. Spoustě lidí vyhovuje nevyčnívat z davu, chtějí něco co na ně moc neupozorňuje, nechtějí přitahovat pozornost, takže volí šeď. Upřímně, za čím se spíš někdo otočí, za bílým Civicem, nebo za bílou O2 f dýzlu. Lidem vyhovuje anonymita a takových lidí je drtivá většina, čím víc lidí chce šeď, tím víc se ty auta prodávají, tím více si drží cenu atd. V Ochcávce se asi nestane, aby když někdo přechází přes přechod, tak se v půlce zastaví a kouká ti do auta, jako se třeba stalo mě u FR-V s tím, že "spoluchodci" ukazuje dotyčný, hele oni jsou v předu tři (jeden majitel VW Passat, bydlící 300m od mé osoby si dokonce myslel, že jsem si tam prostřední sedačku přidělal sám a nesmím s tím na silnici HaHaaa ). Lidé chtějí mít svůj klid a tak volí decentnost. Já jsem od přírody exot a tak volím Honda FR-V. Je to tam.

EDIT: Když si všichni kupovali ojeté O1, tak já si koupil ojeté Volvo. kouř
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.1.2015 , 19:50   Citovat  

Pražus: "největší emoce a adrenalin co zažiješ s takovým autem je, když ho nemůžeš najít mezi dalšími 15 stejnými auty na parkovišti a máš strach, že ti jej ukradli"

pořádnej výtlem je to dobrý
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.1.2015 , 20:55   Citovat  

jedna vec jeste je dobra u skodovek a to je ze nehnijou Úsměv proste na tu kastli tak nekaslou jak japonci
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.1.2015 , 21:17   Citovat  

1978 napsal:
jedna vec jeste je dobra u skodovek a to je ze nehnijou Úsměv proste na tu kastli tak nekaslou jak japonci
chyba, vše je v obsluze, pokud pepik z horní dolní s oktávkou jezdi a jezdi a nestará se o to tak za 10 let jezdi o 20 rezavejch kil lehčí, to samý je u Hondy, pokud se nestaráš tak to hnije, je to u jakýhokoliv auta.
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2015 , 21:25   Citovat  

Takove RSo na peknych kolech udela stejnou paradu jako kazde jine pekne auto a k te sedi: pravda pravda, ale presne tak to mam ale i s 6gckem a ufonama, protoze jich jezdi mraky a cloveka to neprekvapi je to dobrý
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2015 , 22:12   Citovat  

1978 napsal:

Fabku mi snad letos konecne vymeni a to prave proto ze je shnila skrz na skrz (r.v.2004) takze tohle beru jako liche,hnijou stejne jak japonci
A specialne 02 predface ma s korozi problemy diky tem hlukovym tesnenim ve dverich ktery rozedrou lak a leze to az k lemum (v mem okoli uz 2 ochty) skoda to resi vymenou za tesneni z mekkci gumy-k nicemu
Jedine co musim uznat tak oproti honde jsou ty koncernovy laky o dost lepsi a odolnejsi. Obzvlast ty novy hondy jsou s lakama tragicky to mi hlava nebere
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.1.2015 , 23:40   Citovat  

sablos napsal:
chyba, vše je v obsluze, pokud pepik z horní dolní s oktávkou jezdi a jezdi a nestará se o to tak za 10 let jezdi o 20 rezavejch kil lehčí, to samý je u Hondy, pokud se nestaráš tak to hnije, je to u jakýhokoliv auta.

Přesně tak.
Samotná kvalita antikorozní ochrany není to nejhlavnější pro úspěch/nezrezlou kastli.
Samotný majitel může značně ovlivnit, jestli mu auto pokvete nebo ne.
Bez ohledu na to o jaké auto se jedná.
Můj brácha má Favorita z roku 1993 v původním laku, negarážovaného, každý den v provozu.
Až na pár bublinek na spodku dveří, je to auto bez koroze.
Vážně, nekecám.

A co se týká "nerezavosti" Oktávek.
Připomenu velmi častý problém s korozí okolo víčka nádrže nebo pod sklem na zadních vratech u O1 kombi.
   Návrat  
Concionator je teď offline  Concionator
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.1.2015 , 0:33   Citovat  

Jezdil jsem jedničkovou oktávkou, vezl se několikrát i v novějších, čtyři roky jsem jezdil v renaultu, kromě toho mám fáčko a trabíka a občas jezdím felicií. Oktávky jsou dobrá auta na přibližování. Ale jsou extrémně nudná, dobře čitelná (klad), výbavou nejen v základu neuvěřitelně chudá a až k nevíře předražená. Prim má místo nikoli pro lidi, nýbrž pro věci, většinou to člověk buď ani nevyužije, nebo to sice využije, ale natáhnout se někam pro něco nebo pořád bojovat s roletkou, popř. stále měnit zadní žárovky, to je "vopruz". ERGO: V principu praktické auto, takový ten dříč, ale to je všechno a za nesmyslně mnoho peněz. Zatím nejpohodlnější svezení bylo v renaultu, nejzábavnější v trabíku Úsměv, ve formanu jsme projeli několik tisíc kilometrů za polárním kruhem a renaultem jezdili po Evropě, aniž by si toho všimla záda. Za sebe to vidím tak, že bych škodovku ani nehanil, ani nechtěl. Velmi šťastný Honda je někde docela jinde, je to poctivý kus auta s výborným motorem!
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.1.2015 , 7:00   Citovat  

rotker napsal:

A specialne 02 predface ma s korozi problemy diky tem hlukovym tesnenim ve dverich ktery rozedrou lak a leze to az k lemum (v mem okoli uz 2 ochty)olnejsi.

Ti byl pripad jen jesne serie, dale a tim nebyl problem. Oproti tomu jak dlouho uz dela Honda napr. krupajici spojkovy valecek?? Uz od C7G? Velmi šťastný

Mimochodem k mému předchozímu příspěvku.. dnes mi poslal Hundaj, že je možné si i20 půjčit až na týden.. tudy odkaz
   Návrat  
nekmar je teď offline  nekmar
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.1.2015 , 9:09   Citovat  

Najel jsem na O1 (2001) 1.8T 20V 110kW v kombíku 160k km, dělnice a nikdy mě nenechala ve štychu... kouř
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.1.2015 , 12:24   Citovat  

nexus_cz napsal:
Ti byl pripad jen jesne serie, dale a tim nebyl problem. Oproti tomu jak dlouho uz dela Honda napr. krupajici spojkovy valecek?? Uz od C7G? Velmi šťastný

Mimochodem k mému předchozímu příspěvku.. dnes mi poslal Hundaj, že je možné si i20 půjčit až na týden.. tudy odkaz

Myslíš ty křupající spojkové válečky, které stačí namazat a je po křupání?
Ano, dalo by se to považovat za konstrukční vadu, když to není bezúdržbové.
Trpí tím už C6G.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.1.2015 , 12:30   Citovat  

Ne, vrzání namažeš, křupání nenamažeš, to musíš vyměnit. Úsměv
   Návrat  
area07 je teď offline  area07
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2015 , 12:45   Citovat  

nexus_cz napsal:
Ne, vrzání namažeš, křupání nenamažeš, to musíš vyměnit. Úsměv

Nikdy jsem to u 7G neměnil, a že to bylo hodně kilometrů s touhle generací, vždycky stačilo promáznout.
   Návrat  
Concionator je teď offline  Concionator
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.1.2015 , 13:19   Citovat  

Je na tuhle potíž trvalé řešení? Pomáhají nové spojkové válce? Nebo je to tedy všechno v těch pružinách, na samotnou spojku to nemá vliv a šlo by to pořešit nějakou membránkou/izolací mezi pružinkami spojkového táhla?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.1.2015 , 13:47   Citovat  

Mě na vrzání pomohlo namazání ihned po koupi, což je rok a půl. Jemné křupnutí se ozve vzdy, to u 8G žádné namazání neodstraní. Poslední válečky by měly být modifikovány, alespoň to prý říkal Alda...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.1.2015 , 15:23   Citovat  

jeste teda oproti mymu 6 g a 4g co mam tak ta O2 brzdi vyrazne lepe - konkretne u 4g sem mel menen valec trubky a brzdice jak predni tak zadni za uplne novy ani repas to nebyl a stejne to nikdy tak dobre nebrzdilo a co sem mel puceny crx tak to taky nebrzdilo moc v porovnani s tou O2 - jak je to mozne
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.1.2015 , 16:59   Citovat  

1978 napsal:
jeste teda oproti mymu 6 g a 4g co mam tak ta O2 brzdi vyrazne lepe - konkretne u 4g sem mel menen valec trubky a brzdice jak predni tak zadni za uplne novy ani repas to nebyl a stejne to nikdy tak dobre nebrzdilo a co sem mel puceny crx tak to taky nebrzdilo moc v porovnani s tou O2 - jak je to mozne

Moje C4g bylo po repasu brzd + nový hlavní válec a brzdila naprosto skvěle. Kam se hrabalo VTi (než se na něj daly brzdy z angličáka n pak zas brzdilo líp).
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.1.2015 , 14:46   Citovat  

Když už jsem tu naťukl ten servis, tak pokud někdo nezná, tohle je dobrá šance jak na autorizovaném servisu ŠKODY ušetřit, je to něco jako naše kampaně, jen je to platné celý rok.

tudy odkaz
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.1.2015 , 16:04   Citovat  

area07 napsal:
Nikdy jsem to u 7G neměnil, a že to bylo hodně kilometrů s touhle generací, vždycky stačilo promáznout.

Taktéž,
namazal jsem to jen jednou, hned po koupi a 4 roky už je klid Úsměv
   Návrat  
vavron je teď offline  vavron
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.2.2015 , 12:38   Citovat  

Tak máme týden doma nově nejlepší značku auta - služební Velmi šťastný Je to Oktávka 2 poface kombi, 1,6 TDI 77kW, výbava (asi) Elegance. Doteď jsem bral většinu škodovek jako levná auta pro masy, na kterých není nic zajímavého. Ovšem to jsem vždy seděl v nějakých základních verzí a neměl možnost auta projet. Nyní mám konečně možnost napsat vlastní názor a pohled na dnes již starou Oktávu, která je ale hojně zastoupena v bazarech. Náš služebák je rok výroby 2012 a má najeto 27 tisíc km. Srovnávat budu hlavně se svým předface C8G 1,8 103 kW, r.v. 2007, najeto cca 43 tisíc km.

Interiér neurazí, nenadchne. Překvapily mne užší sedadla, která mají lepší boční vedení a lépe mě drží v zatáčkách než v mém C8G. Ideální posaz jsem si ale ještě nenašel. Celkově je interiér mnohem kvalitněji zpracovaný, nikde nic nevrže či nebouchá jako v Ufounovi (prvovýroba, kvalita palubky děs běs). Vzhledově je to černý plast se stříbrným dekorem. Jak jsem již psal, neurazí ani nenadchne. Ovládání všech čudlíků naučené během chvilky, vše je tam kde by mělo být. .

Výbava obsahuje prakticky všechno potřebné. Navigaci naštěstí nemáme, tak snad to nebude zloděje lákat. Rádio umí mp3, v autě jsem zatím našel 8 repráků, které hrajou o třídu lépe než těch 6 v Ufounovi. Hlavní rozdíl - čistší výšky, lepší basy. Ovládání na volantu malým válečkem je méně přesné než v C8G. Věci jako duální klima, ztmavovací zrcátko apod. jmenovat ani nebudu. Vyhřívání sedadel pracuje ve 3 stupních a je o něco rychlejší než v C8G. Zabudovaný bluetooth pro telefon funguje parádně, dá se pěkně ovládat hlasem (rozumí dobře i mému ostravskému přízvuku). Natáčecí xenony svítí velice dobře, konečně zase v noci vidím (nevím jak s xenony, ale bez je ufoun v tomhle ohledu i s Osram Nightbreaker úplně na pytel). Jen asi brzy odejdou, protože za tmy se rožínají při odemčení i zamčení auta na cca 5 sekund, což mi přijde naprosto zbytečné. Jediné, co nám chybí, je tak vyhřívání předního skla (rozmazlenost z Mondea Je to tam. ) a dešťový senzor. Vzhledem k tomu nevím, jaká je to přesně výbava.

Exteriér je klasika, bez emocí, o ničem. Teď v zimě mě štve, že se u spodního okraje oken kvůli rozšiřování karoserie drží sníh, takže jak to zapomenete ometat,nevidíte do bočních zrcátek. Barvu máme modrostříbrnou metlu, na zimu 16" plechy, na léto liťáky (velikost nevím, asi 17").

Motor a jízdní vlastnosti jsem zatím kvůli počasí neměl příležitost pořádně prověřit. 1,6 TDI se 77kW je ve městě pěkně tichý společník, spotřeba se zatím drží kolem 5,5 litrů. Je to dost, ale snažíme se motor pěkně roztahat, aby z něj nebyla líná veš (na což má výkonem nakročeno Velmi šťastný ). Odpich má dobrý. Pouze 5st převodovka ve městě stačí, na dálnici moc dělaná není. Při 130 motor točí cca 2400 ot/min, což ještě neznamená moc hluku, ale zbytečně vyšší spotřebu ano. Přesun z Prahy do Ostravy při 140 km/h s občasnými výlety ke 160 udělal průměr 6,3 l/100. Jízdní vlastnosti zatím testuju pouze v rámci klidné jízdy po městě. Podvozek je dle všeho laděn do komfortu, rázy tlumí dobře a proti tragickému podvozku z ufouna je to příjemná změna. Jak drží v zatáčkách při ostřejší jízdě zkusím až se umoudří počasí.

Posledním poznatkem je hloubka kufru. Máme doma ještě Mondeo kombi r.v. 2005, měli jsme i novější model r.v. 2013. Ač mají Fordy sakra velký kufr, na jeho konec se dalo dosáhnout. V Oktávě se musím opřít o nárazník a hodně předklonit, abych na konec dosáhl. Dvojitou podlážku nemáme,takže po sklopení vznikne schod, škoda.

Celkově jsem z auta mile překvapen. Pokud někdo chce dobře vybavené auto na běžné ježdění za rozumný peníz (pořizovačka tohohle byla v roce 2012 kolem 540 tisíc), není oktávka špatnou volbou. Jen je třeba se smířit s tím, že ji mají všichni, více se u nás kradou a emoce ve vás žádné nevyvolá.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.2.2015 , 12:53   Citovat  

O rádio se zas tak neboj, ale světla a airbagy... Velmi šťastný
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.2.2015 , 20:09   Citovat  

Vavron: naprosto stejna zkusenost, lepe bych to nenapsal a plne souhlasim. Co mne nadchlo je skrabka u nadrze, coz je kravinka, ktera potesi Je to tam.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Škoda - obecná diskuze
Fórum: Konkurence
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 38, 39, 40  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina