Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Civic 7g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 50, 51, 52 ... 98, 99, 100  Další 
Zaslat odpověď

Strana 51 z 100
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 5.2.2015 , 22:45   Citovat  

Olej v převodovce si měnil kdy? Když to jde přes zuby, tak to tam nervi Ble Prošlápni plyn a dej ji tam, padne tam podstatně lépe. Kolik už to má natočeno a jaký máš motor?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.2.2015 , 8:10   Citovat  

Stepa napsal:
Olej v převodovce si měnil kdy? Když to jde přes zuby, tak to tam nervi Ble Prošlápni plyn a dej ji tam, padne tam podstatně lépe. Kolik už to má natočeno a jaký máš motor?
me to občas děla ze tam vrazim zpatecku ale nerozjedu se tak musí vyradit na neutral proslapnout spojku a pak uz tam vjede.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.2.2015 , 8:14   Citovat  

sablos napsal:
me to občas děla ze tam vrazim zpatecku ale nerozjedu se tak musí vyradit na neutral proslapnout spojku a pak uz tam vjede.

Přesně tak...stejné zkušenosti. Nezapadne tam úplně.
   Návrat  
valda je teď offline  valda
PříspěvekZaslal: 6.2.2015 , 22:31   Citovat  

Olej jsem neměnil nemám na to prostory ale jak mile bude příležitost tak hned vyměním. Zajímavý je že když je motor zahřáty tak tam jde bez problému bez sebemenšího zadrhnutí. Dnes jsem vyzkoušel dát tam prvně jedničku a pak zpátečku za studena a bylo to podstatně lepší než když tam hned zařadím zpátečku. Prošlapávat spojku jsem zkoušel ale ničemu to nepomohlo. Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
crushot je teď offline  crushot
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.2.2015 , 10:50   Citovat  

je tu někdo z okolí HK, který má C7G sedan a měl chuť by mi udělat menší automobilovou exkurzi, prípadně i projížďku? letos chci kupovat "nové" auto a C7G sedan patří mezi auta v mém výběru. díky za odpovědi Úsměv
   Návrat  
Sas je teď offline  Sas
PříspěvekZaslal: 7.2.2015 , 11:22   Citovat  

Stepa napsal:
Ve zkratce...všechno to je o tom, jak se o auto staráš. To že to neprošlo technickou, znamená jen to, že auto třeba mělo ojeté desky/kotouče, byly prasklé žárovky, vůle v čepech a podobně.
No jo, jenže dá se předpokládat, že poměr těch, co se k autu chovaj jak čuňata, bude u všech aut stejný, takže to vlastně nehraje roli. Na Corollu jsem koukal, ale těch třídveřek je minimum a designem je to dost nudný.
   Návrat  
valda je teď offline  valda
PříspěvekZaslal: 7.2.2015 , 11:39   Citovat  

Chlapi jaky olej do převodovky do Hondy civic 7g 1.7 cdti upřednostňuji kvalitu než cenu. Děkuji. Úsměv
   Návrat  
Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.2.2015 , 15:01   Citovat  

Už jsem to sem jednou dával, ale chápu, že už je to tu dost nepřehledné, tak to sem hodím ještě jednou..

Nipper napsal:
Převodové oleje:

manuální převodovka - Honda MTF (MTF-7289, MTF-94) - 75W-80, API GL-3/4
benzínový motor:
výměna - 1,5 litru
celkem - 1,6 až 1,7 litru

naftový motor:
výměna - 2,0 l
celkem - 2,2 l

náhrada - Texaco MTF 94

automatická převodovka - Honda ATF Z1
výměna - 2,7 litru
celkem - 2,9 litru

náhrada - Valvoline MaxLife ATF
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.2.2015 , 19:04   Citovat  

valda napsal:
Chlapi jaky olej do převodovky do Hondy civic 7g 1.7 cdti upřednostňuji kvalitu než cenu. Děkuji. Úsměv

Já dával originál...kupoval jsem to od uživatele .Rom
   Návrat  
Novio je teď offline  Novio
PříspěvekZaslal: 18.2.2015 , 20:04   Citovat  

Zdravím, máme už 5 let, Civica C7G 5DV 1.6 r.v. 2002, najeto cca 111tkm. Auto už je podvozkově dost špatné, jsme ze Vsetína a cesty tady jsou hodně špatné (zima/jaro) a u původního majitele to byl taky dobrý tankodrom. Celkově je auto dost nejisté v zatáčkách i v malé rychlosti, přítelkyni už se na sněhu podařily hodiny. V létě mi mechanik říkal, že jsou už dost volné tyčky stabilizátoru bočního náklonu? (vůbec se neorientuju v terminologii), gumové silentbloky? už byly lehce naprasklé, ale s tím, že to ještě aspoň 15tkm vydrží, než to začně zlobit .... mno chtěl jsem se optat co se tak obecně při tomhle nájezdu všechno mění? Narazil jsem tu na názory, že podvozkové díly jen originál z Hondy, tak bych chtěl do konce měsíce sthnout akci 15% na díly. Vzal bych to rád najednou, ať pak zase něco neměním za rok, dva..

Potom jsem se chtěl optat, co za díly objednat za díly pro nápravu klepání od řízení? Narazil jsem tu na to, že stačí vyměnit pružinu, váleček a slider, je to vše? onen slider by měl mít kód 53605-S5A-003, jaké prosím označení pružiny a válečku? A na kolik tyto tři díly cca příjdou? Někdo to prý objednával za cca 1000Kč, dříve jsem ale narazil na to, že trvalejší náprava je dost nákladná investice, tak nevím.

Díky moc za info
   Návrat  
area07 je teď offline  area07
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2015 , 20:24   Citovat  

Novio napsal:
Zdravím, máme už 5 let, Civica C7G 5DV 1.6 r.v. 2002, najeto cca 111tkm. Auto už je podvozkově dost špatné, jsme ze Vsetína a cesty tady jsou hodně špatné (zima/jaro) a u původního majitele to byl taky dobrý tankodrom. Celkově je auto dost nejisté v zatáčkách i v malé rychlosti, přítelkyni už se na sněhu podařily hodiny. V létě mi mechanik říkal, že jsou už dost volné tyčky stabilizátoru bočního náklonu? (vůbec se neorientuju v terminologii), gumové silentbloky? už byly lehce naprasklé, ale s tím, že to ještě aspoň 15tkm vydrží, než to začně zlobit .... mno chtěl jsem se optat co se tak obecně při tomhle nájezdu všechno mění? Narazil jsem tu na názory, že podvozkové díly jen originál z Hondy, tak bych chtěl do konce měsíce sthnout akci 15% na díly. Vzal bych to rád najednou, ať pak zase něco neměním za rok, dva..

Potom jsem se chtěl optat, co za díly objednat za díly pro nápravu klepání od řízení? Narazil jsem tu na to, že stačí vyměnit pružinu, váleček a slider, je to vše? onen slider by měl mít kód 53605-S5A-003, jaké prosím označení pružiny a válečku? A na kolik tyto tři díly cca příjdou? Někdo to prý objednával za cca 1000Kč, dříve jsem ale narazil na to, že trvalejší náprava je dost nákladná investice, tak nevím.

Díky moc za info

Tou nejistotou v zatáčkách se mi u 5D projevovali špatný tlumiče, vyměň a budeš mít klid.
   Návrat  
Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.2.2015 , 0:40   Citovat  

Při takovém nájezdu na rozbitých silnicích je obvykle potřeba vyměnit hlavně přední tlumiče + uložení předních tlumičů, které nejvíce trpí a také nejvíce ovlivňují chování vozidla. Zde opravdu platí, že originál lepším nenahradíš. Zadní tlumiče tolik netrpí, tak je vhodné je nedříve otestovat, zda už to mají takzvaně za sebou. Často se také trhají přední silentbloky předních ramen, které ovlivňují sbíhavost předních kol, což také velmi ovlivňuje chování vozidla. Dále je potřeba zkontrolovat kulové čepy ramen, které jsou také velmi namáhané. Tyčky stabilizátorů nejsou pro chování podvozku moc kritické, ale pokud už jsou hodně volné, tak samozřejmě vyměnit, ale nemusí být přímo drahý originál, na nich to opravdu nestojí.

Co se týče klepání řízení, tak to můžou způsovat i kulové čepy řízení. Pokud je na vině samotné řízení, což je velmi pravděpodobné, tak je opravdu potřeba vyměnit pružina a slider a vše pořádně promazat kvalitní vazelínou k tomu určenou (čím víc, tím líp). Váleček řízení se mnohdy měnit nemusí, ale když už je to rozebrané, tak je lepší ho také vyměnit. Kódy válečku a pružiny pravděpodobně potřebovat nebudeš, o tomto problému ví snad každý servis Honda, jen o tom slideru mnohdy nevědí. Oprava řízení tímto způsobem není věčná, ale nějaký čas to zase vydrží a jiný způsob opravy klepajícího řízení není. Cena opravy je minimální.

váleček: 53416-S5S-G01 nebo 53416-S5A-J02
pružina: 53413-SZ3-000 nebo 53413-S3Y-003
(záleží na typu řízení podle modelu vozidla a roku výroby - v Hondě si to najdou)

Hodně štěstí s opravou přátele
   Návrat  
oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.2.2015 , 10:03   Citovat  

Novio napsal:

Díky moc za info

jak to tak ctu, tak pokud to chces dát co TOP stavu, bude to odhadem stát cca 15 000kc (origo tlumice). Mě podobná akce s neorigo tlumicama stala 10 000 i s pracou.
   Návrat  
Sas je teď offline  Sas
PříspěvekZaslal: 19.2.2015 , 21:30   Citovat  

Vždycky když jdu v Liberci v Harcově kolem kolejí, stojí tam červenej Civic Sport poface a je ozdobou celýho parkoviště. A včera jsem koukal, že má rámeček SPZ s nápisem honda-clubu. Kdopak je hrdým majitelem? Úsměv
   Návrat  
jira851 je teď offline  jira851
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.2.2015 , 20:43   Citovat  

Ahojte,
chtěl bych se zeptat ohledně resetu ŘJ.
Když resetuju ŘJ u svého D16v1 je auto cca 300 km živější, potom už se mi zdá malinko slabší, problémy s ničím nejsou auto jede normláně, nekolísají otáčky nic takového.
Po opětovném resetu ECU zase živější a po najetí porce km nevím přesně cca 300 možná 500 zase malinko slabší, netušíte někdo čím by to mohlo být? Nejede to nějak výrazně slaběji ale je to cítit na odezvě plynu i na jízdě a vtec je měně cítit než po resetu. Vím že ten motor není trhač asfaltu, mám s nm už něco odjeto takže to znám,ale po resetu je to lepší, tak jestli někdo netuší čím by to mohlo být?
Servis 100% rozvody,svíčky filtry provozní kapaliny, vše měněno.
Jediné co mně napadá je lambda? Teplotní čidlo kapaliny? Dělá to za každého počasí.
Budu rád za každou radu.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2015 , 20:55   Citovat  

Jak děláš reset ECU? A co děláš po něm?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.2.2015 , 21:00   Citovat  

Reset přes pojistku ECU nebo baterkou obojí nechávám delší dobu pak dávám zpátky a normálně jezdím, tohle mi dělá už dlouho že po resetu je to lepší. Resetoval jsem to i po čištění klapky pokaždé stejné pár km a super pak je to slabší...netuším co by to mohlo být
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.2.2015 , 21:01   Citovat  

budu rád za každý typ není to nejspíš nic vážného jak jsem psal ten motor znám dost dobře jen nechápu proč to někdy jede opravdu dobře ( v rámci možností tohodle motoru ) a někdy nic moc
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2015 , 21:12   Citovat  

Já mám pocit že to nejede vždy když do D16V1 přesednu ze silnějších Honda pořádnej výtlem

Každopádně vyresetuj a pak nastartuj BEZ plynu a nech to běžet alespon 5 min bez záteže (vypnout světla, klimu a všechny elektro spotřebiče), bez zvyšování otáček a ohřátý motor na provozní teplotu. Poté jezdit.

Každopádně když resetuješ ECU tak ti potom motor jede vicemeně podle pevný mapy a až kilometrama se začíná ECU "učit" a ovlivnovat mapu podle lambdy atd. (je to stručně a trochu zjednosušeně napsano Velmi šťastný), ale i tak když dáš plný plyn, tak by měla jet jednotka podle základní mapy co vím. Každopádně zkusit osciloskop/diagnostiku a kouknout co dělá lambda před a za katalyzátorem ...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.2.2015 , 21:16   Citovat  

No popravdě, tohle všechno jsem zkouěel a ani na diagnostice to chybu nehodilo. Jedině se zaměřit přímo na lambdy, ale zase tomu by neodpovídala spotřeba kterou mám celoročně kolem 6 litrů, a kdyby byla lambda kaput možná by spotřeba o dost vzrostla. Navíc jsem zkoušel po resetu nechat zahřát na provozní teplotu a pak teprve vyjet ale nic se nezměnilo, a na volnoběh i v garáží se bez spotřebičů na provozní teplotu dostanu tak cca za 10 minut.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.2.2015 , 21:20  Naposledy upravil jira851 dne 20.2.2015 , 21:22, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Ale je pravda že co se přídávání plynu týka po resetu když to jede dobře tak auto reaguje na jekékoliv a když se mi zdá že to jede slaběji tak auto reaguje spíš buď na minimální přidání plynu nebo pak na plný mezi tím je to takové sotva zareagování, jediné co mně napadá je první lambda ve svodech, dá se to změřit doma myslím nějaký odpor nebo něco?
Mám s tímhle motorem něco nalítáno a když má ,,svoje dny" jako lenoch mi určitě nepříjde Velmi šťastný Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2015 , 21:21   Citovat  

jira851 napsal:
No popravdě, tohle všechno jsem zkouěel a ani na diagnostice to chybu nehodilo. Jedině se zaměřit přímo na lambdy, ale zase tomu by neodpovídala spotřeba kterou mám celoročně kolem 6 litrů, a kdyby byla lambda kaput možná by spotřeba o dost vzrostla. Navíc jsem zkoušel po resetu nechat zahřát na provozní teplotu a pak teprve vyjet ale nic se nezměnilo, a na volnoběh i v garáží se bez spotřebičů na provozní teplotu dostanu tak cca za 10 minut.

Chybu lambda hodí až když je opravdu KO nebo nejde výhřev, chce to osciloskop a fyzicky jí změřit, muže být už slabší. A nemáš to jen subjektivní pocit? možná by to chtěl změřit třeba z 80 na 180 Km/h, kde by se to mělo projevit a už se tolik nepromítá rychlost přeřazení atd. Velmi šťastný

Edit: mě fascinuje jak s tím dokážete jezdit za 6 Velmi šťastný já jsem na 7,5l a jsem rád pořádnej výtlem Velmi šťastný ale je fakt že jezdím dost dálnice Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.2.2015 , 21:24   Citovat  

ne ta spotřeba je vážně cca od 5,9 do 6,3 a to se značkou konec obce většinou dostává za uši celkem slušně, nad 7 jsem nešel nikdy a z Prahy domů jsem jel za 5,9 ale je pravda že jsem jel celou dobu 130 Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka

jira851 napsal:
Ale je pravda že co se přídávání plynu týka po resetu když to jede dobře tak auto reaguje na jekékoliv a když se mi zdá že to jede slaběji tak auto reaguje spíš buď na minimální přidání plynu nebo pak na plný mezi tím je to takové sotva zareagování, jediné co mně napadá je první lambda ve svodech, dá se to změřit doma myslím nějaký odpor nebo něco?
Mám s tímhle motorem něco nalítáno a když má ,,svoje dny" jako lenoch mi určitě nepříjde Velmi šťastný Velmi šťastný

U lambdy se měří půběh (křivka) musí pulsovat v rozmezí cca 0 - 1,2 V, obyč měřákem to nezměříš, chce to osciloskop, nebo diagnostiku a kouknout se na živý data v ECU.
   Návrat  
1 háčko

Asi budu muset navštívit Hondu v Ostravě, tady v okolí neznám nikoho kdo má lepší diagnostiku nebo osciloskop Smutný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.2.2015 , 21:34   Citovat  

Ej teď jsem si vzpomněl že na STK jsem měl horší emise, ale úbytek oleje žádný, kouř taky vůbec. Je možné že by tohle měla na ,,svědomí" přeci jen ta první lambda? Myslím emise ( to mě tolik nese*e ) i slabší výkon?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.2.2015 , 21:51   Citovat  

Pro případ že to bude první lambda netušíte jaká tam má být? Vím, že je tam Denso ale v E-shopech jsem našel pro mojí motorizaci 3 typy od Densa z toho u dvou se píše univerzální a to mě trochu děsí Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2015 , 23:42   Citovat  

jira851 napsal:
Pro případ že to bude první lambda netušíte jaká tam má být? Vím, že je tam Denso ale v E-shopech jsem našel pro mojí motorizaci 3 typy od Densa z toho u dvou se píše univerzální a to mě trochu děsí Velmi šťastný

Mužeš mít horší kat (to by se poznalo na osciloskopu na sondě za katem), jinak zatím bych šel po svíčkách, zapalování, změřit tlaky atd ...kolik máš ujeto km?

Jinak univerzální se myslí to že je bez konektoru takže si původní konektor přeletuješ. Koukni spíš po NTK (NKG).
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.2.2015 , 8:10   Citovat  

Zatim diky za rady, sjedu na osciloskop a uvidime. Jinam svicky jsem menil asi pred mesicem, opravdu co se tyka dilu tam neni zanedbane nic. Najeto mam 155tisic.
   Návrat  
Novio je teď offline  Novio
PříspěvekZaslal: 23.2.2015 , 5:20   Citovat  

area07, Nipper: Díky moc za info, tedy tlumiče+uložení objednám určitě, ty silentbloky taky, pač už byly trochu naprasklé. Jak poznám, jestli už je potřeba vyměnit kulové čepy ramen? Stačí to někde hodit u mechanika na zvedák? Popř. je na podvozku ještě nějaký spotřebák, co se mění při cca nájezdu 110tkm, když už se budou dělat tlumiče, +silentbloky, tak že by se to vzalo při jednom a např. za rok se nemuselo měnit zase něco jiného. Ty tyčky stabilizátoru tedy vezmu náhradu.

A co se týká těch dílů řízení, mám objednat pružinu, váleček i ten slider z poface modelu, nebo jen pružinu z poface a zbytek na naše? Díky moc za pomoc

oorrbb: Mno celkem s tím počítám, co si minule řekli v Hondě za motorek ostřikovaču 1200,- tak je mi jasné, že to levné nebude : ) Co všechno jsi měnil ty?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Civic 7g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 50, 51, 52 ... 98, 99, 100  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina