Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
dat katalizator, nebo ne?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
doktorshondou je teď offline  doktorshondou
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 5.6.2008 , 13:59   Citovat  

prosim o radu zda dat katalizator. koupil jsem svody S-R-S 4-2-1 na meho civica D15Z6 a nevim zda za ty svody mam navarit cat, bo nechat jen tak.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Marphy je teď offline  Marphy
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.6.2008 , 14:02   Citovat  

Bud sportovni kat, rezonator, nebo tam nech jen rovnou rouru...Ja osobne bych se raci priklonil k rezonatoru, nez katu...Ovsem, pak muzes mi problem na STK nebo Emisich... Mrk

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.6.2008 , 14:06   Citovat  

stk jsem ted udelal. to by mne ani nevadilo. ale jde mi o to zda je lepsi radsi nechat rovna roura, ktera tam ted je, nebo tam navarit radsi kat, mam ho s nebostika accorda.

koki... je teď offline  koki...
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.6.2008 , 19:13   Citovat  

Pokud jezdíš dlouhý trasy, tak bych se tech tlumiču tak nezbavoval..Já mám od svodu jen rouru až po koncak laděnej a někdy toho mam docela plny zuby jak to řve...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.6.2008 , 19:32   Citovat  

koki... napsal:
Pokud jezdíš dlouhý trasy, tak bych se tech tlumiču tak nezbavoval..Já mám od svodu jen rouru až po koncak laděnej a někdy toho mam docela plny zuby jak to řve...
na me 1,5 je to delane tak ze svody napevno s katem a pak jen roura a koncova cast, tak si rikam jestli za ty svody s-r-s nedat kat. jedna se mi spis jestli to pak s katem lip nepojede, ale asi ne.

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 5.6.2008 , 19:40   Citovat  

já bych ho dal Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.6.2008 , 19:42   Citovat  

taky to tak vidim, o vikendu ho tam navarim a uvidi se.

Cody je teď offline  Cody
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.6.2008 , 19:43   Citovat  

Co já mam zkušenost,tak když sundáš katalyzátor-nenastane brutální nárůst výkonu jak někdo tvrdí Velmi šťastný
sportovní katalyzátor se mi také neosvědčil-oproti normálu taky né zatostojící změna...
když necháš originál,co se týče spotřeby nejlepší volba-a že to je legální se také neztratí Úsměv

Prostě sem vyzkoušel bez katu,se sportovním a s origo-ten se mi osvědčil jako nej volba...

Je to můj názor,zkušenost s nikým se nechci hádat Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.6.2008 , 19:47   Citovat  

Cody napsal:
Co já mam zkušenost,tak když sundáš katalyzátor-nenastane brutální nárůst výkonu jak někdo tvrdí Velmi šťastný
sportovní katalyzátor se mi také neosvědčil-oproti normálu taky né zatostojící změna...
když necháš originál,co se týče spotřeby nejlepší volba-a že to je legální se také neztratí Úsměv

Prostě sem vyzkoušel bez katu,se sportovním a s origo-ten se mi osvědčil jako nej volba...

Je to můj názor,zkušenost s nikým se nechci hádat Úsměv
original tam nedam, pac je napevno spojen se svody, ale mam s accorda tak snad to 1.5 nebude tak moc vadit. diky moc za radu, to jsem chtel slyset (cist) Velmi šťastný

gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.6.2008 , 19:53   Citovat  

Ja bych dal taky rezonator.. OK

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.6.2008 , 21:11   Citovat  

Určitě tam dej kat. Pokud to není závoďák ale auto na normální ježdění tak s katem to pojede líp.
Taky s tím mám nějaké zkušenosti.

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.6.2008 , 22:20   Citovat  

Jen trubka bez kat - nebude protitlak a výkon buse spíš nahoře, s rezonátorem by se to mělo troch dole zlepšit, sportovní kat - snad ještě lepší a navíc projdeš v klidu emise..

Joystick je teď offline  Joystick
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.6.2008 , 22:41   Citovat  

Hellborn napsal:
Jen trubka bez kat - nebude protitlak a výkon buse spíš nahoře, s rezonátorem by se to mělo troch dole zlepšit, sportovní kat - snad ještě lepší a navíc projdeš v klidu emise..

jj, sportovní kat, rezonator a laděnej konec OK Zvenku hezký zvuk a uvnitř klídek pohoda kouř

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2008 , 8:10   Citovat  

Petr 78 napsal:
Určitě tam dej kat. Pokud to není závoďák ale auto na normální ježdění tak s katem to pojede líp.
Taky s tím mám nějaké zkušenosti.
v sobotu ho budu varit Velmi šťastný pujdem tam

Frik je teď offline  Frik
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2008 , 11:43   Citovat  

Mohl by nekdo kompetentni popsat s fyzikalniho hlediska k cemu je dobry protitlak ve vyfukovem potrubi?

Mne jako laikovi prijde ze kdyz se mi otevre vyfukovy ventil a tlakem pistu by chtela jit spalena smes ven tak by snad bylo dobre kdyby sla ven s cim nejmensim odporem, ne? Jinak se mi ne vsechny spaliny podari dostat z prostoru nad pistem ven a pristi exploze nebude tak ucinna v dusledku ne tak ciste smesi. V extremnim pripade, kdyz si uplne ucpu vyfuk, tak to uz i prestane zapalovat tu smes.

Kdyz sem si daval CAI misto puvodniho sani, vyndal sem i ten rezonator ovladany pres Intake Control Solenoid Valve, jakoze v nizkych otackach priviral jednu cestu v proudeni vzduchu k filtru - tam, bych to celkem chapal, kdyz bude v tech nizkych otackach ve smesi min vzduchu tak to mozna da vetsi kroutak, ale pokud jde o vyfuk tak tam ten smysl davat nejake restrikce trochu postradam - pokud to neberu s pohledu emisi a hluku, ale vykonu.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2008 , 12:08   Citovat  

nejde jen o restrikci , ta je primárně škodlivá , jde o průběh pulsací , našel jsem hezkou vizualizaci u dvoutaktu , podobně to funguje i u čtyřtaktu .Jde o to že pulsace ti nahrazují nevhodný časování ,takže máš vačku na vysoký otáčky a dochází k přesávání do výfuku ale pokud trefíš naladění zpětný vlny dojde k zašpuntování kanálu a tudíž k optimálnějšímu naplnění . Pokud by tam ten zpětnej puls nebyl tak sice získáš výkon nahoře (odstraníš restrikci) ale zároveň ztratíš dole protože ti přefouklá směs odejde pryč a nespálí se -typická reakce u vyhazování katů .problém by řešila plynulá změna časování ale tu ještě nikdo uspokojivě nevyřešil .

2t-modern.gif

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
2t-modern.gif, 530.03 kB

Bull je teď offline  Bull
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2008 , 12:29   Citovat  

Tak jestli to dobře chápu?Tak třeba když u mojí D16Z5 v crx sundám kat nechám středový a koncový tlumič tak se mi sníží restrikce zároveň s pulzací a tím získám o malinko větší tah ve vyšších otáčkách? A zároveň stratim Nějaký ten emisní poměr A výkon v nižších otáčkách? Měl bych teda otázku, když tuto úpravu udělám na sériovém motoru se sportovním sáním získám něco jinného než větší hluk větší spotřebu a menší tah při rozjezdech? A ještě uškodím tím nějak motoru?
PROSÍM O ODPOVĚD A POMOC jsem teprve půl roční začátečník s hondou a na tuto úpravu jsem se chystal děkuji vám předem. Dík Bul

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2008 , 12:57   Citovat  

Tady na diskusi honda-clubu podal asi nejblizsi vysvetleni Dark:
rezonator

Jeste ve stare diskusi bylo neco: vyfuk

Kdyz si predstavim plyn jako kapalinu, pak ta dava tedy predstavu, ze se kapalina ve vykuchanem katu, nebo rezonatoru vraci po odrazu zpet, tam by snad zas narazila na zavreny ventil a kdyby se v tom okamziku, kdyz se odrazi od nej zas zpet do rezonatoru, znova otevrel vyfukovy ventil tak pomoci dodatecneho podlatku ze zpetneho razu to pomuze lepe vycucnout spaliny?

Pak by to ale znamenalo ze kupovat univ rezonator a umistit ho misto katu je takova sazka do letorie ne?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2008 , 13:38   Citovat  

pust si tu vizualizaci , rozklikni ten obrázek , je to tam pěkně vidět
citace:
Kdyz si predstavim plyn jako kapalinu, pak ta dava tedy predstavu, ze se kapalina ve vykuchanem katu, nebo rezonatoru vraci po odrazu zpet, tam by snad zas narazila na zavreny ventil a kdyby se v tom okamziku, kdyz se odrazi od nej zas zpet do rezonatoru, znova otevrel vyfukovy ventil tak pomoci dodatecneho podlatku ze zpetneho razu to pomuze lepe vycucnout spaliny?

ano nejen s vykuchaným katem nebo rezonátorem, dochází k tomu neustále i jen s trubkou otázka v jaký míře a jak se ten okamžik načasuje.
citace:
Pak by to ale znamenalo ze kupovat univ rezonator a umistit ho misto katu je takova sazka do letorie ne?

bingo OK v podstatě každý zásah je sázka do loterie , jde o to co je cílem a co je jen náhodný výsledek. Jde si třeba náhodně naladit výfuk na 10t ot/min, ale pokud je nedosáhnu tak bohužel ,celý naladění jsem zku... a nikde nic.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2008 , 15:49   Citovat  

monty>> Dik za vysvetleni.
Tim bych mozna i vysvetlil jev ktery se mi stal po nahrade zniceneho katalyzatoru obycejnou rourou.

Jak si psal, ze prefoukla smes se pak nevraci zpet... po vymene katu za rouru, sem obcas slysel jemne strileni ve vyfuku(mam pruchozi Apexi) pri deceleraci nebo kdyz sem jemne drzel plyn okolo 3000ot/min. Sem si rikal, proc bych mel mit najednou chudsi smes jen tim ze vyhodim katalyzator - chuda smes udajne zpusobuje strileni ve vyfuku - dodatecnou explozi az jak se dostane z valce ven "na vzduch". Takze vlastne jen tim ze tam neni ta kapsa v podobe katu tak nedochazi k takovemu nacasovani zpetne vlny a tedy vraceni smesi zpet do valce pres vyfukovy ventil a tim dochazi k jeji explozi az ve vyfuku, alespon teda te casti co se nenatlakovala zpet.

krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2008 , 17:21   Citovat  

ä ten kat byl od apexii nebo to bylo jeste s origo potrubim...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2008 , 18:33   Citovat  

krtekm>> Apexi snad ani katy nedela, byl to orginal kat z roku 1992 Velmi šťastný Ale jelikoz byla sapelna lambda tak do katu sly hrozne emise takze postupne prestal plnit funkci... Misto katu sem dal nerez rouru 60mm stejne jako zbytek potrubi od APEXi.

A jak sem slibil ze ti pohar na podzim jen tak neprenecham, tak prave dneska namontovany 4-2-1 svody od SRS Mr. Green
Jelikoz ale vyvod za pletnecem je asi o 4cm mimo osu vyvodu za stredovym tlucimem tak musim jeste tu rouru co mam misto katu vyhnout a udelat s toho koleno... coz zase "nejak" ovlivni ten zpetny raz... To teda nevim jak sou delane origo svody z H23 ze ti pasovaly, ale s timhle sem nepocital no... mozna kdybych mel komplet vyfuk od SRS asi by to nejak bylo zahnute naproti sobe jako celek, ale i tak ty SRS svody nesedi v tom prichytu co se sroubuje u pletence.

krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2008 , 18:53   Citovat  

pasovaly na hlavu. spodek sem musel predelavat. a kdyz uz sem to delal tak sem udelal komplet trubky... jinak poreferuj jestli to k necemu bylo. podle me jo pac ty origo nebyli zrovna dobre vymysleny. natoc treba vydejko 0-100 nebo tak OK

Nomi je teď offline  Nomi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2008 , 10:23   Citovat  

Tak já taky napíšu svůj názor,( ALE OVĚŘENÝ) Mám prelude 3.g 2.0l 16V 103 KW
Je to má druhá preludka,a neustále jsem měl pocit že to nejede jak má,zvuk výfuku byl slyšet víc uvnitř auta jak venku
napadlo mne že je to tím že je zvuk moc hluboký,(žádný řev) a má frekvenci která mi rezonuje uvnitř auta.
napadlo mne vyměnit trubku za katalizátor,zda se zvuk změní.
A změnil,zvuk je trošku vyšší,příjemnější a hlavně už není tolik slyšet v autě.

ALE HLAVNĚ AUTO JE ŽIVĚJŠÍ,JDE RYCHLEJI DO OTÁČEK,

A MÁM POCIT ŽE ZABÍRÁ LÉPE ODSPODU(což je přesně opak než jsem čekal)

ale myslím si že je to o náhodě.o tom jak je sestavenej výfuk,jak už tady zaznělo je to sázka do loterie.
(ta moje první třeba jela lépe s katem,ale na rozdíl od této měla vzadu DUPLEX) ::: foto dole

přikládám obrázek mé výfuk. sestavy.

výfuk.JPG

výfuk.JPG, 59.07 kB

garage.jpg

garage.jpg, 11.83 kB

Obsah fóra Honda-club.cz   
dat katalizator, nebo ne?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka