Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Česká kancelář pojistitelů ČKP - aneb banda trotlů
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další 
Zaslat odpověď

Strana 7 z 8
Igi je teď offline  Igi
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.1.2015 , 15:12   Citovat  

takze ted v pondeli muzu bez problemu zrusit pojistku na auto yes? A zadna sankce nic yes? Diky OK
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
jdmbeba013 je teď offline  jdmbeba013
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.1.2015 , 15:54   Citovat  

Podle toho co je mezi úpravami v zákoně psáno chápu, že se auto stejně musí do 14 dnů od zaniknutí pojištění uložit do depozitu. Nebo můžu vozidlo které nebudu dočasně provozovat jednoduše odstavit mimo pozemní komunikaci a jen odhlásit pojistku?
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 3.1.2015 , 17:28   Citovat  

A ještě jedna novinka: v případě zániku povinného ručení máte 14 dnů na uzavření nového. Jinak vám úřad vozidlo vyřadí. Započítává se do toho i doba před platností novely, takže hned zkraje ledna 2015 dostane možná řada majitelů výzvu k odevzdání značek na úřad. A když neuposlechnou, dostanou pokutu do 50 000 Kč. Stejná teď bude mimochodem hrozit i za nenahlášení změny na úřadě – třeba přelakování vozidla.
   Návrat  
marek.82 je teď offline  marek.82
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2015 , 17:31   Citovat  

gizmi napsal:
A ještě jedna novinka: v případě zániku povinného ručení máte 14 dnů na uzavření nového. Jinak vám úřad vozidlo vyřadí. Započítává se do toho i doba před platností novely, takže hned zkraje ledna 2015 dostane možná řada majitelů výzvu k odevzdání značek na úřad. A když neuposlechnou, dostanou pokutu do 50 000 Kč.

konecne neco dobreho je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.1.2015 , 17:37   Citovat  

Tohle mohl vymyslet jen chorý mozek.
Co když se někdo ocitne po bouračce na měsíc v nemocnici a projde mu ručení mezitím? Šup, vyřadí mu auto.
Ale jinak jo, jasně, přísnost musí bejt, prevíti, co si přelakujou auto, zaslouží pokutu 50000. Když ožralej řidič ujíždí policajtům, kteří ho nakonec zastaví až po 200 km honičce v Lochkovským tunelu, tak je to jen přestupeček Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2015 , 17:46   Citovat  

Minor napsal:

Co když se někdo ocitne po bouračce na měsíc v nemocnici a projde mu ručení mezitím? Šup, vyřadí mu auto.
Úsměv

proc by melo projit po bouracce povinne ruceni ? ja havarku nemel tak nevim ale prece ti po havarce nezrusi pojistku ne ? a pokud ti konci rok tak se automaticky prodluzuje
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.1.2015 , 18:59   Citovat  

To byl jen příklad. Prostě se může stát, že ti bude končit povinné ručení a ty se ocitneš v nemocnici nebo budeš v zahraničí nebo si toho prostě nevšimneš a během 14 dnů ti pak bez dalšího upozornění zruší registraci auta? Stát sám nemá na nic 14 dní lhůtu, když nestíhal podle zákona vyplácet včas dávky, tak se nic nedělo, stát "pokrčil rameny", že se to holt nějak nepovedlo a tady nastolí tak šibeniční lhůty?
   Návrat  
nEcroCZ je teď offline  nEcroCZ
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2015 , 19:00   Citovat  

to Marek82 : muzes mi rict co je na tom dobreho?

marek.82 napsal:
proc by melo projit po bouracce povinne ruceni ? ja havarku nemel tak nevim ale prece ti po havarce nezrusi pojistku ne ? a pokud ti konci rok tak se automaticky prodluzuje

ver tomu ze po bouracce ti pojistku vypovi pojistovna... nejdriv ti to oznami a pak ti prijde dopis ktery den ti konci pojistka. Asi kvuli tomu aby te dounutili uzavrit novou pojistkou bez bonusu a mozna i s prirazkou...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2015 , 19:05  Naposledy upravil marek.82 dne 3.1.2015 , 19:13, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

nEcroCZ napsal:
ver tomu ze po bouracce ti pojistku vypovi pojistovna... nejdriv ti to oznami a pak ti prijde dopis ktery den ti konci pojistka. Asi kvuli tomu aby te dounutili uzavrit novou pojistkou bez bonusu a mozna i s prirazkou...

nevim no , ja behem 10 mesicu vyuzil 2x havarijko ktere celkem presahlo cenu auta a pojistku mam porad

a to ze udelas havarku neznamena ze ti vemou komplet bonusy, pokud tam teda nemas 10%
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2015 , 19:07   Citovat  

marek.82 napsal:
nevim no , ja behem 10 mesicu vyuzil 2x havarijko ktere celkem presahlo cenu auta a pojistku mam porad

Ja mel bohuzel pojistnou udalost a pojistovna mi vypovedela. Nastesti me to nijak netlaci Velmi šťastný stejne bych to udelal sam...
   Návrat  
Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2015 , 21:49   Citovat  

Pojišťovna může HAV vypovědět do 3 měsíců od oznámení PU, stejným způsobem může zaniknout i POV (pokud se nahlásí škoda, kterou bude pojišťovna plnit z POV). Od doručení dopisu Vám ještě běží výpovědní lhůta, po jejíž dobu je auto stále pojištěné.
Ve zkratce pojišťovna dle VPP je oprávněna dannou část pojištění vypovědět, ale neznamená to apriory, že to po PU udělá.
Pokud se pojištěni nezaplatí, tak v praxi ještě pojištění trvá dalších pěkných pár měsíců, čili pokud ten člověk nebude v nemocnici ležet třeba půl roku, tak mu pojistka nespadne.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.1.2015 , 23:23   Citovat  

Minor napsal:
Když ožralej řidič ujíždí policajtům, kteří ho nakonec zastaví až po 200 km honičce v Lochkovským tunelu, tak je to jen přestupeček Úsměv

200km nejeli, ale kolem 200km/h údajně jo... Ale Rašík je měkkej...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.1.2015 , 23:25   Citovat  

No jo, měl jedinou kliku, že mu seděla barva auta!! Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2015 , 9:10   Citovat  

poradi mi teda jaky je tedka postup?

Auto vim ze nebudu provozovat min rok. Nechci platit tedy povine ruceni zbytecne. Auto budu mit na soukromem pozemku nebo v garazi. Musim jit teda nekde odevzdat znacky nebo ne ?
   Návrat  
skritek je teď offline  skritek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2015 , 9:18   Citovat  

nEcroCZ napsal:
poradi mi teda jaky je tedka postup?

Auto vim ze nebudu provozovat min rok. Nechci platit tedy povine ruceni zbytecne. Auto budu mit na soukromem pozemku nebo v garazi. Musim jit teda nekde odevzdat znacky nebo ne ?
ano doneses znacky do depozitu a pokud auto neopravis do 12 mesicu zase tam zajdes a prodlouzis a takhle porad dokola a dokola dokud je nevyzvednes a nebo neumres na stari
   Návrat  
mrfann je teď offline  mrfann
PříspěvekZaslal: 4.2.2015 , 10:51   Citovat  

Mam starsi motorku bez STK, 6 let stoji v garazi temer nepojizdna, 6 let jsem platil cca 320,-rocne pojisteni, do depozitu je blbost to davat, a zhodou okolnosti mi letos Triglav poj. neposlala zelenou kartu s vypoctem na tento rok, urgenci jsem volal 10 ledna a dodnes mi nic neprislo, vubec jim nechybi moje platba Ble

Chystam se tam zavolat znova a rozhovor si nahrat. Pobocku mam az v Brne ci Olomoci.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2015 , 21:23   Citovat  

mrfann napsal:
Mam starsi motorku bez STK, 6 let stoji v garazi temer nepojizdna, 6 let jsem platil cca 320,-rocne pojisteni, do depozitu je blbost to davat, a zhodou okolnosti mi letos Triglav poj. neposlala zelenou kartu s vypoctem na tento rok, urgenci jsem volal 10 ledna a dodnes mi nic neprislo, vubec jim nechybi moje platba Ble

Chystam se tam zavolat znova a rozhovor si nahrat. Pobocku mam az v Brne ci Olomoci.

Daň za to, že platíš pojistku u mizerný pojišťovny a ještě ke všemu se mi to zdá docela drahý Úsměv
   Návrat  
Václav je teď offline  Václav
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.2.2015 , 10:12   Citovat  

Když to tu tak čtu, tak to pořád neznamená, že mužu mít doma v garáži auto na značkách bez povinného. Je to tak?
Končí mi totiž pojistka na VTI, tak jsem myslel že na založení nebudu chvátat, když se s tim stejně nejezdí...
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.2.2015 , 10:25   Citovat  

Když nechceš platit povinné, tak depozit, nebo zvrakovat Velmi šťastný
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.2.2015 , 10:35   Citovat  

nebo nechat ukradnout Se stydím
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.2.2015 , 10:43   Citovat  

Nebo darovat...zájemců by bylo asi dost sopťa sopťa
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.2.2015 , 10:55   Citovat  

dj-bobr napsal:
nebo nechat ukradnout Se stydím

Ukradení není přece důvod se hned domnívat, že auto zaniklo a nemůže s ním být způsobena škoda nebo podle některých pojišťoven jo?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.2.2015 , 18:25   Citovat  

Hellborn: odcizení není důvodem k zániku vozidla, ale k zániku pojištění ano.
   Návrat  
zend3r je teď offline  zend3r
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.5.2015 , 11:26   Citovat  

Zdravim, chci se zeptat zde znalých.. Taťka si sjednal novou pojistku na auto, ale u té staré se o 1 den spozdil s žádostí o ukončení, takže mu přišel dopis, že stále platí, takže teď platí 2 pojistky najednou. Jaký je nejjednoduší způsob jak ji ukončit? Napsat falešnou kupní smlouvu a zajít na pojišťovnu, že auto prodal? Slyšel jsem o tom, ale v praxi jsem to to nikdy nezkoušel.. Je hnus, že vůbec jde, mít 2 pojistky na jedno auto, to už ČKP nezajímá naštvanej naštvanej Díky za reakce
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.5.2015 , 11:34   Citovat  

zend3r napsal:
Zdravim, chci se zeptat zde znalých.. Taťka si sjednal novou pojistku na auto, ale u té staré se o 1 den spozdil s žádostí o ukončení, takže mu přišel dopis, že stále platí, takže teď platí 2 pojistky najednou. Jaký je nejjednoduší způsob jak ji ukončit? Napsat falešnou kupní smlouvu a zajít na pojišťovnu, že auto prodal? Slyšel jsem o tom, ale v praxi jsem to to nikdy nezkoušel.. Je hnus, že vůbec jde, mít 2 pojistky na jedno auto, to už ČKP nezajímá naštvanej naštvanej Díky za reakce

Vložit do depa, ukončit nepotřené POV na pojišťovně a druhý den vyndat z depa s aktuální ZK a jezdit
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.5.2015 , 11:40   Citovat  

Na fiktivní kupní smlouvu by to už jít nemělo, protože by měla pojišťovna požadovat odhlášený (dnes již jen převedený) velký technický průkaz. Neříkám, že na to někteří jedinci nekašlou a mohlo by to projít, ale rotkerův způsob funguje na 100% Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.5.2015 , 13:09   Citovat  

DanTe napsal:
Na fiktivní kupní smlouvu by to už jít nemělo, protože by měla pojišťovna požadovat odhlášený (dnes již jen převedený) velký technický průkaz. Neříkám, že na to někteří jedinci nekašlou a mohlo by to projít, ale rotkerův způsob funguje na 100% Velmi šťastný

Jj funguje, ale hold už letos stojí 200,- Tak to valím bulvy
   Návrat  
zend3r je teď offline  zend3r
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.5.2015 , 13:22   Citovat  

rotker napsal:
Jj funguje, ale hold už letos stojí 200,- Tak to valím bulvy

takze 200 do depozitu a 200 z depozitu?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.5.2015 , 13:32   Citovat  

zend3r napsal:
takze 200 do depozitu a 200 z depozitu?

né, jen 200,- za vložení, za vyzvednutí se už nic neplatí
   Návrat  
MikeT je teď offline  MikeT
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.5.2015 , 13:46   Citovat  

rotker napsal:
Vložit do depa, ukončit nepotřené POV na pojišťovně a druhý den vyndat z depa s aktuální ZK a jezdit

U nás to děláme tak, že když nám žadatel o depozit přímo sdělí, že chce depozit jen kvuli změně pojištovny(říkáme tomu rychlý depozit), tak po něm chceme jen Velký TP a nějakou platnou zelenou kartu. RZ a ORV ani nevyžadujeme. Vozidlo se v CRV "uloží" do depozitu a do TP se vypíše potvrzení o vyřazení. Následně TP s tímhle zápisem okopírujeme. Poté opět v CRV změníme status na "provozované" a vytiskneme do TP potvrzení o ukončení vyřazení. Žadatel zaplatí 200,-...Dostane zpět všechny doklady a s tou kopii TP (s potvrzením o vyřazení) utíká na pojištovnu zrušit pojistku. Ušetří se tak jak čas pro nás i žadatele, tak papírování. Myslím, že podobně to dělá víc úřadů. H+
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Česká kancelář pojistitelů ČKP - aneb banda trotlů
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina