Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o CR-V 2G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
sablos je teď offline  sablos
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 24.1.2015 , 21:03  Naposledy upravil sablos dne 17.10.2017 , 6:29, celkově upraveno 4 krát. Citovat  

Nějak jsem zde nenašel toto téma, tak jsem ho založil.Osobně jsem čerstvě vlastnikem CR-V 2G 2.4 USA verze.

Zde nějaké žitečné info z US webu.
CR-V 02-06 Přehled.
Honda CR-V výměna žárovek v panelu topení.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
garážmistr je teď offline  garážmistr
PříspěvekZaslal: 9.2.2015 , 19:13   Citovat  

Dobrý den, mám verzi CR-V 2G 2.O AT. USA verze není zrovna běžně k mání. Je pro ně v ČR servisní zázemí?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.2.2015 , 20:29   Citovat  

V podstate je to jen 2.4motor,jinak zbytek je shodný s EU verzi,krom DOT homologaci světel a pasů.
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 9.2.2015 , 20:31   Citovat  

sablos napsal:
V podstate je to jen 2.4motor,jinak zbytek je shodný s EU verzi,krom DOT homologaci světel a pasů.

brzdy jsou také stejné ?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.2.2015 , 20:33   Citovat  

Rom. napsal:
brzdy jsou také stejné ?
282 a vzadu jsou kotouče přiznám se že nevim jaká velikost.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 9.2.2015 , 20:33   Citovat  

sablos napsal:
282 a vzadu jsou kotouče přiznám se že nevim jaká velikost.

a destičky ?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.2.2015 , 20:53   Citovat  

Rom. napsal:
a destičky ?
brzdi to,tak tam asi budou Velmi šťastný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 9.2.2015 , 21:08   Citovat  

Hondu CR-V používáme denně jako druhé auto osmým rokem. Sice 2G 2.0 v automatu, ale praktičnost a výdrž budou podobné. Jednoduchá manipulace s pohodlnými sedačkami, posunování a sklápění zadních, je radost. Je to auto z doby, kdy ještě smělo mít plnohodnotné rezervní kolo a díky tomu jeho výměna na cestě na dovolenou neznamená rozvod s manželkou. Jediné auto, u kterého zástavba LPG neodsoudí uživatele mít rezervu v kufru, protože jeho podlaha je (snad) ze civica s prohlubní a je ideálním místem pro toroidní nádrž. Navíc dojde k docela praktickému zvýšení podlahy kufru na úroveň nakládací hrany. Které jiné auto má jako originál podlahu kufru campingový stolek s dírou na slunečník? Autoradio nepasuje do fabie, takže je neviditelné a pro jistotu ve standardním DINu přišroubované. Lze jej ale jednoduše vyměnit za trochu zábavnější (např. Becker)s BT handsfree, SATNAV atd. Za posledních ujetých 140.000 km žádné fatální problémy. Ve 180.000 km kompletní repase alernátoru. 2x výměna spojky kompresoru klimy. Opruz, samozřejmě vždy shořela během těch tří dní největších veder. Poslední dva roky drží, mohl to být blbý výrobek. Náš kus trpí na zadírání brzdičů, takže to znamená nejlépe s každým servisním intervalem nechat brzdy "rozhýbat". Je to otrava, ale pak opravdu brzdí, což u automatu vítám. Vadí mi, že přední podběhy zasahují do prosotoru pro levou řidičovu nohu a pravou spolujezdcovu a že přední sedadla mají neuvěřitelně krátký posuv. Levá noha nejde vůbec natáhnout, díky automatické převodovce ji může řidič alespoň dávat střídavě pod sebe a na podběh. Lidé menšího vzrůstu tento nedostatek nemusí vůbec subjektivně vnímat. Já mám 180 cm a trpím. Dynamika motoru a hnacího řetězce do města vyhovující, mimo město raději klidná jízda, předjíždění na "státní silníci" je riskantní. Jízda po české dálnici není žádný med, jinak se jede do Brna a jinak do HK nebo Liberce. Dřevní automat jistě žere spoustu dynamiky, ale motor 2.0 110 kw pro EURO verze je bohužel hraniční. Škoda. Zajímalo by mě, jestli je na tom 2.4 lépe. Nemám v CR-V zkušenost. Podvozek spíš měkčí, když je vše v pořádku, silnici žehlí a jeho reakce jsou docela příjeně čitelné. Bohužel má malá 15¨ kola, od FL snad 16¨. Zase se dá slušně obout za oktávkové peníze. Náš kus není vybaven tempomatem, čehož lituji. Dodělat prý nejde, krom neorigo zařízení a to nechci. Přes to všechno je to skvělé auto. Musely jih být vyrobeny desítky tisíc, protože houfně jezdily v celé severní americe, evropě, asii a australii. Je to dobré globální auto. Za osm let používání jsem v ČR ze značkových servisů zklamán, zákazníci jsou banálně okrádáni nejen v koncernových "opravnách". Až honda dojezdí, nemám tušení, čím jí z dnešní nabídky nejen Hondy nahradit. Snad Nissan X-Trail (do roku 2013)nebo BMW X3 (od 2006 do 2009). Ale zatím nepozoruji nějaké problémy, asi mě neminou rozvody. Máte někdo ponětí, co to obnáší a kolik asi stojí? Díky.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.2.2015 , 7:01   Citovat  

Tak to byla vycerpavajici recenze,s těmi brzdci vzadu je des bes, nastesti předchozí majitel je nechával rozhybat v Honde, a osobně si myslím ze kdyby se ta rucka více používala nezatuhavaly by tolik ty vodici cepy,na druhou stranu tempomat je do ta věc,zvyknul jsem si na nej v Accordu 3.0 V6 a chtel jsem ho zase, prozmenu ja mam v TP jen 18" kola tak to resim typovym listem a zapsanim 16"a 17", jinak co jsem zjistil kdyz nam napadl sníh,tak jsem se chtel zblizit s autem a zjistit jak se chova v krizovce tak jsem jel na opuštěnou plochu a zkoušel rozhodit zadek a musí se přiznat je to katastrofa,při utrhnuti zadku a snáze o kontra auto jede porad jedním směrem a moc s nim nejde korigovat,je mozny ze to bude temi 205/70/15" koly s vyssim profilem,uvidíme po prezuti na 16" pristi zimu, ale zvykam si ze to asi uz nebude auto na sem tam obcasny blbnuti na sněhu,jinak ta 2.4 jede docela obstojně,spotřeba zatím na 2 nadrzich kolem 10-11L benzinu,takže zatím jsem celkem spokojen.
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.2.2015 , 9:51   Citovat  

sablos napsal:
Tak to byla vycerpavajici recenze,s těmi brzdci vzadu je des bes, nastesti předchozí majitel je nechával rozhybat v Honde, a osobně si myslím ze kdyby se ta rucka více používala nezatuhavaly by tolik ty vodici cepy,na druhou stranu tempomat je do ta věc,zvyknul jsem si na nej v Accordu 3.0 V6 a chtel jsem ho zase, prozmenu ja mam v TP jen 18" kola tak to resim typovym listem a zapsanim 16"a 17", jinak co jsem zjistil kdyz nam napadl sníh,tak jsem se chtel zblizit s autem a zjistit jak se chova v krizovce tak jsem jel na opuštěnou plochu a zkoušel rozhodit zadek a musí se přiznat je to katastrofa,při utrhnuti zadku a snáze o kontra auto jede porad jedním směrem a moc s nim nejde korigovat,je mozny ze to bude temi 205/70/15" koly s vyssim profilem,uvidíme po prezuti na 16" pristi zimu, ale zvykam si ze to asi uz nebude auto na sem tam obcasny blbnuti na sněhu,jinak ta 2.4 jede docela obstojně,spotřeba zatím na 2 nadrzich kolem 10-11L benzinu,takže zatím jsem celkem spokojen.

Cr-v má ruční brzdu na pakny . Nechápu jak můžeš mít problém s korekcí směru při smyku , stačí pořádně přidat plyn a uvidíš jak začne zadek reagovat na změnu směru je to dobrý
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.2.2015 , 12:23   Citovat  

hopit napsal:
Cr-v má ruční brzdu na pakny . Nechápu jak můžeš mít problém s korekcí směru při smyku , stačí pořádně přidat plyn a uvidíš jak začne zadek reagovat na změnu směru je to dobrý
hele zkoušel jde asi ve 30 za ni vzít,2plnej a auto se chovalo nedotacive a šlo jen jedním směrem,jak mile jsem pustil ručku tak se to srovnalo tam kam byl natočen volant,přisuzuju to tem 15 s vysokým profilem,jinak realtime funguje celkem dobře az jsem byl překvapen.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.2.2015 , 14:56   Citovat  

sablos napsal:
hele zkoušel jde asi ve 30 za ni vzít,2plnej a auto se chovalo nedotacive a šlo jen jedním směrem,jak mile jsem pustil ručku tak se to srovnalo tam kam byl natočen volant,přisuzuju to tem 15 s vysokým profilem,jinak realtime funguje celkem dobře az jsem byl překvapen.

Zatáhnout ruční brzdu a čekat že bude fungovat 4x4 je trochu mimo Velmi šťastný Osobně když chci blbnout s Cr-v na sněhu používám pouze plyn.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.2.2015 , 15:06   Citovat  

hopit napsal:
Zatáhnout ruční brzdu a čekat že bude fungovat 4x4 je trochu mimo Velmi šťastný Osobně když chci blbnout s Cr-v na sněhu používám pouze plyn.
ne chápeme se špatně,chtel jsem vyvolat přetáčivý smyk,abych věděl jak se mám připadne v krizovce zachovat,ale místo smyku predek se jakoby tlačil ven ze zatacky(jako při nedotacivem smyku kdyz se auto hrne ven), 4x4 funguje dobře to už mam vyzkousene při pomalém rozjezdu do kopce na sněhu.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 10.2.2015 , 16:33   Citovat  

Ruční brzdu k vyvolání smysku nepoužívám, mám pocit, že když se zablojují zadní kola, přes mezinápravovou spojku (nebo co to tam je) se blokují i přední kola. Nedělá to dobré zvuky. Ale jak to funguje nevím. Jinak systém pohonu čtyř kol u CR-V je poněkud zavádějící, zadní kola začnou zabírat až v okamžiku, kdy přední ztratí trakci. Ale myslím, že potom už jde plynem udržet zadní kola v záběru a tím v terénu neztratit cennou adhezi. Nemám zkušenost s manuálem, ale mám pocit, že automat se v terénu nechová špatně (např. v prudkém stoupání se dá jet opravdu krokem bez trápení spojky), naopak při sjezdu z prudkého kopce ve sněhu je auto odkázané pouze na brzdy a je to o ústa.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 10.2.2015 , 18:10   Citovat  

Nemá někdo zkušenost s výměnou rozvodů u motoru K20A4? Zajímá mě vechno. Díky.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 10.2.2015 , 21:08   Citovat  

garážmistr napsal:
Nemá někdo zkušenost s výměnou rozvodů u motoru K20A4? Zajímá mě vechno. Díky.

slyšel jsem, že je někdo měnil někdy po 400t km ... ale jen slyšel
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 11.2.2015 , 12:07   Citovat  

Tak jsem se zanořil do nějakých cizích diskusí a výsledek je tento. Existují případy, kdy u motoru K20A4 s najetými cca 70 000 mílemi (asi UK) měl řetěz takovu vůli, že přeskočil a poškodil se motor. S více ujetými kilometry se případy množí. Příčinou může být nedůsledná kontrola hladiny oleje, protože napínák napíná tlakem oleje (jestli tomu správně rozumím). Údajně stačí, aby bylo oleje v motoru o půl litru méně pod spodní hladinou a už to může znamenat poškození napínáku. Dále se asi mechanickým otěrem zvětšují oka v řetězu. Nekvalitní mazivo může způsobit i povrchové změny na řetězu a napínáku. Doporučují se intervaly pro výměnu oleje mezi 4-5 000 mil. Doporučuje se výměna vodní pumpy. Poptám u autorizovaných servisů a v Hondě v Motole a výsledek nasdílím.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 11.2.2015 , 12:57   Citovat  

samozřejmě, že obecně interval výměny a kvalita oleje (ta je v USA obecně nižší) mají vliv na vytahávání řetězu, ale taky způsob jízdy (podtáčení)
nejvíc se to projevuje u naftových motorů, pak u 2.4ek ... u dvoulitrů je to věc téměř neznámá

ale mám info hlavně z Honda Deutschland, kde je vysoká ochota majitelů servisovat a vůbec se chovat k autu slušně.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.2.2015 , 13:27   Citovat  

garážmistr napsal:
Tak jsem se zanořil do nějakých cizích diskusí a výsledek je tento. Existují případy, kdy u motoru K20A4 s najetými cca 70 000 mílemi (asi UK) měl řetěz takovu vůli, že přeskočil a poškodil se motor. S více ujetými kilometry se případy množí. Příčinou může být nedůsledná kontrola hladiny oleje, protože napínák napíná tlakem oleje (jestli tomu správně rozumím). Údajně stačí, aby bylo oleje v motoru o půl litru méně pod spodní hladinou a už to může znamenat poškození napínáku. Dále se asi mechanickým otěrem zvětšují oka v řetězu. Nekvalitní mazivo může způsobit i povrchové změny na řetězu a napínáku. Doporučují se intervaly pro výměnu oleje mezi 4-5 000 mil. Doporučuje se výměna vodní pumpy. Poptám u autorizovaných servisů a v Hondě v Motole a výsledek nasdílím.

Co má společného vodní pumpa s řetězem ?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 11.2.2015 , 13:33   Citovat  

Jsem rád, že jsem svým příspěvkem aktivoval nějakého odborníka Úsměv. Z těch cizích příspěvků jsem asi blbě pochopil, že rozvodovým řetězem je poháněná vodní pumpa, kterou doporučovali měnit spolu se sadou rozvodů. Jestli ne, tak to je o starost méně... Hurá.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.2.2015 , 13:37   Citovat  

garážmistr napsal:
Jsem rád, že jsem svým příspěvkem aktivoval nějakého odborníka Úsměv. Z těch cizích příspěvků jsem asi blbě pochopil, že rozvodovým řetězem je poháněná vodní pumpa, kterou doporučovali měnit spolu se sadou rozvodů. Jestli ne, tak to je o starost méně... Hurá.

No je tím poraněná, ale proč ji měnit,když funguje? U minulého motoru se mi pumpa rozpadla při 230tis.km...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.2.2015 , 13:43   Citovat  

Hellborn napsal:
No je tím poraněná, ale proč ji měnit,když funguje? U minulého motoru se mi pumpa rozpadla při 230tis.km...

Nevím jestli je poraněná , ale rozhodně není poháněná řetězem.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.2.2015 , 8:41   Citovat  

Podle Hondy v Roudnici "pro motor K20A4 neexistuje žádná rozvodová sada, tyto motory mají rozvody řešeny pomocí řetězového rozvodu a tudíž není nutné tyto v průběhu životnosti motoru měnit". Tutéž informaci jsem obdržel na Jarově.

Honda Chodov nabídla:
materiál bez DPH:
sada těsnění, víko hlavy 1652,--Kč; Řetěz (170L)(Borg Warner) 3666,-- Kč; soustava napínače, vačkový řetěz 2229,-- Kč; Dílec ramene, napínač rozvodového řetězu 1760,-- Kč; Vodítko komponent, vačkový řetěz 1622,-- Kč; Vodítko komponent B vačkový řetěz 672,-- Kč;
cena práce 10.000,-- Kč, sleva akce - 15%.
SUMA: cca 25000,-- Kč

Honda Motol nabídla:
materiál bez DPH:
Řetěz (170L)(Borg Warner) 3666,-- Kč; soustava napínače, vačkový řetěz 2229,-- Kč; Dílec ramene, napínač rozvodového řetězu 1760,-- Kč
Práce:
8 hodin á 690,-- Kč
SUMA: cca 16000,-- Kč

Jinak kondice rozvodů se určuje poslechem, řetěz je hlučný.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.9.2015 , 13:58   Citovat  

Chlapci, rozsvitila se mi kontrolka SRS, je možnost vyblikat chybu?? nebo to musí na kabel??
   Návrat  
jura0.9 je teď offline  jura0.9
PříspěvekZaslal: 21.10.2015 , 11:15   Citovat  

Čaute rád bych zjistil rozdíly pře a pofaceliftu u CR-v 2g.
Zatím jsem přišel na toto
-2005-2006 facelift
-vetší brzdy
-esp??
-narazník+kulaté mlhovky
-jiné budíky
Kdyby někdo věděl víc budu vděčný,zajímám se o facelift
Díky Honda
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.10.2015 , 19:33   Citovat  

jiná látka na sedačkách (když nejsou kožené) Úsměv
vylepšený systém 4x4 (údajně rychlejší připojení zadní nápravy)
jiné lampy a přední maska
palubní počítač
u benz. motoru el. plyn
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.10.2015 , 21:14   Citovat  

v 1příspěvku v přehledu je info na US web kde je to trošku rozepsaný.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.11.2015 , 16:03   Citovat  

Hele a když už jsme u poface, dostanu náraznik z poface na předface??? bez větších potíži?? ví to někdo??
   Návrat  
jura0.9 je teď offline  jura0.9
PříspěvekZaslal: 14.11.2015 , 21:04   Citovat  

díky za info kluci,já se poohlížím po pofaceliftu s i-vtec.výběr nic moc,ale mám čas nespěchám. je to dobrý
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.3.2016 , 12:44   Citovat  

Soudruzi, potřebuju radu, shánim nějaký nerez výfuk na toho mýho hybrida a jediný co je k nalezení buď svody z Ebaye nebo koncák od Ultersport který je udajně stejný pro CR-V Ig, ale pro změnu na Ebayi jsou sady pro CR-V IIIg a zajímá mne jestli by se dali třeba dopasovat na IIg?? Nevíte náhodou někdo??
EDIT: něco jako toto EBAY CR-V 07-11 Exhaust
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o CR-V 2G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina