Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 101, 102, 103 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 102 z 158
Jiřik je teď offline  Jiřik
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2015 , 19:10   Citovat  

Mrkni na tohle vlákno str. 100. Tam o tom píšeme myslím dost.
Honda
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
forever222 je teď offline  forever222
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2015 , 20:44   Citovat  

Jiřik napsal:
Mrkni na tohle vlákno str. 100. Tam o tom píšeme myslím dost.
Honda
Pročetl jsem, ale píše se tam pouze o přívstřiku benzínu. Já mam LPG a mám tam přimazávání pomocí Flash Lube (motor F18B2), které kape v jakýchkoliv otáčkách. A jeden litr kupuji za 350kč a vydrží 15tkm takže to je podle mě zanedbatelná částka. Ale i přesto by mě zajímalo, jaké jsou s tím zkušenosti a jestli to opravdu něco pomůže. Čili nemyslím přimazávání pomocí benzínu, ale pomocí tohodle maziva Flash lube.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2015 , 8:45   Citovat  

Určitě to nějaký pozitivní vliv na ventilová sedla má. Problém je ten, že u těch nasávaných systémů Ti tam jde nejvíc mazadla když je v sání podtlak, tzn. při brzdění motorem a na volnoběh. Jakmile na to šlápneš, nejde tam nic. Tento problém řeší buď elektronický systém s pumpou (stojí 4-5 tisíc) nesouhlas
nebo právě jen přívstřik benzínu.
Nevýhoda využívání Lube je ta, že to slušně řečeno znečišťuje sání (nejlepší kombinace je EGR+Lube+ olej v motoru na horní rysce měrky= černé kaše plné sání)
další věc na kterou si dávejte pozor: "unavený" plynař dá často vyůstění Lube na téčko do vedení mezi reduktorem,MAP senzorem a sáním- výsledek je ten, že mazivo nateče do podtlakové části reduktoru nebo na membránu čidla MAP. Pak to škube, je to tupý atd....
Jinak tip: místo Flashlube, Gaslube, JLMlube atd.... jde použít Benadit (mají na každé benzínce) jde to míchat i přímo do benzínu s podobným výsledkem (intenzivně to maže aspoň při benzostartech).

forever222 je teď offline  forever222
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2015 , 9:53   Citovat  

Jiřik napsal:
Určitě to nějaký pozitivní vliv na ventilová sedla má. Problém je ten, že u těch nasávaných systémů Ti tam jde nejvíc mazadla když je v sání podtlak, tzn. při brzdění motorem a na volnoběh. Jakmile na to šlápneš, nejde tam nic. Tento problém řeší buď elektronický systém s pumpou (stojí 4-5 tisíc) nesouhlas
nebo právě jen přívstřik benzínu.
Nevýhoda využívání Lube je ta, že to slušně řečeno znečišťuje sání (nejlepší kombinace je EGR+Lube+ olej v motoru na horní rysce měrky= černé kaše plné sání)
další věc na kterou si dávejte pozor: "unavený" plynař dá často vyůstění Lube na téčko do vedení mezi reduktorem,MAP senzorem a sáním- výsledek je ten, že mazivo nateče do podtlakové části reduktoru nebo na membránu čidla MAP. Pak to škube, je to tupý atd....
Jinak tip: místo Flashlube, Gaslube, JLMlube atd.... jde použít Benadit (mají na každé benzínce) jde to míchat i přímo do benzínu s podobným výsledkem (intenzivně to maže aspoň při benzostartech).

Děkuji, za vysvětlení a rady.

brainiac je teď offline  brainiac
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2015 , 10:19   Citovat  

dá se ten benadit i použít přímo místo flashlube v nadržce? Se stydím

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2015 , 11:12   Citovat  

Mám dotaz na ten Benadit. On na sedlech vytvoří vrstvičku,která se tam chvíli udrží? Jinak Benadit je náhrada olova pro starší motory ne? Motory který byli konstruované na olovnaté benzíny. Při provozu na Natural se to tam leje aby to nahradilo olovo? Jak je to pak když to leju do benzínu u novějších aut na LPG? Co na to třeba říká katalyzátor?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2015 , 11:44   Citovat  

Benadit je vyzkoušený jak v benzínu, tak litý do nádržky místo Lube. Možná bych při přechodu na Benadit trochu
seřídil kapátko, protože je to řidší. Můj nápad to není, ale spousta mých zákazníků takto dlouhodobě provozuje
motory a je to bez problémů (otázka ale je, jestli by se něco stalo kdyby to tam nedávali, určitě ne Velmi šťastný )

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2015 , 11:50   Citovat  

Ještě subjektivní názor: já to do svých aut neleju, používám pouze přívstřik v režimu max. krouťák až omezovač
zatížení nad 70%. Nevšiml jsem si, že by benzín nějak ubýval. Je to nejúčinnější řešení- mírně chladit spalovací prostory pouze při opravdové zátěži.

NoDicz je teď offline  NoDicz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2015 , 14:36   Citovat  

Ahoj, pořád mi auto přepnutí na LPG (v době kdy ještě není teplota vhodná pro režim econo) při přidání plynu škube, v momentě kdy této teploty dosáhne problém ihned zmizí.... asi zkusím vyměnit svíčky. prosím o radu - asi Jirik tady dával odkaz na tyhle pár stránek zpět - tudy odkaz . jsou tyto svíčky určené pro motor 1.5 vtec-e - D15Z8 ??

edit: kecám tyhle tady dával Úsměv tudy odkaz

Díííky moc Úsměv

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2015 , 19:21   Citovat  

NoDicz napsal:
Ahoj, pořád mi auto přepnutí na LPG (v době kdy ještě není teplota vhodná pro režim econo) při přidání plynu škube, v momentě kdy této teploty dosáhne problém ihned zmizí.... asi zkusím vyměnit svíčky. prosím o radu - asi Jirik tady dával odkaz na tyhle pár stránek zpět - tudy odkaz . jsou tyto svíčky určené pro motor 1.5 vtec-e - D15Z8 ??

edit: kecám tyhle tady dával Úsměv tudy odkaz

Díííky moc Úsměv

A nesouvisí to spíš s teplotou reduktoru pro přepnutí?

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2015 , 19:23   Citovat  

crxmann napsal:
Nene se šroubama jsem samozřejmě nehýbal. Volnoběh je ok. Zkusím ty filtry a pak nevím. Před tím vše fungovalo v pořádku. Ještě zkusím kalibraci a pak se když tak stavím jestli by to nepomohlo.

Tak dnes dorazily filtry a o víkendu to zkusím.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2015 , 20:30   Citovat  

To svíčkami asi nebude. Nemáš v Honďácké jednotce úpravu softwaru?
Poslední dobou dost často přestavuju nebo ladím čiplá auta a dochází tam k podobným problémům co popisuješ.
Jsou tam někdy hraniční hodnoty bohatosti při akceleraci, plném výkonu atd... což s dalším obohacením v režimu částečného zahřátí motoru může vyústit ve vynechávání (příliš bohatá směs na plyn, který je při studeném motoru naopak potřeba proti benzínu ochudit- benzín různě kondenzuje na stěnách, kdežto plyn vytvoří dokonalou směs hned)
Myslím, že tady bude potřeba upravit lineární korekce podle teploty (doufám že tam na to je tabulka)
Když tak přijeď.
G4G

NoDicz je teď offline  NoDicz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2015 , 21:38   Citovat  

Teplotou v reduktoru si nemyslím že by to bylo protože, když jsem brával plyn na Shellce (mě se zdá prostě horší tak beru jinde), tak občas docházelo u auta že ztratilo schopnost používat krátkodobě režim econo - třeba i po 50ti km kdy už muselo být vše zařáté, v tom momentě kdy ECU s econo nepracovalo, objevovalo se to škubnutí zase... tím pádem si nemyslím že v tom má prsty teplota. jestli je auto nějak upravované to netuším, předchozí majitel to nezmiňoval a já jsem do ničeho takového nezasahoval... Žatec mám nejakých 429km od domu... x2 mi dělá za cestu nějakých necelých 9 stovek.... Mr. Green a v ústí nad Labem což je kousek mám známého za kterým bych se rád zastavil... je dost možné, že se domluvíme protože se mi zdá že žádné LPG kapacity v okolí Vsetína nemáme.... kuky kuk
edit: abych to líp vysvětlil, to ze mi nesvítí ECO kontrolka neberu v potaz jako že auto na ECO nemůže jet, stačí noha z plynu je ECO zpátky, tím ze jednotka s ECO nepracuje myslím to, že třeba 2km se na režim ECO prostě dostat vůbec nešlo za žádných podmínek...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2015 , 22:00   Citovat  

Jen moc nerozumím, co že to je režim "econo" ??
To myslíš rozsah, kdy pracuje lambda?

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2015 , 22:02   Citovat  

Econo je u d15z6/d15z8 přepnutí z 16v na 12v režim + jízda na chudou směs (schválně) v nízkém zatížení... docela sranda ladit na to lpg, když se motor při stejných podmínkách (otáčky, zatížení i podtlak v sání) může chovat úplně jinak Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2015 , 22:12   Citovat  

ne, to by nemělo vadit. Při přechodu na nižší počet ventilů to žádná dramaticky chudší směs nebude, paradoxně možná spíš naopak (nemusíš souhlasit, ale vyšší setrvačnost sloupce směsi daná menším průřezem kanálů vyvolává větší hydraulické ztráty). Bude to nejspíš jen o seřízení. Jestli chceš, napiš mi co máš za jednotku, pošli mi pár fotek reduktoru a zkusím Ti poradit step by step.
Můj mail: polakjj@tiscali.cz

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2015 , 23:15   Citovat  

Jiřik napsal:
Při přechodu na nižší počet ventilů to žádná dramaticky chudší směs nebude

Při určitých otáčkách a podmínkách ten motor (i v serii na benzín, tedy bez úprav = má tak fungovat) jde až na AFR 20-22, to už je podle mě docela chudší směs Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.3.2015 , 12:20   Citovat  

No, pokud je to jak píše Šílenec, to je teda dost chudá směs to snad ne
S tímhle módem zatím zkušenosti nemám, je pravda, že tam toho asi naladit moc nepůjde, když se to pořád upravuje do chuda. Na druhou stranu by takový poměr plynu vůbec vadit neměl. Někde jsem četl, že stechio poměr mezi LPG a vzduchem je o něco chudší, než v případě benzínu (už nevím kde to bylo, nemůžu to najít). Jde o to, aby se směs dostatečně rychle obohatila při akceleraci. Soustředil bych se tedy na to,aby proběhl vstřik do každého kanálu s co nejmenším rozdílem a pak tedy opravdu co nejsilnější jiskra.
Lambda sonda by měla být nová a podtlak pro MAP správně napojený.
Jinak jsem opravdu překvapen, že po odpojení jednoho z ventilů se ještě směs ochuzuje, už sama změna v časování rozvodů způsobí výraznou změnu. To je režim používaný jen u tohoto motoru?

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.3.2015 , 13:33   Citovat  

Měl jsem LPG v C6g Aerodecku s 3stage Vtec motorem JDM D15B (tzn. eko, normál a ostrá vačka) a LPG mapa vypadala hodně zajímavě Úsměv Možná bych někde našel screenshot to mi hlava nebere Naladění mi nepřišlo jako nějaký extra problém.

Ano, je to specialita tohoto motoru (resp. D15z6/8 a JDM D15B 3stage - ten měl mimochodem zajímavou CVT převodovku, manuál je hodně vzácný)

Mc.Master150 je teď offline  Mc.Master150
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.3.2015 , 13:42   Citovat  

nevite jak nastavim aby se plyn na accordu poustel drive ? me se dicky sepne a kdyz je motor na provozni teplote a to se mi zda zbytecny.na ten plyn to musi ject po par seslapnuti pedalu.to se asi musi napichnout na pc a poladit ze?

sablos je teď offline  sablos
5 háček
1
PříspěvekZaslal: 14.3.2015 , 13:49   Citovat  

Mc.Master150 napsal:
nevite jak nastavim aby se plyn na accordu poustel drive ? me se dicky sepne a kdyz je motor na provozni teplote a to se mi zda zbytecny.na ten plyn to musi ject po par seslapnuti pedalu.to se asi musi napichnout na pc a poladit ze?
ne jen se nastaví požadovaná teplota přepnutí z benzinu na plyn, Jiřík by to uměl ale musel bys k němu dojet, řešili jsme to na mém bývalem Accordu 3.0.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.3.2015 , 14:23   Citovat  

a od kud je ? ja bydlim 45km sever od Plzne kdyby to nebylo daleko nebyl by problem

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.3.2015 , 14:34   Citovat  

Mc.Master150 napsal:
a od kud je ? ja bydlim 45km sever od Plzne kdyby to nebylo daleko nebyl by problem
Žatec, to máš tak 40km, když jsi 45 od Plzně, a osobně si myslim že návštěva se ti vyplatí.

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.3.2015 , 14:42   Citovat  

Mc.Master150 napsal:

Nepiš v hádankách pořádnej výtlem
Proč nenapíšeš rovnou odkud jsi? To je jako kdybych místo z Litoměřic napsal 130 km severovýchodně od Tachova pořádnej výtlem
Jinak Jiřík je ze Žatce...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.3.2015 , 15:11   Citovat  

tak to je paradni zatec je kousek obcas tam jezdivam.pristi tyden jirika kontaktuju a a uz se tesim az mi to posteluje Velmi šťastný tak diky kluci je to dobrý

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.3.2015 , 15:28   Citovat  

sablos napsal:
Žatec, to máš tak 40km, když jsi 45 od Plzně, a osobně si myslim že návštěva se ti vyplatí.

Díky moc. Dá se to většinou stáhnout až na 20 stupňů, ale často je třeba vyřešit vyhřívání reduktoru, jinak to stejně chvíli škube- mluvíme o studených startech. Auta kterými jezdím, nebo je přestavuji přepínají bez problémů po 200-400 metrech jízdy (studená). Někdy bývá problém v létě, že to přepne hned po nastartování, pak se s tím musí kousek jet kousek s citlivou nohou, jinak to pípne a vyhodí chybu teploty, nebo tlaku. Ale po dvojím zmáčknutí je to zas OK. Proto se ptám, kdo ze zákazníků má po výjezdu z domu hned kopec a těm to dám třeba až na 35-40 stupňů.
Tento problém řeší vstřik kapalné fáze, v současné době se ho chystám testovat na naší 206 GTi, přičemž pracuji hlavně na přijatelné ceně (pořád jsou nejdůležitější komponenty made in Vialle)

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.3.2015 , 15:36   Citovat  

no tak auto mi stoji na rovine a kdyz vyjedu z vrat tak to mam z kopce pres vesnici.no tak na 20 stupnu to zas bejt nemusi myslim ze ten optimal by mohl bejt na 30-40 stupnich to by mi bohate stacilo.ted to sepina az nekde u 80-90.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.3.2015 , 17:24   Citovat  

Jo, Mc co máš za jednotku?

chalejkum je teď offline  chalejkum
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.3.2015 , 18:43   Citovat  

Jiřik napsal:
Chalejkume nevím co to je za měrnou jednotku "merda" to je asi jako hrouda? Velmi šťastný
to není olej, ale parafín, který papírové filtry propouští, takže něco budeš mít i v liště. Proto se vstřiky správně montují pokud možno tryskami dolů, aby parafín mohl vytékat do sání a nezanášel pístky. POkud ale běží motor na volnoběh klidně, jsou v normě, zbytečně je nerozebírej.
To na poslední fotce je skutečně čidlo teploty plynu, máš ho speciální, pokud by nefungovalo budeš muset sehnat asi originál (to je úděl BRC, Landi a podobných systémů, to jsou spešl vstřiky, čidla.... hrůza, v softu tam nejde dát nic jiného než to jejich- jsou to nenasytní omezenci)

...tak jsem tu chvili nebyl Úsměv...merda je proste prekvapive vic nez jsi cekal Velmi šťastný...
...jinak po vymene filtru auti po startu a prepnuti na lpg neni vubec poznat ze se prepina...jenom se zase setkavam s rozlou kontrolkou - asi po 3-4 tankovani od vymeny filtru...

...mne to vesmes pripada jako by neustale auti korigovalo svoji mapu kvuli lpg az nakonec lpg samo da chudou zmes a rozne se kontrolka...hlava mi to nebere ale po rozviceni kontrolku /chuda zmes/ vymazu chybu cez poistku v auti a spravim kalibraci proste chvili jedu na benal a pak zas 3-4 lpg nadrze je klid...

...cim by to mnelo byt?...

...jinak k tartarini pri 4tis otackach ztrata vykonu...nevim jestli je to jenom nastavenim nebo fact ta lista i po prenastaveni proste nestiha :/...

AFY

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.3.2015 , 20:22   Citovat  

Popisované neduhy jsou nastavením. Jinak výdajnost lišty Přesně nevím (musel by se změřit průtok),
ale můžu Ti zhruba napsat na kolik kW stačí, když změříš průměr trysek v nejužším místě a zdvih pístků
(strčíš do trysky vstřiku tenkej vrtáček, zatlačíš na něj a změříš ten posun)
kdyby byla malá výdajnost, můžu Ti poslat novou lištu Valtek nebo EG Rail (mám jich tu plnou bednu)
musel bys ale změřit impedanci těch cívek co tam máš (kolik mají Ohmů). Pak by se to muselo samozřejmě zas zkalibrovat.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 101, 102, 103 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina