Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Extrémně citlivá spojka CIVIC D16V1
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
befelemepeseveze je teď offline  befelemepeseveze
0
PříspěvekZaslal: 14.3.2015 , 18:24   Citovat  

Ahojte, jsem tady novej, snad zakládám vlákno do správné kategorie Úsměv

Pořídil jsem Civia 5D 7.gen 1.6 ojetýho, ale voňavka jako blázen... ALE!
....ani po 3 tis. km se nemůžu skamarádit se spojkou. Abych se rozjel plynule tak musím fakt s extrémním citem pouštet spojku a mazlit se s tím abych se rozjel plynule, to samé pří řazení dál na dvojku.
Jakmile synchronizaci spojky jen trochu zanedbám (třeba když se chci rozjet od světel rychleji) tak se auto rozeskáče a celý kvalt cuká, to samé dvojka anebo naopak kola prohrábnou a to zase nechci... To samé při podřazení z 4. na 3. kvalt se to trochu zacuká. plynule to jde pouze kdyz spojku držím v jedne poloze snad 2 skeundy a fakt si s tím se sevřenýma půlkama hraju. To ovšem dost ubírá na požitku z jízdy, co si budem.

Je to civic 2004, najeto reálných 155 tis.km., po rozvodech, servisovaný...

Proč si tady ale stěžuju - chtěl bych vědět jestli je to opravdu "normální u těchto hond" jak mi říkal technik anebo je u mojí Hopndy něco špatně.
Troufnu si říct, že jsem zkušený řidič, mám naježděno přes 100 tis. v různých autech různých objemů, ale s tak citlivou spojkou jsem se ještě nesetkal.

Je třeba někdo z okolí Zlína, kdo má stejnou motorizaci a mohl bych se svézt?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
9turion je teď offline  9turion
1 háčko
1
PříspěvekZaslal: 14.3.2015 , 18:59   Citovat  

Bud vklidu,je to normalni.....mel jsem 4 hondy a na vsech to bylo citlive. Chce to si nato zvyknout....

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
1
PříspěvekZaslal: 14.3.2015 , 19:02   Citovat  

Citlivá spojka je snad u každé nízkoobjemové hondy, ale ne tak, jak popisuješ. Tyhle starší hondy se musí jezdit minimálně na 1500 ot., jinak se motor cuká a dusí.

To, co popisuješ, je spíš nekvalitní spojkou, která už může být opotřebovaná, spálená, křivý přítlačák nebo má prasklou pružinou spojky. Vyměň spojku za něco kvalitnějšího a budeš mít klid.

0
PříspěvekZaslal: 14.3.2015 , 19:06   Citovat  

Nipper napsal:
Citlivá spojka je snad u každé nízkoobjemové hondy, ale ne tak, jak popisuješ. Tyhle starší hondy se musí jezdit minimálně na 1500 ot., jinak se motor cuká a dusí.

To, co popisuješ, je spíš nekvalitní spojkou, která už může být opotřebovaná, spálená, křivý přítlačák nebo má prasklou pružinou spojky. Vyměň spojku za něco kvalitnějšího a budeš mít klid.

Spojka je origo a myslím že minimálně 200 by vydržet měla Smutný Asi to nechám na příští rok...
Co konkrétně se dá považovat za kvalitnější? Tip na nějakou značku? ...o prachy ani nejde.

9turion je teď offline  9turion
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.3.2015 , 19:13  Naposledy upravil 9turion dne 14.3.2015 , 19:13, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Exedy jsou dobre..... Nekdo odrovna spojku klidne i po 50tisicich,kdyz neumi jezdit...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.3.2015 , 19:13   Citovat  

Origo je kvalitní dost, ale 200tis teda nevydrží. Většinou umírá při 150 a někdy i dřív, když je to auto ježděné po městě. Možná by stálo za to zkusit odvzdušnit hydrauliku, jestli se tam nedostal vzduch.

Exedy je to dobrý

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.3.2015 , 19:32   Citovat  

Nipper napsal:
Origo je kvalitní dost, ale 200tis teda nevydrží. Většinou umírá při 150 a někdy i dřív, když je to auto ježděné po městě. Možná by stálo za to zkusit odvzdušnit hydrauliku, jestli se tam nedostal vzduch.

Exedy je to dobrý

200tis. vydrží bez problému .

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.3.2015 , 20:32   Citovat  

Když s tím bude jezdit jako dědek od vedle, tak ani nevydrží ani 20. Mě vydržela na C7G jen 150 a to jí hodně šetřím.

Každopádně za cukání většinou může spálená spojka nebo křivý přítlačák a nebo unavené/prasklé pružiny torzního tlumiče. To jsou většinou 3 až 6 dvojtých pružin po obvodu spojky, které mají zabraňovat cukání při záběru spojky a chránit jí před velkými rázy.

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 14.3.2015 , 20:32  Naposledy upravil Hellborn dne 14.3.2015 , 20:41, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Nipper napsal:

Exedy je to dobrý

Já měnil na VTi poprvé ve 250tis.km (dle servisní historie - vedena do 200tis.km, pak to měl Jirka1 a pak já)... Mimochodem - původní přítlačák s těmi 250tis. vystavoval líp než nový Exedy Stage 1...

Jinak o citlivosti spojky slyším prvně.. to mi hlava nebere S C7g 1.6 jsem jezdil s několika a problém jsem neměl... Ale nimální ot. mám 2000...

E: Překlep...

2 háčka
1
PříspěvekZaslal: 14.3.2015 , 20:40   Citovat  

Hellborn napsal:
Já měnil na VTi poprvé ve 250tis.km (dle servisní historie - vedena do 200tis.km, pak to měl Jirka1 a pak já)... Mimochodem - původní přítlačák s těmi 250tis. vystavoval líp než nový Exedy Stage 1...

Na C6G mi taky vydržela 250tis.km. Se 7G jezdím často Prahu a tam prostě při popojíždějí dostává záhul. Jinak souhlasím, že origo přítlačák je opravdu lepší. Exedy stage1 mám teď a musí se na něj citlivěji. Navíc se mi ho podařilo po 10tis. zkroutit Smutný , tak tam pujde zpět originál.

Tady jde o C7G motor D16V1 a u pár těchto aut jsem se už s problémovou spojkou setkal, ale většinou to bylo špatným zacházením předchozího majitele.

E: Citlivost jsem myslel tak, že vyžaduje oproti jiným citlivější nohu a přesný chod při rozjíždění, kvůli malému kroutícímu momentu těchto motorů a zpřevodování první rychlosti docela do rychla.

0
PříspěvekZaslal: 14.3.2015 , 21:29   Citovat  

Ono přede mnou s tím jezdila celá rodinka takže si to raději ani nepředstavuju Velmi šťastný Když to sorvnám třeba s tátovou 8g 1.8 tak je to nebe a dudy...ale úplně. No brzy půjde do servisu kvůli topení takže asi nechám důkladněji prohlídnout tu spojku.

Jinak trochu OT, ale zničeho nic mi přestal fungovat ventilátor. Nejede vůbec, ani klima. Tudíž se mi rosí okna a musím jezdit s otevřeným okýnkem.. nic příjemnýho v tomhle počasí jen třeba 300km Velmi šťastný V servisu mi řekli že to může dělat dodělaný alarm Jablotron, bordel v elektrice.. Setkal se s tímto problémem někdo?

Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
1
PříspěvekZaslal: 14.3.2015 , 21:56   Citovat  

Když budeš dělat spojku tak důrazně doporučuju zkontrolovat hazivost setrváku a případně ho nechat srovnat.
Měl jsem na několika Hondách stejný problém, jaký popisuješ, a mohl za to setrvák.

kuba_vrbno je teď offline  kuba_vrbno
0
PříspěvekZaslal: 25.1.2016 , 17:46   Citovat  

Ahoj, jakou spojku doporučujete pro D16V1 ? Díky za tipy...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Extrémně citlivá spojka CIVIC D16V1
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina