Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Civic 7g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 54, 55, 56 ... 98, 99, 100  Další 
Zaslat odpověď

Strana 55 z 100
DaM je teď offline  DaM
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 24.3.2015 , 18:51   Citovat  

Diky vsem za odpovedi ohledne te ceny. Zkusim tedy neco kolem tech 130 tis., a pak se uvidi Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.3.2015 , 19:05   Citovat  

hopit napsal:
Samozřejmě že nedolévají všichni , najdou se i motory co neberou olej téměř vůbec , ale spotřeba co popisuješ není nic neobvyklého , záleží na použitém oleji , zatížení motoru atd. Motor s takovou spotřebou najede klidně dalších 100tis. km , pokud ho někdo nezadře bez oleje wc

Mám ujeto 120000 km s 5w-40, styl jizdy = já pořád plnej VTEC pořádnej výtlem pač je to nejlínější Honda s kterou jezdím a neumím s tím jezdit či co Velmi šťastný Je to tam. , přítelkyně jezdí volně v klidu a dolévám cca 0.5l na 5000Km, takže zatím luxus Úsměv
   Návrat  
Maxforever je teď offline  Maxforever
PříspěvekZaslal: 24.3.2015 , 19:05   Citovat  

LUTEC napsal:
vsechno ostatni ti funguje? Kontrolky, otackomer? Zkus kouknout na pojistky,pokud jsi mel budiky venku cele a odpojoval i konektor, tak jestli se ti nepovedlo ohnout nektery z pinu v budikach kdyz jsi ho zasouval zpet.
právě že všechno ostaní funguje otáčkoměr i tachometr všechno svítí jak má akorat ta teplota a palivo neukazuje no pojistky sem taky prohlížel a na špatnou sem nenarazil skusím zkontrolovat ty piny nic jiného mě nenapadá Smutný
   Návrat  
TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
PříspěvekZaslal: 25.3.2015 , 16:37   Citovat  

chlapi jedna rychla otazka, jake zarovky jsou v prednich svetlometech? h4?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.3.2015 , 19:05   Citovat  

TRUcKER napsal:
chlapi jedna rychla otazka, jake zarovky jsou v prednich svetlometech? h4?

Máš čočku nebo normální parabolu?

Parabola = H4
Čočka = H1 (dálková HB3)
   Návrat  
TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
PříspěvekZaslal: 25.3.2015 , 22:39   Citovat  

Obyc, takze stejne jako u c5g. Diky
   Návrat  
Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.3.2015 , 7:41   Citovat  

Nipper napsal:
Při takovém nájezdu na rozbitých silnicích je obvykle potřeba vyměnit hlavně přední tlumiče + uložení předních tlumičů, které nejvíce trpí a také nejvíce ovlivňují chování vozidla. Zde opravdu platí, že originál lepším nenahradíš. Zadní tlumiče tolik netrpí, tak je vhodné je nedříve otestovat, zda už to mají takzvaně za sebou. Často se také trhají přední silentbloky předních ramen, které ovlivňují sbíhavost předních kol, což také velmi ovlivňuje chování vozidla. Dále je potřeba zkontrolovat kulové čepy ramen, které jsou také velmi namáhané. Tyčky stabilizátorů nejsou pro chování podvozku moc kritické, ale pokud už jsou hodně volné, tak samozřejmě vyměnit, ale nemusí být přímo drahý originál, na nich to opravdu nestojí.

Co se týče klepání řízení, tak to můžou způsovat i kulové čepy řízení. Pokud je na vině samotné řízení, což je velmi pravděpodobné, tak je opravdu potřeba vyměnit pružina a slider a vše pořádně promazat kvalitní vazelínou k tomu určenou (čím víc, tím líp). Váleček řízení se mnohdy měnit nemusí, ale když už je to rozebrané, tak je lepší ho také vyměnit. Kódy válečku a pružiny pravděpodobně potřebovat nebudeš, o tomto problému ví snad každý servis Honda, jen o tom slideru mnohdy nevědí. Oprava řízení tímto způsobem není věčná, ale nějaký čas to zase vydrží a jiný způsob opravy klepajícího řízení není. Cena opravy je minimální.

váleček: 53416-S5S-G01 nebo 53416-S5A-J02
pružina: 53413-SZ3-000 nebo 53413-S3Y-003
(záleží na typu řízení podle modelu vozidla a roku výroby - v Hondě si to najdou)

Hodně štěstí s opravou přátele

dotaz: na ten váleček a pružinu se musí sundat řízení nebo de vyměnit na autě? Úsměv
   Návrat  
Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.3.2015 , 17:26   Citovat  

Teoreticky by pružina a váleček měly jít vyměnit bez sundání řízení, ale zrovna C7G je v přístupu k čemukoliv v motoru opravdu bídné, tak nedokážu říct, jestli to půjde. Zrovna si to nedokážu moc vybavit, je tam dost málo prostoru, ale neměl by být problém odpojit tyč řízení v kloubu pod palubkou, povolit celé řízení ze silentbloků a pak si ho kousek posunout. Každopádně sundat kompletní řízení bez demontování celého sání je jako tahat ježka s obřím motorem na zadku z klece ven. Na to aby si člověk pozval rychlé šípy. HaHaaa Pokud budeš chtít měnit i slider, který je nejslabší místo celého řízení, tak to ani jinak nepůjde.
   Návrat  
Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.3.2015 , 19:11   Citovat  

Nipper napsal:
Teoreticky by pružina a váleček měly jít vyměnit bez sundání řízení, ale zrovna C7G je v přístupu k čemukoliv v motoru opravdu bídné, tak nedokážu říct, jestli to půjde. Zrovna si to nedokážu moc vybavit, je tam dost málo prostoru, ale neměl by být problém odpojit tyč řízení v kloubu pod palubkou, povolit celé řízení ze silentbloků a pak si ho kousek posunout. Každopádně sundat kompletní řízení bez demontování celého sání je jako tahat ježka s obřím motorem na zadku z klece ven. Na to aby si člověk pozval rychlé šípy. HaHaaa Pokud budeš chtít měnit i slider, který je nejslabší místo celého řízení, tak to ani jinak nepůjde.

Myslel sem si to Úsměv jj vim, ze mista tam je jak pro jesterku Úsměv uvidime jestli klepou cepy nebo ulozeni nebo tohle Úsměv
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.3.2015 , 20:07   Citovat  

U dieselu to jde celkem pěkně, jenom se vyndá sání...
   Návrat  
tomrogo je teď offline  tomrogo
PříspěvekZaslal: 28.3.2015 , 12:21   Citovat  

Ahoj, prosim o radu. Asi tak mesic se nam stava pri ostrejsim projeti nebo odbocovani do leve zatacky, ze se rozsviti kontrolka rucni brzdy. Pri prave zatacce se kontrolka nerozsviti. Brzdovka je tak jak ma byt. Dela nam to u obou C7G... Nemate s tim nekdo zkusenost? Predem diky...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.3.2015 , 18:15   Citovat  

tomrogo napsal:
Ahoj, prosim o radu. Asi tak mesic se nam stava pri ostrejsim projeti nebo odbocovani do leve zatacky, ze se rozsviti kontrolka rucni brzdy. Pri prave zatacce se kontrolka nerozsviti. Brzdovka je tak jak ma byt. Dela nam to u obou C7G... Nemate s tim nekdo zkusenost? Predem diky...

Předpokládám, že brzdy u obou C7G dělal stejný člověk nebo servis. Viděl bych to na špatně seřízená lanka ruční brzdy. Jedno je nejspíš příliš utažené. Stačí sundat plastový tunel mezi sedačkami, kouknout na kolébku táhla ruční brzdy a seřídit tak, aby byla v tahu rovnoměrně.
   Návrat  
Novio je teď offline  Novio
PříspěvekZaslal: 31.3.2015 , 2:32   Citovat  

Zdravím,
tak už mám za sebou výměnu předních tlumičů. Tlumiče, uložení a dorazy originál, čepy ramen a řízení + tyčky stabilizátorů japanparts (doufám, že je to alespoň průměrná kvalita). Změna samozřejmě obrovská, pořád ještě najíždím do zatáček velmi opatrně a stále mně překvapuje, jak si auto sedí, nenaklání a nemám pocit, že se to každou chvilkou utrhne. Každopádně mám problém, že se mi volant sám nevrací do neutrální polohy a to celkem výrazně, řízení mi taky příjde lehce tužší - hlavně kolem středu. V čem by to prosím mohlo být? Geometrie se dělala, díly na řízení mám sice koupené, ale ještě se neměnily. Stačí jen pořádně promazat ty čepy, nebo by to mohlo být i něčím jiným? Díky moc za info a tipy.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.3.2015 , 6:02   Citovat  

tomrogo napsal:
ja bych to spis viděl na malou hladinu brzdove kapaliny v zásobníku.
   Návrat  
Simarik je teď offline  Simarik
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.3.2015 , 13:27   Citovat  

Novio napsal:
řízení mi taky příjde lehce tužší - hlavně kolem středu. V čem by to prosím mohlo být? Geometrie se dělala, díly na řízení mám sice koupené, ale ještě se neměnily. Stačí jen pořádně promazat ty čepy, nebo by to mohlo být i něčím jiným? Díky moc za info a tipy.

Civic 7G měl trable s klepajícím vrzajícím řízením, přitažením převodky se to řešilo, ovšem daň za to je tužší řízení, mám to samé je to dobrý
   Návrat  
matuliik13 je teď offline  matuliik13
PříspěvekZaslal: 1.4.2015 , 15:47   Citovat  

menil už niekto silentbloky na zadnej náprave? je ich tam tuším 5 kusov (ide o EM2-snad je to rovnake ako na europskej verzii), ak ano aké a prípadne odkaz na ne, dakujem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2015 , 17:34   Citovat  

Nikdy jsem ještě neměl štestí dělat tlumiče na 7g, ale u svýho mě to bude čekat brzo, co se kazí na tom uložení tlumičů??
   Návrat  
matuliik13 je teď offline  matuliik13
PříspěvekZaslal: 1.4.2015 , 20:18   Citovat  

Ja som mala K.O. hlavne to tesnenie ulozenia a keďže sa to nedá kupit zvlast treba meniť cele ulozenie
   Návrat  
Juriss je teď offline  Juriss
PříspěvekZaslal: 1.4.2015 , 20:31   Citovat  

Čaute chtěl bych se jen optat jakej je průměr středový díry o kol na c7g?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2015 , 20:36   Citovat  

56,1mm resp. to je průměr náboje...díru můžeš mít větší a použiješ středové kroužky...
   Návrat  
Juriss je teď offline  Juriss
PříspěvekZaslal: 1.4.2015 , 21:07   Citovat  

Dík Mrk
   Návrat  
Civinka je teď offline  Civinka
2 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 1.4.2015 , 21:33   Citovat  

DaM napsal:
Diky vsem za odpovedi ohledne te ceny. Zkusim tedy neco kolem tech 130 tis., a pak se uvidi Úsměv

DaMe, za leštěnku je 130 reálná cena. Víc ti asi v ČR nikdo nedá. Držím palce!
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.4.2015 , 19:35   Citovat  

reznicek9 napsal:
Nikdy jsem ještě neměl štestí dělat tlumiče na 7g, ale u svýho mě to bude čekat brzo, co se kazí na tom uložení tlumičů??

Všichni to mění a neví proč? HaHaaa asi si to uložení objednám abych se na něj kouknu fyzicky nebo to zhodim z auta to bude rychlejší Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.4.2015 , 1:30   Citovat  

reznicek9 napsal:
Všichni to mění a neví proč? HaHaaa asi si to uložení objednám abych se na něj kouknu fyzicky nebo to zhodim z auta to bude rychlejší Velmi šťastný

Tak já ti teda odpovím HaHaaa Uložení předních tlumičů se skládá z ložiska a silentbloku. Zadní mají jen silentblok. Ložisko nevydrží věčně a musí se po čase vyměnit. Občas začne vrzat nebo křupat. Silentblok se zase vymačká a pak má velkou vůli, která způsobuje bouchání při přejezdech nerovností. Když je vůle v uložení předních tlumičů veklá, může způsobovat i lehce zhoršenou geometrii.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.4.2015 , 11:29   Citovat  

Nipper napsal:
Tak já ti teda odpovím HaHaaa Uložení předních tlumičů se skládá z ložiska a silentbloku. Zadní mají jen silentblok. Ložisko nevydrží věčně a musí se po čase vyměnit. Občas začne vrzat nebo křupat. Silentblok se zase vymačká a pak má velkou vůli, která způsobuje bouchání při přejezdech nerovností. Když je vůle v uložení předních tlumičů veklá, může způsobovat i lehce zhoršenou geometrii.

Ok dík Velmi šťastný , tak že nic neodvyklého, super OK
   Návrat  
Civinka je teď offline  Civinka
2 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 5.4.2015 , 18:07   Citovat  

Nipper napsal:

Zadni silentbpoky me cekaji v dubnu, napisu report Mrk
   Návrat  
valda je teď offline  valda
PříspěvekZaslal: 14.4.2015 , 16:30   Citovat  

Zdravím pánové a dámy. Dnes se mi rozsvítila žlutá kontrolka motoru. Máte někdo rady tipy co by to mohlo byt za problém? Díky.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.4.2015 , 17:56   Citovat  

valda napsal:
Zdravím pánové a dámy. Dnes se mi rozsvítila žlutá kontrolka motoru. Máte někdo rady tipy co by to mohlo byt za problém? Díky.

Až najdu věšteckou kouli, tak ti to povím Tak to valím bulvy Úsměv
Dělá ti to něco?, tankoval jsi předtim? Předchozí opravy? Km najeto?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.4.2015 , 18:44   Citovat  

valda napsal:

Taky by si mohl napsat, co máš za motorizaci a trochu to rozvést. Bohužel křišťálové koule je v servisu a empatický jsem málo Velmi šťastný
   Návrat  
valda je teď offline  valda
PříspěvekZaslal: 14.4.2015 , 19:23   Citovat  

Pánové omlouvám se Úsměv je to 1.7 ctdi má to nakrouceno 205... auto mám 3 měsíce takže opravy zatím žádný. Ztratilo to výkon a padají mi otáčky do nouzáku. Na diagnostice nic nenašel.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Civic 7g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 54, 55, 56 ... 98, 99, 100  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina