Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
CR-V 1g jako rodinné auto?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
Klasounek je teď offline  Klasounek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.3.2015 , 14:01   Citovat  

Tak čas běží a tak za dva měsíce budu hledat CR-V ke koupi. Jsem spíš nakloněnej k CR-V 1g (i kvůli ceně). A tak mě ještě napadlo - vy, kdo jste sem psali, že CR-V 1g vlastníte, jak jste na tom s korozí? Asi hlavně zadní lemy jak jsem tak koukal po inzerátech. Koroze je pro mě strašák a toho bych se fakt rád vyvaroval... některý kousky v inzercích jsou rezavý jak lišky, některý jsou zase jak vyjetý z fabriky...jak jste na tom vy??
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 3.3.2015 , 15:01   Citovat  

lemy mám netknutý, spíš počítej s povrchovou korozí zespoda a na podvozku, pak okolo hrdla nádrže a přívodní trubka do nádrže. Takže ta klasika jako u všech starých hond.
Pokud to někdo vše alespoň jednou ošetřil, tak to bude v pohodě a nebo ještě lépe - kousky dovezené z IT.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.4.2015 , 16:00   Citovat  

Tak přátelé, nová milenka je doma... Je to původně pro manželku, která se krásně zakulacuje a v červenci budeme 3, ale ještě si musím dobře rozmyslet, zda jí ho přenechám, páč jsem se asi zamiloval... To povození je bomba, ten přehled, výhled, pohodlí, prostor, ... hmmm

Takže dobrá volba a díky za rady a postřehy Mrk

1.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
1.jpg, 242.35 kB

2.jpg

2.jpg, 259.95 kB

3.jpg

3.jpg, 304.35 kB
   Návrat  
wookie je teď offline  wookie
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.4.2015 , 18:05   Citovat  

voňavka je to dobrý poreferuj jak se v tom jezdí!
   Návrat  
čert je teď offline  čert
PříspěvekZaslal: 1.4.2015 , 19:48   Citovat  

Hezkej kousek, gratulace je to dobrý Jo a jezdí se v ní určitě mooc dobře kouř Úsměv
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2015 , 19:58   Citovat  

Klasounek napsal:
Tak přátelé, nová milenka je doma... Je to původně pro manželku, která se krásně zakulacuje a v červenci budeme 3, ale ještě si musím dobře rozmyslet, zda jí ho přenechám, páč jsem se asi zamiloval... To povození je bomba, ten přehled, výhled, pohodlí, prostor, ... hmmm

Není nad poctivou Honda bez zbytečných nesmyslů . 20 let od zahájení výroby a stále fungují skvěle je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.4.2015 , 20:34   Citovat  

hopit napsal:
Není nad poctivou Honda bez zbytečných nesmyslů . 20 let od zahájení výroby a stále fungují skvěle je to dobrý

Hele, popravdě, mě se tahle 1.g libí ze všech CR-V asi nejvíc. Druhou bych ještě zkousnul, ale 3.g už asi ne... To už bych hledal SUV asi jinde...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2015 , 21:18   Citovat  

Naopak 3G je jeste super,mame ho doma taky, takze mam srovnani
   Návrat  
mirage21 je teď offline  mirage21
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.4.2015 , 7:07   Citovat  

Vážení, mohli byste mi prosím sdělit, jakou máte v TP napsanou největší přípustnou hmotnost bržděného přívěsu na vašich CRV-čkách? Díky přátele
Taktéž koukám po 1.generaci, ale někde jsem se dočetl, že má "kouli" jen na 1200kg (potřebuji min na 1500kg -> občas na tahání vleku s jedním koníkem)
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.4.2015 , 8:44   Citovat  

mirage21 napsal:
Vážení, mohli byste mi prosím sdělit, jakou máte v TP napsanou největší přípustnou hmotnost bržděného přívěsu na vašich CRV-čkách? Díky přátele
Taktéž koukám po 1.generaci, ale někde jsem se dočetl, že má "kouli" jen na 1200kg (potřebuji min na 1500kg -> občas na tahání vleku s jedním koníkem)

Manuál má 1500kg a automat tuším 1300 nebo 1200kg
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.4.2015 , 9:21   Citovat  

mirage21 napsal:

Tak tak, jak píše rotker, mám manuál a mám v TP u tažnýho 1500kg bržděnej / 600 kg nebržděnej.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.4.2015 , 9:27   Citovat  

Díky chlapci, aspoň pořádná výmluva, proč ten automat nechci Velmi šťastný
   Návrat  
čert je teď offline  čert
PříspěvekZaslal: 2.4.2015 , 15:14   Citovat  

Klasounek napsal:
Tak tak, jak píše rotker, mám manuál a mám v TP u tažnýho 1500kg bržděnej / 600 kg nebržděnej.

Taky tak
   Návrat  
mates je teď offline  mates
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.4.2015 , 19:25   Citovat  

A jak to že některé mají tažné na 2t? Tak to koukám!
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.4.2015 , 9:53   Citovat  

No, tak jen ve stručnosti... Povození je to parádní, pohodlnější než v Aeru, prostor netřeba komentovat Úsměv I ten výhled z auta a přehled je suprovej. Stejně tak i nastupování a vystupovaní - ikdyž, trošku překáží boční rámy - nášlapy. Ale dá se na to asi zvyknout. Mám 108kw verzi - není to taková raketa, jak jsem asi čekal co se týče zrychlení, ale síla a krouťák tam oproti Aeru rozhodně je!

No a 4x4 - projel jsem si to na louce a cestě po ní, voda, bahýnko...paráda. No a pak včera, při kalamitě co tady na severu byla a nádhera...nejdřív jsem tahal aero ze zahrady, se kterym jsme nedokázali vyjet, když jsme ho postavili blbě lehce do kopce a na trávě...a ráno bylo zapadaný sněhem a pod ním bahno. Ač CR-V stálo taky na rozblácenym povrchu, tak bylo Aero venku raz dva. A cesta do práce...tam, kde jindy v týhle břečce s Aerem (resp. obyč předokolkou) zahrábnu při šlápnutí na plyn a vyjedu to tak tak, tak tam CR-V při šlápnutí na plyn zrychluje Úsměv

No, ale svoje mouchy to taky má...sice vypadá jak voňavka, ale zub času se tam taky projevuje a bude potřeba se trošku poprat s korozí, která už na pár místech vystrkuje svoje růžky (spodky jedněch zadních dveří - kolem odtokových kanálků) a pak u zadních dvěří, vnitřní část, jak jsou v rozích ty gumový "dorazy - špunty", tak kolem nich a na místě jejich styku s kastlí při zavřených dveří. No a pak drobností, co nejsou na první pohled vidět, ale za dva tři roky už by to pěkně vylezlo...

Ale jinak fajn a jestli se povede zatočit s tou korozí, tak snad chvíli poslouží Cool
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 3.4.2015 , 22:00   Citovat  

Sorry za offtopic , ale dneska jsem se skoro lek Úsměv , že si dorazil až k nám...

20150403_113312.jpg

20150403_113312.jpg, 510.14 kB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.4.2015 , 22:26   Citovat  

SaKaL napsal:
Sorry za offtopic , ale dneska jsem se skoro lek Úsměv , že si dorazil až k nám...

Klony útočí Úsměv Hmm, tak ta je parádní!
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.4.2015 , 21:23   Citovat  

Opět bych na vás měl dotaz ohledně tažného zařízení. Potřeboval bych si nejlépe prohlédnout, jak je uchycené, byl by někdo ochotný se sejít v Praze nebo okolí? Případně udělat pár fotek jak to máte uchycený ke karoserii? Díky přátele
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.4.2015 , 21:43   Citovat  

mirage21 napsal:
Opět bych na vás měl dotaz ohledně tažného zařízení. Potřeboval bych si nejlépe prohlédnout, jak je uchycené, byl by někdo ochotný se sejít v Praze nebo okolí? Případně udělat pár fotek jak to máte uchycený ke karoserii? Díky přátele

Nápad je tu!

Y06-1689.jpg

Y06-1689.jpg, 95.76 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.4.2015 , 22:11   Citovat  

Díky. Podobný nákres mám taky, ale myslel jsem si, že mám na jinej model. Očekával jsem totiž, že tam najdu přípravu pro uchycení a jen ho prostě namontuju Tak to koukám!
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.4.2015 , 23:41   Citovat  

mirage21 napsal:
Díky. Podobný nákres mám taky, ale myslel jsem si, že mám na jinej model. Očekával jsem totiž, že tam najdu přípravu pro uchycení a jen ho prostě namontuju Tak to koukám!

Jsou tam navařené matky v nosníku , ale musí se vyvrtat díry na šrouby a pár jich jde skrz.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.4.2015 , 11:04   Citovat  

Tak se mi povedl husarskej kousek...měnil jsem v CR-V olej (tak jako už mockrát na předešlých Honda ), ale poprvé se mi povedlo ho lehce přelít. Vypadalo to tak na 3mm, tak jsem si řekl, že až se naplní filtr, tak to bude cajk. Což se pak zdálo. Druhej den jsem to ráno natočil a objevil se za mnou modrej oblak dýmu...tak jsem to přičítal tomu, že se olej dostal, kam neměl.

Když jsem přijel odpoledne dom (najeto asi tak 35km), tak jsem mrknul na měrku a olej byl víc jak 0,5cm nad max. Okamžitě jsem ho teda odpustil...auto jede, startuje a zní normálně. Ale...

Od výměny oleje se mi stává, že když je auto studený (startování ráno, když přes noc stálo, nebo třeba po 8 hodinách stání), tak to po nastartování docela dost kouří a má to takovej namodralej nádech.

Začne to kouřit asi tak 5s po nastartování a jestli to kouří tak 10-15 vteřin? Pak to ustane a už klasika...jako ostatní auta, když je chladno, po ohřátí nic.

Co to může být? Proč to modře hulí pár vteřin po startu? Olej prosakuje někam kam nemá? Proč to nehulí stále (pokud by to někde netěsnilo).

Příjd emi, že to dělá až od výměny oleje - podle štítku byl předešlý olej 15W-40. Já jsem teď dal 10W-40 (Shell Helix HX-7, kterej by měl mít nějaký "čistící" schopnosti a je trošku řidší, než ten předešlej 15W)

Co to může bejt? Kdyby to hulilo stále, tak to pochopim, ale že jen těch pár vteřin po startu...?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2015 , 15:26   Citovat  

Klasounek napsal:

Od výměny oleje se mi stává, že když je auto studený (startování ráno, když přes noc stálo, nebo třeba po 8 hodinách stání), tak to po nastartování docela dost kouří a má to takovej namodralej nádech.

Začne to kouřit asi tak 5s po nastartování a jestli to kouří tak 10-15 vteřin? Pak to ustane a už klasika...jako ostatní auta, když je chladno, po ohřátí nic.

Co to může být? Proč to modře hulí pár vteřin po startu? Olej prosakuje někam kam nemá? Proč to nehulí stále (pokud by to někde netěsnilo).

Příjd emi, že to dělá až od výměny oleje - podle štítku byl předešlý olej 15W-40. Já jsem teď dal 10W-40 (Shell Helix HX-7, kterej by měl mít nějaký "čistící" schopnosti a je trošku řidší, než ten předešlej 15W)

Co to může bejt? Kdyby to hulilo stále, tak to pochopim, ale že jen těch pár vteřin po startu...?

Mám to stejně , ale třeba jen jednou z 10 studených startů . Přesně jak popisuješ ,začne to chvilku po startu a kouří odhadem 30 vteřin tak ,že není vidět za autem Velmi šťastný Olej neubývá , motor funguje normálně , vypadá to jako by hořel olej ve svodech ,začne to po jejich ohřátí a po vypálení to okamžitě přestane. Proč se to děje ale nedokážu nijak vysvětlit.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.4.2015 , 15:46   Citovat  

hopit napsal:
Mám to stejně , ale třeba jen jednou z 10 studených startů . Přesně jak popisuješ ,začne to chvilku po startu a kouří odhadem 30 vteřin tak ,že není vidět za autem Velmi šťastný Olej neubývá , motor funguje normálně , vypadá to jako by hořel olej ve svodech ,začne to po jejich ohřátí a po vypálení to okamžitě přestane. Proč se to děje ale nedokážu nijak vysvětlit.

Hmm, tak to je zajímavý - přesně jak píšeš, jen s tím rozdílem, že od výměny oleje mi to dělá skoro každý studený start (opravdu studený Velmi šťastný Druhý den ráno, nebo min. 8h stání).

Mě to docela vyděsilo, když jsem to viděl...ještě se mi to u žádné předešlé H+ nestalo. A trochu mě právě zarazilo, že před výměnou oleje jsem to neregistroval. A nebo jsem byl slepej (což bych asi fakt musel bejt Velmi šťastný Velmi šťastný).

No, budu sledovat hladinu oleje a pak se uvidí, ale jako normální se mi to moc nezdálo Úsměv

Každopádně trochu, ale opravdu jen trochu, jsi mě uklidnil Se stydím
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.4.2015 , 8:21   Citovat  

No, tak jsem to dneska ráno zase pozoroval... Po startu krásnej šmoudík a do půl minuty není na výfuku skoro vidět, jestli motor běží, nebo ne... Úsměv Je to zvláštní.

Po 200km od výměny oleje to vypadá, že neubyla ani kapička, tak uvidíme, co se bude dít dál Úsměv

A ještě mě tak napadá jedna věc...jak je to s STK a ochrannýma rámama? Musí k nim být nějaká homologace, zápis v TK (tam nic nevidím, nebo blbě koukám), nebo tak podobně?

Za měsíc mě STK čeká, tak nevím, jestli to prubnout a riskovat, že mě vyhoděj, nebo na to jít rovnou obklikou o pětistovku dráž Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.4.2015 , 8:44   Citovat  

Na rám ani nášlapy mi nic na STK neřekli, vadila jim spíš koroze zmatenej
   Návrat  
schweiger je teď offline  schweiger
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.4.2015 , 7:29   Citovat  

Klasounek napsal:

Krásná,až mi slzička ukápla Úsměv Měl jsem ji 4 roky,naprostá spokojenost,až na tu korozi.V mém případě zadní lemy,plnicí hrdlo benzinu a nejhorší koroze prahů,to jsem zjistil až po sundání plastového vrchního krytu prahu.Jinak ta moje si cucla i olej,prý to je ale u Honda normální. jinak zbytek vlastností tu je už popsáno.Tak ať slouží,jako sloužila mně!!!! Jdu se hned kouknout a zavzpomínat nad fotkama mého CRVčka Bueee
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.4.2015 , 9:18   Citovat  

schweiger napsal:
Krásná,až mi slzička ukápla Úsměv Měl jsem ji 4 roky,naprostá spokojenost,až na tu korozi.V mém případě zadní lemy,plnicí hrdlo benzinu a nejhorší koroze prahů,to jsem zjistil až po sundání plastového vrchního krytu prahu.Jinak ta moje si cucla i olej,prý to je ale u Honda normální. jinak zbytek vlastností tu je už popsáno.Tak ať slouží,jako sloužila mně!!!! Jdu se hned kouknout a zavzpomínat nad fotkama mého CRVčka Bueee

Nestraš mě s tou korozí... Úsměv Taky tam mám malinkatý náznaky a chystám se to teď v létě pořádně ošetřit, tak snad chvíli vydrží. Nepočítám, že ji budu mít nadoživotí, ale tak ty 4 roky by mohla vydržet, aniž by se mi začala drolit pod rukama, ne? Velmi šťastný

Pěknou jsi ji mě, pěknou!

Trošku mě teď vrtá hlavou to kouření z toho výfuku po startum který během chvíle zmizí...ale olej zatím nemizí to mi hlava nebere
   Návrat  
schweiger je teď offline  schweiger
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.4.2015 , 15:07   Citovat  

Klasounek napsal:
Nestraš mě s tou korozí... Úsměv Taky tam mám malinkatý náznaky a chystám se to teď v létě pořádně ošetřit, tak snad chvíli vydrží. Nepočítám, že ji budu mít nadoživotí, ale tak ty 4 roky by mohla vydržet, aniž by se mi začala drolit pod rukama, ne? Velmi šťastný

Pěknou jsi ji mě, pěknou!

Trošku mě teď vrtá hlavou to kouření z toho výfuku po startum který během chvíle zmizí...ale olej zatím nemizí to mi hlava nebere

V klidu,sice CRVčko s korozí má problémy,ale u mého to bylo hlavně,že bylo bourané a hlavně,nějaký chytrák do prahů NAVAŘIL matky,aby uchytil nášlapy,no a jak začneš se svářečkou do prahů....... Smutný a díry jsem měl vždy dvě na každém prahu a to u těch matek.Jinak obecně,nejen u toho auta,skoro vždy,jak jsou plastové kryty prahů,podběhu apod. tak v zimě se tam drží sníh se solí a ono to pak hnije,alespoň u mých aut,vystřídal jsem jich hooodně HaHaaa a jinak CRV mi nekouřilo,ale u nynějšího auta mi to dělalo a taky mě to hooodně vystrašilo .Ale jen jak to delší dobu stálo a bylo po ránu chladno.Po hledání diskuzích na netu je to časté a nemám to řešit.Olej to nežere tak to neřeším Úsměv Jo a olej mi CRV bralo ale vždy,když jsem to honil na dálnici,jinak po městě vůbec.
   Návrat  
v8ik je teď offline  v8ik
PříspěvekZaslal: 24.4.2015 , 21:07   Citovat  

Tažné na Hondě CRV r.v.1999 2.0 108kW Vprědu kotouče, vzadu bubnové brzdy a tažné 1500kg bržděný vlek / 600 nebržděný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
CR-V 1g jako rodinné auto?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina