Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
cyklisti sem
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 13, 14, 15  Další 
Zaslat odpověď

Strana 8 z 15
sablos je teď offline  sablos
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 29.3.2015 , 16:06   Citovat  

Petura napsal:
Prosím te hlavně neber nic z kauflandu, teska, apod. protože tam nic v případě potřeby nenastavis, nenaladis...
Kolik to je par supů? Pěkný kolo, který už něco vydrží se slušnou výbavou je za cca 15tis
Loni jsem začal na 29" Cube AIM, s aliviem, hydro kotoucovkama a s ruznyma doplnkama bylo asi za 14, ale během sezony jsem přesedlal na Specialized Crave Comp ale to je už jiná cenová a jine svezení
hele tesco atp mě ani nenapadlo, upřimně 15 se mi za kolo dávat nechce, jsem nenaročnej uživatel co by se rad svezl tak 1-2 týdne +- 30km spíš po lesních cestách, proto mi stači kolo od někoho za rozumnej peníz, a když nebude tak navštivim bud nějaký eshop nebo zajdu do kamennýho ale ty si to vosolej tu cenu.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
FiLiPsS je teď offline  FiLiPsS
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.3.2015 , 16:27   Citovat  

sablos napsal:
hele tesco atp mě ani nenapadlo, upřimně 15 se mi za kolo dávat nechce, jsem nenaročnej uživatel co by se rad svezl tak 1-2 týdne +- 30km spíš po lesních cestách, proto mi stači kolo od někoho za rozumnej peníz, a když nebude tak navštivim bud nějaký eshop nebo zajdu do kamennýho ale ty si to vosolej tu cenu.

Jestli nové, tak za sebe mohu doporučit Hnízdila v Kadani. Když jsem kolo kupoval, na netu jsem ho nikde levněji nenašel. Jednou jsem s nimi něco řešil a byli ochotni i jít na nižší cenu, co jsem našel někde na netu. Přístup super, servis taky.
Dobrý je koukat po starších modelech ve výprodeji.
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.3.2015 , 17:48   Citovat  

sablos napsal:

hlavně bych se vyhnul plastovým dílům na tom kole, pro klid duše bych koukal po přehazovačkách alivio/acera níž bych nešel
pak si vybíral mezi cross nebo MTB, ale ve tvém případě bych asi koukal po nějakém crossu, 28" kola, asflat nebo terén to zmákne taky v pohodě a cenovka nového by se mohla pohybovat kolem 7tis, zkus mrknout na kola Galaxy, taky jsem ho jeden čas jezdil
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
MOTyLEK je teď offline  MOTyLEK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.3.2015 , 17:57   Citovat  

a musí to být nutně nový? cyklocentrum má výprodej testovacích kol, na bike forum se taky občas něco mihne. Ale pokud chceš jezdit mimo silnici, určitě bych pod 10tis nešel, nebo si zkusit něco postavit, klukům zde by to určitě nedělalo problém postavit něco na míru pro Tvoje účely OK
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.3.2015 , 19:21   Citovat  

sablos napsal:
Cyklistům zdar, mam dotaz, shánim nějaké kolo na víkendové poježdění po přírodě a nějakej ten vejletík, nemusí to bejt kolo za 100k ale něco obyč za pár šupů, věděl by jste někdo o něčem???

bez obav bych doporucil jety. Diky marketingovy masazi uz nejakej patek fičej kotoucovky, a ted hlavne 27,5 a 29 palc kola. Normalni uzivatel to nema sanci ocenit, a 26palc. kola tim padem jsou na bazarech dost pod cenou.
Ja mam aktualne na prodej Lapierre s pevnou vidlí, SRAM X9 a Mavic Crosmax, vaha tusim 9,4kg. Plne funkcni kolo, nova kazeta, retez. 12500,-. Kolik stalo netusim, koupil jsem ho od jednoho cyklisty ten si ho skladal na miru. Vic kdyztak po SZ
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.4.2015 , 15:37   Citovat  

Dneska jsem si udělal radost Velmi šťastný ještě jsem dostal tachometr z lidlu, ale nějak mu nevěřím, ty rychlosto co ukazuje se mi nějak nezdaj Ble
plášť CST

16042015586.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
16042015586.jpg, 268.17 kB
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.4.2015 , 22:15   Citovat  

do tacha musíš zadat průměr kola aby ti to ukazovalo dobře
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.4.2015 , 5:44   Citovat  

Jojo, dokonce jsem nebyl línej si udělat na plášti rysku a změřit vzdálenost co kolo ujelo, kupodivu to i odpovídalo 2077mm na 26" dle návodu.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.4.2015 , 14:42   Citovat  

kluci, měnil jsem dneska řetěz, sundal starý, vyčistil kazetu i přesmykovač, nandal řetěz nový a začal na kazetě řetěz přeskakovat při záběru, na prázdno se zdá, že sedí jak má, když jsem ho protáčel. Skusil jsem dát zpátky i ten starý, ale problém nezmizel. Bude v háji kazeta??? to mi hlava nebere
   Návrat  
conygas je teď offline  conygas
PříspěvekZaslal: 19.4.2015 , 16:16   Citovat  

určitě ti to přeskakuje na kazetě,stalo se mi něco obdobnýho a skákalo to na prostřední pile
   Návrat  
Kroulas je teď offline  Kroulas
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.4.2015 , 16:18   Citovat  

cyklisti nemel byste někdo zájem o kvalitní celoodpruzene kolo Simplon lexx. možná bych i vyměnil za nějaký pekne kola 4x100 r15, r16. a nebo za stavitelný podvozek na c6g. nebo za nejake jine věci na 6g hb Úsměv když tak napište zprávu Úsměv btw. není to žádne levne kolo z tesca. Cena okolo 10 000 - 11 000 Kč. H+ je to dobrý

IMG_71583904722800.jpeg

IMG_71583904722800.jpeg, 109.71 kB

20150418_125912.jpg

20150418_125912.jpg, 600.52 kB

20150418_125731.jpg

20150418_125731.jpg, 670.53 kB

20150418_125833.jpg

20150418_125833.jpg, 670.27 kB

20150418_125744.jpg

20150418_125744.jpg, 666.13 kB

20150418_125719.jpg

20150418_125719.jpg, 639.29 kB
   Návrat  
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.4.2015 , 18:01   Citovat  

Když měníš řetez, měníš ho protože je vytahaný. Když je vytahaný znamená že mas KO i kazetu a zuby vytvarované podle řetězu.
Copak nám vyplýva? Mění se kazeta dohromady s řetezem.
Jinak ja jsem už vplném provozu, jenom zatím nemám jistotu se zacvaklýma botama. Velmi šťastný

WP_20150412_014.jpg

WP_20150412_014.jpg, 3.37 MB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.4.2015 , 18:19   Citovat  

no jo, ale když jsem tam vrátil starý řetěz, tak by to zase mělo fungovat, ne? protože v sobotu to ještě jelo. nemůže být třeba málo napnutý řetěz na přehazovačce????
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.4.2015 , 18:29   Citovat  

Melo by to fungovat ale dal jsi ho očividně naopak. Nicméně nic neres a kup i kazetu. BTW kolik jsi na tom najel???
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.4.2015 , 18:40   Citovat  

Aqwertzz napsal:
Když měníš řetez, měníš ho protože je vytahaný. Když je vytahaný znamená že mas KO i kazetu a zuby vytvarované podle řetězu.
Copak nám vyplýva? Mění se kazeta dohromady s řetezem.
Jinak ja jsem už vplném provozu, jenom zatím nemám jistotu se zacvaklýma botama. Velmi šťastný

Pokud nechas ten retez vytahat uplne, tak se ti to prodrazi a musis, jak sam rikas, menit i kazetu a prevodniky. Pokud ho menis vcas, tak na kazete a prevodnicich tech retezu otocis spoustu, aniz bys krome toho retezu musel menit cokoliv jineho. A uz jsem to tady jednou psal- nekdo toci jenom retezy za sebou a vyhazuje je vzdycky, jini si to hlidaji a rikaji, ze je vyjde levneji jina metoda: pouzivaji nekolik retezu zaraz, vzdycky vsechny opotrebuji o urcitou mensi hodnotu a delaji s nimi tohle kolecko s jednim po druhem, dokud jim neodejde i ta kazeta a prevodniky.

MOTyLEK napsal:
kluci, měnil jsem dneska řetěz, sundal starý, vyčistil kazetu i přesmykovač, nandal řetěz nový a začal na kazetě řetěz přeskakovat při záběru, na prázdno se zdá, že sedí jak má, když jsem ho protáčel. Skusil jsem dát zpátky i ten starý, ale problém nezmizel. Bude v háji kazeta??? to mi hlava nebere

Jako prvni vec bych zkusil sestelovat prehazovacku. Pokud ti retez nestrilel predtim, nemel by ani ted.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.4.2015 , 19:21   Citovat  

najel jsem cca 2500km, žádný extrém
jo, mrknu na to dopoledne a uvidím no přátele
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.4.2015 , 19:46   Citovat  

MOTyLEK napsal:
najel jsem cca 2500km, žádný extrém
jo, mrknu na to dopoledne a uvidím no přátele

V bahne jsem na MTB dokazal odrovnat retez po jednom zavode, zatimco na silnicnim kole vydrzel vzdycky pres 6000 km, i 8000. To neni o kilometrech, ale v jakych podminkach jezdis.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.4.2015 , 19:55  Naposledy upravil MOTyLEK dne 19.4.2015 , 19:56, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

No, jezdím 90% asfalt, zbylých 10% jsou výlety do lesíka, polňačky a louky, bahýnko nemám rád Velmi šťastný , ale jsou to výlety na kochání OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.4.2015 , 19:56   Citovat  

Kdyz jezdis do kopce na sílu a tlacis na pilu, pak se vytahá rychleji, to je jasne.
Nicméně ja stejně měním vždycky oboje naráz. Naposled jsem vyměnil řetez po 2500km a řachtalo to, nakonec jsem měnil i kazetu.
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.4.2015 , 21:05   Citovat  

Aqwertzz napsal:
Kdyz jezdis do kopce na sílu a tlacis na pilu, pak se vytahá rychleji, to je jasne.
Nicméně ja stejně měním vždycky oboje naráz. Naposled jsem vyměnil řetez po 2500km a řachtalo to, nakonec jsem měnil i kazetu.

A na jakou délku byl ten řetěz "vytahaný"?
To není o najetých kilometrech, ale "vytahanosti" řetězu.
Přesně jak psal Bully. Když si hlídáš maximální "vytahanost" řetězu na 132,8 mm a nepřejíždíš ho, tak na kazetě i převodnících najezdíš několikrát víc než jenom 2500 km.
Já osobně točím dva řetězy po 500 km a ani po 2500 km se nedostanu na onu hranici 132,8 mm, ale přesto raději tyto řetězy vyhodím a pořídím nové.
A žádné střílení na kazetě se nekoná.
Zatím má teda kazeta najeto jenom necelé 3000 km, tak uvidím, kolik vydrží.
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.4.2015 , 21:07   Citovat  

MOTyLEK napsal:
No, jezdím 90% asfalt, zbylých 10% jsou výlety do lesíka, polňačky a louky, bahýnko nemám rád Velmi šťastný , ale jsou to výlety na kochání OK

Při takovém režimu ještě kazeta nemá zdaleka nárok na vyhození.
Otázka je, kolik byl ten řetěz vytahaný.
   Návrat  
FiLiPsS je teď offline  FiLiPsS
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.4.2015 , 17:35   Citovat  

U toho střílení bych asi koukal i na kvalitu kazety a řetězu. Na kolo za pár tisíc asi nebude výrobce dávat nic s extra výdrží. Takže bych se ani moc nedivil, kdyby to mělo obojí za sebou Se stydím .

Měl bych dotaz. Používáte někdo Locus pro záznam trasy? Záznam proběhne v pohodě, v mobilu to potom vypadá taky OK, ale když to exprotuju do Google Earth, tak mi nesedí graf převýšení. Připadá mi, že Google Earth si bere výškový profil ze své mapy a ne ze záznamu GPS (viz příloha).

Nevíte jak v Googlu zobrazit profil z GPS? Popř. v čem to zobrazit správně na PC?

Screenshot_2015-04-21-18-12-45.png

Screenshot_2015-04-21-18-12-45.png, 42.93 kB

20150421_kolo_trasa.jpg

20150421_kolo_trasa.jpg, 640.56 kB
   Návrat  
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.4.2015 , 18:49   Citovat  

Přísahám bohu, jestě jednou letos budu předjíždět cyklistu a on mi uhne na střed vozovky, sestřelím ho a rozbiju mu držku!!!! Co to do renaultu je za novou modu??????????????????????
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.4.2015 , 22:02   Citovat  

pořádnej výtlem přeju ti aby se mimo kola věnoval třeba MMA muhehe
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.4.2015 , 22:31   Citovat  

Ať se klidně věnuje zápasům sumo, je mi to fakt uplně u zadnice.... Sedím v autě, jedu 90 po okresce, předjíždím cyklistu, ten to zmerčí, najede na střed vozovky... letos potřetí naštvanej
Když ho v 50 smetu, tak ho na zemi už dokopu a to může byt klidně chcuk noris. Jen nechápu proč tohle dělají??
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.4.2015 , 22:37   Citovat  

vyhýbají se díram, nedávaj pozor, někdo poslouchá hudbu a lekne se když tě zmerčí..... jezdím na kole a i autem obojí miluju a na pumpičkáře taky nadávam protože občas je to síla, ale to nadávam i na řidiče to si nevybereš. chce to klid Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.4.2015 , 22:47   Citovat  

Taky jsem pumpičkář a dirám se vyhybám většinou doprava... Ne tady to byla pěkná silnice, jeden se otočil a viděl mě ještě z dálky. Když jsem se přibližoval začal najíždět ke středu vozovky.
Druhý nevim jestli se podíval, ale jak jsem hodil blinkr, tak to začal strhávat, to jsem se lekl, ale bylo v protisměru dost místa...
A dnešní mě zase víděl a i slyšel a jak jsem se blížil, tak to tam poslal, v protisměru auto, takže hurá na brzdy a najetí ke škarpě (ano vešel jsem se mezi krajnici a cyklistu), hodný cyklista mi ještě ukázal že jsem jednička Se stydím
Takže jestli je to nová moda jak vybržďovat řidiče, tak se na to vystelte, tady jde o život Tak to valím bulvy
Na kole ročně už nenajezdím přes 5k km, takže už o sobě ani nemohu říct že cyklista jsem, ale takhle omezeně jsem se nechoval ani v 17 Tak to valím bulvy
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.4.2015 , 22:55   Citovat  

nejezdíš po cyklostezce? pořádnej výtlem

ono asi neni dobrý lidi škatulkovat jako cyklisty, tdičkáře, VWčkáře... ta agrese a netolerance na silnici je neuvěřitelná sem zvědav jak to dopadne
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.4.2015 , 6:58   Citovat  

Tak si se vybrečel Bubáku? Úsměv To, že tohle vlákno je technický Ti asi nedošlo, když si viděl rudě, co?

Stejně s tím nic neuděláš, slušný cyklisti budou slušný cyklisti, dobytkové budou dobytkové...jako v autě. Bohužel s tím nic neuděláš přátele
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.4.2015 , 10:19   Citovat  

Posero, ano jezdim i po cyklostezkách i po lesních cestách, občas v potoku, občas po silnici občas po poli..... další chytrý dotaz?

Štěpa: vím to, ale pokud to padne na minimálně urodnou půdu, stejně jak jsem kdysi z recese založil topic o fetkách a najednou se tu našlo několik lidí co to začlo obhajovat ....
Vím že s tím nic neudělám, alespoň se na to připravím pokud je to nová moda, stejně jak nedávno tvorba peletonu, hlavně v uzkých kopcích směrem nahoru, což se rozšířilo taky přes cykloforum, i když dle zákona je to zakázaný...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
cyklisti sem
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 13, 14, 15  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina