Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Civic 7g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 55, 56, 57 ... 98, 99, 100  Další 
Zaslat odpověď

Strana 56 z 100
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 14.4.2015 , 19:39   Citovat  

Takže si projdi všechny vlákna o tomhle motoru tady, moc jich není, tak to budeš mít rychle...změň mechanika a už k tomuhle nikdy nejezdi, protože když Ti svítí kontrolka, tak tam chyba je a přečteš to jakýmkoliv OBDII scannerem za pár stovek. Podle chyby pokračuj dál, tzn. stáhni servisní dokumentaci a tam máš k jednotlivým chybám uvedený celkem podrobný postup diagnostiky a identifikace vadné součástky.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.4.2015 , 17:33   Citovat  

Začal bych podtlakovymi ventily a hadickami vzadu za motorem....
   Návrat  
loower je teď offline  loower
PříspěvekZaslal: 16.4.2015 , 8:58   Citovat  

Zdravím,
stal jsem se hrdým majitelem Hondy Civic 7G 1.6. Šlapala nádherně, ovšem teď se mi po zahřátí vypíná motor. Po diagnostice mi vyměnili teplotní senzor, jako další chybu to hlásilo senzor otáček hřídele, ale ten kontroloval elektrikář a na 99% je v pořádku. Mám v tom LPG a elektrikář řekl, že to bude špatným svazkem od LPG a napojením na elektriku, po zahřátí to prostě háží chybu. Motor to vypíná jak na benzin tak na LPG. Je docela drahý a jiného v Praze neznám, docela se to vleče, tak bych rád vaše postřehy, jestli jste něco takového neřešili. Děkuju
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Juriss je teď offline  Juriss
PříspěvekZaslal: 21.4.2015 , 11:56   Citovat  

Čau co myslíte o 16" alu na c7g není to uz moc?
   Návrat  
Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.4.2015 , 18:53   Citovat  

Juriss napsal:
Čau co myslíte o 16" alu na c7g není to uz moc?

16" je jeden z předepsaných rozměrů pro všechny c7g. Má ho od výroby každý Sport. Je to úplně ideální kompromis mezi vzhledem a komfortem. Pneu 205/55 pro komfort a 205/50 pro sportovnější svezení. Na fotce jsou 16" a pneu 205/55.

IMG_0278.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_0278.jpg, 507.64 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.4.2015 , 19:13   Citovat  

Nipper napsal:
16" je jeden z předepsaných rozměrů pro všechny c7g. Má ho od výroby každý Sport. Je to úplně ideální kompromis mezi vzhledem a komfortem. Pneu 205/55 pro komfort a 205/50 pro sportovnější svezení. Na fotce jsou 16" a pneu 205/55.

OK OK OK Amen
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 21.4.2015 , 20:06   Citovat  

Super OK
   Návrat  
Bobesh je teď offline  Bobesh
PříspěvekZaslal: 24.4.2015 , 13:51   Citovat  

čau Honďáci,
už pár měsíců řešim problém po zapůjčení svojí EP2 matce.Chytře totiž natankovala E85 a od tý doby se sem tam rozsvítí check engine.Motorizace 1.6 ,nalítáno necelých 140 tis.
Po zjištění čim jí nakrmila,jsem chvilku tankoval stovku od Benziny a dalo to pokoj.Jenže teď po zhruba 2 měsících se problém vrací zpět.
Jinak po rozsvícení CHECKu,žádná změna v chování auta neni a diagnostika vysílá hlášku " Účinnost systému katalyzátoru je nižší než mezní hodnota(řada válců 1) "
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.4.2015 , 14:52   Citovat  

Dost pravděpodobně spálená lambda nebo zničený katalyzátor. E85 má nižší bod vzplanutí, tak ti mohla zbytková směs vzplanout ve svodech ke katu a i když má nižší teplotu hoření, tak i tak může cestou vše spálit. Nejčastěji se přehřeje katalyzátor. Řídící jednotka nedokáže řídit směs paliva, když je pro něj palivo neznámé.
   Návrat  
Ch.Mary je teď offline  Ch.Mary
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.4.2015 , 20:43   Citovat  

Ahoj, měnili jste někdo už po 110000 km přední ložiska kol? Dost mě to překvapilo. Ale po výměně gum za letní, je to pořád stejně. Takže tipuju ložiska. Hlavně to hučení zesílí při i byť jemném zatočení doprava. Není to sice strašné, ale prostě o tom vím, tak mě to tím víc štve. Čekal bych, že vydrží víc. Honda civic 7g sport poface.

A o to víc mě překvapilo, že když člověk jede po dálnici, a je někde víc zvlněnej asfalt, tak to teprve začne hučet. Skoro jsem myslel, že bude lepší zastavit, jinak jsem čekal, kdy se mi tam něco rozletí. Ale to se mi stalo asi jen dvakrát za 10000 km.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.4.2015 , 21:36   Citovat  

Já měnil zatím jen zadní ložiska po 100tis. km a přední budu také teď měnit po 130tis. km. Hučení je typické pro pneu a ložiska, to tipuješ správně. Když hučí v pravé zatáčce, tak je to na 99% levé ložisko a naopak. Že se tam něco rozletí, bych se nebál, není to technicky možné, ale může se zadřít, což je velmi nebezpečné i v malé rychlosti. Jestli se při jízdě zahřívá střed kola, hučí nebo vydává divné zvuky, tak ihned vyměnit!!
   Návrat  
valda je teď offline  valda
PříspěvekZaslal: 27.4.2015 , 19:19   Citovat  

Zdravím H Už jsem tu jednou psal co mám za problém. Mám civica 1.7 ctdi naj. něco kolem 205...km. Měl jsem problém s otáčkama při větší akceleraci mi to spadlo do nouzáku. Kluci mi tady radili prasklá hadička nebo podtlakový ventily. Zajel jsem za mechanikem fakt šikovnej ten to napíchnul projel se a zjistil ze turbo tlačí málo + to hodilo chybu na váze vzduchu. Tak vyměnil čidlo tlaku. Rozdíl byl hned poznat jenom že asi po týdnu ježdění se problém opět vrátil. Tak jsem dnes jel za mechošem a nic žádná chyba nijak se to neprojevilo. Přece kdyby tam byla i jiná závada než to čidlo tak to bude zlobit pořád a né že po výměně čidla to bude týden v poho a pak se to začne s...! Budu rád za každou radu, připomínku. Děkuji.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 27.4.2015 , 20:01   Citovat  

Čau řešil jsem podobný problém na jiné naftě. Při potřebě větší akcelerace např. při předjíždění to padalo do nouzaku. Zkoušeli se lambdy, tlakových hadice pak i repas turba nic nějak extra nepomohlo. Nakonec jsme přišli na komplet zanesenej katalyzátor. Takže se vykuchal zavaril a bylo to vše OK. Třeba ti to pomůže. Mrk
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 27.4.2015 , 20:13   Citovat  

Dobře děkuji zkusím na to mrknout. Jen mě udivuje to že po výměně čidla to bylo v poho a pak to znovu začlo tak jsem z toho celej špatnej už jsem myslel že to bude OK a ono prd. Zkusím ten kaťák a uvidíme. Jen pro zajímavost co to bylo za ročník? Díky.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 27.4.2015 , 20:30   Citovat  

Nebyla to honda. Šlo o Renault laguna 1.9 dci 03 rok výroby. Ale tak princip je všude stejnej. Třeba to není tvůj případ, ale tak každá rada se hodí Mrk
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 27.4.2015 , 20:36   Citovat  

Jasný za zkoušku to stojí mrknu na to díky.
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.4.2015 , 20:58   Citovat  

to valda: když si nedáš poradit, tak to je těžký...howgh
   Návrat  
matuliik13 je teď offline  matuliik13
PříspěvekZaslal: 28.4.2015 , 21:50   Citovat  

nerobí tu niekto na zákazku prednú hornú rozperu?
   Návrat  
jordahl je teď offline  jordahl
PříspěvekZaslal: 7.5.2015 , 12:10   Citovat  

Ahoj,nevi nekdo presnou specifikaci motoroveho oleje do civic 7g 2004,nemuzu to nikde najit,dekuji.
   Návrat  
Simarik je teď offline  Simarik
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.5.2015 , 12:34   Citovat  

Moc to neřeš, nalej kvalitní olej 5W-40 nebo 10W-40 pokud ti to bere olej... Gulf,Mobil,Shell,... je to dobrý
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 7.5.2015 , 19:01   Citovat  

Simarik napsal:
Moc to neřeš, nalej kvalitní olej 5W-40 nebo 10W-40 pokud ti to bere olej... Gulf,Mobil,Shell,... je to dobrý

SN/CF , A3/B4 dobry? to je taky jedno?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.5.2015 , 19:49   Citovat  

jordahl napsal:
SN/CF , A3/B4 dobry? to je taky jedno?

To je jedno. Všechny nové výkonostní normy musí splňovat zároveň všechny starší. Takže když to bude API SN, tak zároveň splňuje i SM, SL a SJ. U A3/B3 platí to samé, je to akorát jiný typ normy. API SN/CF je americká norma a ACEA A3/B4 je evropská norma.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 8.5.2015 , 11:28   Citovat  

[quote="Nipper"]To je jedno. Všechny nové výkonostní normy musí splňovat zároveň všechny starší. Takže když to bude API SN, tak zároveň splňuje i SM, SL a SJ. U A3/B3 platí to samé, je to akorát jiný typ normy. API SN/CF je americká norma a ACEA A3/B4 je evropská norma.[/quote

Diky,ze sou kolem toho takovy reci a pritom je to jedno HaHaaa HaHaaa
   Návrat  
lajna je teď offline  lajna
PříspěvekZaslal: 8.5.2015 , 12:54   Citovat  

Čaute.
Zlomila sa mi predná poloos na Honda Civic Sport 2004 nezháňal ju už náhodou niekto? Lebo k čisto novej sa nejak dopátrať neviem.. v Honde mi povedali okolo 600eur aj homokinetickými klbmi Tak to koukám!
   Návrat  
fredy8 je teď offline  fredy8
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.5.2015 , 18:06   Citovat  

řešil někdo problém s klimou? jde mi o to, že když ji zapnu, tak jako by se nic nedělo (neklesnou otáčky). Bude to špatný kompresor nebo to může být i nějaká blbost? (pojistky v motoru to nebudou, zkoušel jsem to mi hlava nebere )
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.5.2015 , 18:11   Citovat  

fredy8 napsal:
řešil někdo problém s klimou? jde mi o to, že když ji zapnu, tak jako by se nic nedělo (neklesnou otáčky). Bude to špatný kompresor nebo to může být i nějaká blbost? (pojistky v motoru to nebudou, zkoušel jsem to mi hlava nebere )

Před nějakými většími akcemi bych jí nejdřív zkusil naplnit a tím zjistit jestli uniklo či neuniklo chladivo, pak mužem přemýšlet dál.
Když koukáš na klimakompresor točí se ti při zaplý klimě vnitřní část na řemenici?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.5.2015 , 14:57   Citovat  

reznicek9 napsal:
Před nějakými většími akcemi bych jí nejdřív zkusil naplnit a tím zjistit jestli uniklo či neuniklo chladivo, pak mužem přemýšlet dál.
Když koukáš na klimakompresor točí se ti při zaplý klimě vnitřní část na řemenici?

Jak poznám, že se to točí uvnitř? Vypadá, že vnitřní část z venku vidět není.(viz ilustrativní foto) ... A klimu jsem doplňoval 2roky zpět, ale po zimě, když ji zapnu, tak se maximálně rozsvítí kontrolka. Když chladila, tak bylo poznat na otáčkách, že zapla. Teď ne :/

DSC07848_zps42609ad5.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC07848_zps42609ad5.jpg, 242.96 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.5.2015 , 15:15   Citovat  

fredy8 napsal:
Jak poznám, že se to točí uvnitř? Vypadá, že vnitřní část z venku vidět není.(viz ilustrativní foto) ... A klimu jsem doplňoval 2roky zpět, ale po zimě, když ji zapnu, tak se maximálně rozsvítí kontrolka. Když chladila, tak bylo poznat na otáčkách, že zapla. Teď ne :/

Musí se točit přesně to, co máš zakroužkované. Aby klima sepla, potřebuje dostatečný tlak plynu v soustavě. Když je ho málo, tak buď nesepne vůbec, nebo sepne a téměř nechladí.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.5.2015 , 15:37   Citovat  

Nipper napsal:
Musí se točit přesně to, co máš zakroužkované. Aby klima sepla, potřebuje dostatečný tlak plynu v soustavě. Když je ho málo, tak buď nesepne vůbec, nebo sepne a téměř nechladí.

Že by to někama uniklo? to mi hlava nebere ok díky za info zkusím zajet doplnit a uvidím co mi řeknou..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.5.2015 , 15:42   Citovat  

fredy8 napsal:
Že by to někama uniklo? to mi hlava nebere ok díky za info zkusím zajet doplnit a uvidím co mi řeknou..

JJ mohlo se stát netěsnost klimy není nic neobvyklého Úsměv zkus přeplnit a uvidíš Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Civic 7g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 55, 56, 57 ... 98, 99, 100  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina