Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Třepání volantu při určité rychlosti
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 4
Roman Juřík je teď offline  Roman Juřík
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2015 , 11:36   Citovat  

Zdravím všechny,
mám Accorda 2003 2.0 114kW sedan a při dosažení 100km/h začne třepat volant a tak při 140km/h to přestane nebo hodně zeslabí. Mám nové alu disky i nové gumy, dělal jsem axiální táhla i čepy řízení + geometrii, pak jsem vyzkoušel hodit na auto zimní sadu ale stále to samé... Mám podezření na vnitřní homokinetické klouby poloos...
Nemáte někdo podobné zkušenosti?
Díky za rady
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2015 , 12:14   Citovat  

Já mám občas stejný problém - dělají to homokineťáky - u mě málo vazelíny v pouzdře kloubu a po delší době stání steče na stranu a pak při vyšší rychlosti klepe do volantu, dokud se zase rovnoměrně nerozprostře odstředivou silou. Dělá mi to ve stejných rychlostech, jako tobě... začíná ve 100km/h a pořád zesiluje, za hranicí zákona opět lehce zeslabí.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2015 , 14:31   Citovat  

Zkontroluj si take kotouce a jestli mas spravne vyvazena kola.

kandik je teď offline  kandik
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2015 , 15:36   Citovat  

tohle je typicky priznak spatne vyvazenych kol. Homokinetaky delaji vibrace do auta, ne do volantu, a pri jinych rozsazich rychlosti, resp. pri jakychkoliv, a to pri zmene tahu - bud kdyz slapnes na plyn, nebo naopak pri brzdeni motorem. Urcite bych nechal prevazit kola. Pokud byly vyvazeny nedavno, mohlo to zavazi stejne opadat, pokud si vlitl do diry nebo v pneuservisu byli lemplove.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2015 , 16:19   Citovat  

kandik: To není pravda, že homokineťáky dělají vibrace do auta a ne do volantu. Právě vibrování pouze v určité rychlosti může způsobovat opotřebovaný homokinetický kloub, který se vychýlý mimo osu a přenáší vibrace až při vyšších rychlostech, kdy se dostatečně znásobí hmotnost odstředěné síly. Při opravdu velké rychlosti se může pak svou vlastní odstředivou silou vystředit a vibrování ustane. Moje auto je toho typický příklad. Dělá mi to úplně přesně jako jemu ve 100km/h a v mém případě je to homokineťák o kterém vím, že má málo maziva a přidřené jedno ložisko. Auto téměř nevibruje, ale volant ano. Nejvíce při mírném zrychlování.

Vyvážení kol jsem nepředpokládal jako závadu, když mu to dělá úplně stejně i po výměně za jinou sadu.

0
PříspěvekZaslal: 25.4.2015 , 16:38   Citovat  

kola jsem převažoval dneska a měl jsem i další sadu středících kroužků tak jsem je tam vyměnil a stále to samé. Jinak co se týče brzd tak ty jsou komplet nové jak desky tak kotouče a to vzadu i vepředu. Byl jsem i na stk nechat si protřepat nápravu předek i zadek a vše bylo v pohodě krom jednoho axiálního táhla tak proto jsem vyměnil táhla i čepy a hned mi to i vzal na brzdy jestli nemám zvlněné a nejsou ale to by se chovalo jinak při zvlnění. Takže si myslím že ty homokineťáky. Jinak zatím díky všem za rady Úsměv

seban.ra je teď offline  seban.ra
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2015 , 8:36   Citovat  

Jak pise kandik tak je to spatne vyvazeni kol, proto to dela pri urcite rychlosti... Me dvakrat vyvazovali a pokazde spatne, sel jsem jinde a vse v pohode... homokinetaky nedelaji vibrace do volantu.... Zkusil bzch prevazit jinde, pripadne zkus jine kola na predek a uvidis...

0
PříspěvekZaslal: 26.4.2015 , 9:27   Citovat  

dělám v servisu a kola jsem převažoval už asi po páté a stále to samé... jak už jsem psal měnil jsem tam axiály i čepy řízení jsou nové disky SPARCO i gumy brzdy jsou nové i na stk jsem byl si nechat vše zkontrolovat a nic... tak právě proto jsem psal jestli někdo nemá nebo neměl stejný či podobný problém... volal jsem i do hondy kde jsem kupoval auto už ojeté a bavil jsem se s borcem a ten mi řekl že u accorda je bohužel těžší poznat jestli je nebo jsou vnitřní klouby špatné což má i pravdu protože jsem to zkoušel a trochu vůle je v pravém. Jenomže mi to hlava nebere aby mi auto začalo při 100km/h třepat do podlahy i v sedačkách to cítím a volant se třeba. Ale jak píšete s vyvážením kol to mě jediná věc napadá ta že by se mohlo stát že máme obě dvě vyvažovačky špatné a zřejmě by to chtělo zkalibrovat. a nebo to jsou opravdu ty klouby...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2015 , 11:44   Citovat  

Ještě mě napadla taková úplná banalita, ale stává se to také. Nečistoty na nebo pod brzdovým diskem, třeba malá vrstva rzi nebo nahromaděný brzdný prach pod diskem.

0
PříspěvekZaslal: 26.4.2015 , 12:01   Citovat  

no jak jsem dělal brzdy tak jsem si vzal ocelový kartáč do vzduchové brusku a očistil to a nastříkal na náboj film keramiky. a když jsem dával letní kola tak jsem ocelovým kartáčem očistil dosedací plochu aby tam nic nebylo takže v tom si myslím taky že nebude problém. Teď jedu za kamarádem který má toho samého accorda a vyzkouším přehodit kola a uvidím jestli to bude třepat a pak se ozvu co a jak...

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2015 , 16:29   Citovat  

Na náboj film keramiky?
Můžeš to víc upřesnit o co se jedná?
Vibrovalo to do volantu i před výměnou brzd?

0
PříspěvekZaslal: 26.4.2015 , 18:40   Citovat  

problém je z části vyřešen. Nahodil jsem kola z accorda od kamaráda a auto v naprostém pořádku netřepalo nic. Takže teď tu jsou dvě možnosti a to buď vadná série pneumatik což už jsem zažil a nebo nám v práci odešla jak jedna tak druhá vyvažovačka....

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2015 , 20:13   Citovat  

Petr 78 napsal:
Na náboj film keramiky?
Můžeš to víc upřesnit o co se jedná?
Vibrovalo to do volantu i před výměnou brzd?

Používá se na to keramické mazivo např. od DenBraven. Vydrží to vysoké teploty a odolává to i povětrnostním vlivům. Dobré jako ochrana před korozí právě na těchto místech, tak nejspíš myslí toto. Také to používáme nejen na náboje kol.

Každopádně gratuluji k vyřešení problému, ale nevím, jestli bych byl rád, že to je nejspíš jen špatná vyvažovačka HaHaaa
Jak se říká..kovářovic kobyla...nemá vyvážená kola Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 26.4.2015 , 20:20   Citovat  

jj přesně jak píše kolega o tom keramickém mazivu tak přesně tak jsem to myslel to už jsem tu nedopsal. A uvidíme zítra vyzkouším zajet do jiného servisu a nechám si převážit kola a uvidíme... a pokud to bude v klidu tak jsou špatné naše vyvažovačky... i když nám je nedávno kalibroval borec ale zřejmě asi špatně pokud to bude špatným vyvážením...

0
PříspěvekZaslal: 26.4.2015 , 20:22   Citovat  

samozřejmě všem děkuji za rady Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2015 , 20:55   Citovat  

Nipper napsal:
Používá se na to keramické mazivo např. od DenBraven. Vydrží to vysoké teploty a odolává to i povětrnostním vlivům. Dobré jako ochrana před korozí právě na těchto místech, tak nejspíš myslí toto. Také to používáme nejen na náboje kol.

Je to tohle?
odkaz
Po nastříkání to zaschne nebo je to pořád tekuté?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2015 , 22:08   Citovat  

To je přesně ono

Když to nastříkáš, tak je to jako krém nebo hustá pěna. Po čase to trochu ztuhne na mazlavou hmotu. Vysychá to až při teplotách nad 250°C. Používám to i na závity na svody a výfukové potrubí a i při tak vysokých teplotách si to zachová své vlastnosti, i když tam už to dost ztuhne, ale ne úplně. Použil jsem to jednou i na dotěsnění svodů k motoru a i tam to vydrželo, takže slibované teplotní odolnosti se dá věřit. je to dobrý

0
PříspěvekZaslal: 27.4.2015 , 17:22   Citovat  

Ano přesně jak píše kolega má to více využití... My používáme keramiku od den braven. Jinak co se týče třepání dneska jsem převážil znova kola a stále třepe... Ještě teď jsem byl v jiném servisu kde mi to kamarád převážil přímo hawekou a stále třepe... Takže to jsou vadné gumy...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2015 , 20:02   Citovat  

Nipper: děkuju za tip je to dobrý
Tohle určitě vyzkouším na dosedací plochy disků a kotoučů. Normálně tam používám obyčejnou vazelínu, ale ta úplně nefunguje jak bych si představoval.

0
PříspěvekZaslal: 28.4.2015 , 17:32   Citovat  

je to super věcička, jen to chce z lehka... ne tak jak jsem to viděl, že to z toho uplně teklo, jak to tam jeden mechanik stříkal... Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 10.5.2015 , 18:22   Citovat  

Zdravím všechny zůčastněné tohoto tématu. Po dlouhé době jsem se tu dostal a píšu ohledně třepání. Objednal jsem novou sadu pneumatik na auto a vyvážil a nahodil a stále třepe (225/45 R17) tehdy při nahození kol od kamaráda to bylo v rozměru 205/55 R16 a to netřepalo skoro vůbec dá se říct. Už mi to nedalo a zajel jsem se poradit do Hondy do Vendryně kde jsem auto kupoval a probíral jsem to s člověkem co řeší servis a bylo mi řečeno, že tohle dělají homokinetické klouby, ale bohužel nejde určit, který to je. Mají zkušenost, že tohle dělá i na CR-V a vždy to byla pravá poloosa. Takže nezbívá než vyměnit homokinetické klouby a začít nejlépe tou pravou stranou a buď vyměnit prvně vnitřní a pak vnější pokud by to nepřestalo a nebo obě najednou.

mikos je teď offline  mikos
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2015 , 20:08   Citovat  

Tenkrát mi tohle dělala Prelude. Nad 100km/h se volant třepal jak blázen a nejhorší to bylo po projetí nějaké zatáčky. Co já se natrápil, nový kola, pneu, několikrát na kontrole podvozku a nic. Všechno naprosto v pořádku. Potom jsem tedy auto prodal, ale jeden mechanik mi potom povídal, že to jednoznačně souviselo s poloosama. Bohužel mi to řekl už pozdě.

Petura je teď offline  Petura
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2015 , 21:50   Citovat  

jel jsem ve dvou accordech a oba to dělali, včetně mého od 15, 16 po 17kola ... není to žádná tragedie, ale lehce to cítit je

tukkan je teď offline  tukkan
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.5.2015 , 8:35   Citovat  

Ahojte ja mam A6G, volant mi vibroval od 105kmh vyssie, kolesa vyvazene (zimne, letne), brzdy ok, podvozok tiez.
U mna bola na vine vola na hrebeni v riadeni a vybite capy riadenia.

renda4 je teď offline  renda4
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.5.2015 , 2:42   Citovat  

Nešlo by aspoň zjistit která strana je na vině když auto na jedné straně zvednu na heveru nastartuji a zařadím rychlost , myslím si, že v záběru bude ta zvednutá strana , ale nejsem si jistý raději to někdo potvrďte ať není průšvih.

0
PříspěvekZaslal: 12.5.2015 , 16:49   Citovat  

Jak už jsem psal v posledním mém příspěvku. Minulý týden jsem byl v Hondě ve Vendryni a bavil jsem se o tom s člověkem co dělá přijímacího technika a řekl mi, že co oni mají zkušenost, tak jim to hodně dělalo na CR-V a tak z 95% to byla pravá poloosa (u spolujezdce). Bohužel, ale jde velmi špatně rozpoznat, který homokinetický kloub na poloose to dělá jestli vnitřní nebo vnější. Jediné co mi bylo řečeno je to, že bohužel nezbívá než zkoušet a měnit nejlépe po jednom kuse vyzkoušet prvně vniřní a pokud nepřestane tak vnější. A nebo ještě jedna možnost a to sehnat druhé auto to samé a pokud na tom druhém autě je vše v pohodě, tak vyzkoušet přehodit poloosy prvně pravou a pak levou. Ale co se týče mého auta, tak já začnu pravou poloosou a vyměním prvně vniřní kloub a pokud nepřestane tak vnější.

VlastaFR je teď offline  VlastaFR
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.6.2015 , 21:08   Citovat  

kolega ACCORD 2004 2.4i : vibrace při cca 120+ - nove poloosy a nove vyvazene gumi vybrace se jen lechce zmirnily.

najeto kolem 300k - nemůže to delat i spojka? (ta uz je za zenitem)

0
PříspěvekZaslal: 15.6.2015 , 19:09   Citovat  

Spojka si myslím, že ne. A ty poloosy má nové nebo starší?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.6.2015 , 20:57   Citovat  

Spojka určitě ne. Vibrace spojky pohltí velká hmota celého motoru a převodovky. Pokud jsou vibrace jen ve vyšších rychlostech a neustávají, ale naopat i zesilují, tak je to ve většině případů kolama - kopnutý disk, špatně vyvážená kola nebo poškozená pneu (třeba ploška od dlouhého stání nebo probrždění). Pak to může způsobovat již zmíněná poloosa a její klouby (většinou vibruje jen při určité rychlosti), křivé brzdové kotouče, ložisko kola (to by hučelo) nebo utržený přední silentblok předního spodního ramene.

0
PříspěvekZaslal: 16.6.2015 , 17:43   Citovat  

Umě to budou zřejmě ty vnitřní klouby poloos. Protože alu kola mám nové, pneu taky nové (dokonce druhou sadu Tak to valím bulvy ), a nedávno jsem taky měnil siláče ve spodních ramenech ty přední. Prostě už jsem udělal vše co šlo krom těch vnitřních kloubů...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Třepání volantu při určité rychlosti
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina