Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Pár dotazů ohledně situace přepisu vozidla
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
TMisa090 je teď offline  TMisa090
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.11.2014 , 19:25   Citovat  

Tááák ...
Koupili jsme civica bez technické a povinného ručení. Zítra ho jedeme odhlásit na nového majitele (do polopřevodu). Otázka č.1 Musí se v polopřevodu platit povinné ? Auto chceme přes zimu udělat a pak přihlásit. Problém je ten, že auto je bez motoru, takže přihlásit nelze, protože na přihlášení musím mít platnou TK a nebo evidenčku. Popřípadně jestli se dá dát auto do depozita v polopřevodu.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
JDManglan je teď offline  JDManglan
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.11.2014 , 19:29   Citovat  

TMisa090 napsal:
Tááák ...
Koupili jsme civica bez technické a povinného ručení. Zítra ho jedeme odhlásit na nového majitele (do polopřevodu). Otázka č.1 Musí se v polopřevodu platit povinné ? Auto chceme přes zimu udělat a pak přihlásit. Problém je ten, že auto je bez motoru, takže přihlásit nelze, protože na přihlášení musím mít platnou TK a nebo evidenčku. Popřípadně jestli se dá dát auto do depozita v polopřevodu.

Do polopřevodu(odhláška na tebe) a pak do depozitu ted jsem to tak dělal u motorky
Prodal jsem odhlásil na noveho majitele dal do depozitu a poslal mu papíry on si to na jaře z depozitu vyzvedne a dohlásí..
Pov.ručení platíš i v prřípadě polopřevodu
   Návrat  
TMisa090 je teď offline  TMisa090
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.11.2014 , 19:45   Citovat  

JDManglan napsal:
Do polopřevodu(odhláška na tebe) a pak do depozitu ted jsem to tak dělal u motorky
Prodal jsem odhlásil na noveho majitele dal do depozitu a poslal mu papíry on si to na jaře z depozitu vyzvedne a dohlásí..
Pov.ručení platíš i v prřípadě polopřevodu

A do depozitu to může dát i nový majitel (ten v polopřevodu) ?
   Návrat  
JDManglan je teď offline  JDManglan
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.11.2014 , 20:54   Citovat  

no hele to stopro nevim ale myslim že na plnou moc (neověřenou) od prodávajícího by to jít mělo... Ale spíš bych viděl problém s tou STK (tu musíš mít při vyzvedávání z depositu platnou
nejjednodušší bych viděl asi zavolat na depo v místě tvého bydliště a optat se Úsměv
   Návrat  
kachnacrx je teď offline  kachnacrx
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 11.11.2014 , 21:46   Citovat  

A na prepis taky myslim evidencni kontrolu...no vymydleli zase peknou juuujovinu. Musim nastudovat co me ceka.
   Návrat  
Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.11.2014 , 22:05   Citovat  

Jsem si vcelku jist, že na to, aby jsi vozidlo mohl dočasně vyřadit z evidence, tedy provést tzn. depozit, tak v prvé řadě musíš mít vozidlo na sebe dohlášené, dále musíš mít k přihlášení platný glejt z evidenční kontroly (tedy ne starší 14 dní).. tak to alespoň chodí u nás na úřadě..
teoreticky ani vozidlo pojišťovat nemusíš jestliže je jednoznačné, že vozidlo nemůže být provozováno na pozemních komunikacích, ale 100% se Ti v takovém případě ozve ČKP s tím, že jsi vozidlo neměl nějakou dobu pojištěné a bude si tedy nárokovat nějaké peníze, což ale lze taky urovnat.. pokud se ale nechceš tahat s ČKP a ušetřit si nějaký starosti, pak Tě nejspíš nemine první odstavec
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 12.11.2014 , 12:32   Citovat  

pokud jdes na urad,tak pokazdy musis mit zelenou kartu.jinak neprepises,neodhlasis,depozit...
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2014 , 14:42   Citovat  

V polopřevodu musíš mít vozidlo vždy pojištěné, do depozitu můžeš vozidlo vložit až po dohlášení (registraci) na sebe a k tomu potřebuješ evidenčku. Na většině úřadů jim je platnost té evidenčky fuk, od Nového roku bude mít platnost jen 14 dní. Jen ještě poznámka, od Nového roku už nebude existovat žádný polopřevod, tzn. prodám auto, tak musím jít s kupujícím na můj DI, ten tedy pochopitelně musí už mít na sebe evidenčku mladší 14 dní a auto se rovnou zaregistruje na kupujícího. Příp. tam můžu jít bez něho, ale musím mít od něho úředně ověřenou plnou moc a pochopitelně jeho evidenčku a ke všemu mu zůstanou moje RZ. Bude to prostě pakec Smutný Dále po dovozu už nebude existovat čistopis VTP, ale vozidlo se musí hned zaregistrovat, pak je tam ještě změna, že i při ukončení leasingu musíte mít na sebe udělanou evidenčku a ukončení by mělo stát 800,- místo stávajících 50,-
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2014 , 14:47   Citovat  

A o depozitu už se tu psalo v jiném vlákně, tzn. u vozidel v depozitu déle jak 12 měsíců musíte doložit polohu a účel vozidla, jinak 50tis pokuta, již vložená vozidla v depozitu budou po 18 měsícíh automaticky skartována a vozidla teď jezdící v polopřevodu, zn. nedorgistrována budou tuším po 6 měsících taktéž automaticky vyřazena z registru a nebude možnost je již nikdy registrovat. Ještě tam je cosi, že pokud do 14 dní nezaplatíte POV, tak vám auto taky automaticky vyřadí a 50tis pokuta, ale to musím ještě nastudovat, to nevím přesně jak to je Smutný
   Návrat  
Aidiantes je teď offline  Aidiantes
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.11.2014 , 17:48   Citovat  

OT: Vypadá to, že po novém roce se chystají docela změny v nepříjemným slova smyslu. Pokud byste někdo tuhle problematiku studovali a mohli dát dohroamdy nějaký souhrnný info, myslím že víc lidí nejen z HC bude rádo! přátele (klidně to pak smažte)
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2014 , 18:10   Citovat  

Muj soupis ti nevoni? Velmi šťastný ja myslim, ze v tom bude takovej bordel, ze nebudou vedet ani urednici a bude to urad od uradu to snad ne
   Návrat  
eman07 je teď offline  eman07
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.5.2015 , 14:43   Citovat  

Jak je to ted s prepisem vozidla od 1.1.2015?Muzu auto koupit a hned odvest dom a pak prihlasit na sebe na odboru dopravy?Co k tomu potrebuji?Dekuji
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.5.2015 , 14:59   Citovat  

eman07 napsal:
Jak je to ted s prepisem vozidla od 1.1.2015?Muzu auto koupit a hned odvest dom a pak prihlasit na sebe na odboru dopravy?Co k tomu potrebuji?Dekuji

Můžeš ho koupit a odvézt,ale odhlásit/přihlásit se musí na úřadě prodávajícího (s TP, evidenčkou na jméno kupujícícho, pojistkou a pokud tam nebudou oba,tak úředně ověřenou plnou mocí).
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.5.2015 , 15:14   Citovat  

Takze to ted nejde prihlasit na prislusnem urade v bydlisti kupujiciho?Nekde jsem slysel,ze pokud da prodavajici plnou moc,tak by to mohl kupujici prihlasit doma.Ale nevim,nemam s tim zkusenost.Teprve chci kupovat auto.
   Návrat  
Cody je teď offline  Cody
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.5.2015 , 17:45   Citovat  

Také jsem to četl a postupoval dle toho-zřejmě přepážka od přepážky-mám vyzkoušeno v Praze že nelze,Karviná že lze.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.5.2015 , 6:41   Citovat  

Cody napsal:
Také jsem to četl a postupoval dle toho-zřejmě přepážka od přepážky-mám vyzkoušeno v Praze že nelze,Karviná že lze.

Takže sis auto, které bylo registrované v "Praze" přihlásil v Karviné?
   Návrat  
MSX je teď offline  MSX
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.5.2015 , 7:38  Naposledy upravil MSX dne 14.5.2015 , 7:45, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Před měsícem jsem prodával auto. Z okresu do jiného okresu. Já jako prodávající jsem musel auto odhlásit a přihlásit v mém okresu bydliště. Byl jsem tam i s kupujícím. Takže to šlo celkem dobře.

Pak jsem kupoval motorku. Kde nebyla možnost abychom byli oba. Takže to probíhalo tak, že jsem prodávajícímu poslal základní iniciály (bez plné moci). On udělal evidenční kontrolu na mé jméno. Já pak přijel za ním do Brna a rozhodl jsem se pro koupi té motorky. Kdybych se rozhodl, že ji neberu stojí mě to peníze za cestu a evidenčku co dělal. No pak jsme zajeli na poštu pro ověření mého podpisu (30,-). Dal jsem mu peníze za motorku i za poplatky co zaplatil. On mi dal papíry abych na ní mohl odjet domů. Na druhý den jsem mu papíry poslal zpět. A on pak zašel na úřad to odhlásit a přepsat na mě. O pár dní později mi poštou přišli veškeré papíry na moje jméno já si hned mašinu pojistil, a mohl jsem jezdit. OK
Jinak je to systém na hlavu! naštvanej
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.5.2015 , 7:44   Citovat  

registr-vozidel.cz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.5.2015 , 8:44   Citovat  

Dnes vše probíhá v místě prodávajícího!
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.5.2015 , 12:25   Citovat  

Takze koupim auto,sepiseme kupni smlouvu,zaplatim a vezmu si veskere doklady o vozidle a pojedu domu.Doma udelam evidencni kontrolu a pojistku na sve jmeno.Pokud budu chtit,aby prodavajici prepis vyridil,tak mu poslu s doklady i plnou moc.Je to tak?
Jak by mela takova plna moc vypadat?Staci jen muj overeny podpis?Diky moc za vysvetleni
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.5.2015 , 12:31   Citovat  

Ano.
Stačí: Já, níže podepsaný Ferda Mravenec, nar. 1.1.1980, bytem U šípkového keře 666, Černý les, zmocňuji Brouka Pytlíka, nar. 2.3.1983, bytem Filmová 123, Hollywood, k přihlášení vozu Honda Civic, VIN ..., Rz .... na mou osobu.

V ..... Dne ....

podpis

Zmocnění přijímám

podpis
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.5.2015 , 12:39   Citovat  

Snad to neopíše doslova Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.5.2015 , 12:45   Citovat  

Minor napsal:
Snad to neopíše doslova Úsměv

Nedivil bych se... Se stydím Když jsem kdysi dal nějaký ten vzor kupní smlouvy (dnes bych jí napsal trochu jinak), tak tam byly v závorce alternativy (odkaz) a za pár měsíců mi psal kluk, že má problém s kupcem (nadšení, jak to letí do omezovače opadlo, když nekontroloval olej a po několika dnech zadřel motor), tak jsem chtěl smlouvu a poslal mi můj vzor, kde jen doplnil jména a auto, jinak to nezměnil... Tak to valím bulvy
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.5.2015 , 13:33   Citovat  

Ja nesnasim tohle papirovani,jsem proste nato jelito Se stydím ,proto si chci nechat poradit.

U te plne moci bude muj podpis ten vrchni(overeny) a jeho podpis bude pod zmocneni prijimam? Se stydím
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.5.2015 , 13:35   Citovat  

eman07 napsal:
Ja nesnasim tohle papirovani,jsem proste nato jelito Se stydím ,proto si chci nechat poradit.

U te plne moci bude muj podpis ten vrchni(overeny) a jeho podpis bude pod zmocneni prijimam? Se stydím

Příjmutí zmocnění být nemusí. Kdyby to nepřijal, tak tam s tou plnou mocí přece nestojí Velmi šťastný
   Návrat  
Budizknicema je teď offline  Budizknicema
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.1.2016 , 12:02   Citovat  

Zdarec, jak je to momentálně s přepisem? Dá se už kdekoli, nebo jen v místě přihlášení?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.1.2016 , 12:05   Citovat  

BunGee napsal:
Zdarec, jak je to momentálně s přepisem? Dá se už kdekoli, nebo jen v místě přihlášení?

Podle info od MikaT zatím ještě v místě přihlášení (úřad prodávajícího), kdekoli bude až od 1.7.2016 (aspoň zatím to tak vypadá).
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.1.2016 , 12:07   Citovat  

A zdražila Euro 1 na 10000, jak se povídalo?
   Návrat  
Budizknicema je teď offline  Budizknicema
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.1.2016 , 12:13   Citovat  

[quote="Hellborn"]Podle info od MikaT zatím ještě v místě přihlášení (úřad prodávajícího), kdekoli bude až od 1.7.2016 (aspoň zatím to tak vypadá).[/quote]

Tak to je škoda, to bude zase o 2700,- dražší auto
   Návrat  
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.1.2016 , 12:19  Naposledy upravil HIGHTOWER dne 18.1.2017 , 19:53, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu

Obsah fóra Honda-club.cz   
Pár dotazů ohledně situace přepisu vozidla
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina