Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
přeplňování problém s map senzorem
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Stanyczek je teď offline  Stanyczek
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2015 , 13:32   Citovat  

Zdravím,chci se zeptat jakym zpusobem se resi map senzor pri preplnovani. Vymenil jsem originalni map za 3Bar map senzor a pri jizde pri prudcim seslapnuti plynu motor skubne a prepne do nouzoveho rezimu. Videl sem ze se k map senzoru napojuji jakesi zpetne ventili. Byva jich tam docela dost pres ,,tecka'' napojene v rade za sebou? Je mozne najit na motoru nekde podtlak aby nebyl map senzor zmateny z pretlaku?
Diky za rady
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2015 , 14:51   Citovat  

Přeplňování do cca +0.3bar jde i se sériovým MAPem, ale po výměně za 3bar MAP je nutné o tomto dát vědět ECU - na jaké platformě ECU jedeš (Crome, Hondata, eCtune, Neptune, něco jiného)?

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2015 , 15:10   Citovat  

seriový map je do 0,7 baru přetlaku.jak píše dj-bobr je nutný přepsat ecu ,ale to je snad u přestavby na turbo normální,jak jinak řídit motor v přetlaku. Mrk

0
PříspěvekZaslal: 24.5.2015 , 15:33  Naposledy upravil Stanyczek dne 24.5.2015 , 15:47, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Nemam laditelnou ecu. Videl sem fotky ze se tam davaji jakesy zpetne ventili asi aby si map senzor stale myslel ze je tam podtlak. To me zajima jak to je
Treba tady tudy odkaz
Nebo tady
tudy odkaz

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2015 , 15:41   Citovat  

tak vyměnit za laditelnou ,co máš za auto ? v dnešní době nemá cenu vymejšlet renaultoviny...dávával se redukční ventil aby do mapu nešel tlak a ecu tak nehlásila chybu.obohacení se pak řešilo dost šíleně oblbovákama ecu /tlakem paliva atd prostě nesmysl.

0
PříspěvekZaslal: 24.5.2015 , 15:53   Citovat  

Civic 6G 1.5 kompresor eaton m62
Kdyz necham zapojeny blow ventil a povolim ho. Co nejvic jde tak hned po nastarovani mi odfukuje pryc. Na neutral ho vytocim bez problemu do omezovace ale za jizdy zhruba kole 3-4 tisic se zadusi a vyleti chyba. Zkusil sem blow vykuchat(vytahnout ten postek abych o neco zvetsil diru na unikani vzduchu a takhle to funguje i za jizdy v pohode vytocim na omezovac. Ale zatim cekam az mi dojde budik na tlak takze nevim kolik jde do motoru. Regulator paliva mam taky stelovatelny

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2015 , 16:06   Citovat  

1,5 tj e-vtec? = jednoduché swapkáble z obd2 na obd1 ,ecu p28 /p30 atd no a někoho kdo ti to odladí.
máš blowoff tzn "turbovou" konfiguraci s intercoolerem?na volnoběh by neměl odfouknout(edit ,ctu to znovu ,jasně pokud ho povolíš tak ufukovat bude,správně seřízený ne) , maximálně při proturnutí.na místě bez zátěže motor do přetlaku nejsi schopen dostat,proto to ecu nehlásí. při jízde už samozřejmě jo.vyndáním pístku vše odpustíš mimo tzn není přetlak.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2015 , 16:11   Citovat  

+ pokud to jde do přetlaku tak ti tam jde málo paliva = chudá směs až tak že nehoří....,takže nevymejšlej a řeš ecu nebo zrušíš motor.

Bubak je teď offline  Bubak
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2015 , 16:15   Citovat  

Cus mam H22A5 prestavba na turbo hotova a mam stejny problem s map senzorem ,mam stock ecu obd2 P5M-Q01/Q51 podle toho co jsem nasel ,takže podle toho co sem si tu precetl musím dat jinci ecu ob1: VTEC p28 nebo p30 ? a tu nasledne nechat naladit,neda se sehnat nejaka predladena se zakladnimy daty? u nas tu zadne ladice nemame a nechce se me jezdit pres pul republiky nekam ladit auto.sem z Vyškova diky za jakekoliv info.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2015 , 16:23   Citovat  

Jeste sem si psal s clovekem co dela prestavby na e85 a psal mi ze by melo fungovat protoze si na jednotce muzu prodlouzit delku vstriku od 0-256% po 1%. Tim padem bych pridal vic paliva. Popripade vetsi vstriky. Psal mi ze pokud se nastavi ptodlouzeni vstriku o 100% a vic ze se da docilit toho ze ani vstrik nestihne zavrit.
Nevim zatim vymeslim nejlevnejsi reseni.
Ale to ze se mi z blow ventilu odpusti vsechen tlak to nebude pravda protoze kdyz sem sundal z manifoldu vstup z odvetravani kliky tak na volnobeh tama saje ale jakmile zvysuju otacky tak uz dost fouka.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2015 , 16:25   Citovat  

ano ,redukci a některou z tehdle ecu ,u tebe přiskakuje ještě ovládání klapek v sání (pokud jsi je už nezrušil)tzn P72,ladiče máš v brně ,případně u mě,předladěnou ecu ? (vtip) Velmi šťastný záleží na ladiči co už dělal , ale stejně se to bude lišit podle turba ,konstrukce svodů, komprese atd atd mapu h22 vtec mám jen kompresorovou co jsem dělal pro hifila.

silverMB6 je teď offline  silverMB6
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2015 , 16:30  Naposledy upravil silverMB6 dne 24.5.2015 , 16:49, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

napr. modul hondata s300 ma predinstalovane zakladne mapy pre niektore preplnane B,D,H motory.
Jazdit dodatocne oturbeny alebo okompresorovany motor na seriovej RJ a neriesit to pred ci aspon pocas prestavby je teda pekne velka hlupost.
Eaton M62 pre 1.5 eco-vtec nie je vhodny kompresor..priliz velky s priliz velkym odberom HP z kluky. Pre tento motor je ako stvoreny Eaton M45.
Auto do garaze a riesit RJ!

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2015 , 16:37   Citovat  

Stanyczek napsal:
Jeste sem si psal s clovekem co dela prestavby na e85 a psal mi ze by melo fungovat protoze si na jednotce muzu prodlouzit delku vstriku od 0-256% po 1%. Tim padem bych pridal vic paliva. Popripade vetsi vstriky. Psal mi ze pokud se nastavi ptodlouzeni vstriku o 100% a vic ze se da docilit toho ze ani vstrik nestihne zavrit.
Ale to ze se mi z blow ventilu odpusti vsechen tlak to nebude pravda protoze kdyz sem sundal z manifoldu vstup z odvetravani kliky tak na volnobeh tama saje ale jakmile zvysuju otacky tak uz dost fouka.

začínaj mě napadat neslušný slova ..... e85 prodlužuje vstřik celkově , ne v závislosti na tlaku v sání,tzn uplně naprd,navolnoběhu utopený ,v přetlaku možná stechio,čistě !!!!! teoreticky by šel použít oblbovák alá plynová ecu. -ovšem cenově i funkčne mimo.
fouká neznamená tlak = jakmile to otevřeš fouká ,zavřený to jde do motoru a ten to sežere = 0 tlak -vždy to hledá cestu nejmenšího odporu.

nejlevnější a funkční = ecu a naladit.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2015 , 16:40   Citovat  

silverMB6 napsal:
napr. modul hondata s300 ma predinstalovane zakladne mapy pre niektore preplnane B,D,H motory.
Jazdit dodatocne oturbeny alebo okompresorovany motor na seriovej RJ a neriesit to pred ci aspon pocas prestavby je teda pekne velka hlupost.
Auto do garaze a riesit RJ!

tj ale stejně ,použiješ jinou kompresi než na kterou je postavená a už do ní musíš šahat.jezdit na to rozhodně nejde,je to jen základ .

LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2015 , 16:41   Citovat  

Teď je trochu pozdě na to upozorňovat, ale pokud se chce člověk do něčeho takovýho pustit, tak prvním krokem by mělo být zjistění kdo a na jaký jednotce to bude schopný odladit. Od toho se pak odvíjí všechno ostatní.

Laborování s podtlakama a regulátorem tlaku paliva, nikdy nepovede k motoru, který bude spolehlivě pracovat v celým režimu otáček, žátěží a teplot. Spíš to povede k jeho zničení.

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2015 , 16:41  Naposledy upravil M@jk dne 24.5.2015 , 17:04, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Bubak napsal:
Cus mam H22A5 prestavba na turbo hotova a mam stejny problem s map senzorem ,mam stock ecu obd2 P5M-Q01/Q51 podle toho co jsem nasel ,takže podle toho co sem si tu precetl musím dat jinci ecu ob1: VTEC p28 nebo p30 ? a tu nasledne nechat naladit,neda se sehnat nejaka predladena se zakladnimy daty? u nas tu zadne ladice nemame a nechce se me jezdit pres pul republiky nekam ladit auto.sem z Vyškova diky za jakekoliv info.

AHoj,
tak to jsou dva velké omyly, bohužel:
1) ladiče máš z okolí Vyškova, Otrokovice, Silponix (stačí googlit) - tudy odkaz což je půl hodinka a ne půl republiky
2) žádná ECU s přednastavenými daty není, možná nějaká základní, jak píše kolega, ale i kdyby, ladění se nevyhneš, každý motor je více méně originál a je potřeba jej naladit na míru.

Vážení neblbněte, to není jako instalace sání. Kde to ECU v rámci možností čidel zvládne. Já mám upravený motor D16Z6 N/A a už také musím ladit na míru.

Stanyczek napsal:

Omlouvám se,
ale bohužel, vymýšlíš zbytečně komplikované řešení. Většinou se to dělá takto:
1) co za projekt budu dělat a zjistím a zajistím veškeré finance, informace a komponenty
2) u turba a kompresoru je jednotka a ladění jasná věc, zejména proto, aby to fungovalo na 1000%
3) bohužel, ve stylu: "tak nějak to metodou pokud omyl" nebude 100%ní, je mi líto

Nechtěl jsem, ale byl jsem donucen už přejít na HONDATa S300, protože sériová mapa už nestačila.

Držím obou palce.
přátele

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2015 , 16:53  Naposledy upravil silverMB6 dne 24.5.2015 , 17:08, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

monty napsal:
tj ale stejně ,použiješ jinou kompresi než na kterou je postavená a už do ní musíš šahat.jezdit na to rozhodně nejde,je to jen základ .

Jazdit na zakladnej mape hondaty samozrejme nie je problem, pokial mas hardware pre ktory bola robena...t.j napr seriova B18C1-B18C4+ JRSC M62 kit+Hondata S300+spravne vstreky

0
PříspěvekZaslal: 24.5.2015 , 16:57   Citovat  

Takze kdyz je seriovej map nastaveny do 0.7baru pretlaku, kolik si zhruba vezme sam atmosfericky motor podtlaku? Myslim tak ze bych treba preplnoval jen do te hranice 0.7bar
Stejne mi je jasny ze casem bych chtel vic a uz bych resil ecu a ladeni. Jen sem chtel motor trosku prifouknout. Nekde sem prave cetl ze jednotka by klidne pustila vic benzinu ale je ovlivnena map senzorem. Proto sem zkusil nejlevnejsi variantu koupi mapu do 3Baru.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2015 , 17:08   Citovat  

silverMB6 napsal:
Jazdit na zakladnej mape hondaty samozrejme nie je problem, pokial mas hardware pre ktory bola robena...t.j napr seriova B18C1-B18C4+ JRSC M62 kit+Hondata S300

máš to ověřený podle wb ? já už pár aut postavil a vím co udělá pár st komprese tzn např jen párkrát srovnaná hlava.ale jasně pokud ti +- sedí hw tak se to dá provozovat,spíš mi šlo o to, jak jsem psal předtím stačí změna a je stejně nutno ladit.a ruku na srdce za cenu hondaty mám klasiku ecu a odladěno ,případně plně programovatelnou ecu která je na uplně jiný urovni.

Bubak je teď offline  Bubak
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2015 , 17:12   Citovat  

jak to vychazí cenově da se tu vse potrebne sehnat?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2015 , 17:15  Naposledy upravil M@jk dne 24.5.2015 , 17:21, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

monty napsal:
máš to ověřený podle wb ? já už pár aut postavil a vím co udělá pár st komprese tzn např jen párkrát srovnaná hlava.ale jasně pokud ti +- sedí hw tak se to dá provozovat,spíš mi šlo o to, jak jsem psal předtím stačí změna a je stejně nutno ladit.a ruku na srdce za cenu hondaty mám klasiku ecu a odladěno ,případně plně programovatelnou ecu která je na uplně jiný urovni.

Monty,
kterou máš na mysli??? Myslíš P28 apod., které mají možnost úpravy? Třeba pro patici EPROM paměti? Které jednou naladíš a pak musí ven a znovu, když si chceš hrát? Vzhledem k tomu, že tohle jsme zkoušeli u mne s dj-bobrem, tak mezi námi, už mne už po několikáté nebavilo řešit koberec, kabely, šroubovat, vyndavat EPROM paměť, a to několikrát za sebou. Samozřejmě, pokud vezmeš auto na brzdu, předtím ho přirpavíš, uděláš si testy, naladíš, nastavíš, zapíšeš mapu a veškeré položky a nastavení do paměti a tím to končí. Tak ano, je to za jiné peníze.

U HONDAty je to jiná kává a můžeš si v rámci dispozic hardware dovolit třeba před okruhem naladit/nastavit dle potřeby cokoliv. A stačí k tomu jen USB kabel, notebook.

To je pak k nezaplacení.

Ale máš recht, že to jde levnější, ale jak tu píšeme všichni, to opravdové ladění, Tě/ho/nás nemine!!!

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2015 , 17:16  Naposledy upravil monty dne 24.5.2015 , 17:18, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Stanyczek napsal:
kolik si zhruba vezme sam atmosfericky motor podtlaku?

nerozumím otázce,motor maximálně má nějaký prutok vzduchu,pokud do něj pouštíš mín je v sání podtlak pokud víc je přetlak.
čets špatně nebo to byl dobrej odborník.
takže :seriový map má ROZSAH do 0,7 bar přetlaku,co tě limituje je ecu ,ta má pole jen v rozmezí podtlak do atmo tlak.přechod do přetlaku proto vyhodnotí jako vadný map senzor (bez přeplnění se motor není schopen dostat nad okolní tlak atmosfery.)mimochodem to tvoje trochu přeplnění 0,7 bar je už sakra tlak na který musí motor vypadat "trochu" jinak a podá "trochu" jiný výkon.Otázkou je jak máš zpřevodovaný kompresor tzn jaký tlak vlastně do motoru pude.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2015 , 17:16   Citovat  

monty napsal:

Samozrejme mas pravdu. Kazdy parameter o ktorom ecu nevie alebo ma inu hodnotu, je problem.
Ja som chcel len podotknut, ze je tu moznost ist aj opacnym smnerom..najprv mapa a potom k nemu spravny hw. Vobec netvrdim, ze je to lepsie ci mudrejsie, ale niekedy snad spolahlivejsie riesenie.
Mam to overene len na zaklade emisii, kriviek z brzdy, spotreby, subjektivneho dojmu z motora a malej informacii od cloveka z hondaty.
Neviem ako v CR ale na Slovensku stoji len samotne ladenie okolo 600e, tak neviem neviem

LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2015 , 17:22   Citovat  

Stanyczek: atmosférický motor má při WOT v sacím manifoldu skoro atmosférický tlak Úsměv

To že má MAP rozsah až od 0,7 baru přetlaku neznamená, že ECU má v mapách hodnoty až do tohohle tlaku. OEM mapy budou končit někde kolem atmo tlaku. Pokud mapy v jednotce neodladíš pro přetlak, tak ti rozsah mapu nehraje žádnou roli, respektive výměna za MAP s jiným rozsahem způsobí, že jednotka bude brát hodnoty paliva a předstihu ze špatných polí a to se projeví na chodu motoru.

Tohle jsou docela základy, který je potřeba znát, když se do něčeho takovýho člověk pouští.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2015 , 17:27   Citovat  

M@jk napsal:
Monty,
kterou máš na mysli??? Myslíš P28 apod., které mají možnost úpravy? Třeba pro patici EPROM paměti? Které jednou naladíš a pak musí ven a znovu, když si chceš hrát?

Vzhledem k tomu, že tohle jsme zkoušeli u mne s dj-bobrem, tak mezi námi, už mne už po několikáté nebavilo řešit koberec, kabely, šroubovat, vyndavat EPROM paměť, a to několikrát za sebou.

Samozřejmě, pokud vezmeš auto na brzdu, předtím ho přirpavíš, uděláš si testy, naladíš, nastavíš, zapíšeš mapu a veškeré položky a nastavení do paměti a tím to končí. Tak ano, je to za jiné peníze.

U HONDAty je to jiná kává a můžeš si v rámci dispozic hardware dovolit třeba před okruhem naladit/nastavit dle potřeby cokoliv. A stačí k tomu jen USB kabel, notebook.

To je pak k nezaplacení.

no to jak jste to dělali vy s epromkou je prehistorická doba , klasika je např ostrich emulátor a tím pádem realtime = není rozdíl mezi hondatou a např crome nebo ectune atd. samozřejmě přes usb . hondata to jen prodává v kostce.ve výsledku stejně uživatel muže měnit jen pitominky stylu LC , shiftlight,atd do mapy paliva atd nemá co lízt protože stejně neví co a kde dělat .

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2015 , 17:30   Citovat  

silverMB6 napsal:
Samozrejme mas pravdu. Kazdy parameter o ktorom ecu nevie alebo ma inu hodnotu, je problem.
Ja som chcel len podotknut, ze je tu moznost ist aj opacnym smnerom..najprv mapa a potom k nemu spravny hw. Vobec netvrdim, ze je to lepsie ci mudrejsie, ale niekedy snad spolahlivejsie riesenie.
Mam to overene len na zaklade emisii, kriviek z brzdy, spotreby, subjektivneho dojmu z motora a malej informacii od cloveka z hondaty.
Neviem ako v CR ale na Slovensku stoji len samotne ladenie okolo 600e, tak neviem neviem

aha tak už vím proč se vyplatí Slovákům přijet ke mě Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 24.5.2015 , 17:32   Citovat  

Eaton m62 toci maximalne 14000 ot/min chvilkove snese az 16000
A pri 14000 dava 2Bary.
Mam to sprevodovano tak abych mohl vytocit motor do pmezovace a pritom neznicil kompresor.
Tzn. Pri 7200 ot/min na mororu mi toci motor 15800 ot/min
Prevodovy pomer mam 2,2:1
Nevim jestli se to tak da spocitat ale jestli jo tak na 1000ot/min na motoru mi toci kompresor 2200ot/min a dava tedy 0,3 Baru

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2015 , 17:36   Citovat  

monty napsal:
no to jak jste to dělali vy s epromkou je prehistorická doba , klasika je např ostrich emulátor a tím pádem realtime = není rozdíl mezi hondatou a např crome nebo ectune atd. samozřejmě přes usb . hondata to jen prodává v kostce.ve výsledku stejně uživatel muže měnit jen pitominky stylu LC , shiftlight,atd do mapy paliva atd nemá co lízt protože stejně neví co a kde dělat .

Právě, byla.

Jenže pak přišel zlom a udělal se pořádný zásah změny a už to bylo. Takže já si nestěžuji, ale stárnu a nemám problém. Tohle řešení mi ušetří dost peněz, protože auto nebude jezdit jen normálně a uvidíme.

Ale máš pravdu, že to jde jednoduššeji, levněji...

monty napsal:
aha tak už vím proč se vyplatí Slovákům přijet ke mě Velmi šťastný

Ehm Monty,
tam na SK je vše dražší o 10-30% a něco i dražší. Zlaté Čechy. Ono nejen k Tobě se jim to vyplatí. Dokonce znám lidi /naše rodinné kamarády/, který juzdí z Košic/Nitry do Slaného na běžný i performance servis.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2015 , 17:43  Naposledy upravil silverMB6 dne 25.5.2015 , 8:28, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

Stanyczek napsal:
A pri 14000 dava 2Bary.
Mam to sprevodovano tak abych mohl vytocit motor do pmezovace a pritom neznicil kompresor.
Nevim jestli se to tak da spocitat ale jestli jo tak na 1000ot/min na motoru mi toci kompresor 2200ot/min a dava tedy 0,3 Baru

M62ka je limitovana na tlak max 1Bar, to je bezpecny konstrukcny limit. Bez dalsej vaznej upravy ist vyssie je smrt pre kompik a mozno aj pre motor, az ti vcucne do seba rozpadnuty kompresor. M62ka ti pri velmi tazkom zprevodovani z kluky zoberie obrovsky krutak, takze dat dole nohu z plynu znamena pekne pribrzdit.M62 moze tocit 14.500ot, ale neviem kolko vtedy tlaci(viac ako 1Bar urcite nie) pretoze velmi dolezite je aky odber vzuchu ma motor, pri rovnakych otackach bude pri B a D motoroch rozdielny pretlak.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2015 , 17:50   Citovat  

Stanyczek napsal:
A pri 14000 dava 2Bary.

člověče s tebou je to těžký.... jabka hrušky a chceš vědet kolik rohlíků.
2 bary je max tlak který je schopen natlačit , ne že to při max otáčkách natlačí.jak jsem psal někde v předchozím příspěvku , motor má určitý průtok , spotřebu vzduchu tzn. pokud mu dodáš víc znamená to přetlak v sání ,někde jsem myslím slyšel pravdivou větu , " přetlak je vzduch který se nevejde do motoru".
takže pokud bys chtěl vědět jaký tam budeš mít tlak musel bys spočítat jakou má spotřebu vzduchu tvůj motor (při daných otáčkách ) a ten pak porovnat s CFM mapou M62 .
jo jinak tipuju že takhle nastavený otáčky na d15 udělaj možná i víc jak 0,7 a to je pro seriový motor kor bez dobrýho naladění smrt,mrkni k ljayovi co s motorem dělal .

Obsah fóra Honda-club.cz   
přeplňování problém s map senzorem
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina