Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
filtr pevných částic DPF
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 5
turkpet je teď offline  turkpet
1 háčko
1
PříspěvekZaslal: 6.3.2014 , 10:37   Citovat  

od 1.1.2015 je možné, že už to tak jednoduché nebude s tým odstraňováním viz:
tudy odkaz

video uprostred: Odborné odstraněnie filtru naživo:
tudy odkaz
pořádnej výtlem

video celkom dole: pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2014 , 19:13   Citovat  

turkpet napsal:
Po cca roku ďalší príspevok na téma filtru pevných častic.
Brácha má Accorda 8g I-DTEC- nabehal zatiaľ 90tis km , v ňom filter, ktorý opakovaně robí problémy, opakovaně to riešili jak v Honde servise kde to softwearovo vypálili, tak to nechal vyčistit vo firmáích, ktéré sa tomu venuju...V orig.servise Honda doporučili SKUSIŤ vymenit senzor diferenč.tlakov za 480 EUR(diagnostikou to vraj nie su schopní poznať), tak ich poslel niekam, že za toľko peňazí SKUŠAŤ nebude....autom jazdí z prímestskej časti do centra Bratislavy z toho cca 15 min po 4 průdovom obchvate a aj tak to na vypálenie sazí zjavne nestačí...
Aké máte skusenosti u 8g a filtru pevných častic...Museli všetci, ktorí boli z filtru na prášky nakoniec nechať ho vyhodiť z auta von, alebo našli aj iné riešenie.
Ide mi o to, že mám možnosť prechodu z benzínu Acc7g na naftovu Acc 8g a nerád by som z filtru zcvokol.
Ja jazdim denne do práce 35km z toho max.10-15min suvisle po 4 prudovke do práce po rudnej ulici z OV Poruba do Havířova, tak neviem, či je diesel pre mňa vhodný.
Dík za vaše zkusenosti.

Nejaké ďalšie skúsenosti s filtrom P. Častíc u motorov i-DTEC?
Bracha jazdi do H servisu co 14 dní a je zralý pre psychiatra. A je jedno , že v tom období absolvoval trasu do Slovinska na otočku

froger je teď offline  froger
-1
PříspěvekZaslal: 17.3.2014 , 20:59   Citovat  

Dtec mam 3 roky, najeto 176 000km a ani nevim ze nejakej filtr mam , zadnej problem

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2014 , 21:13   Citovat  

froger napsal:
Dtec mam 3 roky, najeto 176 000km a ani nevim ze nejakej filtr mam , zadnej problem

Dík za skúsenosť....je možné, že ma bracha filter v pr...eli viz:

Each time you carry out a forced regeneration, you will be damaging elements of the DPF filter which allow the DPF to self-clean. This means that the filter will be unable to carry out frequent regenerations and thus will block up quicker and quicker each time. Also, you will be putting a lot of strain on the injectors whilst carrying out forced regenerations as the injectors are required to squirt diesel post-cycle at high pressure for prolonged periods of time to increase the EGT’s (Exhaust Gas Temperatures) in order for a successful DPF Regeneration.
You could be spending £150-250 each time you have a forced regeneration and there are absolutely no guarantees that the problem will go away. In fact, we’re certain the problem will persist or at least come back sooner or later. – The DPF is a serviceable part so eventually it will need either replacement or
removal

froger je teď offline  froger
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2014 , 21:22   Citovat  

take zle to az nieje, ak ho nezabil uplne da sa regenerovat este a + mu pomoct inak, problem je ze to auto pouziva na kratke vzdialenosti a on ma priamo v ECU regeneraciu tak cca kazdych 800km co som si na diag odledoval ... inak adkial si?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2014 , 21:32   Citovat  

froger napsal:
take zle to az nieje, ak ho nezabil uplne da sa regenerovat este a + mu pomoct inak, problem je ze to auto pouziva na kratke vzdialenosti a on ma priamo v ECU regeneraciu tak cca kazdych 800km co som si na diag odledoval ... inak adkial si?

Auto je t.č. na Slovensku , nádherne, skutočných 80tis km, šport. paket. Bracha v lete odchádza do zahraničia a tak sa mi ponuka možnosť ho získať. Ale ako som písal, bol u niekoľkých firmách čo mu to vyčistili, teraz už chodí každých 14dní do Hondy to softw. vypaliť..schválne jazdi z prace obkľukou po obchvate Bratislavy aby zšiel aspoň 50km po diaľnici...z filtru je už na prášky.Ja som z Ostravska, Acc 7G v benzíne chcem povýšiť, ale bojím sa , že zaplačem Bueee

image.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
image.jpg, 538.18 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2014 , 22:14   Citovat  

...tu su pocity brachy z filtru:
Treba si to premysliet, ci zariskovat do tohto auta. Ked ide tak je neskutocne ale jebe sa raz do tyzdna a to je na nervy. Ja osobne diesel uz NIKDY! Peniaze mi treba na dolezitejsie veci ako na udrzbu auta.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2014 , 22:19   Citovat  

Ešte mám otázku: dajme tomu, že obetujem 1400€ a kúpim novy filter.Aka je pravdepodobnosť, že sa bude aj naďalej upchavať. Pripomínam , že denne jazdím 35km Ostrava- Havířov

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.3.2014 , 6:00   Citovat  

[quote="marhel"]Takže po sérii tragikomických návštěv dvou značkových servisů (nebudu jmenovat), kdy na autě záhadně neschopném spustit jízdní regeneraci nebyla diagnostikována žádná závada (symptomy zcela zřetelně ukazují na na špatnou funkci senzoru diferenčních tlaků, nicméně pokud není zcela kaput a tak se s nimi můžete hádat do aleluja)......

Úplne rovnako sa to prejavuje na Bráchovom Acc i-DTEC, rada technika: SKÚSIŤ vymeniť čídlo dif. tlakov za 480eur.
Podľa diagnostiky ani po 2000 km (z toho 700km súvislá diaľnica) sa regenerácia nespustila.

marhel je teď offline  marhel
1
PříspěvekZaslal: 13.4.2014 , 8:34   Citovat  

turkpet napsal:
Úplne rovnako sa to prejavuje na Bráchovom Acc i-DTEC, rada technika: SKÚSIŤ vymeniť čídlo dif. tlakov za 480eur. Podľa diagnostiky ani po 2000 km (z toho 700km súvislá diaľnica) sa regenerácia nespustila.

Ano, to jsem tehdy také zvažoval, ale dávat „naslepo“ 15 tisíc (s DPH) za něco, co ani nevím jestli zabere se mi opravdu nechtělo, navíc nebyl nikdo, kdy by mi na zkoušku trvající nejméně 1000 km čidlo zapůjčil. Diagnostické schopnosti mechaniků nosících monterky s velkým H považuju za tristní, vyčíst paměť závad dokáže i dítě, čekal bych schopnost zamyslet se nad tím, proč u auta s naprostým dostatkem příležitosti k bezproblémové regeneraci náhle DPF zlobí.. Už tehdy jsem poukazoval na podezření na čidlo rozdílových tlaků, všechny symptomy na to ukazovaly.. Místo toho značkové servisy Hondy jen bezmyšlenkovitě spouštěly nucené servisní regenerace a spokojeně se fakturovalo, a to vždy v periodách po cca 700 kilometrech...

Takže jsem to tehdy vyřešil (už je to rok a půl) metodou „konečného řešení“ a dnes jsem za to rád. Problémy nemám žádné, a světe div se, dokonce ani technika na emisích jsem uplácet nemusel, auto prošlo zcela legálně dokonce s obrovskou rezervou.. (povolená kouřivost 1,08 alias 0,58 + 0,5 tolerance, reálná kouřivost ze čtyř měření průměrně 0,30)..

Ale to je jedno. Pokud mne někdo chce napadnout za neetické ohrožovaní lidstva karcinogeny, rád bych podotknul, že kdyby nebyla úroveň diagnostiků v draze placených značkových servisech taková jaká je, mohlo to celé dopadnout úplně jinak. Bohužel já jsem neměl čas ani chuť podstupovat stále stejný kolotoč neplodných událostí, já si kupoval auto hlavně na to, aby jezdilo ...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2014 , 11:15   Citovat  

Tak dieslovy Acc8g je už u mňa. Prvy majiteľ-starší dedulo nabehal 85tis, ale po meste, takže s ohľadom na životnosť(priechodnosť) filtru keď sa postupne v kanalikoch filtru tvorí postupne silnejšia nevypalená vrstva a na ňu nasadá ďalšia a ďalšia ... Každá regenerácia potom vypálil už len najpovrchnejšie usadeniny.... Nechám filter vyčistiť u: tudy odkaz
V Honde OV to tam posielavajú a maju dobrú zkúsenosť.. Snáď je 100 000km potom pokoj.
Máte niekto zkusenosť so skutočne odborným vyčistením?

wondog je teď offline  wondog
0
PříspěvekZaslal: 29.4.2014 , 0:09   Citovat  

Turkpet pokial jazdis denne cca 70km, tak myslim ze ten diesel je vhodny. doporucujem po rudnej tomu vytat tak 160 a uvidis tu regeneraciu.
Ja tiez byvam v porube ale dochadzam do prace cca 7km. A tiez som chcel hentu generaciu ale v benzine. Ale ty ludia su uplne vypatlani. vacsina inzeratov je na diesle. Mi to fakt hlava nebere kolko ludi si kupuje diesel a jazdi okolo komina. A potom sa stazuju

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.4.2014 , 4:43   Citovat  

Tak po necelom mesiaci mám na Acc 8g najazdené 1600km bez svietiaceho kontrolky DPF, 35 km jazda do práce asi stači, zatiaľ som filter čistiť teda nemusel nechávať, tak uvidíme ako sa to bude vyvíjať. Trošku mi trvalo, než som si zvykol na iný režim jazdy s naftou( vždy som mal benzínové autá) , ale už je to v poho

1 háčko
1
PříspěvekZaslal: 6.5.2014 , 15:32   Citovat  

Tak po mesiaci a cca 2000km kde 80%jazda po štvorprudovke s cca 2500ot/min cca 25km dnes naskočila kontrolka DPF Smutný
Dám tomu jednu šancu a nechám to v Honde spraviť viz môj predchádzajúci príspevok . Ak to nepomôže, tak pojde buď filter z auta von, alebo auto z baráku.

1 háčko
1
PříspěvekZaslal: 19.5.2014 , 20:55   Citovat  

Tak dnes prevzaté auto z Honda servisu, filter v Prahe vyčistený (Smartclean), vyčistené vstreky, nahratý najnovší software(každú chvíľu im vraj chodia aktualizácie riad. jednotky),cena 15540kč... tak som zvedavý ako to vydrží, subjektívne sa mi zdá, že auto ide lepšie za plynom-ale to už tu na fóru znie trošku ako klíšé..
S odstupom dám vedieť výdrž.

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.5.2014 , 18:21   Citovat  

turkpet napsal:
Tak dnes prevzaté auto z Honda servisu, filter v Prahe vyčistený (Smartclean), vyčistené vstreky, nahratý najnovší software(každú chvíľu im vraj chodia aktualizácie riad. jednotky),cena 15540kč... tak som zvedavý ako to vydrží, subjektívne sa mi zdá, že auto ide lepšie za plynom-ale to už tu na fóru znie trošku ako klíšé..
S odstupom dám vedieť výdrž.

Obdivuji tvojí trpělivost Úsměv Raději bych dal někomu 15tis. za odstranění toho nesmyslu.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.5.2014 , 21:19   Citovat  

hopit napsal:
Obdivuji tvojí trpělivost Úsměv Raději bych dal někomu 15tis. za odstranění toho nesmyslu.

Ako som už písal, auto dostane jednu šancu a ak zklame, tak papa

marhel je teď offline  marhel
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2014 , 8:40   Citovat  

turkpet napsal:
Ako som už písal, auto dostane jednu šancu a ak zklame, tak papa

A není škoda se zbavovat dobrého auta jen kvůli DPF? Řešení přece existuje, jen se ho nebát..

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2014 , 8:51   Citovat  

Jasne, DPF poslať tam, kam patrí...Straši ma ta kampaň okolo toho ako sa zmení legislatíva, ako sa to bude povinne kontrolovať na emisiách, ako je auto vlastne z hľadiska vyhlášky vlastne nezposobilé k provozu...problém pri predaji(ak neinformuješ, tak ľahko napadnuteľné, ak informuješ, tak to môže odradiť). Viem, hovorí sa o tom už dlho... Ale pošli mi do SZ kontakt na firmu, ktorá ti ho " vyliečila"

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.7.2014 , 4:50   Citovat  

Tak po vyčistení DPF zatiaľ 3500km a zatiaľ bez svietiacej kontrolky.
tudy odkaz (CZ)

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2014 , 8:43   Citovat  

Tak po renovaci najeto niečo nas 10tis.km a zatiaľ všetko o.k, tak som zvedavý.... Priebežne budem informovať.

1 háčko
1
PříspěvekZaslal: 2.6.2015 , 15:32   Citovat  

Tak po 25 tis km kontrolka DPH znovu svieti a tak filter poletí z auta!!!
Dal som mu šancu, cez H servis v Prahe u smart clean vyčistený, ale nie som ochotný každý rok sa s tým babrať!!! Prosím o kontakt na firmu od tých, ktorí si to z Honda nechali odstrániť, najlepšie región severná Morava. Ďakujem vopred!

1 háčko
2
PříspěvekZaslal: 10.6.2015 , 20:46   Citovat  

Pridávam ďalšie skusenosti s DPF v aute 2,2 i-DTEC.Len pre zhrnutie: filter robí problémy od 90 tis km. nájazdu, prakticky auto padalo 1xmesačne do nudzového režimu, keď už musíte zájsť do servisu k vynutenejsoftwarovej regeneracii... riešeno v Bratislave
T.č.je auto používane v ČR a tak v H servis Ostrava ho vymontovali, zaslali do prahy na vyčistenie firme s ktorou spolupracujú.http://www.dpfe.cz/smartclean, sučasne mi prepláchli vstreky.Auto žiadne chybné kody z PC nehlási.
No a bol rok pokoj, po 25 tis.km znovu kontrolka, nudzový režim...Podotýkam, že používam auto len na medzimestské trasy cca 35km, našťastie sa nepotlkam po kolonách, poožívam ACEA oleje so špecifikaciou C3/C4(nízky obsah síry, sulf.popola, fosforu), tankujem premiovu naftu..olej mením po 10 tis.km., v nádrži mám minim.1/2 náplň nafty..
A tak znovu do H servisu, kde znovu žiadne chybné hlásenie čidiel atď.., jediné čo ma zaujalo, že v diagnostika ukázala, že od poslednej regeneriacie ubehlo 1650km...Nedivím sa teda, že sa filter upchal, to by sa upchal v každom aute po toľkých km bez regeneracie.
A teraz je namieste otázka,přečo neprebehla regenerácia????
Podotýkam, že počas týchto posledných 1650km som absolvoval 2xdiaľničnu trasu každu cca 200km, takže auto malo podmienky regenerovať. Prečo ale DPF vypálenie nebolo spustené nikto nevie.Doporučili skúsiť nechať skontrolovať vstreky každý cca 1500kč+ práca, ďakujem,ale za toľko peňazí skušať(metoda pokusu a omylu) nebudem, navyše mi nedáva suvislosť vadný vstrek s neprebehnutou regeneraciou
A tak teraz jazdím s čerstvo vypáleným DPF a čakám až sa kontrolka znovu rozsvieti, bohužiaľ u i-DTEC vždy s výkričníkom čo znamená nudzový režim.Aj keď v manuály píšu o možnosti rozvietenej kontrolky bez výkričníku(t.j.avizo bež to nekde za jazdy vypáliť) tak čo som preštudoval aj zahraničné fora, tak kontrolka bez výkričniku sa ešte nikdy nikomu nezobrazila,vždy to hodí rovno do nudzového režimu Bueee
Takže až sa mi rozvsvieti znovu, DPF poletí z auta do večných lovišť. A ak sa u toho nas..rem, tak poletí z baráku celé auto.
Je to škoda, pretože bez problémov s DPF je to auto úžasné!!
Bueee

1 háčko
1
PříspěvekZaslal: 18.6.2015 , 20:43   Citovat  

Tak posledné správy o DPF v mojom Acc: od poslednej vynutenej regenerácie v H servisu zo vydržalo 550km (predtým vydržalo rok po vyčistení metodou smart clean). Po prečítaní zahraničných fór pre mňa jednoznačný zaver: Ak nemáte s DPF problém, tak si toho važte, ak bojujete s problématickym DPF, tak je to dopredu prehnaný boj. Nový filter stoji 40tis bez DPH a to bude ešte potreba aj nové čídla (staré su zapečené do starého a prakticky na novom DPF nepoužiteľné ). V pondelok poletí DPF z auta( pokiaľ sa náhodou nenájde kupec na môjho Acc8)...potom Poreferujem. Kto chce, tu je odkaz na fórum kde sú praktické skúsenosti majiteľov.., stále tá istá pesnička.
tudy odkaz

1 háčko
2
PříspěvekZaslal: 24.6.2015 , 7:25   Citovat  

Tak po 2 ročnom úsilí o vyriešenie DPF legálnou cestou je od pondelka DPF z auta preč. Dať 50 tis.za nový DPF+k tomu niekoľko tis za zapečené čidlá....ale to už je na samostatnú debatu.
Pocitovo bez filtra ide auto rovnako(t.j.stále dobre), spotreba o cca 0,5L nižšia.

Sethox je teď offline  Sethox
1 háčko
-1
PříspěvekZaslal: 24.6.2015 , 14:02   Citovat  

Tak si kup auto bez filtru. Takhle jsi jenom sobec. Když chci opici...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2015 , 14:12   Citovat  

Sethox napsal:
Tak si kup auto bez filtru. Takhle jsi jenom sobec. Když chci opici...

Očakával som aj takýto príspevok...nechcem otvárať diskusiu nad zmysluplnosťou DPF to už sa za nás na roznych fórach dohádalo za posledních 7 rokov tísíce motoristov.
A ver tomu, že na banány mám přátele

rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2015 , 18:19   Citovat  

turkpet napsal:
Tak po 2 ročnom úsilí o vyriešenie DPF legálnou cestou je od pondelka DPF z auta preč. Dať 50 tis.za nový DPF+k tomu niekoľko tis za zapečené čidlá....ale to už je na samostatnú debatu.
Pocitovo bez filtra ide auto rovnako(t.j.stále dobre), spotreba o cca 0,5L nižšia.
dobre si urobil co to stalo a kde ti to robili?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2015 , 18:32   Citovat  

rudy5 napsal:
dobre si urobil co to stalo a kde ti to robili?

SZ

1 háčko
1
PříspěvekZaslal: 24.6.2015 , 19:20   Citovat  

V mijom aute vydržal nový filter 85 tis km, po 98% vyčistení cez H servis ( odoslaný do Prahy k smartclean technologii) 25 tis.
Ani na SK ani v ČR v H servise nevedeli prečo sa aktívne nevypaluje... Aj na zahraničných fórach sú o tom u Hondy mraky a nakoniec to skončí vždy rovnako..
Fakt nemám čas 2x do mesiaca chodiť do H servisu. Nechcem nič iné, len normálne jazdiť. Auto som nekupoval ale zdedil po bratovi. V súčasnej dobe 9 z 10 návštev dieselových áut ( obecne) v servise je kvôli DPF
K tým bananom: mesačne by som mohol opici kúpiť cca 2500kg

Obsah fóra Honda-club.cz   
filtr pevných částic DPF
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď