Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Dva mesice mam auto a jeste nemam TP
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 17:42   Citovat  

prosim vas o radu, mam nasledujici problem:

19.4. jsem kupoval auto od mladeho parecku, vypadali solidne, skvele sme si popovidali. Vsechno probehlo vporadku, penize sme si predali, sepsali kupni smlouvu. U auta nebyli letni gumy, tak sem se ptal jak to poresime, slibila ze je posle, rek sem OK, budu verit. Po 14 dnech gumy nikde tak volam kde sou a ona (slecna <-> je majitelka) ze sou poslany, a pak sem se ptal na technicak. Na tuto otazku mi bylo odpovezeno at vydrzim ze je moc pracovne vytizena, at vydrzim ze to skakne pristi tyden vyridt. Rek sem si OK. Po mesici od data nakupu ji volam, nebere tel, zkousim to asi tak 3x a stale nic, pote poslala SMS ze je na sluzebni ceste v Italii a ze papiry sou poslany. Tak sem byl v klidu. Ale ejhle papiry nikde, tak zase volam a zase to samy, nebere. Pak poslala SMS ze se dnes(11.6.) vraci do CR ze mi zavola, jeste se tak nestalo. Tak ji atakuji telefonaty a nic. Rek sem si ze zkusim jejiho pritele, v inzeratu bylo cislo na nej, takze moc odbre vedel o co de. Dnes mu volam a on se strasne omlouval bylo mu to moc lito, ale prej uz spolu nejsou ale ze ji to prej rekne. Uz sem docela vypenil a rek sem mu ze kdyz se mi nedostanou papiry do pondelka do rukou tak to nahlasim na prislusne organy. Ona <-> je stale nedostupna naštvanej

prosim poradte jak mam dal postupovat, jsem lehce bezradnej, jeste bydli na druhy strane republiky <-> (Brno) jinak bych si pro ni dojel
dekuji za odpovedi
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 17:53   Citovat  

jak si můžeš převzít auto bez TP Ble ?
   Návrat  
Only_one je teď offline  Only_one
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 17:55   Citovat  

no a jako jak chces to auto odhlasit bez TP?? k autu dostanes jenom malej a postou velkej s poloprevodem jinak bys musel sam na mistni DI v pripade tohohle do BRna a pak zpatky takze minimalne 2 cesty
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
V@P je teď offline  V@P
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 18:00   Citovat  

Stejnej problém měl i aqwertzz a taky z borcem z Brna, co to v tom Brně žije za lidi Tak to koukám! Velmi šťastný
   Návrat  
Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 18:01   Citovat  

Lepší 2 cesty než pak mít starosti nebo problémy... pokud to není auto za 10.000,-....ale osobně by jsem peníze nedal aniž by mi v ruce zůstal TP. Nejlepší...přijet podívat, domluvit se na prodeji, nechat případnou zálohu a pak si pro auto přijet, když už bude nový majitel uveden v Tp jako kupující a doplatit zbytek.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 18:04   Citovat  

Ajsik napsal:
Lepší 2 cesty než pak mít starosti nebo problémy... pokud to není auto za 10.000,-....ale osobně by jsem peníze nedal aniž by mi v ruce zůstal TP. Nejlepší...přijet podívat, domluvit se na prodeji, nechat případnou zálohu a pak si pro auto přijet, když už bude nový majitel uveden v Tp jako kupující a doplatit zbytek.

no za 10k fakt neni, ale jako nehodlam tam jezdit, kamosi to takle kolem me udelali a vsechno vpohode, jenom ja musim mit stesti na takovou nevim o co ji de, potrebuju naky reseni
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 18:07   Citovat  

a mas to nejak osetreny ve smlouve ze ti posle TP?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 18:10   Citovat  

posero napsal:
a mas to nejak osetreny ve smlouve ze ti posle TP?

no to prave nemam, ale je na to nakej paragraf na ochranu spotrebitele, nasel sem clanek na tipcars.cz
   Návrat  
MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 18:15   Citovat  

Ajsik napsal:

přesně tak jsem to udělal já přijel sem na kukuč nechal sem 5 litrů zálohu za měsíc vyřízeno já v TP přijel sem a doplatil 60-tku

a fičel jsem 160-tku domů po dálnici bez známky z jihu až na sever pořádnej výtlem Honda powaaa

EDIT: nezbyly na ní LOVE HaHaaa ,nalil sem si na jihu pěkně plnou Velmi šťastný
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 18:29   Citovat  

Takze podle smlouvy jsi dostal to co jsi podepsal, takze v cem je problem? Ze nekdo neco slibil a nedodrzel? Nebo v cem?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 18:38   Citovat  

no tady nema cenu debatovat o tom co ma podle smlouvy nebo ne.. koupil auto na to ma smlouvu a k autu patří doklady... pokud je byvaly majitel nedodal dopouští se možná i trestnýho činnu nedovolene uzivani cizi věci a pak je tam taky nejaky paragraf pravě na automobily - pokud ti ho neda hned kontaktuj PČR
   Návrat  
kojak je teď offline  kojak
Moderátor
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 18:39   Citovat  

teď pozdě radit jinak funguje to jednoznačně platí se 50 % až 70 % ceny dle dohody a velký techníčák pošle majitel v polo odhlášení na dobírku kde udá zbytek ceny vše ošetřit smlouvou a dohodnout datu mi při nedodržení domluvené penále vše podepsané a třetí osobou stvrzené pak se můžeš klidně obrátit na policii a na soud. takto jestli nemáš ve smluvě že má poslat a do kdy a co nebylo dodáno je to slovo proti slovu Smutný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 18:41   Citovat  

blbost.. na smlouve je datum a je nekde psano ze musis do 10 dnu vyresit administrativu
zadny dalsi veci nemusi byt uvedeny. pokud je auto uz v poloprevodu a nekde se ztratil dopis - o tom pochybuju tak je ve spolurpaci s PCR mozno nechat vystavit duplikat primo pro noveho majitele.. je to sice na dyl ale tady to jde
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 18:44   Citovat  

Only_one napsal:
blbost.. na smlouve je datum a je nekde psano ze musis do 10 dnu vyresit administrativu
zadny dalsi veci nemusi byt uvedeny. pokud je auto uz v poloprevodu a nekde se ztratil dopis - o tom pochybuju tak je ve spolurpaci s PCR mozno nechat vystavit duplikat primo pro noveho majitele.. je to sice na dyl ale tady to jde

ale auto nebylo v polo převodu on si přijel a hned odjel s autem čtěte
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 18:57   Citovat  

kojak napsal:
ale auto nebylo v polo převodu on si přijel a hned odjel s autem čtěte

ale porad nevi jestli je to odhlasene nebo neni.klidne to mohli uz odhlasit to auto akorat to neposlali.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 18:58   Citovat  

kamol napsal:
ale porad nevi jestli je to odhlasene nebo neni.klidne to mohli uz odhlasit to auto akorat to neposlali.

jo to třeba jo ale pokud by byl datum do kdy poslat tak je to jasný ale pokud není datum tam klidně rok a nikdo na něj nemuže
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 19:06   Citovat  

Vetsina tu rikate kraviny, protoze:

1. k odhlaseni vozidla na noveho majitele je dle noveho zakona treba velkeho i MALEHO technicaku, takze majitel odjizdi jen s kupni smlouvou a dotycny mu pak vse posle (i ja jsem tak prodal ted auto)

2. jedina varianta je PCR, ale vidim to blede vzhledem k administrativni promlcenosti

3. pokud neni jinak ve smlouve dano, znamena prodej vozidla "vcetne papiru"

4. je spis moznost nechat si podepsat plnou moc na poloprevod a obehat si to sam..

5. alespon vidim co se muze stat a zapisu do smlouvy kolonku a povinosti zaslat papiry do urciteho data pod pohruzkou penale.. je to dobrý
   Návrat  
Zemi je teď offline  Zemi
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 19:18   Citovat  

Lidi si sami serou na hlavu a pak se divi... Se stydím Urcite jsi podepsal takovou smlouvu ze jsou kryty... Takze ti nezbyde nez si je najit osobne a promluvit s nimi...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 19:24   Citovat  

jo no s tim neudelas nic.policije se ti na to :mravenec:.budes muset volat a doufat.
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 19:27   Citovat  

Zemi: no priznam se ze do ted me tohle nenapadlo.. A ja vul novemu majiteli 2 dny zpet poslal papiry od targy.. pořádnej výtlem Ty jsi to mel vzdy osetreny? Ja jen ze sam priznavam ze ja do ted ne.. Úsměv
   Návrat  
Zemi je teď offline  Zemi
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 19:33   Citovat  

gizmi napsal:
Zemi: no priznam se ze do ted me tohle nenapadlo.. A ja vul novemu majiteli 2 dny zpet poslal papiry od targy.. pořádnej výtlem Ty jsi to mel vzdy osetreny? Ja jen ze sam priznavam ze ja do ted ne.. Úsměv

Ja si vzdycky prebiral auto az kdyz to bylo prepsany... OK Anebo v mene pripadech jsem vyplatil jen cast penez... Vzdycky to dopadlo dobre tudiz dodnes zadnyho :mravenec: nehonim... A jsem rad. Hihi
   Návrat  
Marphy je teď offline  Marphy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 19:52   Citovat  

Je nesmysl ve smlouve osetrovat to, ze ma prodavajici dodat k autu taky doklady, to je je jako byste si chteli osetrit, ze Vam k autu doda taky predni sklo a dvere...Na papiry je zakon:

V obchodním zákoníku naleznete § 411, kde se stanovuje povinnost prodávajícího předat doklady ke zboží, ale lhůta stanovena není, tj. platí "bez zbytečného odkladu."

Takze pokud papiry neodeslal do 30-ti dnu - takovou lhutu ma napr. AAA autobazar, je to pravne napadnutelny....
   Návrat  
Luke ESi je teď offline  Luke ESi
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 20:23   Citovat  

Když jsem kupoval auta tak jsem si vždycky vzal maly i velký techničák, kupní smlouvu a plnou moc, pokaždé jsem bez problémů přihlásil. Dokonce není potřeba mít tu plnou moc notářsky ověřenou.
   Návrat  
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 20:23   Citovat  

gizmi napsal:
Vetsina tu rikate kraviny, protoze:

1. k odhlaseni vozidla na noveho majitele je dle noveho zakona treba velkeho i MALEHO technicaku, takze majitel odjizdi jen s kupni smlouvou a dotycny mu pak vse posle (i ja jsem tak prodal ted auto)

2. jedina varianta je PCR, ale vidim to blede vzhledem k administrativni promlcenosti

3. pokud neni jinak ve smlouve dano, znamena prodej vozidla "vcetne papiru"

4. je spis moznost nechat si podepsat plnou moc na poloprevod a obehat si to sam..

5. alespon vidim co se muze stat a zapisu do smlouvy kolonku a povinosti zaslat papiry do urciteho data pod pohruzkou penale.. je to dobrý

k bodu jedna !

a jak asi odjede bez malého TP ?? u mě to proběhlo tak, že borec mi dal malý tp a pojistku, auto jsme si odvezl a on to zašel odhlásit/přehlásit na mě, a poslal velký.

Co to je za nový zákon ??? §
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 20:29   Citovat  

Malej neni treba, je to jen opis z velkeho..Za stovku Vam ho kdykoliv udelaj na pockani, takze malej treba neni....
   Návrat  
Luky je teď offline  Luky
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 20:37   Citovat  

presne tak malej TP na odhlaseni k nicemu nepotrebujou , ja jsem ho odevzdaval az kdyz jsem sel auto prihlasit. Driv do velkyho TP dokonce psali "OTP odeberte" ale to uz je spis z historie Úsměv
   Návrat  
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 20:38   Citovat  

Nevím jak to tady dělate,ale já bych nikdy bez velkýho TP neodjel stačí napsat plnou moc na převod majitele. Potom si dojít na DI v místě koupě auta a tam ukázat plnou moc kde do velkýho TP odhlásí bývalého majitele a do kolonky převedeno napíší nového.Na malý techničák udělají dvě díry na datum (jako na dálniční známku,většina malých techničáku mají na zadní straně dokola čísla).Poté se dojde v místě kde bude vozidlo registrováno a tam se přepíšena nového majitele již bez plné moci. Stačí jenom jedna cesta např. se dohodnu s majitelem že přijedu pro auto v ponděli kdy je úřední den....
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 20:39   Citovat  

maly neni potreba ale je potreba ho mit u sebe kdyz se jezdi Velmi šťastný
   Návrat  
Luky je teď offline  Luky
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 20:41   Citovat  

Dutch napsal:
Nevím jak to tady dělate,ale já bych nikdy bez velkýho TP neodjel stačí napsat plnou moc na převod majitele. Potom si dojít na DI v místě koupě auta a tam ukázat plnou moc kde do velkýho TP odhlásí bývalého majitele a do kolonky převedeno napíší nového.Na malý techničák udělají dvě díry na datum (jako na dálniční známku,většina malých techničáku mají na zadní straně dokola čísla).Poté se dojde v místě kde bude vozidlo registrováno a tam se přepíšena nového majitele již bez plné moci. Stačí jenom jedna cesta např. se dohodnu s majitelem že přijedu pro auto v ponděli kdy je úřední den....

OK idealni stav , bohuzel ne vzdy to takhle jde .....
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2008 , 20:44   Citovat  

kamol napsal:
maly neni potreba ale je potreba ho mit u sebe kdyz se jezdi Velmi šťastný

Joo, to samo...Ale k odhlaseni ho treba neni, pac se dava novymu majiteli jak doklad k vozidlu...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Dva mesice mam auto a jeste nemam TP
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina