Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Policie: pravomoci - povinnosti
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další 
Zaslat odpověď

Strana 9 z 10
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 16.4.2015 , 14:45   Citovat  

dj-bobr napsal:
Hlavi, to máš těžký. PČR (a bohužel i AČR - samozřejmě s čestnými výjimkami, jako třeba ty) ztrácí respekt veřejnosti postupně a dlouhodobě po kousíčkách zdánlivými bezvýznamnostmi, které ve výsledku otupují respekt vůči autoritě (příklad PČR: jedu pozdě do práce, spěchám, jedu na Jižní spojce zhruba 110km/h, za mnou blikají majáky, tak super, vyhodím pravý blinkr a chystám se jim zastavit na benzínce, oni mě předjedou brutálním značně nebezpečným manévrem, pokračujou min. 150km/h dál .. a pak je člověk vidí ve frontě u McDrive)

A jakmile je autorita dlouhodobě špatná, respekt veřejnosti vůči ní bude nevyhnutelně slábnout (ty víš - rok jsem dělal v armádě..)

Na obhajobu dobrých řadových členů PČR musím uznat, že státní Policie se vůči mé osobě chovala v naprosté většině případů slušně a profesionálně (což se nedá bohužel vždy říct o MP Praha - tam je holt ta "finančně-prémiová" motivace).

Obesílání výzvama k zaplacení, aplikací Spr kiss me Dele (polooficiální zkratka Správního Deliktu, nikoli vulgarita), účelového vytvoření části novely zákona 361ky pro umožnění tohoto, to je kapitola sama pro sebe - aparát zkouší podojit ovčana do mrtě to snad ne (dlužno dodat, že se z toho dá v drtivé většině případů dostat bez pokuty a bez sankce). Na výchovný efekt pokuty či bodů se již dávno rezignovalo, teď je cílem vyšťavit řidiče jenom o prachy ..

Ano,
přesně tak a proto se snažím dodržovat pravidla a jejich porušení si dovolím občas - přiznávám a jen někde. A ne soustavně a stále. Zatím, jak psal Hlavi, tak se mi též slušné vychování vyplatilo. Asi ještě mám trochu toho vychování, že mám mít respekt. Chovám se přirozeně a pohoda.

Ale pokud bych se dostal do situace, jako ten pán s parkováním, asi bych měl problém si nechat kakat na hlavu. Už jsem dávno ve věku, kdy se nebojím přiznat chybu, ale na druhou stranu pokud se budu cítit v právu či nesouhlasit, tak se nebojím říci: "Moment, zavolám svému právnímu poradci." Že dji Velmi šťastný Máš právo být poučen ... atd.

Ale s tím respektem k nějakým autoritám je to fakt špatné. Lidi dobu urychlili a velice pokroutili. Smutný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 16.4.2015 , 15:07   Citovat  

To se tu pekne rozjelo a jak jsem kdysik nadaval prave na crxmanna, tak tentokrat s nim plne souhlasim. Policajty bych prirovnal k ciganum. Jen mizive procento jsou v pohode a slusni, zbytek....
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.4.2015 , 17:00   Citovat  

Hlavator napsal:
pokud ma clovek problem s tim jak to interpretuje policajt tak at s tim potom nesouhlasi a na prislusnych mistech o tom debatuje,ale nechapu jak si muze nekdo otvirat hubu na policajta! Asi sem nejak jinak vychovanej nebo co, ale moje slusne chovani a respektovani policajtu me v zivote nezklamalo a vzdy seč mi vyplatilo...

je to dobrý
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.4.2015 , 17:09   Citovat  

To je jednoduchý - na nezákonný postup PČR se dá stěžovat u GIBSu, ale policajt policajta zakreje.. (jednu stížnost jsem trochu sledoval a nejde to okomentovat jinak než "krytí kolegů")

mizím na sraz na Chodov a pak na pár piv, žijte v míru kouř
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.4.2015 , 20:05   Citovat  

M@jk napsal:
"Moment, zavolám svému právnímu poradci."

Nééé... Se stydím Velmi šťastný
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 17.4.2015 , 8:10   Citovat  

Hellborn napsal:
Nééé... Se stydím Velmi šťastný

Hele Velmi šťastný

Nikdy jsem to nepoužil, neboť nikdy jsem s PČR ani MČR problém neměl, proč asi, že?
   Návrat  
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.4.2015 , 13:26   Citovat  

dj-bobr napsal:
To je jednoduchý - na nezákonný postup PČR se dá stěžovat u GIBSu, ale policajt policajta zakreje.. (jednu stížnost jsem trochu sledoval a nejde to okomentovat jinak než "krytí kolegů")

mizím na sraz na Chodov a pak na pár piv, žijte v míru kouř
nó tak to jsi myslíš špatně. U u PCR funguje čárkový systém a za to jsi hodnocen. Je to jednoduchý zjištění jak se dělá, že...
Gips je hodnocen úplně stejně, akorát pcr si čárky honí na objasněných spisech, pokutách atd. Takže mají kde brát. GIPS tuhle možnost nemá a tudíž čeká na chybu policajta a věř že udělají vše proto aby čárky byly na odměny... Z vlastní zkušenosti vím co dokáže GIBS pro čárku udělat. A lidi co pracujou na GIBSU nemaji rádi PCR.

A použiji jednu krásnou větu z českého seriálu. "Kdo umí ten umí, kdo neumí je na GIBSU" pořádnej výtlem
   Návrat  
Johanick je teď offline  Johanick
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.4.2015 , 15:09   Citovat  

Přece mu musel ale ukázat ten průkaz ,kolik je dneska falešných policajtu. Přece nemusím poslouchat kde koho. Oni asi mají i pravomoce mimo službu,ale kdyby se mi nelíbilo ze někdo jde na červenou a chtel bych ho zadržet než přijede policie ,tak je to omezování vlastní svobody...
   Návrat  
Cody je teď offline  Cody
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.4.2015 , 15:29   Citovat  

tudy odkaz

Sice MP,ale podobný modus operandi,aneb bezbřehá demokracie X zákony,morálka,slušné chování....
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.4.2015 , 21:46   Citovat  

Johanick: takze kdyz ukradnu v kramu cokosku a chytne mi hlidac, tak je to omezovani osobni svobody? pořádnej výtlem Je to naprosto to same, protoze je to prestupek jako prestupek. Naopak kdyby policista nejednal, tak on sam by mohl mit problem, protoze slozil slib Mrk
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Johanick je teď offline  Johanick
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.4.2015 , 11:17   Citovat  

Ano to teda ani v obchode nesmis,máme pěkné zákony. Dam příklad od kolegy z prace: Chytil krást v nakladaku na korbe člověka a sklapeci rampou ho zavřel uvnitř do příjezdu policie ,jeste teďka se sním soudi o omezování osobní svobody... Bylo nam řečeno ze když nam něco někdo ukrade a my ho chytime tak budeme mít menší problém mu rozbít hubu, než ho držet než přijede policie... Tohle může jen správní orgán a to tusim hlídač v obchode neni.
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 18.4.2015 , 11:29   Citovat  

samozrejme hlidac v krame te nema co drzet nekde zavreneho at ma podezreni jakykoliv!

Kolegu kdysi drzel manik,ze ma podezreni,ze neco ukradl a on mel pod trickem 9mm..no nvm..me osobne se to jeste nestalo,ale vim jiste,ze me by nikam nezavrel..na druhou stranu kluk nechtel delat sceny a vysel mu z vlastni vule vstric a pockal do prijezdu PČR ktera si ho teda overila jako drzitele zbrane

Neco jineho by bylo kdyby tam dotycny clovek nekoho tou zbrani ohrozoval nebo jeste hur..pak si myslim,ze clovek s ochranky a nebo kdokoliv dalsi muze postupovat ve smyslu obcanskeho zadrzeni,ale nejsem pravnik Úsměv rozhodne vim,ze nikdo z hlidacu v krame te nema pravo prohlizet,legitimovat nebo snad zadrzovat pokud se nechce vystavit pripadnemu soudnimu sporu
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.4.2015 , 12:13   Citovat  

Ano správně-securiták není žádný status=práva a povinnosti jako každá jiná osoba=neveřejný činitel.

V praxi se to tedy dělá tak,že dotyčného šikovně vyprovokuje k prvnímu strčení,odstrčení,první ráně-a dále už se to překlápí na nutnou obranu kterou může právě použít kdokoliv.

V čr je to složité,"zlo" to má o dost jednoduší než dobro....
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.4.2015 , 18:00   Citovat  

Johanick napsal:
Ano to teda ani v obchode nesmis,máme pěkné zákony. Dam příklad od kolegy z prace: Chytil krást v nakladaku na korbe člověka a sklapeci rampou ho zavřel uvnitř do příjezdu policie ,jeste teďka se sním soudi o omezování osobní svobody... Bylo nam řečeno ze když nam něco někdo ukrade a my ho chytime tak budeme mít menší problém mu rozbít hubu, než ho držet než přijede policie... Tohle může jen správní orgán a to tusim hlídač v obchode neni.

Ble Trestní řád paragraf 76/2

Osobní svobodu osoby, která byla přistižena při trestném činu nebo bezprostředně poté, smí omezit kdokoli, pokud je to nutné ke zjištění její totožnosti, k zamezení útěku nebo k zajištění důkazů. Je však povinen tuto osobu předat ihned policejnímu orgánu; příslušníka ozbrojených sil může též předat nejbližšímu útvaru ozbrojených sil nebo správci posádky. Nelze-li takovou osobu ihned předat, je třeba některému z uvedených orgánů omezení osobní svobody bez odkladu oznámit.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.4.2015 , 18:08   Citovat  

Cody napsal:
Ano správně-securiták není žádný status=práva a povinnosti jako každá jiná osoba=neveřejný činitel.

V praxi se to tedy dělá tak,že dotyčného šikovně vyprovokuje k prvnímu strčení,odstrčení,první ráně-a dále už se to překlápí na nutnou obranu kterou může právě použít kdokoliv.

V čr je to složité,"zlo" to má o dost jednoduší než dobro....

Ble Rozhodnutí Nejvyššího soud pod sp. zn.: 30 Cdo 2382/2004

Nejvyšší soud ve svém rozhodnutí odmítnul dovolání zákazníka, který při průchodu bezpečnostním detekčním rámem byl zadržen ochrankou obchodu. Bezpečnostní detekční rám ačkoliv nic neukradnul, vydal zvukový signál vyjadřující opak. Zadržení ochrankou a omezení osobní svobody, považoval zákazník za porušení svých osobnostních práv a rozhodnul se pro soudní spor pro ochranu svých práv.
Soudy stanovili, že v daném případě nedošlo k neoprávněnému zásahu do osobnostních práv zákazníka a ochranka obchodu jednala v souladu se zákonem, kdy při podezření z krádeže omezila jeho osobní svobodu v souladu s trestním řádem.
V tomto rozhodnutí můžeme spatřovat především zájem na ochranu majetku obchodních domů, supermarketů, aj., které jsou pod enormním tlakem kapsářů a drobných zlodějů, které činí z majetkového hlediska těmto společnostem velké škody.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.4.2015 , 19:03   Citovat  

Dutch: dekuji, presne tak Mrk Prosim nectete novinky.cz a nekoukejte na TV N@va...realita je opravdu jina a ochranka muze zadrzet pachatele i prestupku a to do prijezdu PCR a bezne se tak deje. To same policista mimo sluzbu, protoze policista je povinen pracovat 24hod nepretrzite, nebot slozil slib.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.4.2015 , 19:06   Citovat  

Naopak...skoda ze nektere zvyklosti a zakony nemame jako v jinych statech..viz: tudy odkaz je to dobrý V poradku, o jednoho neprizpusobiveho mene..
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 18.4.2015 , 19:24   Citovat  

Nesleduju tv H.ovna ale o tom rozhodnuti slysim poprve. Btw: samozrejme je pravda ze policista je 24h proste policista a je jedno jak je oděn. To je celkem opruz Úsměv to neni tak jako si pichnout odchod ze zamestnani a padla
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.4.2015 , 20:25   Citovat  

Pokud jde o obchoďáky, tak nejvíc klientů mám u recidivistů, co šlohnou pár čokolád... Asi naštve, když si jdou na 6 měsíců sednout za čokolády za 500,-Kč, obzvlášť když je vrátí do prodeje... Velmi šťastný
   Návrat  
Budizknicema je teď offline  Budizknicema
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.7.2015 , 10:58   Citovat  

Mám takovej dotaz, potřeboval bych někoho znalého kdo se vyzná v dané problematice.

Dá se dle zákona parkovat na místě na fotce?

parkovani.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
parkovani.jpg, 177.97 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.7.2015 , 11:45   Citovat  

Ta konkrétní značka platí až od ní dále, ale samozřejmě záleží na tom, zda není podobná značka mimo fotku před autem nebo se toho místa netýká nějaká zónová značka.. kde to je, dá se nahlédnout přes Street view?
   Návrat  
Sethox je teď offline  Sethox
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.7.2015 , 11:54   Citovat  

dj-bobr napsal:
kde to je, dá se nahlédnout přes Street view?

Tuším, že to bude:
Náměstí Míru 24
667 01 Židlochovice

Což jestli koukám dobře, je tam zákaz zastavení. Takže podle mně ne.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.7.2015 , 11:59   Citovat  

Ale neplatí zákaz stání jen pro "silnici"? Ty auta stojí mimo silnici
   Návrat  
Sethox je teď offline  Sethox
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.7.2015 , 12:18   Citovat  

BunGee napsal:
Ale neplatí zákaz stání jen pro "silnici"? Ty auta stojí mimo silnici

Jo to je fakt. No tak to nevím. Velmi šťastný Policajtům se tohle "parkovací místo" nelíbilo?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.7.2015 , 12:49   Citovat  

Ti měštáci tady jsou takoví "divní". Nelíbí se jim že se stojí ve vjezdu. Což je dle zákona možná pravda, ale nestudoval jsem to. Spíš jde o to, že když jsem se ptal, proč tam tedy může parkovat majitel vinárny a obyvatel co bydlí v tom domě, tak mi bylo odpovězeno, že majitel vinárny tam parkuje kvůli zásobování a obyvatel protože tam bydlí. Já tam taky pracuju, taky tam parkuju kvůli zásobování, a jsem na stejné úrovni jako ti dva ostatní(všichni jsme nájemníci). Tak jsem mu řekl dobrá, nebudu tam parkovat, ale jak uvidím že tam parkuje někdo jiný dýl než pět minut, že mu volám, ať mu může dát pokutu. Sice se mi to vůbec nelíbí, ale když jedním metrem, tak jedním metrem.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.7.2015 , 12:59   Citovat  

Pojem "silnice" je podstatně komplexnější (pozemní komunikace / silniční vegetace definovaná značně vágně / chodník, který je definován ještě vágněji)..

argument měšťáka je mírně řečeno pochybný - buďto se stojí ve vjezdu a pak se to nesmí, a nebo se nestojí ve vjezdu a není-li tam nějaká konkrétně omezující značka či to jinak nerozporuje zákon (odstupy od kolejí, žluté čáry atd., což tu podle všeho není), tak se tam stát může.

(v Praze by bylo asi ideální si tam nechat dát lísteček za stěrač, projít správním řízením a po jeho výhře používat jeho výsledek jako závazné stanovisko, že se tam parkovat může)
   Návrat  
DaM je teď offline  DaM
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.7.2015 , 13:03   Citovat  

BunGee napsal:
Mám takovej dotaz, potřeboval bych někoho znalého kdo se vyzná v dané problematice.

Dá se dle zákona parkovat na místě na fotce?

Ahoj,

pokud nikomu neprekazis, resp. "neporusujes nebo neohrozujes spolecensky zajem", tak ti nema zadna duta hlava od mestaku ani od policie co do takoveho parkovani kecat. Pokud by ti chteli dokazat prestupek, musi dolozit jak formalni aspekt (treba znacka zakaz parkovani) a soucasne i materialni aspekt (ohrozeni spolecenskeho zajmu). Pokud jedno z toho neudelaji (a to druhe v podstate nikdy nedelaji, nebot o tom kolikrat ani nevi), muzes byt klidny. A dulezite je si pamatovat - s Policii ani s MP se nikdy na ulici nebavim, nic nepodepisuji, a necham je vse poslat do spravniho rizeni. Podle tohoto principu se chovam uz leta, a uz leta jsem zadnou pokutu neplatil.

Vice napr. zde: tudy odkaz

DaM
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.7.2015 , 13:10   Citovat  

Vytahoval něco o tom, že ve vjezdu se prostě ze zákona stát nesmí. Je pravda, že občas doveze pivovar bečky, ale ti stejně vždycky stojí na těch pár minut na silnici
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.7.2015 , 13:13   Citovat  

[quote="DaM"]Ahoj,
A dulezite je si pamatovat - s Policii ani s MP se nikdy na ulici nebavim, nic nepodepisuji, a necham je vse poslat do spravniho rizeni. Podle tohoto principu se chovam uz leta, a uz leta jsem zadnou pokutu neplatil.

Jen taková malá úvaha k zamyšlení : dejme tomu že podle tohoto návodu bude ted postupovat každý,ale opravdu každý....jak to tady potom bude vypadat a jak se nám tady bude žít,hm?

Neprudim,nerýpu,jen přemýšlím jaké by to asi bylo.....
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.7.2015 , 13:19   Citovat  

No.. nejspíš by opět zavládl selský rozum a pud sebezáchovy nad dodržováním předpisů, které se natolik optimalizují za účelem vytahání peněz z prostého lidu za bagatelní přestupky, až ztrácí smysl zvyšování bezpečnosti a plynulosti provozu?

(nerad bych, aby tohle rozfoukalo názorovou bitvu, tzv. flejm..)
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Policie: pravomoci - povinnosti
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina