Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak udelat test gufer ventilu? Zjištěno
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2015 , 22:58  Naposledy upravil FastCivic dne 23.4.2016 , 11:50, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Hoj hoj. Prosim vas, vite nekdo jak jistojiste otestovat unik oleje kolem ventilů/gufer bez demontaze hlavy? Abych se ujistil nez zacnu rozebirat a menit.
Resim nadmernou kourivost (modra) a spotrebu oleje...
Dik moc

Jeste dopisu ze auto lehce dymi na plny plyn ale az desive huli pri brzdeni motorem a naslednemu zaslapnuti plnej

_____________________________________________________________________________________________________________

Edit 23.4.2016

Tak mám zjištěno kudy se ten olej ztrácí. Mrknul jsem endoskopem do válců a čekalo tam na mě nemile překvapení Smutný
Jen dodám že motor má stále tlaky 18bar na všech válcích a stále jezdí. Kromě zvýšené kouřivosti není na chování motoru nic poznat.

IMG_20160421_191802.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20160421_191802.jpg, 2.01 MB

IMG_20160421_191833.jpg

IMG_20160421_191833.jpg, 1.7 MB

IMG_20160421_191902.jpg

IMG_20160421_191902.jpg, 2.44 MB

IMG_20160421_191959.jpg

IMG_20160421_191959.jpg, 2.03 MB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2015 , 23:21   Citovat  

FastCivic napsal:
Hoj hoj. Prosim vas, vite nekdo jak jistojiste otestovat unik oleje kolem ventilů/gufer bez demontaze hlavy? Abych se ujistil nez zacnu rozebirat a menit.
Resim nadmernou kourivost (modra) a spotrebu oleje...
Dik moc

Jeste dopisu ze auto lehce dymi na plny plyn ale az desive huli pri brzdeni motorem a naslednemu zaslapnuti plnej

vyměň pístní kroužky !

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2015 , 23:31   Citovat  

Jenze tlaky to ma perfektni, jak hodnotou, tak i vyrovnane. A do odvetrani to taky netlakuje.
Motor ma najeto 60000km a navic tam jsou kovane pisty srp a jejich krouzky, ktere jsou taky tvrdsi nez seriove...

zend3r je teď offline  zend3r
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2015 , 23:34   Citovat  

FastCivic napsal:
Jenze tlaky to ma perfektni, jak hodnotou, tak i vyrovnane. A do odvetrani to taky netlakuje.
Motor ma najeto 60000km a navic tam jsou kovane pisty srp a jejich krouzky, ktere jsou taky tvrdsi nez seriove...
tak tam musis dat jeste kladivo Mr. Green

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2015 , 6:15   Citovat  

FastCivic napsal:

Jenže těsnící kroužky na spotřebu oleje a kouřivost vliv nemají Mrk
Budeš mít v háji stírací kroužky. Nejspíš zapečené.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2015 , 6:45   Citovat  

To si taky.nemyslim ze budou zapecene.
Zapecene = zakarbonovane
Motor je absolutne cisty. Uplne stribrny. At uz sundam viko nebo vanu. Podivam se do odvetrani atd. Vsude je cisty jako prave slozeny. Nikde neni ani nepatrny naznak zapeceni a karbonu.
Tohle neni ten klasicky pripad vyjete hondy s upecenym motorem, kterou kazdy honil a nikdy nemenil olej...

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2015 , 7:14   Citovat  

Tak oni stírací kroužky nemusí být jenom zakarbonované, aby nefungovaly.
Nebo preventivně vyměň gufera ventilů (bez sundání hlavy) a pak uvidíš, co to bude dělat.
Zakouří motor modře i při studeném startu?

nEcroCZ je teď offline  nEcroCZ
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2015 , 7:22   Citovat  

me to na becku taky zralo hromadu oleje a tlaky jsem mel skoro jako nove. dokonce jsi mi to meril ty. a bylo to snad 1L / 100km

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2015 , 7:29   Citovat  

Petr 78 napsal:
Tak oni stírací kroužky nemusí být jenom zakarbonované, aby nefungovaly.
Nebo preventivně vyměň gufera ventilů (bez sundání hlavy) a pak uvidíš, co to bude dělat.
Zakouří motor modře i při studeném startu?
nezakouri

isulsten je teď offline  isulsten
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2015 , 10:52   Citovat  

Ahoj, stejný problém jsem měl u concerta 91 D15B2 pomohlo jen vyměnit motor. Starý jsme rozebrali a vůbec nic s ním nebylo. Prostě hulil přesně jak píšeš. Nakonec skončil ve šrotu. Bueee

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2015 , 15:10   Citovat  

isulsten napsal:
Ahoj, stejný problém jsem měl u concerta 91 D15B2 pomohlo jen vyměnit motor. Starý jsme rozebrali a vůbec nic s ním nebylo. Prostě hulil přesně jak píšeš. Nakonec skončil ve šrotu. Bueee

Nic s ním nebylo a hulil jo? pořádnej výtlem

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2015 , 15:23   Citovat  

Pokud dokážeš vyměnit gufera bez sundání hlavy a chceš to zkusit tak to zkus. Ale pokud půjde hlava dolů,tak vyměň kroužky.
Mě D15B2 bral nejdřív 1 litr/1000 km,přehodil jsem hlavu,kde byla nová gufera a začal brát 1 litr/ 400 km. Takže jsem to celé rozhodil,vyměnil kroužky,vyčistil hlavu a od prvního km to nebere vůbec nic. Spotřeba oleje neměřitelná,při výměně oleje po 10 tisících km byl olej pořád na horní rysce. A to musím upozornit že motor měl 380 tisíc km,tlaky dobré,všechny skoro stejné. Po rozebrání jsem zjistil že první dva kruhy jsou OK,porovnával jsem je i s novými a přišlo mi to stejné. Ale spodní stírací byli zamačklé v drážce pístu že nekoukali ven. Je tam vlastně pásek plechu složený do takové harmoniky,na které jsou dva plechové stírací kroužky a ta harmonika je přitlačuje ke stěnám válce. Nové byli úplně o něčem jiném,ani jsem to nemohl zatlačit do drážky,jaký měli přítlak. Holt ta plechová harmonika se časem unaví a smrskne Výměna pomohla na 100% a to po těch km měli válce ovalitu,hlavně 2. a 3.válec u horní úvratě...

pospa je teď offline  pospa
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2015 , 17:15   Citovat  

Taky řeším spotřebu oleje 1L na 500km Se stydím Darton vložky a písty wiseco, najeto od složení cca 2000km, je jisté že motor trochu žrát olej bude, protože po složení šel okamžitě na brzdu tak jako se to dělá u závodních motorů. TeĎ ho budu rozebírat tak snad abych neobjednával z ebay kroužky na ty písty, přes gufera ventilů to snad nemůže brát tolik. Smutný

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2015 , 19:30   Citovat  

já bych sundal hlavu a viděl, těsnění nestojí milion

Pospa: to je celkem dost na novej motor ne? to bude asi něco špatně, v tý brzdě bych problém neviděl ono je fuk jestli to zajedeš na brzdě nebo v autě

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2015 , 19:42   Citovat  

pospa napsal:
Taky řeším spotřebu oleje 1L na 500km Se stydím Darton vložky a písty wiseco, najeto od složení cca 2000km, je jisté že motor trochu žrát olej bude, protože po složení šel okamžitě na brzdu tak jako se to dělá u závodních motorů. TeĎ ho budu rozebírat tak snad abych neobjednával z ebay kroužky na ty písty, přes gufera ventilů to snad nemůže brát tolik. Smutný
no konecne nekdo s.podobnou zkusenosti a hlavne nekdo kdo vi o cem mluvim.
Znovu opakuju ze tohle neni stary vylitany kram ktery dostaval cely zivot čočku uz na studeny motor. Zadny karbon. Zadnych 300tisic kilometru. Zadna ovalita a podobne nesmysly.
Tohle byl.motor od zakladu postaveny s tou nejvetsi peclivosti. Vybrus. Nove kovane pisty. Tvrde kruhy. Ferrea gufera a podobne veci. Nerikam ze neco z toho nemohlo odejit. Ale jeste jsem si uvedomil ze jsem zapomnel poznamenat jednu dulezitou okolnost. Pri lazeni u montyho i par dni po nem kdyz jsem se vratil domu porad auto nezralo olej a z vyfuku se taky nedymilo. Ani nikdy predtim. Za celych 60tis kilometru co je ten motor slozenej jsem neresil kour ani zvysenou spotrebu oleje. Pres kovane veci to bude zrat vzdycky. Ale co jsem meril posledne spotreba oleje byla 3dcl na 1000km nebo litr na 3000km.
Ale ted jsem snad schopny vypalit litr oleje za 100km. Jeste jsem to nemeril ale podle toho jak to na merce ubyva bych tomu aji veril.
Neco asi pri lazeni načlo a ted to dojelo. Protoze nejspis kvuli vadnemu vstrikovaci jedna svicka dopadla takhle a ten valec je porad mastny...

IMG_20150724_194131.jpg

IMG_20150724_194131.jpg, 1.47 MB

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2015 , 20:00   Citovat  

posero napsal:
já bych sundal hlavu a viděl, těsnění nestojí milion

jenze ja mam ted pod hlavou milimetrovy cometic Smutný a nizsi (origo 0,7mm) tam dat nemuzu
Kdyz uz bych sundaval hlavu, tak bych asi i vyndal pisty, nechal je freznout abych snizil kompresni pomer. Todle je fakt brutalni a kontraproduktivni. Dal nove kruhy. Modifikoval vyfukove kanaly, potrebuju prelisovat sedla na vetsi a tim padem i vyfrezovat a zvetsit kanaly (skrti mi vykon nad 7tis otacek). Nove gufera na ventily a vsechno tohle dohromady uz vyjde na slusny balik ktery samozrejme nemam. Nemluve o tom kdyz bych sundal hlavu na stene valce nasel ryhu po ukaple svicce... Na co bych to pak slozil zpatky? Kdyz tam je uplne vsechno individualni.
Takze ja jsem vlastne dokoncil stage I etapu a nemuzu ji vyuzivat protoze hulim a zeru olej Smutný Ja bych s tim nekdy fakt nejradsi strelil Bueee

pospa je teď offline  pospa
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2015 , 20:33   Citovat  

posero: Záběh na brzdě byl zhruba čtvrt hodinky na 3000rpm a pak natvrdo rev limit, což není asi pro ten motor pohlazení pírkem. Počítám s tím, že to něco bude žrát právě kvůli tomu že to "kovaný" jak píše fast.

Jsem na tom stejně pod hlavou cometic 84mm bore, takže taková rozborka motoru hned něco stojí. Teď jsem se byl projet, po nastartování dýmu jak ze zetoru 25, při jízdě z kopce a následném sešlápnutí plynu dým, to samé když jedu chvilku lineárně a pak dupnu. Takže to samé jak u tebe. Já to vidím prostě na ko kruhy, moc věcí tam zas není kudy by to mohlo brát. Respektive u mě ještě tím kompresorem jestli to nějak netlakuje motor to nevím, nerozumím tomu. Můj problém je vtom že nemám žádný tlak v kanálu na vtec, což s tím může taky souviset, ale nemyslím si. Příští týden motor ven a zkusím na něco přijít, protože bez VTECu to vážně není ono. pořádnej výtlem

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2015 , 21:03   Citovat  

proc by mně ale odesly kruhy? Z niceho nic, prakticky v prubehu par dni, nanejvys tydnu

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2015 , 22:27   Citovat  

FastCivic napsal:
proc by mně ale odesly kruhy? Z niceho nic, prakticky v prubehu par dni, nanejvys tydnu

jestli mi to po te vymene tesneni pod hlavou zacne zrat brutalne pres kruhy, tak to muzem spolecne hodit ze skaly přátele G4G

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2015 , 22:36   Citovat  

zend3r napsal:
jestli mi to po te vymene tesneni pod hlavou zacne zrat brutalne pres kruhy, tak to muzem spolecne hodit ze skaly přátele G4G

no na to jsem taky zvedavy jak to pojede a jak dlouho pořádnej výtlem
Tak pak aspon zahrajem komu to doleti z te skaly dal Úsměv Akorat nevim kde tu je nejbliz nejaka solidni skala to mi hlava nebere

Vymenim gufera bez demontaze hlavy akorat mam strach ze nesundam klinky z ventilů kvuli tem brutalne tvrdackym pruzinkam...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2015 , 22:44   Citovat  

FastCivic napsal:
no na to jsem taky zvedavy jak to pojede a jak dlouho pořádnej výtlem
Tak pak aspon zahrajem komu to doleti z te skaly dal Úsměv Akorat nevim kde tu je nejbliz nejaka solidni skala to mi hlava nebere

Vymenim gufera bez demontaze hlavy akorat mam strach ze nesundam klinky z ventilů kvuli tem brutalne tvrdackym pruzinkam...

slo by, ze by se vymenily ciste krouzky? abych nemusel delat ojnice atd.. proste rekneme nejakych tech cca 2500 za krouzky plus ta robota co by s tim byla?? bo jak to tady ctu tak mam strach aby se to fakt nemuselo delat za chvili zase Tak to valím bulvy

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2015 , 23:04   Citovat  

zend3r napsal:
slo by, ze by se vymenily ciste krouzky? abych nemusel delat ojnice atd.. proste rekneme nejakych tech cca 2500 za krouzky plus ta robota co by s tim byla?? bo jak to tady ctu tak mam strach aby se to fakt nemuselo delat za chvili zase Tak to valím bulvy

tak jako slo by to. Ale zase hrozi ze vyndame pist s ojnici a uvidime vyšolichane šálky ktere se nam uz nebude chtit vracet zpet...
ale rikas ze ten motor mel najeto kolik? Pokud nema 200tis tak by nemusely byt salky jeste uplne kantare a mohly by se dat pouzit...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2015 , 23:07   Citovat  

FastCivic napsal:
tak jako slo by to. Ale zase hrozi ze vyndame pist s ojnici a uvidime vyšolichane šálky ktere se nam uz nebude chtit vracet zpet...
ale rikas ze ten motor mel najeto kolik? Pokud nema 200tis tak by nemusely byt salky jeste uplne kantare a mohly by se dat pouzit...

mel by mit tak 150-160

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 25.7.2015 , 0:00   Citovat  

I úplně ztvrdlý gufera ventilů udělají max. 0,5 l oleje na 10000 km ... vše ostatní jde přes písty

Daver je teď offline  Daver
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 25.7.2015 , 1:38   Citovat  

Abych jako odpověděl k tématu, tak hlavaři zkouší stav gufer tak, že zkrátka drží ventil když ho zasuneš a otočíš hlavu tak jak je v motoru ... pokud ventil vyjíždí vlastní vahou, tak jsou guferka na výměnu je to dobrý

Honzax2 je teď offline  Honzax2
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.7.2015 , 3:12   Citovat  

Rom. napsal:
I úplně ztvrdlý gufera ventilů udělají max. 0,5 l oleje na 10000 km ... vše ostatní jde přes písty

Ale pri jizde cloveka typem premisteni se z bodu A do bod B a na nakup. Se stydím

bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 25.7.2015 , 8:32   Citovat  

Udelej gufera a uvidis, pokud to nepomuze, tak stejne budes sundavat hlavu a delat krouzky. To co popisujes vypada na krouzky, Hondi klasika... Tlaky s tim nemaji nic spolecneho, ja koupil auto se spotrebou asi 1l na 100km a tlaky peknych 14 Velmi šťastný

Podle me je nejlepsi stage 1 jinej motor Velmi šťastný

Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.7.2015 , 8:50   Citovat  

fast: tohle jsou stírací kroužky.. stejný projev jako u mé H22A7.. za studena nekouřila, po ohřátí na provoz začla hulit, písty zhora mokré (nejdříve tři postupně i čtvrtý), spotřeba oleje cca jako u Tebe.. podotýkám, že jsem měl na motoru najeto 150 km a poté se toto projevilo.. na vině byly kroužky, NPR už nikdy více, honzax by mohl vyprávět..
pokud jsi tomu nedával za studena, gufera nejsou staré a není nadměrná vůle ve vodítkách pak to gufera nebudou.. za mě je tohle jednoznačný

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 25.7.2015 , 11:00   Citovat  

Faste jsou to kruhy , stejná zkušenost na B16

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.7.2015 , 11:06   Citovat  

Rom. napsal:

Mě zajímá co znamená pojem "ztvrdlá gufera",vyndal jsem gufera ventilů z motoru co měl 380 tisíc km a byli stejně tvrdé nebo měkké jako nová gufera. Akorát už neměli tak ostré břity,prostě byli ošoupané o nějaké ty desetiny mm...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak udelat test gufer ventilu? Zjištěno
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina