Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Piskani z motoru 3k - 4k
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2008 , 21:38   Citovat  

Zdravim vas panove,

popisu vam muj problem, sem bezradny:

Vcera sem si zajel k OMW ze vyzkousim ten jejich CARERA95, tak sem vzal za 300, nadrz byla skoro prazdna. A sel sem to projet abych vyzkousel co ta moje krasavice umi HaHaaa. no dal sem tomu poradne za usi, VTEC jel jako divej Velmi šťastný. na tachometru se ukazalo 220, tak sem sel po brzde. Pote nasledovala klidna jizda domu, ale ejhle, najednou se zacalo ozyvat z mototu piskani, je to slysitelne od 3000 - 4000, i kdyz mam vyrazeno. Je to takove piskani jako turbo, nevim co to je, nejsem schopnej to identifikovat. Kdyz otevru haupnu a vezmu za plyn tak jde slyset jako kdyz jde naky lozisko nasucho , takovej ten sustivej zvuk Smutný , ale ojej je OK, rozvody novy(doufam ze mi je nenasponovali jako tetivu, jak sem tu jednou cet). nebo je jeste pripomina piskajici sterac ve vyskoke rychlosti, ale je slyset jen kdyz vezmu za plyn. Jinak se auto chova porad stejne, jede porad dobre. Doufam ze sem neco wc

Jeste jedna vec, ma strasne kolisavej volnobeh, lita to od (podle oka) 500 - 1100, skoro se az dusí jednou sem to videl u kamose u Fabie, nikde nebyli schopny s tim nic udelat.
Prosim o jakoukoliv radu.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
kamol je teď offline  kamol
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2008 , 21:41   Citovat  

nemas tam sani nejake?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2008 , 21:44   Citovat  

kamol napsal:
nemas tam sani nejake?

mam tam obyc stock, ale predtim to nedelalo, az potom jak sem mu dal za usi, taky sem myslel, ale tim to asi nebude, mel sem to sundany

ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2008 , 21:56   Citovat  

no mistre, neco podobneho mi to delalo, pak to preslo ze pod 4000 otacek to selestilo, za studena vice ... volnobeh mi porad skakal a ne a ne naladit ...
akorat jsem mel spise takovou "selest" z motoru ... neutral mi to delal jen za studena. . ale nad 4000ot krasne cistej zvuk ...
take vse nove udelane. ..
no a o vikendu mi odesla automaticka napinaci kladka rozvodaku, soupnul se rozvodak a uvolnil ...
netusim, zda danej zvuk a blbnuti volnobehu byl projev teto kladky, jen informuju, ze mi to delalo ...
az bude auto opravene, dam vedet zda to dela i nadale, tedy zda to ma spojitost je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2008 , 22:03   Citovat  

ReNo napsal:
no mistre, neco podobneho mi to delalo, pak to preslo ze pod 4000 otacek to selestilo, za studena vice ... volnobeh mi porad skakal a ne a ne naladit ...
akorat jsem mel spise takovou "selest" z motoru ... neutral mi to delal jen za studena. . ale nad 4000ot krasne cistej zvuk ...
take vse nove udelane. ..
no a o vikendu mi odesla automaticka napinaci kladka rozvodaku, soupnul se rozvodak a uvolnil ...
netusim, zda danej zvuk a blbnuti volnobehu byl projev teto kladky, jen informuju, ze mi to delalo ...
az bude auto opravene, dam vedet zda to dela i nadale, tedy zda to ma spojitost je to dobrý

rozvody mam novy cca tyden, menili mi to v honde, snad to nepodelali, jde to zako by ze strany od prevodovky, ale dela to i se seslapnutou spojkou, mozna nekde na sani to prisava falesnej vzduch, ale stejne bych se priklanej k lozisku

Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2008 , 2:03   Citovat  

No mně to dělá taky, přesně kolem 3500ot. Buď když brzdím motorem, a nebo mám neutrál. Dle mně je to nějaká řemenice. Co ten zvuk ale přesně dělá ti nepovím. Ale řešení bych hledal právě někde tam u jedné z nich. Takový pískot může dělat jen věc co se rychle točí, nebo teda aspoň ten můj pískot.

hometuner je teď offline  hometuner
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2008 , 7:59   Citovat  

kdyz sem menil rozvody tak sem zkusel vsechny remenice (vule, atd.....) a nic, spis bych to videl na to proudeni vzduchu kolem ty klapky....a nebo dira nebo netesnost v hadicich od sani, me to piska ze kdyz se clovek na to nesosutredi tak to neni ani slyset

Nick je teď offline  Nick
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2008 , 10:37   Citovat  

To kolísání volnoběhu díra někde v sání tohle nezpůsobí (Vím to určitě protože mát to samé autí a jezdil jsem bez airboxu půl roku - sálo mi přímo před filtrem a v poho, akorát to hučelo), pískání možná jo. Ale asi jsi nevyměnil vzduchový filtr a palivový filtr, to bych udělal jako první...

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2008 , 11:32   Citovat  

nasem sem prasklou hadicku, je tam podtlat, kdyz tu prasklinu otevru, zvednou se otacky, kdyz ji podrzim tak zase spadnou na normal, podle me to piskani muze bejt tim, i to kolisani otacek, protoze si to tam prisava fales. Chtel bych se zeptat k cemu to je cože cože ? , jestli se s tim jeste da nekam dojed. Az tak chytrej nejsem. DIKY

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2008 , 11:47   Citovat  

no je to na regulaci tlaku benzínu podle podtlaku v sání , dojet no, jet se bez toho dá budeš mít bohatší směs o kapku ,ale je to 10 čísel hadičky tak ji vyměň ne?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2008 , 11:50   Citovat  

monty napsal:
no je to na regulaci tlaku benzínu podle podtlaku v sání , dojet no, jet se bez toho dá budeš mít bohatší směs o kapku ,ale je to 10 čísel hadičky tak ji vyměň ne?

jj vymenim, ja se jen ptal jak je to zavazne. takze toto muze byt ten zdroj piskani, diky za info OK . Pak pisnu jak to dopadlo , jestli je to OK.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2008 , 14:44   Citovat  

Nick napsal:
To kolísání volnoběhu díra někde v sání tohle nezpůsobí (Vím to určitě protože mát to samé autí a jezdil jsem bez airboxu půl roku - sálo mi přímo před filtrem a v poho, akorát to hučelo), pískání možná jo. Ale asi jsi nevyměnil vzduchový filtr a palivový filtr, to bych udělal jako první...

vzduchovej mam, na palivak se chystam

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2008 , 11:56   Citovat  

pozor tohle
Nick napsal:
je pravda jen zčásti , pokud bude díra před škrtící klapkou tak to platí, pokud ale až za ní (viz ta díravá hadička) tak to kolísání způsobit může.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2008 , 15:48   Citovat  

tak sem tu hadicku vymenil a nic, Bueee porad piska a volnobeh okolo 500, kdyz slapnu na plyn tak otacky vyleti a kdyz klesaj tak spadnou skoro k 250 a auto malem chcipne. v pondeli to davam do servisu at se mi na to mrkne, ale ne do autorizovanyho, na ne wc

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2008 , 23:42   Citovat  

problem vyresen, byla to napinaci kladka na klimu, mela v haji lozisko, jinak sem si nechal rovnou vymenit olej v prevodovce a musim rict ze to je nebe a dudy, driv tam nesla poradne jednicka a ted to tam pada skoro samo, spokojenost OK

Kolben je teď offline  Kolben
0
PříspěvekZaslal: 13.6.2008 , 12:00   Citovat  

Zdravím všechny, přečetl jsem si všechny vaše názory, tento problém jsem měl taky u vozidla Honda Accord, v servisu mi nakonec sdělili, že je to volnoběžný ventil - nespínal mi systém VTEC.
Jinak když už jsem u této kapitoly, já mám vozidlo honda Stream, kdy po vytočení na 5000 otáček mi také něco u motoru píská, při nižších otáčkách to nedělá. Nemohu na to přijít. Nevíte čím to může být. Díky za každou odpověď.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 13.6.2008 , 21:14   Citovat  

sorry, ale volnoběžný ventil a spínání VTECu jsou dvě různý věci.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Piskani z motoru 3k - 4k
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina