Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Problem s klimou
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
ruzipe je teď offline  ruzipe
0
PříspěvekZaslal: 27.8.2015 , 7:48   Citovat  

Mam Hondu Accord 7G 2,2 i-CTDI a potreboval bych poradit s klimou. Kdyz ji pustim do automatu tak se mi zaroven rozsviti kontrolka uzavrene cirkulace vzduchu a stejne to neklimuje. Cim by to mohlo byt?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 27.8.2015 , 8:08   Citovat  

ruzipe napsal:
Mam Hondu Accord 7G 2,2 i-CTDI a potreboval bych poradit s klimou. Kdyz ji pustim do automatu tak se mi zaroven rozsviti kontrolka uzavrene cirkulace vzduchu a stejne to neklimuje. Cim by to mohlo byt?

to že se to přepne na vnitřní je normální, a jestli funguje....víš určitě že jí mámš plnou?

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 27.8.2015 , 8:20   Citovat  

Vzhledem k tomu, že si zapnul AUTO, tak se to snaží co nejrychleji dostat na požadovanou teplotu. Tam se dostane tak, že bude točit dokola vzduch vevnitř a nebude dovnitř pouštět teplý vzduch zvenku.

Po nastartování a zapnutí klimy otevři kapotu a podívej se, jestli sepnula spojka na kompresoru. Pokud ne, tak tam je buď málo chladiva v okruhu klimy, nebo máš jiný problém.

von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.8.2015 , 13:07   Citovat  

ruzipe napsal:

Jak zde poznamenal Štěpa, pokud se ti nesepne kompresor, nebo nemáš jiný problém, tak to nemůže chladit. Pokud klimatizaci přepneš do "AUTO" tak se automaticky přepne režim ventilace na vnitřní okruh, je jednoduší ochlazovat jistý objem vzduchu a postupně s jeho klesající teplotou jej udržovat na požadované (regulované) teplotě, než do vozu hnát venkovní vzduch, jehož teplota na vstupu bude skoro neměnná. Jakmile je dosaženo nastavené teploty, vnitřní okruh s vypne a od kabiny se postupně dávkuje venkovní vzduch, který je ochlazený klimou. Pokud ti však z výdechů jde pouze teplý vzduch, tak ti nespíná kompresor. To poznáš sám i z poza volantu. Při zapnutí klimatizace zakolísají otáčky, změní se zvuk chodu motoru. Když se toto nestane, je někde problém. Často je na vině prázdný okruh s médiem, pokud v chladícím okruhu není medium, není tam tlak a nesepne se kompresor (to jen pro jistotu aby jsi kompresor při chodu na prázdno bez média nespálil). Když otevřeš kapotu a nejdeš potrubí klimatizace tak na něm nalezneš kontrolní a plnící šroubení (bývá opatřeno krytkou jako ventilky kol), když stiskneš ventilek a neozve se syčení unikajícího média, máš okruh prázdný pak budeš muset řešit kudy ti to uniklo (chladič, příruby, hadice atd...) pokud však máš náplň v pořádku a přesto se nesepne kompresor, je možné, že jej máš na sr*ky, to už tu taky někdo řešil a dodal k tomu krásné fotky rozšmelcovaného vnitřku, pak je na snadě výměna.

Martin T. je teď offline  Martin T.
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.8.2015 , 15:15   Citovat  

To přepnutí na vnitřní okruh je normální. Pokud je klima naplněná, tak bych ještě bych zkontroloval pojistky a relátka. U mě bylo špatné relátko na spínání kompresoru a taky to nechladilo. A to mě v jednom servise rovnou řekli, že je to na nový kompresor, což se mi nezdálo a nakonec u Danyho zjistili to relátko. Úsměv

ruzipe je teď offline  ruzipe
0
PříspěvekZaslal: 27.8.2015 , 19:51   Citovat  

Zjistil jsem dneska že klima je plná a ke kompresoru nebo k nějakýmu čidlu nejde šťáva takže zítra to budu řešit. Jinak díky všem za info

Honda.men je teď offline  Honda.men
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.8.2015 , 20:49   Citovat  

Hod oko na rele

von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.8.2015 , 12:40   Citovat  

Honda.men napsal:
Hod oko na rele

To mně v době psaní komentu nenapadlo, dobrá poznámka. Já měl problémy s relé, které ovládaly střešní okno, i při sepnutí se okno nepohnulo (sepnutí šlo slyšet), tak jsem musel opět rozhodit celý tapecírunk abych se k tomu dostal. Na toto jsem přišel jen náhodou při měření relé, když jsem jej sepnul, tak stejně nebyly propojeny NO (spínací kontakty) kontakty a NC (rozpínací) byly rozpojeny. Musel jsem je trochu přihnout a od té doby okno funguje jak nový.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Problem s klimou
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina