Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 197, 198, 199 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 198 z 486
haceink je teď offline  haceink
PříspěvekZaslal: 30.8.2015 , 15:35   Citovat  

Střelec napsal:
protoze pri studenem startu chrasti a myslel jsem ze je to spatne serizenyma ventilama ale ten retez ma strasne velkou vuli divim se ze nepreskocil.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Gabo je teď offline  Gabo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.8.2015 , 8:55   Citovat  

JN napsal:
Zdravím všechny,
mému K20 s automatem chybí do 200tis., ještě půlka. Zatím bez problémů, doufám, že to tak i zůstane. V této souvislosti by mne zajímalo, zda je při výměně oleje v převodovce nutná výměna i filtru. Na tomto fóru jsem se dočetl, že někdo byl na výměnu oleje v servisu. Měnili i ten filtr a kolik to stálo? Jen pro zajímavost, na filtr jsem se pral na Jarově, začátkem srpna, a odpovědí mi bylo, že termín dodání by byl koncem září, vše tohoto roku.
Možná že pro díly chodí pěšky. Každopádně za odpověď předem děkuji.

Ahoj. Ja som bol minulý rok (motor K24) na výmene oleja v Honda servise. Vymenili:

Olej ATF-DW1 2,8l číslo dielu: 0826899901HE

Filter Comp., ATF číslo dielu: 25430PLR003

a ešte doplnili pol litra chladiacej kvapaliny...

Platil som 137eur, čo nie je vôbec zlé Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
benza je teď offline  benza
PříspěvekZaslal: 31.8.2015 , 12:28   Citovat  

Gabo napsal:
Ahoj. Ja som bol minulý rok (motor K24) na výmene oleja v Honda servise. Vymenili:

Olej ATF-DW1 2,8l číslo dielu: 0826899901HE

Filter Comp., ATF číslo dielu: 25430PLR003

a ešte doplnili pol litra chladiacej kvapaliny...

Platil som 137eur, čo nie je vôbec zlé Úsměv

ja jsem si to dělal sám. Olej a filtr jsem koupil v Hondě OV a vyšlo mě to na 1750,-
   Návrat  
VenaRD je teď offline  VenaRD
PříspěvekZaslal: 31.8.2015 , 13:16   Citovat  

Pro nezájem to zkusím ještě jednou Úsměv
Ahoj vespolek,
vypadá to že se na mém autě schyluje k výměně startéru nebo k repasi. Máte s touhle věcí někdo zkušenosti? Potažmo kde se dá koupit nový startér za rozumnou cenu. Předem díky za odpovědi.
   Návrat  
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.8.2015 , 13:39   Citovat  

VenaRD napsal:
Ahoj vespolek,
vypadá to že se na mém autě schyluje k výměně startéru nebo k repasi. Máte s touhle věcí někdo zkušenosti? Potažmo kde se dá koupit nový startér za rozumnou cenu. Předem díky za odpovědi.

štartér ti zrepasuje hoci kto pozri na nete v tvojom okolí nový bude stáť dosť si myslím to by som neriešil
   Návrat  
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.8.2015 , 22:57   Citovat  

Střelec napsal:
Proč ho chceš měnit ? Nějakých 300.000 km by snad měl vydržet bez zásahu? Cooo??? Slyšel jsem tedy, že se může časem vytahat, zvláště pokud při parkování nezatahuješ ručku a nechávaš auto stát jen se zařazenou rychlostí.

to zas ne bud se opotrřebuje čim se prodlouži ale určitě se nenatáhne,u koncernu řetez řeskakuje když necháš auto na kvalt a motor se pootočí nebo do zaparkovaného auta někdo drcne.Není nic jednoduššího než sundat víčko na prsou a změřit jak je napínak vysunut.Měnil jsem jich už několik jak třeba ve 180tis tak i ve 400tis Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.8.2015 , 22:59   Citovat  

VenaRD napsal:
Ahoj vespolek,

Nech ho zkontrolovat až podle toho co ti řeknou že je špatný pokud bude vyhřátý rotor tak OEM rotor stojí asi o 2tis mín než nový celý OEM starter ve většině případů jsem se setkal z vyhřátým rotorem který brousil uhlíky,když budou jen uhlíky lze vyměnit jen ty Úsměv
   Návrat  
JN je teď offline  JN
PříspěvekZaslal: 1.9.2015 , 12:30   Citovat  

benza napsal:
ja jsem si to dělal sám. Olej a filtr jsem koupil v Hondě OV a vyšlo mě to na 1750,-

Děkuji za informaci, zvolím stejný postup. Možná že bude podzimní servisní akce a při ní prodávají díly se slevou.
   Návrat  
psycho.ta je teď offline  psycho.ta
PříspěvekZaslal: 1.9.2015 , 12:50   Citovat  

Zdravím..nevíte někdo o někom spolehlivém (na základě Vaší zkušenosti) kdo mi v Praze rozleští zašlá přední světla? Jasně dělají to všude možně, ale recenze se špatně hledají (pokud vůbec nějaké jsou). Proto bych to raději vzala takto..Díky za tipy
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.9.2015 , 14:53   Citovat  

psycho.ta napsal:
Zdravím..nevíte někdo o někom spolehlivém (na základě Vaší zkušenosti) kdo mi v Praze rozleští zašlá přední světla? Jasně dělají to všude možně, ale recenze se špatně hledají (pokud vůbec nějaké jsou). Proto bych to raději vzala takto..Díky za tipy

Nemám síce osobnú skúsenosť, ale podľa tej stránky a celkového dojmu prezentáciu by som tam zašiel:

tudy odkaz

Nie sú to podla mńa amatéry, lebo to aj ošetrujú lakom. Máš to kúsok od prahy.
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 1.9.2015 , 14:58   Citovat  

DworiBak napsal:
OEM kody mám na fotkach v garaží,minulý rok jsem dával kratší tlumiče bilstein a všechno uložení nové originál Honda
Jen já měl prachovky i dorazi součástí tlumiče.
Na tourera na zadní tlumič je prachovka u originálu taky součást tlumiče tak snad to tak bude i u druhovýroby.
jinak na přední tlumiče budeš potřebovat na jeden tlumič čísla dle obrázku 7(2X),16,11,9(13,12,15 většinou pokud není poškozené lze použít původní-jinak nové) na zadní jen 7 a 6 pokud budeš měnit i pružiny tak 8 a 15

Tak jsem to dneska konečně rozbalil a prachovka u zadního je součástí tlumiče. Na předku žádné být nemusí, nebo se kupují extra? Díky.

Koukám, že to uložení vyjde pomalu na to samý, co ty tlumiče - cca 6-7tis. a to ještě nemám naceněné vše Smutný Nevím jestli není vzít komplet uložení na všechny 4 taky od Kayaby, vychází to na rovné 2000,-. Mechoš mě od toho zrazuje, ať objednám jen origo silentbloky, že zbytek by měl něco vydržet.
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.9.2015 , 16:10   Citovat  

Kmóďa napsal:
Od pedálu jde ke spojkové pumpě tyčka ,kterou se dá seřídit vůle.Když se koukneš na tenhle obrázek tudy odkaz tak jsem povolil kontra matici č.40 a potom otáčením tyčky č.23 seřídíš vůli a zase dotáhneš kontra matici č.40. Tyčkou otáčet na správnou stranu,abys ji jakoby vyšroubovával z dílu č.3 proti pístu. Tou tyčkou jsem otáčel jen lehce jak mi to šlo prsty,žádný kleště nic. Potom dotáhnout kontra matici...
Jinak mi ta spojka zlobil při 180ti tisících km a teď mám lehce přes 200 tisíc km a maká super a řadit jde lehounce.

Kmóďa je bůh. Udělal jsem to přesně podle jeho instrukcí - viz. přiložený obrázek - červeně označenou matku povolit ve směru modré šipky a pak prsty otáčet tou tyčkou v tom samém směru, dokud to jde. Pak zase matku utáhnout. Výsledek je ten, že spojka zabírá až v horní třetině, skoro až nahoře, ale zpátečka už neškrtá a hlavně s tím jde hladce řadit a to i těsně pod omezovačem, nemusím používat vůbec žádnou sílu a padá to tam samo VTEC OK

Takže díky za ušetřených 8-10 litrů OK

A to mě mechoš přesvědčoval, že je to nesmysl, že to nemůže pomoct a chtěl jí komplet měnit. kiss me

Ještě si s tím zkusím trochu pohrat, jestli třeba bude škrtat i když by zabírala už v polovině.

spojka.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
spojka.jpg, 186.18 kB
   Návrat  
von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.9.2015 , 20:47   Citovat  

Střelec napsal:
Kmóďa je bůh. Udělal jsem to přesně podle jeho instrukcí - viz. přiložený obrázek - červeně označenou matku povolit ve směru modré šipky a pak prsty otáčet tou tyčkou v tom samém směru, dokud to jde. Pak zase matku utáhnout. Výsledek je ten, že spojka zabírá až v horní třetině, skoro až nahoře, ale zpátečka už neškrtá a hlavně s tím jde hladce řadit a to i těsně pod omezovačem, nemusím používat vůbec žádnou sílu a padá to tam samo VTEC OK

Takže díky za ušetřených 8-10 litrů OK

A to mě mechoš přesvědčoval, že je to nesmysl, že to nemůže pomoct a chtěl jí komplet měnit. kiss me

Ještě si s tím zkusím trochu pohrat, jestli třeba bude škrtat i když by zabírala už v polovině.

Toto je časté místo, odkud se linou vrzavé zvuky při sešlapávání spojkového pedálu Hihi
   Návrat  
Dandie33 je teď offline  Dandie33
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.9.2015 , 21:31   Citovat  

haceink napsal:
Zdraví ma té někdo zkušenosti s výměnou rozvodového řetězu a ostatních elementu stim souvisejícím na Hondě accord 7g 2.4 2006 ?

Zdarec
nevim jak u tveho modelu z roku 2007 ale rv 2003 2.4 mi v Hondě Liberec rekli za praci i matroš ( řetěz,nejaká vodítka a nějaké menší věci okolo ) cca 15 tis takže docela fajn oproti tomu že tenkrat jsem na 1.4 golfa 4 rv 99 v normalnim servise dal za matroš i praci 10 tis
   Návrat  
Trebor je teď offline  Trebor
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.9.2015 , 5:27   Citovat  

Ahoj, mám dotaz. Včera mi po 7,5 letech dala sbohem autobaterie. Má nárok. Ale překvapilo mne, jak náhlým způsobem. Nastartoval jsem, ujel cca 10km,zastavil,po cca 10 minutách chtěl odjet a takřka černo a nic se nedělo. Když jsem zkusil startovat přes kabely, tak palubka se tedy rozsvítila, ale při pokusu o start startér jen chrčel a v autě to blikalo jak disko světla. Nakonec jsem nastartoval z kopce.
Je tohle normální chování? Já takhle odejít náhle baterku ještě neviděl. Budiž jí k cti, že vydržela tak dlouho a že jsem ji nikdy nenabíjel.

Teď ji teda zkouším ještě nabít, abych mohl SNAD dnes jezdit - myslíte, že se nabije ještě trošku? Ale to cca za hodinku zjistím sám.

Ale proč to píši. Včera večer (nas*anej) jsem hledal vhodnou baterku a našel snad vyhovující tudy odkaz myslíte, že se tam vleze a že i bude po parametrových stránkách vyhovovat? Ta ale asi už 7,5 roku nevydrží, co? Abych nekoupil něco, co mi bude k...

Mám 2.2 i-ctdi r.v. 2007
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.9.2015 , 9:13   Citovat  

Trebor napsal:
Ahoj, mám dotaz. Včera mi po 7,5 letech dala sbohem autobaterie. Má nárok. Ale překvapilo mne, jak náhlým způsobem. Nastartoval jsem, ujel cca 10km,zastavil,po cca 10 minutách chtěl odjet a takřka černo a nic se nedělo. Když jsem zkusil startovat přes kabely, tak palubka se tedy rozsvítila, ale při pokusu o start startér jen chrčel a v autě to blikalo jak disko světla. Nakonec jsem nastartoval z kopce.
Je tohle normální chování? Já takhle odejít náhle baterku ještě neviděl. Budiž jí k cti, že vydržela tak dlouho a že jsem ji nikdy nenabíjel.

Teď ji teda zkouším ještě nabít, abych mohl SNAD dnes jezdit - myslíte, že se nabije ještě trošku? Ale to cca za hodinku zjistím sám.

Ale proč to píši. Včera večer (nas*anej) jsem hledal vhodnou baterku a našel snad vyhovující tudy odkaz myslíte, že se tam vleze a že i bude po parametrových stránkách vyhovovat? Ta ale asi už 7,5 roku nevydrží, co? Abych nekoupil něco, co mi bude k...

Mám 2.2 i-ctdi r.v. 2007

Mám dotaz,v dieslu je normální široká baterie? Jaké parametry měla ta původní? Třeba já mám v 2.4 tu úzkou 45Ah a startování je takové divné,dlouho točí než nastartuje...
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.9.2015 , 10:16   Citovat  

Kmóďa napsal:
Mám dotaz,v dieslu je normální široká baterie? Jaké parametry měla ta původní? Třeba já mám v 2.4 tu úzkou 45Ah a startování je takové divné,dlouho točí než nastartuje...

A není to dlouhé točení způsobeno spíš dlouhým zdvihem 2.4, kdy se startér otočí víckrát než u D15? Mrk
   Návrat  
Squixx je teď offline  Squixx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.9.2015 , 11:41   Citovat  

Trebor napsal:

Mám 2.2 i-ctdi r.v. 2007

Nemají japonci otočený polarity? Jako zrcadlově oproti evropanům? Toyota to tak má, pozor na to..
   Návrat  
benza je teď offline  benza
PříspěvekZaslal: 2.9.2015 , 11:57   Citovat  

Trebor napsal:
Ahoj, mám dotaz. Včera mi po 7,5 letech dala sbohem autobaterie. Má nárok. Ale překvapilo mne, jak náhlým způsobem. ......

tohle se stalo kolegovi. Prijel, zaparkoval a rano totalka, ani centralem neodemknul. (opel insignie)
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.9.2015 , 11:59   Citovat  

Hellborn napsal:
A není to dlouhé točení způsobeno spíš dlouhým zdvihem 2.4, kdy se startér otočí víckrát než u D15? Mrk

Neporovnávám to jen s D15. To vám všem co máte 2.4 to točí dlouho než to chytne? Když vezmu že kolega má Octávku TDI,ten motor má zdvih skoro jak Accord a motor chytne na brnk,takhle nestartuje ani D15... Nezdá se mi že by auta s dlouhým zdvihem točila kvůli tomu dlouho...
   Návrat  
Trebor je teď offline  Trebor
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.9.2015 , 12:31   Citovat  

Squixx napsal:
Nemají japonci otočený polarity? Jako zrcadlově oproti evropanům? Toyota to tak má, pozor na to..

Tak v prodejně mi doporučili tuhle tudy odkaz , že prý je o třídu lepší a jen o málo dražší. A rozměrově stejná, jako ta Varta, co jsem chtěl - no, snad tam půjde vůbec tenhle rozměr Se stydím
Když jsem mu říkal, že teď tam je o dost slabší a jak dlouho vydržela, tak říkal, že baterky z/pro prvovýroby mají jiná/lepší kritéria pro normy ....?

Plus a mínus by měly být OK - s origo, když stojím před maskou, tak plus pól je nalevo dál ode mne.

Budu ji tam dávat až večer, tak uvidíme. (Nemám čas shánět originál někde v Hondě - tak snad nebudu litovat ...)
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.9.2015 , 12:41   Citovat  

Hlavne by som chcel vidieť tú cenu originálu...
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.9.2015 , 12:57   Citovat  

markos napsal:

Já měl Panasonic (pokud si pamatuju - pod haubnu jsem koukal před hodně dlouhou dobou Se stydím Prostě tu,co tam dávala Honda) za 1.700,- Kč...
   Návrat  
Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.9.2015 , 13:22   Citovat  

markos napsal:

Kupoval jsem nějak minulý rok originál Honda přes Aldu za cca 2100kč mám to bez starostí jestli bude pasovat atp.
   Návrat  
C.M.Burns je teď offline  C.M.Burns
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.9.2015 , 13:47   Citovat  

DworiBak napsal:
to zas ne bud se opotrřebuje čim se prodlouži ale určitě se nenatáhne,u koncernu řetez řeskakuje když necháš auto na kvalt a motor se pootočí nebo do zaparkovaného auta někdo drcne.Není nic jednoduššího než sundat víčko na prsou a změřit jak je napínak vysunut.Měnil jsem jich už několik jak třeba ve 180tis tak i ve 400tis Úsměv

Chceš říct, že opotřebení/natažení řetězu jde změřit bez větší demontáže a zjistit tak zhruba jak na tom jsem? Pokud se ptám blbě, tak mě omluv a jen mi jednoduše odpověz, na autě si sám vyměním maximálně olej a kola Se stydím
   Návrat  
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.9.2015 , 14:01   Citovat  

C.M.Burns napsal:
Chceš říct, že opotřebení/natažení řetězu jde změřit bez větší demontáže a zjistit tak zhruba jak na tom jsem? Pokud se ptám blbě, tak mě omluv a jen mi jednoduše odpověz, na autě si sám vyměním maximálně olej a kola Se stydím

Na mazde sa to bežne robí cez diagnostiku nič sa nerozoberá myslím že aj v Honde to tak pôjde .
   Návrat  
Acxe je teď offline  Acxe
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.9.2015 , 15:40   Citovat  

C.M.Burns napsal:

Z boku víka rozvodů je víčko, kterým se jde podívat na napínák, tím se to kontroluje.

cht.jpg

cht.jpg, 96.97 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.9.2015 , 18:35   Citovat  

rudy5 napsal:
Na mazde sa to bežne robí cez diagnostiku nič sa nerozoberá myslím že aj v Honde to tak pôjde .

Běžně se to dělá na mazde jen u naftaků a to musí mít nahrany softver v ECU,který to sleduje,pokud někdo nejezdí do mazdy a nemá aktualizaci ECU tak to jen tak nezkontroluje.Těch potkaných 2,2 jsem už viděl.
U Hondy to tak není ale lze se na časování taky kouknout pokud je už extrémě vytahaný řetěz tak může svítit i kontrolka závady,kdy nesedí vačka vůči klice.
   Návrat  
ted1717 je teď offline  ted1717
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.9.2015 , 19:37   Citovat  

Ahoj Honďáci Úsměv mám menší dotaz, je normální u 2.2 ictdi, že nedoleze ručička teploty motoru až na půlku, ale jen něco za 3/4? Úsměv Díky moc Úsměv

11940358_10203736153519276_410406889_n.jpg

11940358_10203736153519276_410406889_n.jpg, 50.65 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.9.2015 , 21:01   Citovat  

Ano Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz