Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic Tourer 1,8 i-vtec vs 1,6 i-dtec
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
cport je teď offline  cport
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.9.2015 , 9:32   Citovat  

Zdravim,

planuji navrat k Honde (mel jsem 2litroveho Accorda a byl jsem s nim maximalne spokojeny). Ted mam diesel a tak nejak nostalgicky vzpominam Úsměv Hlavne jde taky o to, ze uz me nebavi proverovat stocene ojetiny a dohledavat, jestli zrovna tohle auto bylo nekde v zahranici uz sesrotovano. No a tak hledam trosku dlouhodobejsi reseni (na 8-10 let) a Civic Tourer se logicky dostal do hledacku jako auto na denni jezdeni do prace a s rodinou.

No a resime dilema - benzin vs nafta. Ja bych radsi benzin, jenze cca polovinu cest mam na dalnicich, kde mam zase rad klid. Takze rozumnejsi se jevi nafta. Najezd mame takovy, ze benzin - nafta nema jasneho viteze. Benzin je pro me u Hondy synonymum spolehlivosti (u toho meho Accorda (160tkm - 240tkm) to byla parada), u toho dieselu ... no nevim. Nedohledal jsem ohledne tohoto motoru zadne statistiky.

Takze tady je moje otazka - ma tenhle motor nejake typicke zavady? Jake s nim jsou dlouhodobe zkusenosti?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 7.9.2015 , 10:11   Citovat  

Tady máš 18str. ke čtení.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.9.2015 , 10:56   Citovat  

Tohle jsem cetl, ale odpoved na svoji otazku jsem tam nenasel Úsměv
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 7.9.2015 , 12:27   Citovat  

Tak vzhledem k tomu, ze 1.6 i-DTEC je pomerne novy a mlady motor, tak tezko muzes ocekavat nejake dlouhodobe statistiky a typicke zavady.
Pokud nekdo neco resi, tak v ramci zaruky, protoze vetsina (mozna vsechny) dosud vyrobene v ni jsou...
Nejsem nejakym vyraznym pritelem nafty, ale pokud budes kupovat nove auto, tak bych mel asi jasno - zvlast pokud by to melo byt na tech x az xx let.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.9.2015 , 13:15   Citovat  

Jj, to chapu, ze to je novy motor. Jen jsem netusil, jestli se uz neco treba nezacina projevovat. Tady asi nejspise pisou novi majitele a stezuji si.
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 7.9.2015 , 19:03   Citovat  

Tak ono je tady "u nás" majitelů počítám tak cca 10 (spíš míň), asi tak dva až tři lidi ho maj v CR-V 4G, takže to zatim na žádnej velkej "hate" nevidim Úsměv přátele
Předpokládám, že tudy tady už jsi určitě také sbíral informace...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.9.2015 , 7:32   Citovat  

SaKaL: diky za odpoved. Tu diskusi jsem prehledl a uz tedy prosel. No a jsem stale na vazkach Úsměv

Celkem me stve, ze se ten i-dtec neda nedke pobliz vyzkouset. Vcera jsem na zaklade recenzi cekal absolutni ticho po nastartovani i-vtec, ticho se vsak nekonalo. Pak jsem zase na zaklade recenzi cekal hrozny hluk od 3500 otacek a ten se taky nekonal, ten zvuk byl prijemny.
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 8.9.2015 , 7:39   Citovat  

Hluk v otáčkách u 1,8 i-VTEC byl spíš problémem C8G a to v okolí 4.000ot. Současná C9G je výrazně lépe odhlučněná (kdesi se psalo, že při její konstrukci ušetřili cca 50kg oproti předchůdci, tak to tam narvali v tlumících materiálech).
I ten samotný hluk, resp. jeho nepříjemnost je relativní, mě osobně nijak nevadí ani u C8G Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.9.2015 , 12:43   Citovat  

Mozna jeste otazka pro majitele obou motoru. Kolik vam to zere pri dalnicnich rychlostech (130-140km/h)? Na spritmonitoru najdu tak prumernou spotrebu ...
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.9.2015 , 20:10   Citovat  

Čéče, pročs tady o C9G založil nové vlákno? Myslím, že vše co tě zajímá, najdeš tady... tudy odkaz
Jak jsem pochopil, táhne tě to k dieselu. No, budiž...Úsměv
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.9.2015 , 21:21   Citovat  

cport napsal:
Mozna jeste otazka pro majitele obou motoru. Kolik vam to zere pri dalnicnich rychlostech (130-140km/h)? Na spritmonitoru najdu tak prumernou spotrebu ...

Mně 1,8 při dálniční rychlosti 130-140 km/h (tacho) žere do 6,5L (dle PP).

Jinak ta 1,6 nafta je opravdu zatím hodně nový motor, takže je s ním málo zkušeností.
Třeba bude dobrej a třeba taky ne a bude po pár letech nahrazený novým motorem.

To 1,8 R18A.. se do Civiců dává už skoro 10 let a ještě nějakou dobu bude.
Čím to asi bude.....

Jaký že máš roční nájezd? Kolik % z toho tvoří dálnice?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.9.2015 , 21:26   Citovat  

Petr 78 napsal:

To 1,8 R18A.. se do Civiců dává už skoro 10 let a ještě nějakou dobu bude.
Čím to asi bude.....

Že Honda zaspala (jak má v posledních letech ve zvyku)...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.9.2015 , 23:03   Citovat  

Piskot: no v tom doporucenem vlakne jsem se odpovedi nedocetl. I kdyz je pravdou, ze ted jsem se ptal uz na vic veci a tematicky by se to tam hodilo. Jinac tahne me to prave spise k benzinu, uz jsem mel jeden od Hondy a motor to byl skvely a spolehlivy ... na druhou stranu usetrit za tech 8-10 let kolem 100tisic neni zanedbatelny argument.

Petr78: najezd mam prave takovy, ze to je benzin vs nafta nerozhodne (neco pod 20tkm). Kazdy den cca 30km tam a zpet do prace (z toho 2/3 dalnice), o vikendu popojizdeni, sem tam vylet, pres rok par delsich vyletu (do 2-3 hodin jizdy jednim smerem, vetsina po dalnici). Az deti vyrostou, budeme jezdit i delsi trasy, ale ne moc casto.

V kazdem pripade - projel jsem uz obe motorizace a benzin mi subjektivne prijde prijemnejsi na jizdu. Mam na mysli hlavne hlucnost. Ted mam diesel a ta 1,6 je vykonove temer stejna (jako muj soucasny diesel) v lehcim aute, takze se chova tak, jak ocekavam. Ale podle recenzi jsem cekal pohodu a klid pri jakemkoliv pridani plynu do cca 3000 otacek a to se nekonalo. Ten zvuk v kabine byl neprijemny. Nevim, jestli to bylo tim, ze to auto bylo predvadeci a tak se s nim nikdo nepare, nevim, jestli se treba po zajeti hlucnost nesnizi (to auto uz ale melo najeto 5000km). Pokud se nepridavalo, tak bylo vse ok, pri jakemkoliv zrychleni to byl des Smutný

Tak ted nevim, jestli to neni tim, ze mam starsi auto jine tridy a mam tedy prehnane ocekavani (diesel, do 3000 otacek klid, do 170km/h klid ...), zkusim jeste nekde jinde jiny kus. Pokud by se nasel dobrovolnik z Ostravska, ktery ma 1,6i-dtec ... Úsměv

Pokud jsem narazil na typicke reprezentanty, beru benzin. Po jizde s nim jsem byl nadseny, jsou tam ty spravne emoce. Diesel me trosku zklamal, cekal jsem nudnejsi projev, ale jinak komfort a pohodu.
   Návrat  
Rowen je teď offline  Rowen
PříspěvekZaslal: 9.9.2015 , 0:38   Citovat  

Ahoj všem,
tak 1.6 tourera už máme přesně rok a má najeto 43tisíc. Pokud jde o spolehlivost, tak motorově naprosto v pořádku, akorát mě párkrát zazlobila středová palubka, (všehovšudy asi 3x) kdy to vykázalo chybu přepětí - pokaždé v nabíječce zapojen nějaký telefon. Naposledy při servisní kontrole přehrán software jednotky rádia (Honda o tomto problému ví). Od začátku se mi nepodařilo spárovat I-pod (ani mini, ani klasic). Po přehrání softwaru jsem to ještě nezkoušel. Pokud jde o hluk, tak je to 'Karel' proto není tak kultivovaný jako 1,8 -ten jsme měli v C8G a je známo, že se mnohem zlepšili s odhlučněním pokud jde o poslední generaci,ale tu jsem neměl možnost otestovat. Volba byla vcelku jasná podle nájezdu. Do března to jezdilo hlavně dlouhé dálniční štreky a spotřeba při 140km/h asi 5.2 L/100km. Koukni na moji spotřebu na Sprintmonitor - převážně Praha-Cáchy - většinou s časem kolem 6:20 až 6:30. Pokud si vzpomínám tak asi nejvíc co jsem měl bylo 7,2L/100km ale to jsem asi mezi Frankfurtem a Kolínem jel 170-210 kde nebylo omezení. Od dubna s tím jezdí manželka a většinou po Praze a jak už jsem psal, zatím bez komplikací a v průměru do 6 litrů - ryzí město Bueee Dle mě - spolehlivé auto s velkým kufrem, ale pro posádku trochu těsné. Takže přeju šťastný výběr.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.9.2015 , 6:47   Citovat  

Jinac diky vsem za reakce, klidne v tom sdelovani zkusenosti pokracujte.

Mimochodem, to potlacovani hluku motoru s pomoci reproduktoru funguje jen pri zapnutem radiu a nebo i bez nej?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.9.2015 , 20:18   Citovat  

Hellborn napsal:
Že Honda zaspala (jak má v posledních letech ve zvyku)...

Díkybohu (nebo spíš Hondě) za takové zaspání.
Dokud bude Honda používat atmosférické motory, tak pro mě stále bude na prvním místě mezi kandidáty na nové auto.
Jakmile se ale nechá strhnout nesmyslným trendem downsizingu (připravovaný motor 1,5 i-VTEC turbo), tak už nebude ničím zajímavá oproti konkurenci.
A právě její "zaspání" během celé historie jí dalo to proč máme tuto značku rádi.
Zatímco konkurence každého půl roku vylepšovala a stejně jí to nikdy pořádně nefungovalo, tak Honda uvedla řešení vypiplané k dokonalosti a to pak používala (a používá) dlouhá léta.

Vem si třeba takovou drobnost jako je nepoužívání hydraulických zdvihátek.
Honda je v současnosti snad jediná automobilka, u které se vůle ventilů štelují ručně a já to považuju za obrovskou výhodu.
Snad všechna auta, která používají hydroštely, s nimi mají problémy. A opravit takový problém nebývá zrovna levná záležitost.
Takže i za tohle zaspání Hondě děkuju.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.9.2015 , 20:20   Citovat  

Petr 78 napsal:
Díkybohu (nebo spíš Hondě) za takové zaspání.
Dokud bude Honda používat atmosférické motory, tak pro mě stále bude na prvním místě mezi kandidáty na nové auto.
Jakmile se ale nechá strhnout nesmyslným trendem downsizingu (připravovaný motor 1,5 i-VTEC turbo), tak už nebude ničím zajímavá oproti konkurenci.
A právě její "zaspání" během celé historie jí dalo to proč máme tuto značku rádi.
Zatímco konkurence každého půl roku vylepšovala a stejně jí to nikdy pořádně nefungovalo, tak Honda uvedla řešení vypiplané k dokonalosti a to pak používala (a používá) dlouhá léta.

Vem si třeba takovou drobnost jako je nepoužívání hydraulických zdvihátek.
Honda je v současnosti snad jediná automobilka, u které se vůle ventilů štelují ručně a já to považuju za obrovskou výhodu.
Snad všechna auta, která používají hydroštely, s nimi mají problémy. A opravit takový problém nebývá zrovna levná záležitost.
Takže i za tohle zaspání Hondě děkuju.

Jo, ale z Acca 2.4 do Civica 1.8 (nebo 1.5VT) fakt nepůjdu. Ble
   Návrat  
stanokra je teď offline  stanokra
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.9.2015 , 5:19   Citovat  

cport napsal:
Jinac diky vsem za reakce, klidne v tom sdelovani zkusenosti pokracujte.

Mimochodem, to potlacovani hluku motoru s pomoci reproduktoru funguje jen pri zapnutem radiu a nebo i bez nej?

Ahoj, Ja mám rok 1.6 diesel.. benzin by som chcel len v meste, do 50km/h... inak diesel.
Myslím že 1.6 je dosť živá, mal som predtým 1.6 Oct III a bolo to obrovský skok k lepšiemu.

Neviem kde bolo auto hlučné keď si testoval, aké rýchlosti.. od 50km/h hore je ticho a diesel sa stratí. Bacha, na dieslu,ale i na benzinu predpokladám, su letné 17ky pneu hlučnejšie na blbom povrchu.. takže filtrovať čo sposobi motor a čo povrch cesty

Inak diesel mimo mesto je úplne super, hlučnejší sa stáva až vyššie nad 145.. ale len mierne a je to pohoda aj pri 170 (prejazdené v lete nemecko skrz naskrz)
Pri jazde medzi 70-120 ho nemáš šancu počuť alebo vnímať motor.. ten sa stratil

Inak bacha, človek sa musí z autom previesť viac ako na testovačke, až potom príde ako mu pritlačiť na krk..
1.6 je podla mna hodně živí a dynamický motor, dá sa s ním prekvapivo dobre akcelerovať. Výkonovo je na tom super.
I po roku si akonáhle vyrazím z mesta tak si to užívam, jak na okreskách, tak na dialnici.. ale tie okresky sú paráda.
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.9.2015 , 6:17   Citovat  

cport napsal:

I při vypnutém Mrk
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.9.2015 , 7:30   Citovat  

xenon04: diky za odpoved. I kdyz me teda moc nepotesila.

Stanokra: taky diky za odpoved. Testoval jsem to na cca 20km okruhu, z toho polovina dalnice. S vykonem jsem nemel problem, ale s hlucnosti pri malink vyssich otackach (cca 2000-3000), do vysokych otacek jsem nesel. Kdyz uz to clovek rozjel a nechal motor tichounce slapat, tak to nebyl problem.

No uvidim, pristi tyden budu testovat jeste jineho Tourera s naftou, tak uvidim.

V Toureru by se mi libil motor 2,0/121 kW od Mazdy Úsměv ... to bych tady asi nemel rikat Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.9.2015 , 7:40   Citovat  

cport napsal:

V Toureru by se mi libil motor 2,0/121 kW od Mazdy Úsměv ... to bych tady asi nemel rikat Úsměv

Klidně můžeš... Mně by se tam líbila 2.4 od Hondy (základ 1.8, nutné naftové zlo a 2.4 top). Úsměv
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.9.2015 , 8:26   Citovat  

cport: jen netuším, jak ten systém funguje, když člověk dodělá nějaký aftermarket rádio

Jinak tankuju 60cetanovou naftu od benziny a zdá se to být o chlup tišší
Mám najeto 7tis km a zatím spokojenost maximální, delší dálniční přesuny vyšší rychlostí naprosto parádní, člověk nepřijede "unavenej"
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.9.2015 , 10:48  Naposledy upravil piskot dne 12.9.2015 , 8:36, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Tak trochu rejpnu, kolik z vás, co tu kritizujete benzín jste s ním FAKT jeli?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.9.2015 , 11:06   Citovat  

No z me strany to nebyla kritika. Jen mam rad silnejsi motory, jel jsem v 1,8 Tourer i v Mazde 3 s tim vyse zminemym motorem. To jeho chovani se mi libilo vic. Podvozkove, interierem zase Tourer. Myslim, ze Toureru by slusel i silnejsi motor. ale vzhledem k tomu, ze ho bude obcas ridit i zena, tak je omezeni motorizace vyhodou Úsměv
   Návrat  
bleck666 je teď offline  bleck666
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.9.2015 , 23:15   Citovat  

offtopic mat hondu a neupravovat ju (neladit,netuningovat) , je ako mat frajerku a nesulozit snou Úsměv , a vecsi potencial na to ma vzdy benzinovy motor VTEC ... takto vidim ideu hondy Velmi šťastný
   Návrat  
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.9.2015 , 8:29   Citovat  

bleck666 napsal:
offtopic mat hondu a neupravovat ju (neladit,netuningovat) , je ako mat frajerku a nesulozit snou Úsměv , a vecsi potencial na to ma vzdy benzinovy motor VTEC ... takto vidim ideu hondy Velmi šťastný

To co pises platilo na hondach z roku 1991_1995 co chceš dnes tuningovat ? Na normálních autach je pekne auto ake je dobře kolesa to je vsetko , svatoušek .aa bez urážky ladit auto co sa týká motoru sa fakt oplati už len turbo či benzín či diesel tam sa dá urobit z toho fakt hoci co ked má člověk peniaze a IDE to ako gula kdežto na nejakej 1600 atmosféře budeš rozoberat a skládat celý motor 5x aj tak tam nikdy nedosiahnes to co si myslis.a podvozek urobis aj z trbanta dobrý ked na to mas .už aj v honde bohuzial přišli na to že bez turba sa konkurenci rovnat nemozu.
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.9.2015 , 9:48   Citovat  

rudy5 napsal:
...už aj v honde bohuzial přišli na to že bez turba sa konkurenci rovnat nemozu....

Honda dokáže udělat kvalitní atmosférický motor,který bude spolehlivý a pojede. Zatímco tvůj oblíbený koncern,udělá "nějaký motor",ke kterému přidá berličku jménem turbo,aby to nějak jelo a bude se to sypat. To turbo u Hondy bude spíš hlavně kvůli emisím,můj názor. Takže tam lepší koupit snad naftu,i když to není žádná výhra. Zas musím uznat,že mají výborný marketing a dokáží prodat i šmejd Velmi šťastný Vezmi si třeba jejich 1.9 TDI. Ten motor ze sebe vypraví vše co umí v 2000 otáčkách a umře. Ale soudruzi z NDR z téhle konstrukční chyby udělali výbornou vlastnost,zvanou mohutný zátah pořádnej výtlem
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.9.2015 , 10:34   Citovat  

Kmóďa: Ikdyž mě občas štveš a prudíš, tak tentokrát s tebou naprosto souhlasím.
Tohle je zdravý názor s nadhledem je to dobrý
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.9.2015 , 11:19   Citovat  

rudy5 napsal:
To co pises platilo na hondach z roku 1991_1995 co chceš dnes tuningovat ? Na normálních autach je pekne auto ake je dobře kolesa to je vsetko , svatoušek .aa bez urážky ladit auto co sa týká motoru sa fakt oplati už len turbo či benzín či diesel tam sa dá urobit z toho fakt hoci co ked má člověk peniaze a IDE to ako gula kdežto na nejakej 1600 atmosféře budeš rozoberat a skládat celý motor 5x aj tak tam nikdy nedosiahnes to co si myslis.a podvozek urobis aj z trbanta dobrý ked na to mas .už aj v honde bohuzial přišli na to že bez turba sa konkurenci rovnat nemozu.

nic ve zlem, ale je videt ,ze jsi tim neprosel jako vetsina tady a nevis ze "ladit" nakou 1.6 ..neni to o zatahu ,
je to o jedinecnem zvuku v co nejvyssich otackach,projeti zatackou co nejlepsim spusobem,a uzit si kratkou prevodovku a caste razeni a otom to bylo , proste o pocitu z jizdy co dnesni hondy postradaj diky emisim , levnym provedenim a posedlosti prodat co nejvice kusu ..hold v dnesnim aute zazijes takzvanou zabavu jen na rovince kdyz te "nekdo ,neco " kope do sedacky a jedes 200km/h pac jinak bys to ani necitil ,ze jedes rychle ... treba i podelany Suzuky udela 100kw 1.6 a da se to a motor je pekne zivej ma zvuk i emise ,proc se tomuhle honda takhle vyhyba a misto toho aby zase udelala auto co poskytuje i jedno i druhy v jdenom tak dela extremy a obycejnymu cloveku odepira to co mu davala tolik let a najednou kdyz jsi chces uzit jizdu musis zacalovat 35000e ...ja bych prave udelal podimenzovany vyssi objemy ktery by v prumeru meli mensi emise a spotrebu pod vyssi zatezi ne jako naky foukaci trivalce na hranici svych sil .. klidne bych udelal atmo 2litr a 2,4 z ruznymy vykony a pro verze pro extremni spotrebu bych dal treba elektormotor mezi prevodovku a motor nebo neco co by pomohlo udrzet spotrebu co nejnizsi i pri bezne jizde ...ale to uz moc kecam Velmi šťastný tak sorry ..

co jsi dotycnej vybere je jedno pac ani jedno neposkytuje to co honda by mela poskytovat ,resi se uz jenom spotreba a spolehlivost a tam to je myslim uplne jasny ...
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.9.2015 , 11:30   Citovat  

Kmóďa napsal:
Honda dokáže udělat kvalitní atmosférický motor,který bude spolehlivý a pojede. Zatímco tvůj oblíbený koncern,udělá "nějaký motor",ke kterému přidá berličku jménem turbo,aby to nějak jelo a bude se to sypat. To turbo u Hondy bude spíš hlavně kvůli emisím,můj názor. Takže tam lepší koupit snad naftu,i když to není žádná výhra. Zas musím uznat,že mají výborný marketing a dokáží prodat i šmejd Velmi šťastný Vezmi si třeba jejich 1.9 TDI. Ten motor ze sebe vypraví vše co umí v 2000 otáčkách a umře. Ale soudruzi z NDR z téhle konstrukční chyby udělali výbornou vlastnost,zvanou mohutný zátah pořádnej výtlem

Trocha nadhledu neuskodi. Zrovna ten 1,9 TDI PD byl na svou dobu dobry motor a na rozdil od vetsiny produkce prave on jezdi bez vetsich problemu dodnes. Sice ma zoufalou vykonovou krivku, ale posuzuj to v kontextu tehdejsi doby. Zato jede opravdu relativne rychle, ma smesnou spotrebu, udrzbu a opravy vic nez za hubicku. Jasne, jeste ta ekologie.
Kdyby nejaka automobilka hromadne vyrabela same smejdy, jak rikas, nikdy by nebyla komercne tak uspesna jako koncern. Je to jenom o pristupu, za svoje penize si muzes koupit co chces. Tim, ze poplives VW se Honda lepsi automobilkou nestane.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic Tourer 1,8 i-vtec vs 1,6 i-dtec
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina