Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Škoda - obecná diskuze
Fórum: Konkurence
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 38, 39, 40  Další 
Zaslat odpověď

Strana 30 z 40
1978 je teď offline  1978
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.7.2015 , 17:05   Citovat  

co furt mate s tim longlife olejem? HaHaaa tak snad normalni uvazujici bystry clovek meni olej po 10-15ti tisicich nebo jednou rocne?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 16.7.2015 , 17:07   Citovat  

1978 napsal:
co furt mate s tim longlife olejem? HaHaaa tak snad normalni uvazujici bystry clovek meni olej po 10-15ti tisicich nebo jednou rocne?

Ukaž mi takovýho škodováka... Ale i zázraky se dějí...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1978 je teď offline  1978
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.7.2015 , 17:10   Citovat  

ja na sve skodovce menim olej jak na honde jednou rocne bez ohledu na najezd km, zda se mi ze to motoru prospiva ale kazdy podle sveho Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.7.2015 , 17:11   Citovat  

1978 napsal:
ja na sve skodovce menim olej jak na honde jednou rocne bez ohledu na najezd km, zda se mi ze to motoru prospiva ale kazdy podle sveho Úsměv

Otázka je,jestli bys to měnil, kdybys nebyl zvyklý z Hondy.
   Návrat  
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.7.2015 , 17:33   Citovat  

Hellborn napsal:
Ukaž mi takovýho škodováka... Ale i zázraky se dějí...

Písal som to v inej téme , každý normálny človek ktorému na aute záleží a chce si ho nechať dlhšie tak mení olej max po 15 tis km , bez ohľadu na to či je to škodovka mercedes alebo bmw.
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.7.2015 , 18:59   Citovat  

Bohužel už to vypadá, že škodovkáři už nejsou rozumně myslící entita (čest výjimkám). Když "slyší" na brzdy jako brake assistant, řadicí páku jako kvalt-assistant, pedál plynu jako motor-assistant, a já nevím na jaké ještě píchoviny, viz. konfigurátor Škodovky. Marketing Škodovky si zatím netroufl prohlásit olejovou náplň motoru jako doživotní...
Ono o oleji si stačí něco přečíst, a člověk nemusí být zvyklý na intervaly výměny u Hondy, aby mu docvaklo, že doporučované intervaly výměny delší jak 15 tis. km jsou nesmysl.
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.7.2015 , 21:22   Citovat  

Ja nevim, co tu Skodufku porad pomlouvate, vzdyt je to nadherne auto Velmi šťastný Jinak fotka mobilem z dnesniho vyletu, to cervene je Morgan Plus 8, prijeli s nim super duchodci. Taky bych si rad v penzi poridil takovou krasnou bestii a kus historie v jednom OK

Morgan.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Morgan.jpg, 382.5 kB
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.7.2015 , 21:32   Citovat  

Až budeš v důchodu, tak bude historie ta Oktávka napravo Úsměv
Jenom to nebude bestie.....
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.7.2015 , 21:47   Citovat  

Bully napsal:
Ja nevim, co tu Skodufku porad pomlouvate, vzdyt je to nadherne auto Velmi šťastný Jinak fotka mobilem z dnesniho vyletu, to cervene je Morgan Plus 8, prijeli s nim super duchodci. Taky bych si rad v penzi poridil takovou krasnou bestii a kus historie v jednom OK

No fakt je, že v případě bouračky nemusí kromě čumáku Škodovkář nic řešit, když to vypadá nabouraně už z výroby... Se stydím Velmi šťastný
   Návrat  
Rusty je teď offline  Rusty
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.7.2015 , 11:16   Citovat  

Pocity z mé včerejší zkušenností z Oktávky RS TDi:

Motor:
Co bych napsal k dízlu, tahá to jak blázen, hned od spoda do nějakých 3800 otáček, dál je absolutně zbytečné to točit, na tachometru to ale vidět nejde. Jednička, Dvojka, Trojka...pohled na tachometr a je tam kilečko. Bez kontroly trakce při zašlápnutí na dvojku to na mokru hrabe a hrabe. Výkon na tak velké a těžké auto není ani malý ani velký, dle mého názoru měl být tenhle motor v oktávce běžně a RS mělo dostat aspoň o 50 koní víc. Udávaná spotřeba ve městě 6 litrů nehrozí, reálně se jde dostat kolem 7-7,5 litrů.

Podvozek:
Jelikož to bylo na 19" kolech s 35 gumou, tak to bylo tvrdé, šla cítit každý nerovnost ať už v modu Sport, Normal nebo Eco. V zatáčkách to drželo krásně, na to si nemůžu stěžovat.

Brzdy:
Jedním slovem Super. Nemám co vytknout, i když palubní počítač hlásil třeba vyměnit destičky, tak to brzdilo velmi dobře.

Interiér:
Seděl jsem pouze vepředu, nemůžu hodnotit zadní sedačky, přední sedačky poměrně dobré, i když jsem si je představoval lepší, spodek sedačky má velmi dobré vedení. Tohle se ale bohužel nedá říct o zádové části. Šlo klasicky nastavit, dopředu, dozadu, výška....prostě klasika. Materiály v interiéru se netváří přehnaně luxusně, řekl bych že tohle jsem od toho auta čekal. Trochu mi vadil dekor rádoby Karbonu. Volant měl příjemnou velikost, dobře se držel nebylo si na co stěžovat. Dotykový navigace dobrá není co řešit.

Celkový dojem:
Tak nějak nejsem ani překvapený ani zklamaný, přesně takhle jsem si TDi RS představoval. Svižný rodinný sedan, pro někoho kdo má 700 tisíc a chce jezdit svižně proč né. Ovšem v dízlu to není sporťák. Po zhruba 2 hodinách mě to auto ale jaksi přestalo bavit. Už jsem se vozil jenom na spotřebu, ta klesla z původního průměru 10,5 na nějakých 7,2-7,5. Zkušennost zajímavá, kdo má možnost vyzkoušet ať zkusí. OK

Nedělám tím Škodovce žádnou reklamu, jsem zarytý Honda ONDAř! je to dobrý Úsměv
   Návrat  
bigy je teď offline  bigy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2015 , 12:00   Citovat  

Rusty napsal:
Pocity z mé včerejší zkušenností z Oktávky RS TDi:

Motor:
Co bych napsal k dízlu, tahá to jak blázen, hned od spoda do nějakých 3800 otáček, dál je absolutně zbytečné to točit, na tachometru to ale vidět nejde. Jednička, Dvojka, Trojka...pohled na tachometr a je tam kilečko. Bez kontroly trakce při zašlápnutí na dvojku to na mokru hrabe a hrabe. Výkon na tak velké a těžké auto není ani malý ani velký, dle mého názoru měl být tenhle motor v oktávce běžně a RS mělo dostat aspoň o 50 koní víc. Udávaná spotřeba ve městě 6 litrů nehrozí, reálně se jde dostat kolem 7-7,5 litrů.

Podvozek:
Jelikož to bylo na 19" kolech s 35 gumou, tak to bylo tvrdé, šla cítit každý nerovnost ať už v modu Sport, Normal nebo Eco. V zatáčkách to drželo krásně, na to si nemůžu stěžovat.

Brzdy:
Jedním slovem Super. Nemám co vytknout, i když palubní počítač hlásil třeba vyměnit destičky, tak to brzdilo velmi dobře.

Interiér:
Seděl jsem pouze vepředu, nemůžu hodnotit zadní sedačky, přední sedačky poměrně dobré, i když jsem si je představoval lepší, spodek sedačky má velmi dobré vedení. Tohle se ale bohužel nedá říct o zádové části. Šlo klasicky nastavit, dopředu, dozadu, výška....prostě klasika. Materiály v interiéru se netváří přehnaně luxusně, řekl bych že tohle jsem od toho auta čekal. Trochu mi vadil dekor rádoby Karbonu. Volant měl příjemnou velikost, dobře se držel nebylo si na co stěžovat. Dotykový navigace dobrá není co řešit.

Celkový dojem:
Tak nějak nejsem ani překvapený ani zklamaný, přesně takhle jsem si TDi RS představoval. Svižný rodinný sedan, pro někoho kdo má 700 tisíc a chce jezdit svižně proč né. Ovšem v dízlu to není sporťák. Po zhruba 2 hodinách mě to auto ale jaksi přestalo bavit. Už jsem se vozil jenom na spotřebu, ta klesla z původního průměru 10,5 na nějakých 7,2-7,5. Zkušennost zajímavá, kdo má možnost vyzkoušet ať zkusí. OK

Nedělám tím Škodovce žádnou reklamu, jsem zarytý Honda ONDAř! je to dobrý Úsměv

Jen dodám, že příslušné označení sport,normal a eco nemá vliv na nastavení podvozku, nýbrž na odezvu posilovace rizeni,nastaveni klimatizace atp Úsměv) v případě DSG i sportovné / ekonomické odřazování Úsměv
   Návrat  
Rusty je teď offline  Rusty
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.7.2015 , 12:39   Citovat  

Az tak jsem to nezkoumal zkousel jsem pomackat vsechny mody, dostal jsem moznost si to na 3h pujcit jako ridic. Melo to manualni razeni. Jine musi byt nuda Velmi šťastný
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 5.9.2015 , 20:08   Citovat  

konečně jsem přišel na to, co pomůže špatně nastavenému set-upu tlumičů a pružin na raptoru aby trošku lépe držel v zatáčkách. 75kg multibadu a 20kg písku pořádnej výtlem

koda uprava.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
koda uprava.jpg, 2.16 MB
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.9.2015 , 16:42   Citovat  

Ale, ale, že by ta o vepřovém a vařicí se vodě? (alternativně o řezníkovi) šuk
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.9.2015 , 19:22   Citovat  

A já si pořád říkal, jak můžou ty celkem nový auta hulit jak bouchlý kamna a přitom mít platné emise.
   Návrat  
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.9.2015 , 19:39   Citovat  

Dopis napsal:
Ale, ale, že by ta o vepřovém a vařicí se vodě? (alternativně o řezníkovi) šuk

hlavní je to, že v USA mají jen jedny emisní normy, jak pro benzín, tak pro diesel, a tam diesel dostává na kiss me . Pokud se tam prodávají další auta koncernu VW s těmito motory, tak to samo bude stejné, bych řekl. Jde zřejmě jen o USA, i když, kdo ví... V EU jsou normy oddělené a tím u diesela benevolentnější. Nafta patří do kamen, tam nevznikají tedy škodlivé emise? A pak, jaké by musely být motory pro traktory, NA, dodávky, aby zvládaly uvést náklady, jako to zvládají diesely? Uvidíme, jak budou vypadat a kdo si koupí auto s 1.2 Turbo benzin s 180.000 km např.? Nikdo, takže vše se automaticky bude přetáčet, turba měnit jako na běžícím pásu... Časem se dostaneme na standardní motor 1.0 biTurbo a motory se budou měnit celé při prodeji po 150.000 km jako se mění teď jen rozvody... Hlavně že bude norma EURO 20... Ubohost, ubohost, ubohost...
   Návrat  
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.9.2015 , 21:35   Citovat  

HIGHTOWER napsal:
hlavní je to, že v USA mají jen jedny emisní normy, jak pro benzín, tak pro diesel, a tam diesel dostává na kiss me . Pokud se tam prodávají další auta koncernu VW s těmito motory, tak to samo bude stejné, bych řekl. Jde zřejmě jen o USA, i když, kdo ví... V EU jsou normy oddělené a tím u diesela benevolentnější. Nafta patří do kamen, tam nevznikají tedy škodlivé emise? A pak, jaké by musely být motory pro traktory, NA, dodávky, aby zvládaly uvést náklady, jako to zvládají diesely? Uvidíme, jak budou vypadat a kdo si koupí auto s 1.2 Turbo benzin s 180.000 km např.? Nikdo, takže vše se automaticky bude přetáčet, turba měnit jako na běžícím pásu... Časem se dostaneme na standardní motor 1.0 biTurbo a motory se budou měnit celé při prodeji po 150.000 km jako se mění teď jen rozvody... Hlavně že bude norma EURO 20... Ubohost, ubohost, ubohost...

Presne
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.9.2015 , 6:48   Citovat  

HIGHTOWER napsal:

Prosím tě, snad by sis nechtěl kupovat ojeté auto? To přece nejde, to by automobilky zkrachovaly... Koukej si pořídit nové na lichvářský leasing, ať to bude nějaká socka plečka nebo ne,ale ojeté, které zaplatíš hned celé, nemůžeš. Se stydím HaHaaa
   Návrat  
nexus_cz je teď offline  nexus_cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.9.2015 , 8:01   Citovat  

Lichvarsky leasing? Dival jsi se vubec nekdy jaky leasing a pojisteni se v posledni dobe nabizi?
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.9.2015 , 8:27   Citovat  

"Akcie Volkswagenu za poslední dva dny ztratily více jak třetinu hodnoty."

Stálo jim to za to...? Tak to koukám! Asi jo...

„Vnitřní vyšetřování firmy zatím dospělo k závěru, že tento software pro ovládání motoru je instalován také u dalších vozidel s naftovým pohonem spadajících do skupiny Volkswagenu,“ uvedl koncern

Asi bych taky nechal prověřit SW pro HTP motory... HaHaaa
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.9.2015 , 10:08   Citovat  

nexus_cz napsal:
Lichvarsky leasing? Dival jsi se vubec nekdy jaky leasing a pojisteni se v posledni dobe nabizi?

1. Nadsázka.
2. Koukal - za Volvo bych platil cca 20tis/měsíc, za Mondeo 8.800/ měsíc (když dám cash 500tis.), HR-V (dobré jako druhé auto do rodiny) je od 5400/měs, SuperB orientačně 13tis./měs.(věk klienta 50let a víc, cash 300tis.), Ochcávka 11tis/měs...
3. Nemám rád dluhy...
   Návrat  
kefa je teď offline  kefa
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.9.2015 , 11:01   Citovat  

Hellborn napsal:
1. Nadsázka.
2. Koukal - za Volvo bych platil cca 20tis/měsíc, za Mondeo 8.800/ měsíc (když dám cash 500tis.), HR-V (dobré jako druhé auto do rodiny) je od 5400/měs, SuperB orientačně 13tis./měs.(věk klienta 50let a víc, cash 300tis.), Ochcávka 11tis/měs...
3. Nemám rád dluhy...

A co operák? Samozřejmě počítám variantu nové auto a do pěti let jde do světa.

Nemáš dluhy a neřešíš otázku nákladů na servis
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.9.2015 , 11:20   Citovat  

kefa napsal:
A co operák? Samozřejmě počítám variantu nové auto a do pěti let jde do světa.

Nemáš dluhy a neřešíš otázku nákladů na servis

To funguje takhle?

Já žiju v tom, že operák je na max 2 roky s omezeným nájezdem, kde za km navíc docela dost platíš a po dvou letech to auto vrátíš a dají Ti na novou smlouvu zase nové a pořád dokola. Kdo dává operák na 5 let?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.9.2015 , 11:54   Citovat  

Hellborn napsal:
1. Nadsázka.
3. Nemám rád dluhy...

Je uplne jedno kolik za auto budes mesicne platit, to je na tobe co kupujes a jak si nastavis splatky. Nechapu tak tvoje oznaceni lichvarsky leasing, to je vse.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.9.2015 , 11:57   Citovat  

nexus_cz napsal:
Je uplne jedno kolik za auto budes mesicne platit, to je na tobe co kupujes a jak si nastavis splatky. Nechapu tak tvoje oznaceni lichvarsky leasing, to je vse.

Tak to valím bulvy Tak to valím bulvy Tak to valím bulvy Tak to valím bulvy Tak to valím bulvy Tak to valím bulvy

viz. bod 1.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.9.2015 , 12:00   Citovat  

Spis to na me pusobilo, ze se v nabidce leasingu, jak dnes funguje neorientujes a myslis si, ze vzit leasing znamena preplatit pulku ceny.
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.9.2015 , 12:07   Citovat  

nexus_cz napsal:
Spis to na me pusobilo, ze se v nabidce leasingu, jak dnes funguje neorientujes a myslis si, ze vzit leasing znamena preplatit pulku ceny.

Stačí se orientovat jak dnes fungují nová auta a lesing už se pak nemusí řešit .
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.9.2015 , 12:51   Citovat  

nexus_cz napsal:

To je částečně pravda, protože si kupuju jen to, na co mám (s výjimkou nemovitostí). Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.9.2015 , 12:51   Citovat  

Jak funguji auta? Jsou to spotrebaky? To je mi novinka! A nema nic spolecneho s leasingem, pokud jsi nekdy behem poslednich let, co ve ŠA jede rustova strategie videl zebricky prodeju, tak asi vis, ze rostou. Ruku v ruce s tim jde i leasing. Ja nejsem zadnej zastance splatek, pujcek, whatever, ale to co tu padlo, jsou hlouposti. Lichvarskej leasing ti da mozna nejakej bazarnik, ale urcite ne SkoFin, kdyz si pohlidas jakou tam mas pojistku.
   Návrat  
kefa je teď offline  kefa
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.9.2015 , 11:24   Citovat  

Stepa napsal:
To funguje takhle?

Já žiju v tom, že operák je na max 2 roky s omezeným nájezdem, kde za km navíc docela dost platíš a po dvou letech to auto vrátíš a dají Ti na novou smlouvu zase nové a pořád dokola. Kdo dává operák na 5 let?

Dnes už je to jinak, chce si to sednout, trošku propočítat nájezd km a jak dlouho by jsi to chtěl mít a dá se domluvit na čemkoli

Tuším že bmw nabízí její dvojkovou řadu na tři roky při nájezdu 20.000 ročně za 7.000,- bez daně na měsíc (dávám jako příklad)

Dnes chtějí automobilky prodat tak se dá opravdu domluvit na čemkoli
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Škoda - obecná diskuze
Fórum: Konkurence
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 38, 39, 40  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina