Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 202, 203, 204 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 203 z 486
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.9.2015 , 9:39   Citovat  

Kmóďa:

Projektory pre halogén a xenón sú rozdielne. Primárne sú tam dva rozdiely:

1. Rozdiely tvar clonky (dolné dve sú halogén, horná je xenón) tudy odkaz
2. Inak tvarovaná parabola tudy odkaz

V linku sú paraboly pre Toyotu, ničmenej Honda to má obdobné. Ano, existujú i H1 výbojky a podobne, ale okrem Morimotto sú to všetko čínskej fejkové záležitosti.

Ak uvažuješ o upgrade, tak existuje varianta zohnať si paraboly z xenónu a nahodiť ich do halogénového svetla. Ironicky, majú z vonku halogénové svetlomety vyrazenú homologáciu i pre xenón (DC).... Najjednoduchšie je objednať svetlá z allgra, pohybujú sa tam bez elektroniky za cca 4-5 tisíc kč.

Alebo: tudy odkaz a doma sa pohrať s tvarou clonky. Nie je to žiadna veda, z nerezovej ocele si dáš vystrihnúť nové clonky, na hidplanets tým už chalani hrajú a rozhodne nedosahujú zlé výsledky tudy odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Squixx je teď offline  Squixx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.9.2015 , 9:52   Citovat  

A co sklon xenonů a ostřik? Takový srandy vás nezajímají? Nehledě na to, že to auto neprojde technickou?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.9.2015 , 10:10  Naposledy upravil markos dne 23.9.2015 , 10:15, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

To už je na majitelovi...
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 23.9.2015 , 10:11   Citovat  

Jde mi o to,eže v druhovýrobĕ jsem v jednom e-shopu našel lampy H1/H1 třeba kolem 2 tisíc/kus a lampy na výbojky sice jen o něco dražší, ale jen pravou, levou nemají pořádnej výtlem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.9.2015 , 10:16   Citovat  

Zabudni na druhovýrobu

tudy odkaz

Za tieto prachy tu nie je o čom, repasneš paraboly,vyleštíš svetlomety a máš ich ako nové a OEM!
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.9.2015 , 13:51   Citovat  

Pro lidi co si myslí že chci dělat přestavbu,mám 2.4 executive,takže originál xenony,jenže přední lampy jsou takové divné,ošklivé po 12 ti letech,ty z druhovyroby by byli přeci jen nové,krásné a do 5 tisíc Kč. Protože OEM lampy jsou drahé,za to prachy nedám.
Nebo koupit za pěknou cenu OEM jeté které budou ve slušném stavu a udělat to jak píše markos...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.9.2015 , 14:17   Citovat  

Čo takto skúsiť toto? Úsměv

1111.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
1111.jpg, 55.03 kB
   Návrat  
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.9.2015 , 21:58   Citovat  

Popřípadě jsou firmy co se repasem xenonů zabývají tudy odkaz
Něco k počtení o xenonech tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.9.2015 , 22:14   Citovat  

Pekné článočky. Krásne vidieť tie plastové paraboly čo sa pchajú do moderných drahých áut bez možnosti opravy. Naštastie A7G disponuje celohliníkovými parabolami, kde hrozí akurát tak popraskanie reflexnej vrstvy, ktorá sa dá krásne zrenovovať.

repasu svetlometov sa tiež venuje "svíťlíp", majú krásnu FB stránku s množstvom prestavieb, opráv a podobne. Nie sú lacný ale výsledky sú jednoznačné
   Návrat  
von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.9.2015 , 12:59   Citovat  

Kmóďa napsal:
Pro lidi co si myslí že chci dělat přestavbu,mám 2.4 executive,takže originál xenony,jenže přední lampy jsou takové divné,ošklivé po 12 ti letech,ty z druhovyroby by byli přeci jen nové,krásné a do 5 tisíc Kč. Protože OEM lampy jsou drahé,za to prachy nedám.
Nebo koupit za pěknou cenu OEM jeté které budou ve slušném stavu a udělat to jak píše markos...

Rozdíl mezi halogenovou žárovkou (pro Cimermanovce járovkou) a xenonem je obrovský. V základu je to tak: halogenová žárovka využívá stále žhnoucího odporového vlákna, který prohřívá halogenový plyn a tím dochází k emisi záření. Xenonové výbojky, jak již název napovídá, pracují na zcela odlišném principu. V lampě speciální konstrukce s xenonovým plynem (lampa je natlakovaná) jsou 2 elektrody mezi kterými probíhá výboj/oblouk. Tímto obloukem se aktivuje xenonový plyn a výbojka emituje světlo. Takže z konstrukce obou popsaných je jasné, že halogenové žárovky mají mnohem nižší životnost (kvůli žhnoucímu a vypalujícímu se drátu), jsou mnohem více tepelně namáhané, xenonové výbojky potřebují na zažehnutí (vytvoření startovacího impulzu a udržení vzniklého oblouku) vysokonapěťový startér, emise světelného toku je mnohonásobně vyšší nežli halogenové žárovky. Dále pak mají mnohem menší proudové odběry a mnohonásobně vyšší životnost ale i cenu Smutný .
A právě velká intenzita (emise světelného toku) musí být nějakým způsobem regulovaná a musí být tedy zajištěno aby nebyli protijedoucí řidiči vozidel oslněni, proto vozidla s xenony musí mít automatickou regulaci sklonu. Další nutností pro xenonová světla jsou ostřiky světlometů, protože nečistoty ulpěné na světlometu zachycují (absorbují) energii světelného toku, tím se zahřívají a může tak dojít a dochází k tomu k vypalování materiálu světlometu (čirého skla). Teď je jen otázkou, proč se upustilo od používání klasického skla a přešlo se na plast. Kecy typu, že je nižší hmotnost a celková cena výroby jsou irelevantní. U skla nehrozí vypálení/zatavení nečistot, je odolnější vůči povětrnostním vlivům a mechanickému namáhání. Krystalické mřížce křemíku je u zadku kiss me UV záření atd atd meetallll
No abych to shrnul... to jsou důvody proč nelze xenony použít u světlometů s konstruovaných pro halogenovou žárovku (jiná patice, jiná parabola, jiné ohniskové vzdálenosti atd...). To, že to někteří "břéťové" nerespektují je špatné...
Pokud ti však jde o to, že máš sníženou intenzitu světelného toku protože máš poškozený světlomet (vypálený, poškrábaný nebo zaoxidovaný plast) pak jej lze repasovat přeleštěním, ať už u odborníka nebo svépomocí. Já to zkusil dle videa na internetu pomocí bělící pasty, výsledek byl o mnoho procent lepší. Příště to ale radši dám odborníkům, bolela mně z toho ruka a ten čas, co jsem na tom strávil byl neúměrně velký, a ten bordel kolem Je to tam. ještě teď když zvednu kapotu, tak jde všude vidět zubní pasta a motor voní po mentolu.... Mr. Green
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.9.2015 , 13:09   Citovat  

DworiBak napsal:
Popřípadě jsou firmy co se repasem xenonů zabývají tudy odkaz
Něco k počtení o xenonech tudy odkaz

Docela dobrý článek.....
Ani bych se nedivil, kdybych i Já měl paraboly takto vypálený..... Ale jak to zjistit aniž bych to musel rozebrat to mi hlava nebere
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.9.2015 , 13:15   Citovat  

Kmóďa napsal:

Třeba TYC mi nepřijde nijak moc drahý sice je to verze H1+H1 ale myslím, že kvalitou je na tom docela obstojně viz tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.9.2015 , 14:10   Citovat  

Za tieto prachy by som necakaj ziadnu kvalitu. Chcel by som vidiet tu kvalitu parabol, tipujem ze to budú nejaké otrasné plastové paraboly co spalis za par tisic km, takisto si nastuduj "kvalitu" DEPO svetiel, vykreslovanie proste nezrovnatelne s OEM a hlavne v ziadnom pripade vydrz originalov. Za 2 tisic necakaj kvalitny plast, kvalitne paraboly...proste za malo penazi malo muziky. OEM paraboly kupis nove jedine na theretrofitsource a par stoji viacej ako takéto cele svetlo.
Nikde som nanašiel fotky z vnútra, ono je dost možné že tam nenarvšej ani pôvodné paraboly...

tudy odkaz

Prvé dve fotky sú znaky poškodených parabol. Čočka sa zvykne zahmlit z toho bordelu vo svetle, parabolu zistíš až ked to rozoberieš.

Troška ľutujem že som nešiel do bixenónov...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.9.2015 , 20:33   Citovat  

markos napsal:
Za tieto prachy by som necakaj ziadnu kvalitu. Chcel by som vidiet tu kvalitu parabol, tipujem ze to budú nejaké otrasné plastové paraboly co spalis za par tisic km, takisto si nastuduj "kvalitu" DEPO svetiel, vykreslovanie proste nezrovnatelne s OEM a hlavne v ziadnom pripade vydrz originalov. Za 2 tisic necakaj kvalitny plast, kvalitne paraboly...proste za malo penazi malo muziky. OEM paraboly kupis nove jedine na theretrofitsource a par stoji viacej ako takéto cele svetlo.
Nikde som nanašiel fotky z vnútra, ono je dost možné že tam nenarvšej ani pôvodné paraboly...

tudy odkaz

Prvé dve fotky sú znaky poškodených parabol. Čočka sa zvykne zahmlit z toho bordelu vo svetle, parabolu zistíš až ked to rozoberieš.

Troška ľutujem že som nešiel do bixenónov...

V tom ti nemůžu odporovat, protože s tím souhlasím. Holt není to 100% náhrada.
   Návrat  
MAREKB je teď offline  MAREKB
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.9.2015 , 21:02   Citovat  

Zdarec, mam problem. Auto bylo pri výměně oleje zvednute na zvedaku. Po nastarovani a vyjeti se rozsvitil vykricnik a v zapeti i napis VSA. Diagnostika pise neco ve smyslu spatne neutralni polohy Vsa. Vi nekdo co s tim? Pisu z mobilu. Diky
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.9.2015 , 21:24   Citovat  

Nebude nutná kalibrácia jednotky VSA?

Synchronizácia VSA

Pri problémoch s ABS čidlom môže nastať problém synchronizácie VSA. Chyba má číslo 84.

Vymeniť čidlo ABS
Vymazať chyby VSA
Odstaviť auto na rovnej ploche
Prepojiť pin 4 a 9
Zapnúť zapaľovanie do polohy II, počkať kým ABS kontrolka prestane svietiť, následne rychle stlačiť tlačidlo VSA
Keď znova začne svietiť ABS, znova rychle stlačiť tlačidlo VSA
Následne začnú preblikávať kontrolky ABS,VSA a /!\.
Kontrolky by mali prestať svietiť, problém je odstránený
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.9.2015 , 21:26   Citovat  

markos napsal:

Synchronizácia VSA

Pri problémoch s ABS čidlom môže nastať problém synchronizácie VSA. Chyba má číslo 84.

Vymeniť čidlo ABS
Vymazať chyby VSA
Prepojiť pin 4 a 9
Zapnúť zapaľovanie do polohy II, počkať kým ABS kontrolka prestane svietiť, následne rychle stlačiť tlačidlo VSA

Děkuji, jeste dnes vyzkouším
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.9.2015 , 21:28   Citovat  

nzč
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.9.2015 , 21:31   Citovat  

MAREKB napsal:
Zdarec, mam problem. Auto bylo pri výměně oleje zvednute na zvedaku. Po nastarovani a vyjeti se rozsvitil vykricnik a v zapeti i napis VSA. Diagnostika pise neco ve smyslu spatne neutralni polohy Vsa. Vi nekdo co s tim? Pisu z mobilu. Diky

Auto bylo natočené nazvedáku,přední kola byly odlechčená tím se mírně unášeli kola,jednotka vyhodila chybu jelikož nebyl signal ze zadních kol.Mělo by to při jízdě zas zhasnout.
Neutrální poloha se dělá vždy po seřízení geometrii kvůli VSA Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.9.2015 , 21:31   Citovat  

markos napsal:
nzč

Jeste jedna vec, diagnostika pise poruchu na PGM F1, špatný predstih...pri jizde se nijak neprojevilo zjisteno nahodne u oredchoziho problemu, resetovat nejde. Chyba trvala. Diky
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.9.2015 , 21:34   Citovat  

von-pivoj napsal:
Docela dobrý článek.....
Ani bych se nedivil, kdybych i Já měl paraboly takto vypálený..... Ale jak to zjistit aniž bych to musel rozebrat to mi hlava nebere
Nech změřit svítivost pokud bude špatná ani nová výbojka to nezlepší tak je parabola ko popřípadě vyčistit ještě čočku
   Návrat  
mawerick je teď offline  mawerick
PříspěvekZaslal: 24.9.2015 , 21:36   Citovat  

Nemáte někdo zkušenost s nastavením světel jedná se o halogén na AC7G. Byl jsem na technicky a nastavili mi přední potkávací světla a mám pocit, že pravá strana svíti moc do strany vím, že má osvětlovat krajnici ale nezdá se mi to. Když jedu za nějakým autem a svítím mu na narázník tak vidím jenom odraz jednoho světla to druhé svíti jako kdyby mimo takže nevím, či se to dá někde případně nastavit. Máte někdo nějakou zkušenost s nastavením ? Před technickou mi světla hezky svítili viděl jsem odraz obidvoch světel v nárazníku auta ktoré bylo přede mnou.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.9.2015 , 22:23   Citovat  

markos napsal:

Synchronizácia VSA

Vymeniť čidlo ABS
Vymazať chyby VSA
Prepojiť pin 4 a 9

Nevim jestli je neco spatne, otocil jsem klickem do polohy II, pockal jsem na zhasnuti abs, zmacknul VSA, avsak nic se nedelo Ble
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.9.2015 , 22:33   Citovat  

MAREKB napsal:
Nevim jestli je neco spatne, otocil jsem klickem do polohy II, pockal jsem na zhasnuti abs, zmacknul VSA, avsak nic se nedelo Ble

A měl si propojené ty piny?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.9.2015 , 22:36   Citovat  

Kmóďa napsal:
A měl si propojené ty piny?

Jo takhle, ja myslel ze je to jen jedna z moznosti, kde je najdu? Sorry za blbe dotazy, nedelal jsem to.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.9.2015 , 22:53   Citovat  

Otvor si ten odkaz odomňa čo som ti posla v správe. Konektor je vľavo pod volantom,
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.9.2015 , 9:02   Citovat  

Pánové ještě jeden dotaz, zjisteno nahodne na diagnostice. Pri jizde se mi nezda, ze by se nejak projevovalo: DCT P1009_variabilni rizeni ventilu, chyba předstihu, pritomen. Acco 2005,2.4,lpg,127tkm. Dekuju za radu co s tim
   Návrat  
benza je teď offline  benza
PříspěvekZaslal: 25.9.2015 , 9:38   Citovat  

DworiBak napsal:
Nech změřit svítivost pokud bude špatná ani nová výbojka to nezlepší tak je parabola ko popřípadě vyčistit ještě čočku

pokud se podívač do čočky, musí být krasně čirá. Pokud je taková "mléčná" je to znamení toho, že povrch čocky a paraboly je pokryt vrstvou nějakého sajrajtu a je potřeba očistit nejen čočku ale i parabolu. Stačí to vyleštit hadříkem. To ovšem se da provézt jen po demontáži světlometu.. tedy nejdříve nárazníku až pak světlometu Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.9.2015 , 12:41   Citovat  

benza napsal:
pokud se podívač do čočky, musí být krasně čirá. Pokud je taková "mléčná" je to znamení toho, že povrch čocky a paraboly je pokryt vrstvou nějakého sajrajtu a je potřeba očistit nejen čočku ale i parabolu. Stačí to vyleštit hadříkem. To ovšem se da provézt jen po demontáži světlometu.. tedy nejdříve nárazníku až pak světlometu Úsměv

čočky mi přijdou trochu mléčné ale může to být subjektivní pocit. Každopádně to teď řešit nebudu, nějak mi na to nezbývá čas. Ale časem.......
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.9.2015 , 21:40   Citovat  

Hellborn napsal:
A nezkoušel jsi to zatahovat postupně, tedy cvaknout nahoru, nechat popojet a pak dát druhou polohu na dojezd?

Tak teď jsi mě dostal, nevšiml jsem si, že by ten spínač měl 2 polohy Úsměv Při bouchnutí dveřma to má i dost divnej, plechovej zvuk, proti ostatním dveřím. Plus se občas přidává skřípání při zavírání. Podobná věc se mi stala u A4 a byl to odporoučený mechanismus stahování Ble Tak uvidíme, co ukáže čas. Naposledy mi to v A4 odešlo zrovna v zimě v -8c, okno dole, nešlo nahoru a měl jsem jet po dálnici Velmi šťastný Silou jsem to vyrval nahoru, abych toho zážitku byl ušetřen Velmi šťastný Snad se to letos nebude opakovat Smutný H+
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 202, 203, 204 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina