Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Čím leštíte svoje miláčky: exterier, interier, motor, kola
Fórum: Exteriér
3
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 42, 43, 44 ... 50, 51, 52  Další 
Zaslat odpověď

Strana 43 z 52
njn je teď offline  njn
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 27.9.2015 , 10:40   Citovat  

Ano je sinteticky, ale většina samponu je stejně pH neutrální takže neškodí, sušení je hlavně kvůli vodnímu spotu který zanechává voda, i čistá. Nejlépe sušit s detailerem je to dobrý
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
nexus_cz je teď offline  nexus_cz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.9.2015 , 12:25   Citovat  

Určitě použít lubrikaci, to tam mají kluci nějakou kravinu. Tenhle valetí clay mám doma, ale ještě jsem se k němu nedostal... co se týče šamponu, doporučuju Chemical Guys Glossworkz, ideálně celej barel ve víc lidech a rozlít si ho, taky to tak dělám a cena výkon bez konkurence. Je hrozně koncentrovaný a funguje na výbornou. Houbu zahoď a kup si rukavici, doporučuju Incredimitt od německých Microfibre Madness, je to topka. Úsměv je to dobrý

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Turek777 je teď offline  Turek777
0
PříspěvekZaslal: 27.9.2015 , 21:01   Citovat  

Tak ten Blue Gel na kola co tu někdo doporučoval je fakt luxus! Dnes jsem s tím čistil kola a vypadají jak nová. OK 10/10
Škoda jen že jsem to nevyfotil před a po...

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.9.2015 , 21:50   Citovat  

Turek777 napsal:
Tak ten Blue Gel na kola co tu někdo doporučoval je fakt luxus! Dnes jsem s tím čistil kola a vypadají jak nová. OK 10/10
Škoda jen že jsem to nevyfotil před a po...

Někdy je to skoro kouzlo jak tak špína leze dolu, stejně funguje čistič na disky od Bernera a taky doporučuju rukavice při použítí Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2015 , 9:40   Citovat  

Blue gel je moc dobrej, ALE je potřeba ho pořádně opláchnout, jakmile zůstane byť jen v prohlubních matek, vyteče a udělá mapy na kolech. Na pravidelný mytí bycho ho tak nepoužíval.

Mara008 je teď offline  Mara008
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2015 , 16:22  Naposledy upravil Mara008 dne 28.9.2015 , 16:32, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

nexus_cz napsal:
Určitě použít lubrikaci, to tam mají kluci nějakou kravinu. Tenhle valetí clay mám doma, ale ještě jsem se k němu nedostal... co se týče šamponu, doporučuju Chemical Guys Glossworkz, ideálně celej barel ve víc lidech a rozlít si ho, taky to tak dělám a cena výkon bez konkurence. Je hrozně koncentrovaný a funguje na výbornou. Houbu zahoď a kup si rukavici, doporučuju Incredimitt od německých Microfibre Madness, je to topka. Úsměv je to dobrý

Mám vzít měkký nebo střední clay? Na cca 10 let starý lak a lubrikovat bych zkusil tím nouzovým řešením Mrk (voda + šampón) ... lak už není žádná hitparáda, takže horší to snad nebude Mrk .

Vyplatí se opravdu ten šampón Chemical Guys Glossworkz? Kdyby mi na něj doma přišli, tak mi jím stejně budou plýtvat Smutný a za podobné peníze mě zaujal valeťácký s voskem odkaz a je ho 2x více (popřípadě jeho variace - bez vosku nebo menší balení).
Nevadí dát pod vosk šampón s voskem?
A co třeba jeden z běžně dostupných na benzínkách coyote odkaz ? ... píšou neutrální Ph, takze by nemusel sežrat ten vosk.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2015 , 16:31   Citovat  

Clay vezmi střední, co se týče Poseidonu, tak je o poznání méně koncentrovaný než Glossworkz, tam dáváš asi 1:1500 - 2000...tzn na dvacetilitrovel kýbl třeba jen 10 ml... u Poseidonu to samý ale na 5L! A to seš pak cenově jinde...věř mi.
Šampón s voskem nevadí. Klidně s ním myj i před voskováním.

DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2015 , 16:51   Citovat  

Pro mě je absolutně top šampon raceglaze aquabath, jediný mínus je to, že funguje nejlíp s teplou vodou, takže na wapky nic moc Úsměv

dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2015 , 17:17   Citovat  

Takže jinými slovy si do Vestce budem brát ponorňák pořádnej výtlem

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2015 , 17:20   Citovat  

No já když jsem tam vyjímečně jel mýt, tak jsem si sebou vzal kanystry teplý vody Velmi šťastný tzv. vždy připraven Velmi šťastný

PavelK je teď offline  PavelK
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2015 , 18:03   Citovat  

Mara008: A co třeba jeden z běžně dostupných na benzínkách coyote odkaz ? ... píšou neutrální Ph, takze by nemusel sežrat ten vosk.[/quote]
.......
Nemáte někdo zkušenosti s tím obyč. šamponem Coyote, co uváděl Mara008? Přeci jen je cenově "někde" jinde a je všude uváděn opravdu jako pH neutrální. Tak snad by vosku vadit neměl... Díky.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2015 , 18:26  Naposledy upravil nexus_cz dne 28.9.2015 , 18:39, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Umite cist? Coyote redeni 1:200... Glossworkz 1:2000.. Pro ty, co to nechapou, tak spotreba Coyota je 10x takova... Takze 42,- x10=420 penez. Gloss stoji 320... Je Coyot fakt nekde jinde?? To mate jako s prostredky na nadobi, tekutym mydlem..aby ta levna fungovala, spotrebujete jich xkrat vetsi mnozstvi. Pokd si navic koupite barel, kde jsou asi 4 litry Glosse, vyjde vas pulitr asi na 200... Sam jsem to takhle s kamarady delal. Vyplati se to u vetsiny detailing produktu, co se nabizi i ve velkych (profi) baleni.

Aquabath je pry dobrej, ale cena nesmysl.

0
PříspěvekZaslal: 28.9.2015 , 18:37   Citovat  

To nexus: číst snad ještě umím, ale jelikož v Tvé odpovědi byl překlep, proto jsem se ještě raději zeptal. Tak promiň, že se ptám...
..........
Clay vezmi střední, co se týče Poseidonu, tak je o poznání méně koncentrovaný než Glossworkz, tam dáváš asi 1:1500 - 2000...tzn na dvacetilitrovel kýbl třeba jen 10 ml... u Poseidonu to samý ale na 5L! A to seš pak cenově jinde...věř mi.
Šampón s voskem nevadí. Klidně s ním myj i před voskováním.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2015 , 18:41   Citovat  

Jaky preklep Tti nebyl jasny v poctech? Úsměv)

0
PříspěvekZaslal: 28.9.2015 , 19:23   Citovat  

Ale ne Úsměv Nějak jsme se do toho zamotali (zamotal?) Velmi šťastný

V Tvé první radě jsi uváděl Poseidon, což jsem pochopil jako Valetpro. Pak jsi psal u Poseidonu to samý, ale původně tam vlastně ten Coyote uvedený nebyl Úsměv . Tak mě to celý trochu zmátlo. Poměry a čísla byla v pohodě...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2015 , 19:36   Citovat  

Neuvadel, radil jsem Gloss namisto Posseidonu, jinak od Valetu samozrejme je.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2015 , 20:49   Citovat  

To nexus: díky za radu s clayem a šamponem je to dobrý

Jinak jsem myslel, že se tu porvete, jak jsem tu začal o coyotovi Velmi šťastný .

Si chci koupit 1 "profi" šampón, tedy asi ten Glossworkz, když budu objednávat ... A pak jsem se zajímal (spíš do budoucna, až dojde) o nějakou alternativu, ať nemusím znovu platit poštu.
Na většině "benzínkových" šamponech není pořádně nic napsané, tak mi přišel Coyote zajímavý, že uvádí neutrální Ph.
Osobní zkušenost s ním mám, ale ještě jsem nezkoušel na vosku. A určitě nevydrží jen 5 kýblů (1:200 tzn. jen 5x20l). Nepočítal jsem, ale tipuju tak 20 určitě. Poměry ředění "benzínkových" šamponů jsou nesmyslné ... teď jsem třeba na jednom četl 50-150 ml na 5l ! (tj. 1:100 až 1:300) mám odzkoušené cca 1:800.
Mno nic vydatnost jsem řešit nechtěl ... ale spíš zkušenosti se snášenlivosti šamponu a vosku. Tady ale nejspíš nikdo zkušenosti s "benzínkovými" šampony moc nemá, ale kdyby náhodou jo, nechť se ozve Mrk .
Nebo budu muset někdy Coyota testnout (raději jen lokálně) sám.

dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2015 , 22:39   Citovat  

Mimochodem, osobní postřeh: i pH neutrální šampony umějí sundat vosk, když se použijí ve výrazně vyšší koncentraci. pH není zdaleka jediný parametr určující agresivitu vůči vosku.. (akorát pH neutralita je zpravidla jediný parametr, kterým se výrobci šamponů chlubí)

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2015 , 5:13   Citovat  

Na Detailingclubu mas na sampony cely topic, vcetne tabulky s financni vyhodnosti. Delal to tam tusim Bean. S Coyotem zkusenost nemam, nicneme cenove mi nedava smysl. Navic nemam duvod opoustet Gloss..myje paradne, krasne voni, stoji prd, kor v barelu co jsem ho bral ja, je setrny k vosku (a to myju v prumeru kazdy tyden) a v neposledni rade krasne peni/lubrikuje..predtim jsem mel Lather od Auto Finesse a to byla tragedie.
Zkus to poptat na DC, zda to nekdo nezkousel.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2015 , 7:30   Citovat  

nexus_cz napsal:
Na Detailingclubu mas na sampony cely topic, vcetne tabulky s financni vyhodnosti. Delal to tam tusim Bean. S Coyotem zkusenost nemam, nicneme cenove mi nedava smysl. Navic nemam duvod opoustet Gloss..myje paradne, krasne voni, stoji prd, kor v barelu co jsem ho bral ja, je setrny k vosku (a to myju v prumeru kazdy tyden) a v neposledni rade krasne peni/lubrikuje..predtim jsem mel Lather od Auto Finesse a to byla tragedie.
Zkus to poptat na DC, zda to nekdo nezkousel.

Tak Gloss a Finish Kare 1000 už je doma, teď už čekám jenom na aplikátory a utěrky
Mrk .

Ohledně přípravy pod vosk ... můžu použít od sonaxu toto (zbylo mi doma) nebo raději nepoužívat nic?

Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2015 , 19:32   Citovat  

Mara008 napsal:
Tak Gloss a Finish Kare 1000 už je doma, teď už čekám jenom na aplikátory a utěrky
Mrk .

Ohledně přípravy pod vosk ... můžu použít od sonaxu toto (zbylo mi doma) nebo raději nepoužívat nic?
Ja bych to pod vosk nedaval, ale proc ne pokud nemas jiny sampon Úsměv

Jinak pouzivam sampon Raceglaze Aqua Bathe Wash and Wax a je opravdu je to dobrý
Drive jsem pouzival sampon s voskem od zelvy a nesrovnatelne jak leskem tak vydrzi.

Pouzivam take FK 1000.Ma dobrou vydrz a celkem dobre se nanasi.

Preji prijemnou zabavu a dobry vysledek Velmi šťastný Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2015 , 21:31   Citovat  

Kendik napsal:
Ja bych to pod vosk nedaval, ale proc ne pokud nemas jiny sampon Úsměv

Jinak pouzivam sampon Raceglaze Aqua Bathe Wash and Wax a je opravdu je to dobrý
Drive jsem pouzival sampon s voskem od zelvy a nesrovnatelne jak leskem tak vydrzi.

Pouzivam take FK 1000.Ma dobrou vydrz a celkem dobre se nanasi.

Preji prijemnou zabavu a dobry vysledek Velmi šťastný Úsměv

To jsme se nejspíš nepochopili ... šampon mám Gloss = Chemical Guys Glossworkz a to od sonaxu je LEŠTĚNKA s voskem a ne autošampon Mrk .
Šlo mi o to, jestli je nutné na auto před voskováním použít leštěnku ... prý pak vosk líp drží, ale nevím, jestli se snese tato leštěnka s voskem FK 1000 nebo stačí dát raději jenom vosk.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2015 , 6:42   Citovat  

Mara008 napsal:
To jsme se nejspíš nepochopili ... šampon mám Gloss = Chemical Guys Glossworkz a to od sonaxu je LEŠTĚNKA s voskem a ne autošampon Mrk .
Šlo mi o to, jestli je nutné na auto před voskováním použít leštěnku ... prý pak vosk líp drží, ale nevím, jestli se snese tato leštěnka s voskem FK 1000 nebo stačí dát raději jenom vosk.

My máme s klukama z detailingshpu vyzkoušený, že pod finishkare 1000 funguje DoDo Juice lime prime jako finální přípravek pod vosk. Na rovinu shitu jako je želva bych se obloukem vyhnul, obzvlášť pokud to chceš dávat pod finishkare, ono by ti to taky nemuselo na sobě držet jak má a mohlo by to ovlivnit výdrž toho vosku Mrk Moc se nedoporučuje míchat značky mezi sebou, ale některý spolu fungujou.

Jinak já používám DoDo Juice supernatural vosk a pod to DJ lime prime a když to přikrmuješ po umytí DJ supernatural glaze, tak to vydrží víc jak rok. Dávám 2-3 vrstvy vosku po 12i hodinách.
Akorát jen ten samotný vosk stojí 3 500 Kč no Se stydím

Jinak co se týče Aquabath šamponu, tak ten v sobě má přírodní carnaubu a taky lehce vosk přikrmuje, ale ne tolik jako glaze. Každopádně za mě to je nejlepší sampon co jsem zatím vyzkoušel, začínal jsem zrovna na tom Glossworkzu od CHG Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2015 , 7:08   Citovat  

DanTe napsal:
My máme s klukama z detailingshpu vyzkoušený, že pod finishkare 1000 funguje DoDo Juice lime prime jako finální přípravek pod vosk. Na rovinu shitu jako je želva bych se obloukem vyhnul, obzvlášť pokud to chceš dávat pod finishkare, ono by ti to taky nemuselo na sobě držet jak má a mohlo by to ovlivnit výdrž toho vosku Mrk Moc se nedoporučuje míchat značky mezi sebou, ale některý spolu fungujou.

Jinak já používám DoDo Juice supernatural vosk a pod to DJ lime prime a když to přikrmuješ po umytí DJ supernatural glaze, tak to vydrží víc jak rok. Dávám 2-3 vrstvy vosku po 12i hodinách.
Akorát jen ten samotný vosk stojí 3 500 Kč no Se stydím

Jinak co se týče Aquabath šamponu, tak ten v sobě má přírodní carnaubu a taky lehce vosk přikrmuje, ale ne tolik jako glaze. Každopádně za mě to je nejlepší sampon co jsem zatím vyzkoušel, začínal jsem zrovna na tom Glossworkzu od CHG Úsměv

OK díky, tohle jsem přesně potřeboval vědět je to dobrý . Takže nechám jen samotný vosk, aspoň mi to ušetří práci, popř. to testnu a dám pod to jenom někde lokálně ten sonax Mrk .

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2015 , 7:10   Citovat  

Mara008 napsal:
Pardon Se stydím Spatne jsem cetl Úsměv On ten odkaz totiz nejde a nekoukl jsem na popis Velmi šťastný
Ten sampon s voskem od zelvy jsem pouzil naposledy asi pred 10 lety.To jsem nevedel, ze detailing existuje a ze jsou lepsi veci na to jak zkraslit svoje auto:D

Ten Sonax bych nedaval.Chce to normalni lestici pastu.

Neco o clayi uz jsi tu uvadel, takze ten uz nejspise mas nebo vypustil z programu?Nectu prispevky moc zpatky, takze se omlouvam jestli jsi to uz psal.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2015 , 7:35   Citovat  

Kendik napsal:
Pardon Se stydím Spatne jsem cetl Úsměv On ten odkaz totiz nejde a nekoukl jsem na popis Velmi šťastný
Ten sampon s voskem od zelvy jsem pouzil naposledy asi pred 10 lety.To jsem nevedel, ze detailing existuje a ze jsou lepsi veci na to jak zkraslit svoje auto:D

Ten Sonax bych nedaval.Chce to normalni lestici pastu.

Neco o clayi uz jsi tu uvadel, takze ten uz nejspise mas nebo vypustil z programu?Nectu prispevky moc zpatky, takze se omlouvam jestli jsi to uz psal.

Mi jde ten odkaz normálně. Jj clay mám - Valetpro středně tvrdý.

Program bude následujicí: šampon, clay, šampon, sušení, vosk ... Říkal jsem, že mi nejde tak o vzhled, jako spíš o protekci na zimu. Tak snad když vynechám leštěnku, tak se nic strašného nestane Velmi šťastný .

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2015 , 7:41   Citovat  

Mara008 napsal:
Mi jde ten odkaz normálně. Jj clay mám - Valetpro středně tvrdý.

Program bude následujicí: šampon, clay, šampon, sušení, vosk ... Říkal jsem, že mi nejde tak o vzhled, jako spíš o protekci na zimu. Tak snad když vynechám leštěnku, tak se nic strašného nestane Velmi šťastný .
Ok.To jsem chtel vedet. Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.10.2015 , 2:07   Citovat  

Tak jsem se konečně dostal k aplikaci FK 1000 a jakožto zelenáč v detailingu (tuhý vosk používám prvně) jsem dal pořádnou vrstvu na kapotu ... Ale ejhle nechtělo to schnout, tak jsem mezi tím udělal ještě střechu. Ale pořád to nechtělo schnout. Jen kapotu a střechu jsem leštil asi hodinu. Nevím, jestli nevadilo, že bylo jen cca 5-10 stupňů. Tak jsem to dal do tepla do garáže a nanášel jsem tenčí vrstvu. Bylo to lepší, ale pořád to není ono ...
Zkoušel jsem i lešticí kotouč ve vrtačte, ale jenom to rozmazávalo, tak jsem od toho upustil a pokračoval ručně.

Nevíte, jak dlouho mám nechat zaschnout tuhý vosk, aby šel rozleštit?

cembry je teď offline  cembry
0
PříspěvekZaslal: 31.10.2015 , 2:22   Citovat  

Mara008 napsal:
Tak jsem se konečně dostal k aplikaci FK 1000 a jakožto zelenáč v detailingu (tuhý vosk používám prvně) jsem dal pořádnou vrstvu na kapotu ... Ale ejhle nechtělo to schnout, tak jsem mezi tím udělal ještě střechu. Ale pořád to nechtělo schnout. Jen kapotu a střechu jsem leštil asi hodinu. Nevím, jestli nevadilo, že bylo jen cca 5-10 stupňů. Tak jsem to dal do tepla do garáže a nanášel jsem tenčí vrstvu. Bylo to lepší, ale pořád to není ono ...
Zkoušel jsem i lešticí kotouč ve vrtačte, ale jenom to rozmazávalo, tak jsem od toho upustil a pokračoval ručně.

Rekl bych, ze to bude zaviset na konkretnim "modelu" vosku. Za posledni dobu jsem pracoval s Dodo Juice Hard Candy a Collinite 476s, oba se rozlestovaly velice dobre pri skutecne tenky vrstvicce nanesenyho vosku, doba zavadnuti cca 10 minut. Presne si to nepocitam, nanesu vosk na dva dily karoserie a nez pak otru zpoceny celo a vymenim aplikator za MF uterku, tak uz muzu rozlestovat. Pomerne zasadni vliv ma i pouzity material na rozlestovani...

Nedavno jsem rozlestoval celyho tatikova Accorda, zasly lak z pravidelnyho pouzivani mycky si to po deseti letech uz zaslouzil. Modra perlet krasne prokoukla a kdyz jsem na to dal misto vosku Wolfs Hard Body, tak to vypada fakt dobre a auto po jizde v desti vypada vyrazne cistsi nez predtim. Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.10.2015 , 8:00   Citovat  

Mara008 napsal:

Zalezi na tom, kolik bylo.Jestli 5 nebo 10 Velmi šťastný
Pri 10 to je jeste ok.Pri 5 uz to bude asi na delsi dobu, ale melo by to jit i tak.
Pokud das velkou vrstvu, tak se nediv ze neschne.Staci lehce nanest.Zadne velke vrstvy nemaji smysl.Leúsi je dat dve vrstvy pokud chcs mit lak lepe chraneny.

Cim ho nanasis?

Obsah fóra Honda-club.cz   
Čím leštíte svoje miláčky: exterier, interier, motor, kola
Fórum: Exteriér
3
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 42, 43, 44 ... 50, 51, 52  Další 
Zaslat odpověď