Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
důvod proč ma UFO 1,8 VTEC ,,jen" 140koni?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
ritorezky je teď offline  ritorezky
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.6.2008 , 14:41   Citovat  

na dalši rok si ho chcem kupit,ale nechapem proč ma obsah 1,8 jen 140koni kde japonci vedia do 1,6 nacpat 160koni,vi nekdo logicke vysvetleni? dekujuj
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
david.hammer je teď offline  david.hammer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.6.2008 , 14:46   Citovat  

no nebudu se tady rozepisovat, proc "jen" 140, ale preci si tenhle clanek Vti vs. Ufo tady se tech 140 koni se 160 vyporadalo velice dobre...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.6.2008 , 15:59   Citovat  

david.hammer napsal:
no nebudu se tady rozepisovat, proc "jen" 140, ale preci si tenhle clanek Vti vs. Ufo tady se tech 140 koni se 160 vyporadalo velice dobre...

no pekny članek to je pekne že UFO šlape na paty VTI ale mne zajimalo proč tak velky objem 1,8?nemohly nasypat do 1,6 tych 140 koni?
   Návrat  
Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 14.6.2008 , 16:08   Citovat  

To je jako: Proč nemá accord 2,0 240 koní jako S2000?
Samože je to jiná technologie. 1,6 VTI je špičkovej motor se svými vlastnostmi.
Tyhle auta jako to tvý jsou určený vcelku normálnímu zákazníkovi který nepotřebuje 180k nebo 200k. On chce auto se zátahem odpspoda a dobrým výkonem ale taky spotřebou. Však existují silnější 1,8 motory od Hondy. Ale ta spotřeba je jinde trošku.
To si myslím já teda.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.6.2008 , 16:19   Citovat  

[quote="Roverman"]To je jako: Proč nemá accord 2,0 240 koní jako S2000?
Samože je to jiná technologie. 1,6 VTI je špičkovej motor se svými vlastnostmi.
Tyhle auta jako to tvý jsou určený vcelku normálnímu zákazníkovi který nepotřebuje 180k nebo 200k. On chce auto se zátahem odpspoda a dobrým výkonem ale taky spotřebou. Však existují silnější 1,8 motory od Hondy. Ale ta spotřeba je jinde trošku.
To si myslím já teda.[/quot

mne sa zda že je obsah 1,8 na 14O koni malo,nevezl sem se v tom ale myslim si to:-)
   Návrat  
TopGun je teď offline  TopGun
PříspěvekZaslal: 14.6.2008 , 16:22   Citovat  

david.hammer napsal:

To niekto este veri tym recenziam na HC.cz ? Ble
Skratka Honda uz nebojuje o cisla, ale o zakaznikov z tej najpocetnejsej skupiny, lebo biznis je vzdy na prvom mieste.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.6.2008 , 16:40   Citovat  

TopGun napsal:
Skratka Honda uz nebojuje o cisla, ale o zakaznikov z tej najpocetnejsej skupiny, lebo biznis je vzdy na prvom mieste.

Přesně tak. Kdo chce něco jinýho šáhne po Type-R že?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.6.2008 , 16:43   Citovat  

mne sa zda že je obsah 1,8 na 14O koni malo,nevezl sem se v tom ale myslim si to:-)[/quote]

No zrovna málo to není. Je to dostačující. Já myslím že to pojede pěkně. Tam jde dnes hodně o spotřebu, tak nemůžeš čekat 170koní. Který si tam ale klidně můžeš docpat. je to dobrý VTEC
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.6.2008 , 16:43   Citovat  

Roverman napsal:
Přesně tak. Kdo chce něco jinýho šáhne po Type-R že?

no type R taky žadna slava 201koni,nič moc tie male japonske hlavičky nevymysleli pořádnej výtlem
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.6.2008 , 16:46   Citovat  

ritorezky napsal:
no type R taky žadna slava 201koni,nič moc tie male japonske hlavičky nevymysleli pořádnej výtlem

No na předokolku je to až dost si myslím. Ale tak to víš, už je to 200% bezpečnější civic než kdy jindy, tudíž těžší. Ale zase prý to má vynikající jízdní vlastnosti.
   Návrat  
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.6.2008 , 17:05   Citovat  

ritorezky napsal:

To byla doufám jenom sranda ! meetallll
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.6.2008 , 17:11   Citovat  

Roverman napsal:
No na předokolku je to až dost si myslím. Ale tak to víš, už je to 200% bezpečnější civic než kdy jindy, tudíž těžší. Ale zase prý to má vynikající jízdní vlastnosti.

jizdni vlastnosti su vynikajici u toho UFA VTEC
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.6.2008 , 17:12   Citovat  

[quote="vojt4s"]To byla doufám jenom sranda ! meetallll[/quote

nie muhehe
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.6.2008 , 18:28   Citovat  

Protože to má být auto pro lidi a ne Hondamaniaky... Je dělaný víc na spotřebu a emise...

Řízení super, převodovka taky, Pétě se vzadu dělalo špatně,přotože to tam moc houpalo (víc než VTi), motor mi ve 4 přišel trošku líný - přes 6tis.ot šel trochu neochotně (najeto měl 20tis. km)
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.6.2008 , 20:20   Citovat  

Hellborn napsal:
Protože to má být auto pro lidi a ne Hondamaniaky... Je dělaný víc na spotřebu a emise...

Řízení super, převodovka taky, Pétě se vzadu dělalo špatně,přotože to tam moc houpalo (víc než VTi), motor mi ve 4 přišel trošku líný - přes 6tis.ot šel trochu neochotně (najeto měl 20tis. km)

nepokoušej se me odradit od toho auta naštvanej Je to tam. je to muj sen
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.6.2008 , 9:43   Citovat  

ritorezky napsal:
nepokoušej se me odradit od toho auta naštvanej Je to tam. je to muj sen

To mě ani nenapadlo... Jen jsem napsal svoje pocity z toho auta no...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.6.2008 , 9:49   Citovat  

TopGun napsal:

Nevim, proc bych nemel verit recenzim na Hondaclub.cz, jsou psane vecne, zajimave a jasne. Je jasne, ze se v clancich, muze objevit trocha neobejktivnosti, ale to je tak skoro vzdy. Ja se orientuju hlavne podle hc, co se tyce novych vozu, nemam moznost testovat nebo zkouset vsechny hondy a kde jinde bych mel ziskat potrebne informace k hondam, nez-li na HC!!
   Návrat  
Miki Civic je teď offline  Miki Civic
Opičák [4]
PříspěvekZaslal: 15.6.2008 , 10:51   Citovat  

protože je to :mravenec:, už to nemá to kouzlo z 90tých let, za ty prachy bych si koupil určitě lepší auto Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.6.2008 , 12:02   Citovat  

david.hammer napsal:
Nevim, proc bych nemel verit recenzim na Hondaclub.cz, jsou psane vecne, zajimave a jasne. Je jasne, ze se v clancich, muze objevit trocha neobejktivnosti, ale to je tak skoro vzdy. Ja se orientuju hlavne podle hc, co se tyce novych vozu, nemam moznost testovat nebo zkouset vsechny hondy a kde jinde bych mel ziskat potrebne informace k hondam, nez-li na HC!!

Protože King bude vždy nadšený ze všeho nového... Úsměv Není to tak přehnané jako u jiných novinářů,ale... Navíc s jeho ekologičtějším názorem to bude i u auta na baterky...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.6.2008 , 12:21   Citovat  

Jo chapu, jde to trochu citit z jeho recenzi, ale ja je mam rad Úsměv , navic je vice-mene jasne, ze otazka ekologie urcuje smer vyvoje vozu a my se s tim musime smirit...
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.6.2008 , 16:59   Citovat  

proste je to auto na jezdeni, nema to bejt zavodak jako jsou vti. Je to proste neco jinyho, ma to vynikat spotrebou a proto to je jaky to je, neni to ani DOHC ivtec ale jen sohc apod. Vse je podrizeno spotrebe, uzitnosti, atd. Jestli chces zavodni ufo, tak si kup type-r.
   Návrat  
Miki Civic je teď offline  Miki Civic
Opičák [4]
PříspěvekZaslal: 15.6.2008 , 17:35   Citovat  

Bitkar napsal:
proste je to auto na jezdeni, nema to bejt zavodak jako jsou vti. Je to proste neco jinyho, ma to vynikat spotrebou a proto to je jaky to je, neni to ani DOHC ivtec ale jen sohc apod. Vse je podrizeno spotrebe, uzitnosti, atd. Jestli chces zavodni ufo, tak si kup type-r.

to by to vyhrál, Honda už není co bývala, čím novější tím větší :mravenec:, nemají v nabídce nic co by za to stálo ..
   Návrat  
javal je teď offline  javal
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.6.2008 , 17:42   Citovat  

Miki Civic napsal:
to by to vyhrál, Honda už není co bývala, čím novější tím větší xxxxx, nemají v nabídce nic co by za to stálo ..

to je fakt zajímavý..veškerý vývoj jde dopředu, jsou nové materiály, nové technologie apod. jen honda dělá dnes všechno špatně...nějak těmto názorům nerozumím..

nevím zda je to tím, že dotiční co toto tvrdí nemají na to si pořídit "pořádné" nové (nebo novější) auto, nebo čím to je, ale tvrdit že všechno nové je automaticky horší než to starší. No nevím přijde mi to trochu mimo..
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.6.2008 , 18:10   Citovat  

no neni to vuz na zavodi ale nevim proč tych 140koni nešouply napr do 1,6 ale do 1,8 Smutný
   Návrat  
ReJa je teď offline  ReJa
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.6.2008 , 18:33   Citovat  

Mno, ja teda tu 1.8 VTEC mam a 140 poniku celkem na bezne jezdeni staci. Vsechno se dneska toci kolem emisi a spotreby, takze na to je to vsechno ladene. Maximalni vykon i kroutak se asi u 1.8 dosahuje nize, nez by to asi bylo u objemu 1.6 - viz. Vticko, takze budou i nizsi emise.
   Návrat  
Borik2 je teď offline  Borik2
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.6.2008 , 18:35   Citovat  

třeba ta 1,8 je ideální auto s ideálním motorem pro mě. Rodinku mi to odveze, výkon, když chci, tam taky je slušný, s povinným se vlezu do 1850 ccm a když pojedu v klidu a v limitech, spotřeba velmi dobrá. Hodně mi ten motor připomíná mojí stávající 1,5 Vtec. Na atmosférickou 1,8 je to hodně dobrý motor, bohužel (nebo bohudík?) se na něj dost zapomíná, všelijaké hitparády vyhrávají turba. Nic proti, ale zatím to není můj šálek čaje. Zlatá 1,8 v Ufu. je to dobrý Je to tam.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.6.2008 , 19:18   Citovat  

javal napsal:
to je fakt zajímavý..veškerý vývoj jde dopředu, jsou nové materiály, nové technologie apod. jen honda dělá dnes všechno špatně...nějak těmto názorům nerozumím..

nevím zda je to tím, že dotiční co toto tvrdí nemají na to si pořídit "pořádné" nové (nebo novější) auto, nebo čím to je, ale tvrdit že všechno nové je automaticky horší než to starší. No nevím přijde mi to trochu mimo..

No na nové teď fakt nemám,ani na mírně jetější Acco 2.4,ale nové auto budu řešit až se nabažím VTíčka (teda přesněji až se odebere do nebeských nedíratých okresek... Doufám,že ještě minimálně jednou 230tis. km natočí.)...

Na současném postupu Hondy mi vadí nejvíc "omezení" nabídky... Ano, VTi není úplně závodní náčiní (od toho tu byly TypeRy),ale je to celkem slušně výkonný motor, dobrý podvozek - převodovka by chtěla 6,ale vzhledem ke stáří... Posilovač je slabota a strmost řízení by taky chtěla posunout... ALE mohl jsem si vybrat mezi 3D, 4D, 5D - tedy skloubit sportovnější svezení s úžasným zvukem motoru a prostornějšího auta pro rodinné využití. Teď máš DOHC Vtec jenom ve 3D... Ano, 1.8 je dobrý motor, řízení a posilovač paráda (jsem s ním o 10km/h v zatáčkách rychlejší než s VTi), ale "není to ono"... Kvalita zpracování starých aut je taky lepší (Stalo by se,aby ITR měla nedolepené přední sklo jako jeden CTR 8g?), bezpečnost samozřejmě horší... Potlačení pocitu rychlosti (v té bezpečné kastli) taky vnímám spíš jako zápor - s C4g mám v krvi adrenalin při 80, ve VTi na stejném místě při 110, nový Civic nevím kolik... Řízení je pro mě zábava a v nových autech si jí moc neužívám... Smutný
   Návrat  
LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
PříspěvekZaslal: 15.6.2008 , 19:50   Citovat  

Honda nezaostava ... to spis ostatni dohnali ten velikej naskok, ktery honda mela v maloobjemovych motorech. Jsou jiste limity fyzicke a materialove, ktere se nedaji bez jineho omezeni lehce prekonat. Treba pokud chcete motor co ma tahnout dole protoze to je potreba v 95% jizdy v aute, chcete aby to plnilo Euro4, meli to spolehlive a jizda byla plynula (zadne kopance a jine pro normalniho ridice neakceptovatelne nezvyklosti) a pritom drzeli rozpocet na vyrobu co nejniz, tak si myslim ze 140 koni je hodne peknych. Jel jsem v UFO 1,8 motor je ok. Podvozek sem se trosku bal ve 160 dlouhy zatacky sem nemel moc dobrej pocit (no to ale ostatne nemam v zadnem aute kdyz do nej vlezu z CTR 7g nebo S2000 ...) je to ladeny na hranici komfortu a lehkeho sportovna. Motoru se nechce tolik do otacek jak bych si predstavoval, ale to bych hodil na vrub emisim. Kouknete se proste po konkurenci co nabizi v 1.8 a zjistite ze 140 neni spatne.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.6.2008 , 12:27   Citovat  

Hellborn napsal:
No na nové teď fakt nemám,ani na mírně jetější Acco 2.4,ale nové auto budu řešit až se nabažím VTíčka (teda přesněji až se odebere do nebeských nedíratých okresek... Doufám,že ještě minimálně jednou 230tis. km natočí.)...

Na současném postupu Hondy mi vadí nejvíc "omezení" nabídky... Ano, VTi není úplně závodní náčiní (od toho tu byly TypeRy),ale je to celkem slušně výkonný motor, dobrý podvozek - převodovka by chtěla 6,ale vzhledem ke stáří... Posilovač je slabota a strmost řízení by taky chtěla posunout... ALE mohl jsem si vybrat mezi 3D, 4D, 5D - tedy skloubit sportovnější svezení s úžasným zvukem motoru a prostornějšího auta pro rodinné využití. Teď máš DOHC Vtec jenom ve 3D... Ano, 1.8 je dobrý motor, řízení a posilovač paráda (jsem s ním o 10km/h v zatáčkách rychlejší než s VTi), ale "není to ono"... Kvalita zpracování starých aut je taky lepší (Stalo by se,aby ITR měla nedolepené přední sklo jako jeden CTR 8g?), bezpečnost samozřejmě horší... Potlačení pocitu rychlosti (v té bezpečné kastli) taky vnímám spíš jako zápor - s C4g mám v krvi adrenalin při 80, ve VTi na stejném místě při 110, nový Civic nevím kolik... Řízení je pro mě zábava a v nových autech si jí moc neužívám... Smutný

pekne s to napsal,proste japonci se v tom UFU moc neukazali,sou aj starši hondy ktere maju hodne do sebe!!! a o tom nedolepenim sklu to maš odkud ak mužu vedet? asi japonci nedovideli na cely sklo když to kontrolovali,protože su moc vysoky Je to tam.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.6.2008 , 12:30   Citovat  

ale co se tyče vzhledu,myslim že no comment,UFO je proste NADHERA!!! Je to tam.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
důvod proč ma UFO 1,8 VTEC ,,jen" 140koni?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina