Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Škoda - obecná diskuze
Fórum: Konkurence
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 38, 39, 40  Další 
Zaslat odpověď

Strana 33 z 40
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.10.2015 , 19:39   Citovat  

Rom. napsal:
stará "americká" pravda, že obsah ničím nenahradíš stále platí, i když se nám automobilky snaží vehementně namluvit, že s turbem a elektrikou už to neplatí Velmi šťastný

Ale můžeš si dnes v hybridu pustit pořádnou V8 do repráků a možná časem přidají i dýmovnice do podběhů ,aby to byl správný požitek HaHaaa
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
sablos je teď offline  sablos
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 4.10.2015 , 19:43   Citovat  

hopit napsal:
Ale můžeš si dnes v hybridu pustit pořádnou V8 do repráků a možná časem přidají i dýmovnice do podběhů ,aby to byl správný požitek HaHaaa
těmi dýmovnicemi myslíš simulaci staré vylítané 1.5???? pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 4.10.2015 , 19:50   Citovat  

hopit napsal:

asi jsem opravdu stará škola, jak v autě, tak v muzice chci slyšet originál
mnoha litrový více válec, se totiž vnímá v autě celým tělem nejen ušima a jeho projev z volnoběhu až po max. otáčky nic maloobjemového nenahradí
a když se hraje na kytaru nebo basu, tak taky žádný modelingový počítač nenahradí celolampový Marshall nebo Mesa/Boogie
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.10.2015 , 19:54   Citovat  

Kamošova priateľka dostala možnosť si požičať od jedného "machra" nové CLA. Auto vychvaľoval do výšin, že to je proste brutal Mercedes. Šoféroval to kamoš, lebo ona mala z toho trocha strach. Obuté na 18", z vonku AMG paket dával na javo že to bude niečo fakt silné. Celá ilúzia skončila, keď s tým vyšiel na diaľnicu a predbiehali ich obyčajné octávie a podobne. Stlačil podlahu a nič... žial "macher" zabudol zmieniť že pod kapotou je tá najväčšia s****a , neviem čo presne tam bolo ale malo to snáď okolo 100-120 koní....
   Návrat  
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.10.2015 , 19:54   Citovat  

Rom. napsal:
stará "americká" pravda, že obsah ničím nenahradíš stále platí, i když se nám automobilky snaží vehementně namluvit, že s turbem a elektrikou už to neplatí Velmi šťastný

bohužiaľ to už pekne dlho neplatí a môže to povedať len ten čo sa nezviezol ani v jednom
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.10.2015 , 20:15   Citovat  

rudy5 napsal:
bohužiaľ to už pekne dlho neplatí a môže to povedať len ten čo sa nezviezol ani v jednom

To by mě docela zajímalo,když jsme v tématu o Škodě,tak třeba starý Superb 2.8 V6 a nový Superb 1.4 TSI,jak dlouho by držel tempo,když by se s tím jezdili dálky a velké porce km a ne kolem komína...
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.10.2015 , 20:31   Citovat  

Rom. napsal:

Otáčkama to kdysi šlo... Se stydím Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.10.2015 , 20:33   Citovat  

gizmi napsal:
Kmoda: Velmi šťastný Velmi šťastný Jako ze Honda tááááhne v celem spektru? pořádnej výtlem pořádnej výtlem To nemyslis vazne, vid? Naopak stare Hondi motory jsou dole totalni mrtvola a taha to az v horni casti, coz je silne neprakticke.

Staré dobré B16 měly 90% krouťáku od 2100 a pod tuto hodnotu to nekleslo do 8000ot. (maximum kolem 7000ot)..
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 4.10.2015 , 20:49   Citovat  

rudy5 napsal:

pořádnej výtlem OK
   Návrat  
lubumba007 je teď offline  lubumba007
PříspěvekZaslal: 4.10.2015 , 20:50   Citovat  

rudy5 napsal:

Rozdíl mezi V8 Hemi a dejme tomu třeba 1.6 turbo je jako mezi výřivkou a sprchou. Pohodu a dostatek vody ve výřivce těžko nahradí proud tekoucí vody. Ale dovedu si představit, že někomu může proud vody na určitých místech těla dělat dobře ...
   Návrat  
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.10.2015 , 20:51   Citovat  

Rom. napsal:

Tohle ale kdysi vylepšili kluci od Bentley "Objem s pořádným turbem ničím nenahradíš"

Bentley TurboR

No a pak přišel Aston Martin a bylo na světě "Objem s kompresorem ničím nenahradíš"

Aston Martin V8 Le Mans

Mr. Green
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.10.2015 , 21:10   Citovat  

lubumba007 napsal:
Rozdíl mezi V8 Hemi a dejme tomu třeba 1.6 turbo je jako mezi výřivkou a sprchou. Pohodu a dostatek vody ve výřivce těžko nahradí proud tekoucí vody. Ale dovedu si představit, že někomu může proud vody na určitých místech těla dělat dobře ...
pořádnej výtlem OK OK
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.10.2015 , 21:30   Citovat  

Pokochajte sa:

Odkaz
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.10.2015 , 22:04   Citovat  

Kmóďa napsal:
To by mě docela zajímalo,když jsme v tématu o Škodě,tak třeba starý Superb 2.8 V6 a nový Superb 1.4 TSI,jak dlouho by držel tempo,když by se s tím jezdili dálky a velké porce km a ne kolem komína...

Přeco porovnavas 1.4 ? Porovnaj 2.0tsi ta 2.8v6 je oproti tomu lenoch to mi ver jazdili som v oboch teda v passate s tým motorom a oproti tej 2.8 to je fakt raketa nedá sa porovnat 1.4 TSI IDE v pohodě v golfe Leone na to auto postacujuce.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.10.2015 , 22:26   Citovat  

rudy5 napsal:
Přeco porovnavas 1.4 ? Porovnaj 2.0tsi ta 2.8v6 je oproti tomu lenoch to mi ver jazdili som v oboch teda v passate s tým motorom a oproti tej 2.8 to je fakt raketa nedá sa porovnat 1.4 TSI IDE v pohodě v golfe Leone na to auto postacujuce.

Porovnávám to protože dnes je móda strkat do aut co nejmenší motory s turbem. Za chvíli budeme jezdit pětistovkama pořádnej výtlem
Třeba u Fordu už od toho nejsou daleko,3-válcové Mondeo 1.0 s turbem Velmi šťastný
   Návrat  
nexus_cz je teď offline  nexus_cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.10.2015 , 4:58   Citovat  

Vsak Octavia se take docka 1.0 TSI, neboj se. Tahle jednotka prave nabiha do Polo-auta. Postupem casu ji prevezmou dalsi modely imperia.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.10.2015 , 6:48   Citovat  

rudy5 napsal:

Pro mě je nový SuperB jako rodinné přibližovadlo zabitý právě tím, že nemá V6. Na minulý jsem pokukoval (i když 4x4 je zbytečné a automat taky nicmoc, ale jak tak koukám, tak moc aut v lepší výbavě v manuálu není. naštvanej ), ale 2.0 fakt ne.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.10.2015 , 6:51   Citovat  

nexus_cz napsal:
Vsak Octavia se take docka 1.0 TSI, neboj se. Tahle jednotka prave nabiha do Polo-auta. Postupem casu ji prevezmou dalsi modely imperia.

No dá se to čekat,když so Superbu cpou 1.4... Velmi šťastný Do Fóbie dvouvál 600ccm a Citygou si vystačí s jednoválcem 250cm...
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.10.2015 , 7:08   Citovat  

Citigo bude ve verzi green line šlapací autíčko...upřímě ten downsizing moc nechápu. Vlastně chápu, jediné výhody plynou výrobci.
   Návrat  
Teny85 je teď offline  Teny85
PříspěvekZaslal: 5.10.2015 , 7:27   Citovat  

Jak tady o stránku dříve probíhala diskuze, jestli kupovat nové nebo ojeté... Tak přidám svůj skromný názor. Koupil jsem před 2 lety Civica 7G s 85 tis. km, teď mám nalítáno 180 převážně po D1. Auto je to skvělé, jen pravidelný servis, nekazí se. Ale... Pokud jezdím moc a bude možnost, do ojetiny už nepůjdu. Tolik km - mám prostě na CZ cestách strach z magorů, které neustále potkávám, takže auto z r. 2015 bude asi bytelnější než 6 let starý model. A taky s mým nájezdem. Mít toho Civica ještě 2 roky, budu atakovat 300 tis. km. Což třeba vydrží, ale prostě je o něco větší pravděpodobnost, že někde zůstanu stát se starým autem než s novým. Pokud to teda půjde - příští rok 9G Tourer a asi poslední atmosférické auto v životě. Což je mi líto, ale bohužel to tady v diskuzích nezměníme. Bueee
Líbil se mi tady jeden názor, že automobilky jdou po těch 98% lidí, které zajímá spotřeba, neřeší nějak výkonové křivky atd., protože vůz je pro ně přibližovadlo. Tomuto musím dát za mě tuze za pravdu. Spoluhráč vybíral mezi atmo Mazdou 3 a Golfem 1.2 TSI. Vyhrál Golf a je nadšený: "Rozjedu se, zařadím za 6 a spotřeba je na průměru 5.2, to je krása..." a má reakce, když jsem v tom ujel 400 km trasu: "Co sis to koupil za šunt? S tím se nedá jet, pokud chceš držet spotřebu pod těmi tvými 6 litry..." - prostě turbosekačky jsou pro většinu asi fakt lepší, sám to ale nechci ani za zlaté prase. Pokud to člověku vyhovuje, ať si v tom jezdí. Mě to nebaví. Když se chce člověk trochu fest projet, tak to v podobném stylu jízdy žere o 1-2l víc, než moje stará 1.6. Já si zatím užívám klasického motoru, snad si ještě užiju i 1.8 VTEC a pak? Nezbývá než doufat, že sekačkový motůrek od Hondy bude aspoň trošku tak příjemný na ježdění, jako jsou VTECy VTEC Koncernová turbíčka mě prostě za boha nebaví, naftu nesnáším, ach jo Velmi šťastný Nebýt Hondy (potažmo Mazdy), tak koncern beru a to z důvodu skvělého zpracování a kvality. Jen to jsou pro mě taková "bezpohlavní" auta. šuk
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.10.2015 , 8:59   Citovat  

Hellborn napsal:
Staré dobré B16 měly 90% krouťáku od 2100 a pod tuto hodnotu to nekleslo do 8000ot. (maximum kolem 7000ot)..

V procentech to vypadá hezky. Přepočítaně to je cca. 135 Nm...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.10.2015 , 9:16   Citovat  

piskot napsal:

Teď jde o to, jestli je to málo pro běžnou jízdu. Podle tvé reakce se ti to zdá málo. Jsou to údaje na motoru. Jenže si vem, že treba konkrétně to VTI bude mít hodně podobný údaj i na kolech, což se nedá říct o dieselu. TDI sice bude mít 200 - 250 Nm na motoru kolem 2 tisic otáček, ale před a po bude křivka strmě stoupat a klesat. A jelikož diesel pracuje s polovičními otáčkami, musí být převodovka o dost delší, aby dosáhlo auto podobné rychlosti. A právě ta převodovka ti ty Nm docela dost zabije, víc jak u toho benzinu...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.10.2015 , 9:20   Citovat  

Když už se tady objevil "motůrek" od Bentley...

B1.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
B1.jpg, 57.95 kB

B2.jpg

B2.jpg, 98.48 kB

B3.jpg

B3.jpg, 93.79 kB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.10.2015 , 9:29   Citovat  

piskot napsal:

Ano, ale jsou k dispozici pořád a s ot. naopak roste. Ne že to nakopne a umře...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.10.2015 , 10:11   Citovat  

Hellborn napsal:
Ano, ale jsou k dispozici pořád a s ot. naopak roste. Ne že to nakopne a umře...

Na dnešní (papírové) hodnoty Nm motorů je těch 135 Nm prostě míň.
Jiná věc je, jak píšeš, charakteristika průběhu, kdy prostě taky nemám rád, že při každém řazení u diesela se v sedadle spolujezdce kymácím dozadu/dopředu, při předjíždění musí řidič přeřadit, bo mu to už nejede, ve městě si nedokáže vybrat, jakou rychlost zařadit, aby mu to nežralo, ale zase jelo...
Dnes už většina řidičů zapomněla, že se dá auto řídit i plynem, ne jen volantem nebo "asistenty"...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.10.2015 , 10:55   Citovat  

Hellborn napsal:
Pro mě je nový SuperB jako rodinné přibližovadlo zabitý právě tím, že nemá V6. Na minulý jsem pokukoval (i když 4x4 je zbytečné a automat taky nicmoc, ale jak tak koukám, tak moc aut v lepší výbavě v manuálu není. naštvanej ), ale 2.0 fakt ne.

zvez sa v tom 2.0 a možno zmeníš názor tento motor je celkom vydarený a ide to fakt slušne , ja už zase auto bez 4x4 pre seba nechcem je to nebe a dudy inak sa to správa na mokrej zasneženej ceste , keď človek jazdí do hôr a podobne.A k tej atmosfére už atmošku asi fakt nikto nevyrába len japonci pár svojich áut /a to malý objem slabučké/ dokonca aj BMW už do všetkého dáva turbo tak ked človek chce atmošku a novšie auto a k tomu silný motor naozaj neni čo kúpiť.
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 5.10.2015 , 11:09   Citovat  

Dneska jsem dolil litr oleje do motoru 1,6tdi v rapidu, kde servisní interval na výměnu 30.000km. Po 22 tis km byl motor na suchu. Vzpomněl jsem si na svoji první hondu, kde jsem dolejval olej také Úsměv

ps. cena za litr oleje 1000kč na pumpě Shell (placeno na CCS kartu)
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 5.10.2015 , 11:26   Citovat  

Hellborn napsal:

Haters gonna hate. Proc mne prijde, ze jste zaspali dobu tak o 15 let a zijete v domneni, ze je jedinym turbomotorem na svete staricky turbodiesel 1,9 TDI PD od VW. Nejenom ty tady upozornujes na stejnou vlastnost (co uz BTW davno neplati), kterou kritizuji zase opacne omezeni odpurci atmosfer. Ze by mel motor zabirat jenom v nejake kratke spicce.
Mne naopak na turbomotorech vadi ten plochy prubeh vykonu s kroutakem, ale u rodinneho auta je to zase docela prijemna vlastnost. Nikdy nemuzes mit uzitnou hodnotu a komfort autobusu spojenou s vykony a emocemi supersportu v jednom aute.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.10.2015 , 11:57   Citovat  

Bully napsal:
Haters gonna hate. Proc mne prijde, ze jste zaspali dobu tak o 15 let a zijete v domneni, ze je jedinym turbomotorem na svete staricky turbodiesel 1,9 TDI PD od VW. Nejenom ty tady upozornujes na stejnou vlastnost (co uz BTW davno neplati), kterou kritizuji zase opacne omezeni odpurci atmosfer. Ze by mel motor zabirat jenom v nejake kratke spicce.
Mne naopak na turbomotorech vadi ten plochy prubeh vykonu s kroutakem, ale u rodinneho auta je to zase docela prijemna vlastnost. Nikdy nemuzes mit uzitnou hodnotu a komfort autobusu spojenou s vykony a emocemi supersportu v jednom aute.

Kdepak! O 12let... HaHaaa Protože před 12lety jsem našel,co jsem hledal, a to krásně plynule nastupující výkon, který Honda motory poskytovaly. Nepožaduju supersport (něco na blbnutí bude, zatím šetřím a pokukuju po dvou kolech), stačí sportovněji nalazené,což Honda uměla, ale poslední dobou to slušně zazdila.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.10.2015 , 12:41   Citovat  

Hellborn napsal:
Kdepak! O 12let... HaHaaa Protože před 12lety jsem našel,co jsem hledal, a to krásně plynule nastupující výkon, který Honda motory poskytovaly. Nepožaduju supersport (něco na blbnutí bude, zatím šetřím a pokukuju po dvou kolech), stačí sportovněji nalazené,což Honda uměla, ale poslední dobou to slušně zazdila.

Z dob >12 let máme doma A6G a ještě před tím byl C4G. Takže vím přesně, co popisuješ. A nedá se říct, že se současným hondím 1.8 benzínem by to bylo jiné...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Škoda - obecná diskuze
Fórum: Konkurence
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 38, 39, 40  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina