Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Přepis vozidla 2015
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
mart-in je teď offline  mart-in
PříspěvekZaslal: 7.10.2015 , 14:58   Citovat  

Zdravím,

chtěl bych v nejbližší době kupovat auto, ale jak jsem začal studovat jak je to teď s přepisem tak si říkám jestli to má vůbec cenu a nemám radši dál jezdit busem nebo na kole. Smutný Chystám se kupovat auto z jiného kraje než bydlím a nemám to tam zrovna nejblíže a tak bych všechno nejraději řešil takto:

1.) O víkendu se jet na auto podívat, případně hned podepsat kupní smlouvu a auto si odvézt domů.
2.) V pondělí zajít na STK udělat evidenční kontrolu, sjednat na pojišťovně povinné ručení a zajít si na poštu ověřit mou plnou moc pro prodávajícího.
3.) Hned v pondělí odeslat poštou všechny potřebné dokumenty (malý, velký TP, doklad o povinném ručení, plnou moc, protokol o ev. kontrole) prodávajícímu.
4.) Počítám, že by mu dokumenty mohly přijít nejpozději ve středu, tudíž prodávající by měl ještě dost času (celý převod se musí stihnout do 10 dní jinak hrozí pokuta až 50 000 Kč), aby u sebe na úřadě auto na mě přepsal.
5.) Prodávající by mi pak už v klidu poslal dokumenty domů.

Bude fungovat tento postup? Samozřejmě za předpokladu, že se na tom domluvím s prodávajícím. Děkuji za odpovědi a případné náměty na lepší postup, jen abych nemusel jet k prodávajícímu dvakrát. Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Rusty je teď offline  Rusty
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.10.2015 , 15:12   Citovat  

jeď tam v úřední den přepiš to rovnou a nemusíš nic vymýšlet
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 7.10.2015 , 15:13   Citovat  

Bude, pokud nebude prodávající nebo Ty vocas.

Tady vocas kupující...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 7.10.2015 , 15:34   Citovat  

Rusty: jj to je nejlepší varianta, akorát kupující psal, že má čas jen o víkendu. No ještě ani nevím jestli ten prodej vyjde, ale radši už chci být co nejlépe připravený a vyhnout se nějakým komplikacím. Chci ať je všecko jak má být legálně přepsané a ať se vše stihne v zákonné lhůtě 10 dnů.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 7.10.2015 , 23:59   Citovat  

Teď mě tak napadlo a co registrační značka? Musím poslat poštou i tu? A nebo to jde vyřešit bez ní?
   Návrat  
tomyks je teď offline  tomyks
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.10.2015 , 0:16   Citovat  

mart-in napsal:
Rusty: jj to je nejlepší varianta, akorát kupující psal, že má čas jen o víkendu. No ještě ani nevím jestli ten prodej vyjde, ale radši už chci být co nejlépe připravený a vyhnout se nějakým komplikacím. Chci ať je všecko jak má být legálně přepsané a ať se vše stihne v zákonné lhůtě 10 dnů.

Na úřad budete muset oba tak jako tak. Nejlepší je domluvit se na nějakém dni a vyřešit to najednou. Samozřejmě když cestuješ x km daleko, nesmíš se nechat odbýt žvásty v inzerátu a vyžádat si maximum informací a fotek předem. RZ se neřeší. Zůstávají na autě.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.10.2015 , 6:29   Citovat  

tomyks napsal:
Na úřad budete muset oba tak jako tak. Nejlepší je domluvit se na nějakém dni a vyřešit to najednou. Samozřejmě když cestuješ x km daleko, nesmíš se nechat odbýt žvásty v inzerátu a vyžádat si maximum informací a fotek předem. RZ se neřeší. Zůstávají na autě.

Říká ti něco pojem "plná moc"? K přepisu vozidla s ověřeným podpisem (+/-50,- Kč na poště)...

Jo, RZ zůstanou.
   Návrat  
georgo je teď offline  georgo
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.10.2015 , 11:33   Citovat  

Při prodeji si kupující musí udělat povinné ručení ( musí být od nového majitele ). Pak evidenčku a pokud bydlí od sebe daleko, tak ověřenou plnou moc pro přepis. Přepis se musí uskutečnit na registru vozidel, kde bylo naposled registrováno .... bohužel. Pokud si evidenčku dělá kupující a potřebuje VTP, tak musí prodávajícímu vše poslat i s plnou mocí zpět, aby mohl auto přepsat. Prodávajícímu doporučuji udělat si kopii VTP po přepisu. Při rušení povinného je nezajímá smlouva, ale právě kopii TP a nebo sjetina z registru. Tak to proběhlo aspoň u mě teď dvakrát za sebou.

Nečetl jsem předchozí diskuzi, tak pokud už to tu někdo napsal ...... tak sorry Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.10.2015 , 11:36   Citovat  

mart-in napsal:
Lhůta běží od prodeje .... tedy asi dle smlouvy, ale ta nezajímá ani registr a ani pojišťovnu. V podstatě potřebuješ smlouvu jen pro svou obranu v případě nějaké reklamace ze strany kupujícího a nebo naopak.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.10.2015 , 11:38   Citovat  

mart-in napsal:
Zdravím,

chtěl bych v nejbližší době kupovat auto, ale jak jsem začal studovat jak je to teď s přepisem tak si říkám jestli to má vůbec cenu a nemám radši dál jezdit busem nebo na kole. Smutný Chystám se kupovat auto z jiného kraje než bydlím a nemám to tam zrovna nejblíže a tak bych všechno nejraději řešil takto:

1.) O víkendu se jet na auto podívat, případně hned podepsat kupní smlouvu a auto si odvézt domů.
2.) V pondělí zajít na STK udělat evidenční kontrolu, sjednat na pojišťovně povinné ručení a zajít si na poštu ověřit mou plnou moc pro prodávajícího.
3.) Hned v pondělí odeslat poštou všechny potřebné dokumenty (malý, velký TP, doklad o povinném ručení, plnou moc, protokol o ev. kontrole) prodávajícímu.
4.) Počítám, že by mu dokumenty mohly přijít nejpozději ve středu, tudíž prodávající by měl ještě dost času (celý převod se musí stihnout do 10 dní jinak hrozí pokuta až 50 000 Kč), aby u sebe na úřadě auto na mě přepsal.
5.) Prodávající by mi pak už v klidu poslal dokumenty domů.

Bude fungovat tento postup? Samozřejmě za předpokladu, že se na tom domluvím s prodávajícím. Děkuji za odpovědi a případné náměty na lepší postup, jen abych nemusel jet k prodávajícímu dvakrát. Úsměv

Přesně tak.
   Návrat  
Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.10.2015 , 12:45   Citovat  

georgo napsal:
Při prodeji si kupující musí udělat povinné ručení ( musí být od nového majitele ).

ZK nemusí být na nového majitele, pro převod lze použít již platnou ZK prodávajícího, pokud tedy s tím nemá prodávající problém (strach ze škody cestou domů, která by mohla jít na úkor škodného průběhu prodávajícího). Pojištění si pak kupující může sjednat v klidu v pohodlí domova. Toto mám ověřeno třemi převody.. leda, že by co úřad to jiný výklad Úsměv
Pro rušení pojistky postačuje kupní smlouva, pojišťovna si to z registru ověří, ale samozrejmě kopie TP je ideální volba.
   Návrat  
tomyks je teď offline  tomyks
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.10.2015 , 16:25   Citovat  

Hellborn napsal:
Říká ti něco pojem "plná moc"? K přepisu vozidla s ověřeným podpisem (+/-50,- Kč na poště)...

Jo, RZ zůstanou.

Ano. Pravda. Po pulnoci jsem uz byl evidentne prepnuty do rezimu spanku zzzzzzz
   Návrat  
Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.10.2015 , 18:18   Citovat  

Jak je to s těma RZ? Když jsem např. ze stř. čech a koupím auto v Plzni a tam na DI na mě přehlásí tak mi zůstane i původní RZ, tj, "P" ?
A když by jsem chtěl "domácí" RZ "S" to by jsem musel zažádat až potom "doma" na DI o změnu??
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 8.10.2015 , 18:46   Citovat  

Ajsik napsal:
Jak je to s těma RZ? Když jsem např. ze stř. čech a koupím auto v Plzni a tam na DI na mě přehlásí tak mi zůstane i původní RZ, tj, "P" ?
A když by jsem chtěl "domácí" RZ "S" to by jsem musel zažádat až potom "doma" na DI o změnu??

jj, tak jak to píšeš OK
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.10.2015 , 19:46   Citovat  

Ajsik napsal:

Jo. Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.10.2015 , 21:53   Citovat  

Bullseye napsal:
ZK nemusí být na nového majitele, pro převod lze použít již platnou ZK prodávajícího, pokud tedy s tím nemá prodávající problém (strach ze škody cestou domů, která by mohla jít na úkor škodného průběhu prodávajícího). Pojištění si pak kupující může sjednat v klidu v pohodlí domova. Toto mám ověřeno třemi převody.. leda, že by co úřad to jiný výklad Úsměv
Pro rušení pojistky postačuje kupní smlouva, pojišťovna si to z registru ověří, ale samozrejmě kopie TP je ideální volba.
Asi každý úřad jiný výklad Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Přepis vozidla 2015
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina