Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Podvál, autopřepravník
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 13.10.2015 , 22:42   Citovat  

Protoze vic hlav vic vi, urcite mne tu dobre poradite- uvazuju o privesu na prepravu auta. Bylo by to za Acco 7G Tourer 2,2i-CTDi a prives pro auticko lehce nad 900 kg, takze nejaky maly a co nejlehci, pro jine vozy ho pouzivat nebudu a bude mi tak stacit i zakladni B skupina RP.
1/ jedno, nebo dvounapravovy prives? Ulozeni kol vedle lozne plochy, nebo pod ni? Nejakou teorii jsem si precetl, ale poznatky z praxe privitam radsi Se stydím Nikdy jsem s privesem nejezdil Velmi šťastný , ale aby s tim slo i trochu bezpecne svihat po dalnici, jde to? Do tech 130 km/h, samozrejme.
2/ jak je to s STK pro privesy v CR, s vysi PR a s poplatky vubec? Kdybych ho nechal na CZ dokladech.
3/ vyuziti vs. cena, ma cenu novy, nebo se da sehnat nejaky pekny pouzitelny starsi kousek za rozumne penize? Vyuzil bych ho jenom parkrat do roka a nechce se mne do toho investovat moc penez.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 14.10.2015 , 8:23   Citovat  

Bčko ti na to stačit nebude, B máš do 750kg tažené hmotnosti, takže 900kg auto těžko a kde je pak váha plaťáku. Možná B96 by mohla být alternativa, ale spíš Ečko ...

Pokud myslíš, že 3,5t souprava, tak bacha na to ... jestli plaťák uveze 2t, tak se počítá 2t + hmotnost plaťáku + max hmotnost vozidla ... nikoho nezajímá, že máš vzadu tříkolku ...

Čím více náprav, tím větší hmotnost, ale plaťák co váží 150kg, pokud existuje, tak bude stát ráketu a bude z carbonu a jezdí s ním šejkové Velmi šťastný

Kola pod rampou = vyšší těžiště, ale užší profil ... vedle rampy zase naopak

Rychlost 80km/h ofiko, kilo asi v pohodě, chce to umět dobře rozložit váhu, dáš moc za nápravu a nebudeš se stačit divit Úsměv

STK každé 4roky, nevím jak plaťáky, ale na normální vozíky stojí pojištění celkem nic ... stokoruny ročně (obyč vozík 150Kč)

Rozhodně bych nekupoval, ale našel bych si tu správnou půjčovnu ... tady se půjčují plaťáky okolo 600kč na den .... ceny pak + dvě nuly ... to se trošku nevyplatí, což ?
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2015 , 8:34   Citovat  

Předsedo, půjčovat by si to musel v Luxu, odkud bude vozit tu potvoru...a pochybuju, že tam to bude za 600kč/den.
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 14.10.2015 , 9:09   Citovat  

Stepa napsal:
Předsedo, půjčovat by si to musel v Luxu, odkud bude vozit tu potvoru...a pochybuju, že tam to bude za 600kč/den.

No samo, co ty víš Úsměv Si musí sám spočítat, když to bude stát třeba litr ... zase potřebuje nějaký stav, aby s tím mohl po evropě drandit - vyšší pořizovací náklad

... stejně na to nemá papíry tak je to jedno Úsměv
   Návrat  
Peliator je teď offline  Peliator
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.10.2015 , 9:23   Citovat  

Daver napsal:
Bčko ti na to stačit nebude, B máš do 750kg tažené hmotnosti, takže 900kg auto těžko a kde je pak váha plaťáku. Možná B96 by mohla být alternativa, ale spíš Ečko ...

Pokud myslíš, že 3,5t souprava, tak bacha na to ... jestli plaťák uveze 2t, tak se počítá 2t + hmotnost plaťáku + max hmotnost vozidla ... nikoho nezajímá, že máš vzadu tříkolku ...

Čím více náprav, tím větší hmotnost, ale plaťák co váží 150kg, pokud existuje, tak bude stát ráketu a bude z carbonu a jezdí s ním šejkové Velmi šťastný

Kola pod rampou = vyšší těžiště, ale užší profil ... vedle rampy zase naopak

Rychlost 80km/h ofiko, kilo asi v pohodě, chce to umět dobře rozložit váhu, dáš moc za nápravu a nebudeš se stačit divit Úsměv

STK každé 4roky, nevím jak plaťáky, ale na normální vozíky stojí pojištění celkem nic ... stokoruny ročně (obyč vozík 150Kč)

Rozhodně bych nekupoval, ale našel bych si tu správnou půjčovnu ... tady se půjčují plaťáky okolo 600kč na den .... ceny pak + dvě nuly ... to se trošku nevyplatí, což ?

Pro jeho účely bych se na B+E vykašlal. Rozhodně bych šel do rozšíření "B96", tam můžeš tahat až 4250kg. Chystám se, že si to rozšíření taky udělám, stojí to od 1500Kč - 2500Kč (dle autoškoly) + 700Kč závěrčná zkouška (jízda). Navíc pokud se to čirou náhodou nepovede tak nepřijdeš o řidičák Velmi šťastný Další + bych viděl v tom, že nemusíš absolvovat delší kurz a dělat testy z pravidel jako u B+E.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
MOTyLEK je teď offline  MOTyLEK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2015 , 9:24   Citovat  

ale tenhle Lotus by mohl mít i v kufru HaHaaa HaHaaa

a co pokouknout po nějaké odtahovce do 3,5t? něco by se mohlo najít, ale tam nenaskládá zase rodinku to mi hlava nebere
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 14.10.2015 , 9:33   Citovat  

Naskládá do lotusu Velmi šťastný
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.10.2015 , 10:50  Naposledy upravil Bully dne 14.10.2015 , 11:33, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Po urcite dobe pobytu v zahranici jsem si musel vymenit CZ RP za lucembursky, je to tu trochu jinak s kategoriemi. Pokud tahnu vozik i s nakladem s hmotnosti < nez je hmotnost tazneho vozidla + hmotnost cele soupravy neprekroci 3t, staci mi na to RP skup. B.
Podval tady nikdo nepujci pod 50-60 €/den, takze pri nasich pravidelnych tritydennich dovolenych bych platil minimalne 1300 € jenom za odtah za jedno leto KO
Edit: ta celk. hmotnost muze byt az 3500 kg.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2015 , 11:08   Citovat  

no jo, ale když narazíš u nás na příslušníka chytrého jak tágo, tak Ti nevím to mi hlava nebere a co bržděný a nebržděný? co koukám, tak většina je bržděných to mi hlava nebere
ehm, koukal jsem teď na ceny nových, doopravdy tam nemáte půjčovnu Velmi šťastný koukal jsem na vezeko a podlešák Cool
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2015 , 11:44   Citovat  

MOTyLEK napsal:
no jo, ale když narazíš u nás na příslušníka chytrého jak tágo, tak Ti nevím to mi hlava nebere a co bržděný a nebržděný? co koukám, tak většina je bržděných to mi hlava nebere

Ty bys chtěl tahat skoro tunové auto na nebrzděném podválu za osobákem přes Evropu? No potěš...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.10.2015 , 12:35   Citovat  

MOTyLEK napsal:
ehm, koukal jsem teď na ceny nových, doopravdy tam nemáte půjčovnu Velmi šťastný koukal jsem na vezeko a podlešák Cool

Platnost zadneho z mych ridicskych opravneni samozrejme nekonci za hranici velkovevodstvi Úsměv Stejne jako je platny tvuj kompletni RP i treba tady v L, prestoze ti byl vydany v CR.
Podval samozrejme brzdeny, jak jinak.
Pujcovny voziku tu jsou taky, o jejich cenach jsem uz ale psal.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.10.2015 , 19:55   Citovat  

tudy Up
Mate nekdo neco k tematu? Úsměv
   Návrat  
Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2015 , 22:18   Citovat  

Na tahání Lotuse by Ti stačilo i tohle Velmi šťastný ,
(ale když jsem před x lety zkoušel najít info, <a jestli dobře pamatuju>tak podobný typ není schválen pro EU)

Picture_0906.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Picture_0906.jpg, 169.52 kB
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2015 , 22:32   Citovat  

Ajsik napsal:
Na tahání Lotuse by Ti stačilo i tohle Velmi šťastný ,
(ale když jsem před x lety zkoušel najít info, <a jestli dobře pamatuju>tak podobný typ není schválen pro EU)

po tom jsem se sháněl a jak říkáš..není schváleno, přitom se takto u nás několik desítek let zpět normálně tahala auta na závody
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2015 , 8:44   Citovat  

A jak je to s "tažnou tyčí"? Kamarád snad ještě vloni takhle tahal za sebou auto...
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 15.10.2015 , 8:54   Citovat  

To auto musí mít papíry, co je tažený a potřebuješ dalšího člověka v autě ...
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 15.10.2015 , 10:21   Citovat  

Bully napsal:
Protoze vic hlav vic vi, urcite mne tu dobre poradite- uvazuju o privesu na prepravu auta. Bylo by to za Acco 7G Tourer 2,2i-CTDi a prives pro auticko lehce nad 900 kg

Doporučil bych ti takový jaký je na fotce ... 1500 Kg celkově, 360 Kg vlastní váha 100 km/h, aktuální cena: 1999 Euro
Rozhodně kola pod - vlek bude jen o málo širší než Accord, kam se vejdeš s autem projede i vlek
Nevýhodou 10" kol je, že prázdný vlek víc drncá než na větších kolech, zase máš těžiště níž a vlek lepší sedí a nenaklání se
10" pneu se nechají pořídit za 50 Euro
Sklápění je velké plus, v podstatě nejde auto špatně naložit, dokud není těžiště ve správné poloze, tak se vlek nepřeklopí, navíc velmi malý nájezdový úhel
Na lehčí auta je jednoosák super, když by ti nevyhovoval, můžeme se domluvit, že si ho od tebe vezmu

pongratz_l-at350g_k_2_l.jpg

pongratz_l-at350g_k_2_l.jpg, 355.62 kB
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2015 , 11:56   Citovat  

rom.e to je hodně pěkný, takže stačí B96 a auto s maximem na 1500kg na tažném?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 15.10.2015 , 15:08   Citovat  

Lukas28 napsal:
rom.e to je hodně pěkný, takže stačí B96 a auto s maximem na 1500kg na tažném?

nevím, kolik má Accord Diesel celkovou váhu, ale třeba u CR-V I. a II. (předface benzin) se vejdeš do 3500 Kg a stačí "čisté" B

PS. tak u Accorda to nepůjde, i 2.0i Tourer co mám doma, má celkovou 2030 Kg, tzn. s 1500 Kg vlekem jsi přes 3,5t (ale pravda je, že dělají i stejný vlek s 1300 Kg) Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2015 , 15:26   Citovat  

Rom. napsal:
nevím, kolik má Accord Diesel celkovou váhu, ale třeba u CR-V I. a II. (předface benzin) se vejdeš do 3500 Kg a stačí "čisté" B

PS. tak u Accorda to nepůjde, i 2.0i Tourer co mám doma, má celkovou 2030 Kg, tzn. s 1500 Kg vlekem jsi přes 3,5t (ale pravda je, že dělají i stejný vlek s 1300 Kg) Úsměv

máme doma renault traffic a tam by měla být celková hmotnost 1958kg a pokus přidám vlek s 1500kg jsem ještě pod limitem 3,5tuny.

Chápu to dobře?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 15.10.2015 , 16:58   Citovat  

Lukas28 napsal:
máme doma renault traffic a tam by měla být celková hmotnost 1958kg a pokus přidám vlek s 1500kg jsem ještě pod limitem 3,5tuny.

Chápu to dobře?

OK velmi dobře Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2015 , 18:51   Citovat  

Rom. napsal:
OK velmi dobře Úsměv

a co když je v TP napsáno nákladní automobil skřínový? Vlastníme přesně tohodle drobečka tudy odkaz
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 15.10.2015 , 19:52   Citovat  

Lukas28 napsal:
a co když je v TP napsáno nákladní automobil skřínový? Vlastníme přesně tohodle drobečka tudy odkaz

když je souprava do 3,5 tuny, tak No Problemo Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.10.2015 , 21:31   Citovat  

Rom. napsal:
Doporučil bych ti takový jaký je na fotce ... 1500 Kg celkově, 360 Kg vlastní váha 100 km/h, aktuální cena: 1999 Euro
Rozhodně kola pod - vlek bude jen o málo širší než Accord, kam se vejdeš s autem projede i vlek
Nevýhodou 10" kol je, že prázdný vlek víc drncá než na větších kolech, zase máš těžiště níž a vlek lepší sedí a nenaklání se
10" pneu se nechají pořídit za 50 Euro
Sklápění je velké plus, v podstatě nejde auto špatně naložit, dokud není těžiště ve správné poloze, tak se vlek nepřeklopí, navíc velmi malý nájezdový úhel
Na lehčí auta je jednoosák super, když by ti nevyhovoval, můžeme se domluvit, že si ho od tebe vezmu

Diky, zjistuju teda Pongratz je to dobrý Vypada to zajimave!

Edit- nastava trochu problem diky rozlozeni vahy. Lotus ma pomer hmotnosti na napravy jako Porsche 911, takze opacne nez Honda- "vsechno vzadu". Nasel jsem jednoho Exige na podobnem privesu, ale je kvuli tomu cumakem skoro pres kloub to mi hlava nebere Nevim, jak by to bylo s tim drzakem na navijak a ev. rezervou. Couvnout by na prives neslo, urval bych neco na prednim narazniku Smutný

Edit vol. II.- po par vterinach Googlovani vidim v Nemecku tenhle typ voziku, novy!, za 1680,-€, to je zajimave OK
Edit vol. III.- cena byla bez dane Ble , takze neco pres 1900 Teuro.

podval.jpg

podval.jpg, 136.53 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2015 , 22:18   Citovat  

Zkus se podívat na vezeko husky, jedna náprava a dalo by se na něj i nacouvat, ale nevím jestli se vejdeš Velmi šťastný ložná je 3500x1800 to mi hlava nebere

Vlek.jpg

Vlek.jpg, 43.07 kB
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.10.2015 , 23:26   Citovat  

Vsechny Vezeko Husky maji loznou plochu sirokou max. 1630mm = nevejdu se.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.10.2015 , 6:30   Citovat  

A nedělají třeba i prodloužené nájezdy, že by se zmenšil najížděcí úhel? Kdyby byl nájezd dlouhý jako vlek, a do prostředka by se pod něj dala podpěra na zem, tak by to už mohlo to couvání být v pohodě
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.10.2015 , 7:03   Citovat  

Bully: držák navijáku je samozřejmě sundavací a rezervu už to dnes nemá. Ten najížděcí úhel je opravdu malý, zkusil bych to nakládat motorem dopředu
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.10.2015 , 14:44   Citovat  

Rom. napsal:

pokud to chápu dobře, že s "B" můžeš řídit auto s platem, když nepřesáhneš 3,5t, tak Ble nelze
   Návrat  
kubajz123 je teď offline  kubajz123
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.5.2021 , 11:32   Citovat  

Ahoj na přívěsu ve velkém TP mám zapsané pneu 165 r13 82 T tedy bez profilu (výška) pneu. Rozměr pneu v TP není k sehnání. Pokud teda nemám v TP uveden profil pneu mohu použít širokou pneu 165 s jakýmkoliv profilem? Děkuji za názory
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Podvál, autopřepravník
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina