Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
CV-R 98 hučení od zadní nápravy
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
čespa je teď offline  čespa
0
PříspěvekZaslal: 28.11.2010 , 19:16   Citovat  

O víkendu jsem zakoupil Hondu CV-R r.v1998 s najetými 140tis km, při zkušební jízdě jsem zjistil hučení od zadní nápravy a stím jsem jí i bral. myslel jsem si,že by to mohli dělat ložiska popřípadě pneumatiky. Dnes jsem se tomu trochu věnoval, vyheveroval jsem vždy jednu stranu a zjistil, že není cítit žádná vůle v náboji a kola jdou otáčet hladce bez "železného chroupání", další je,že hučení se nemění v náklonech v zatáčkách jen se mění intenzita s rychlostí. pneumatiky to taky nejspíš nejsou,nebot to hučí jak na asfaltu,tak i na snehu. Nemáte někdo tip,jak a co ještě můžu udělat,abych zjistil kde je problém. Předem moc děkuji.Cespa
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 28.11.2010 , 19:23   Citovat  

Tipoval bych to na zadni diferencial . . . U těchto CRV hučely

FURIAN je teď offline  FURIAN
0
PříspěvekZaslal: 28.11.2010 , 20:29   Citovat  

tam opravdu june reseni neni no pokud je to 4xR4 je to diferak pokud nema ovsem obe loziska chycene mi po odlehceni lozisko taky neprojevovalo zadny kovovy zvuk ani odpor ale jelikoz to bylo jen jedno tak jsem si byl jisty ze to je lozisko vymenil jsem a je to vklidu ty loziska zase nejsou tak drahe ted je u nas na trhu nova znacka japanparts a uz jsem tohop par vyzkousel a uplne super pasuje kvalita atd doporucuju tohle nebo osvedcene znacky za oreginaly se mi panenky protocili cca 3 krat drahsi a udelas to na kolene s tim diferakem fakt nevim Ble

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.11.2010 , 21:13   Citovat  

Ten diferak, je typická závada pro predface crv, je to zpusobený vlivem vlkosti, zkus ho sehnat z pofaceliftovanyho crv, tam by už to mělo být v pohodě . . . Úsměv Honda

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.11.2010 , 21:21   Citovat  

FURIAN napsal:
tam opravdu june reseni neni no pokud je to 4xR4 je to diferak pokud nema ovsem obe loziska chycene mi po odlehceni lozisko taky neprojevovalo zadny kovovy zvuk ani odpor ale jelikoz to bylo jen jedno tak jsem si byl jisty ze to je lozisko vymenil jsem a je to vklidu ty loziska zase nejsou tak drahe ted je u nas na trhu nova znacka japanparts a uz jsem tohop par vyzkousel a uplne super pasuje kvalita atd doporucuju tohle nebo osvedcene znacky za oreginaly se mi panenky protocili cca 3 krat drahsi a udelas to na kolene s tim diferakem fakt nevim Ble

Kdyby to byly ložiska v kolech tak se to huceni meni v zatackach . . .

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.11.2010 , 23:10   Citovat  

reznicek9 napsal:
Ten diferak, je typická závada pro predface crv, je to zpusobený vlivem vlkosti, zkus ho sehnat z pofaceliftovanyho crv, tam by už to mělo být v pohodě . . . Úsměv Honda
kdys pise ze to s tim vzal tak uz ji asi ma Úsměv spis co nejdriv vymenit napln v diferaku a doufat ze se to stisi nebo uplne vymizí

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.11.2010 , 23:15   Citovat  

reznicek9 napsal:

Pokud se bavíme o skřípání a hučení při připojení zadního pohonu ,tak to dělá pofacelift naprosto stejně jako předface Úsměv

4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 28.11.2010 , 23:19   Citovat  

čespa napsal:
O víkendu jsem zakoupil Hondu CV-R r.v1998 s najetými 140tis km, při zkušební jízdě jsem zjistil hučení od zadní nápravy a stím jsem jí i bral. myslel jsem si,že by to mohli dělat ložiska popřípadě pneumatiky. Dnes jsem se tomu trochu věnoval, vyheveroval jsem vždy jednu stranu a zjistil, že není cítit žádná vůle v náboji a kola jdou otáčet hladce bez "železného chroupání", další je,že hučení se nemění v náklonech v zatáčkách jen se mění intenzita s rychlostí. pneumatiky to taky nejspíš nejsou,nebot to hučí jak na asfaltu,tak i na snehu. Nemáte někdo tip,jak a co ještě můžu udělat,abych zjistil kde je problém. Předem moc děkuji.Cespa

Není hučení slyšet hlavně při brždění nebo zpomalování?

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 29.11.2010 , 7:29   Citovat  

reznicek9 napsal:

ten diferak se ale projevuje uplne jinak nez ty pises a sice v plnem rejdu kdy je rozdil otaceni kol nejvetsi... a dela to jak prvni tak druhy tak i posledni cr-v, takze nejaka sehnani diferaku z pofaceliftu je naproste vyhozeni penez oknem, stare cr-v je obecne hlucnejsi, ale pokud mas pocit ze to huci opravdu hodne, tak bych to dle priznaku videl na pneumatiky....
vymenou oleje v zadnim difecu nic nepokazis...

0
Nový příspěvekZaslal: 29.11.2010 , 9:07   Citovat  

Zatím všem děkuji za informace, dnes jsem vezl decko do skolky a sledoval to, rekl bych,ze nejvice se to projevuje od 40km/hod výš, taky jsem zkousel hrabat na snehu (prokluzem sem se dostal tak na 35km/hod), ale to huceni s připlím zadkem se nezvysovalo( tak snad by to ten diferák být nemusel).Olej samozrejmě vyměním, až ho seženu.
Ještě mně napadlo. u aut s prednim nahonem zjistim lozisko tak, ze zvednu jednu stranu auta, zaradim napr 3 a s nastartovanym motorem se jako rozjedu, kolo ve vzduchu se tozi a kdyz je chycené lozisko,tak huci. Jenze nevim jak to mam udelat tady 4x4 a hever na kompletni zvednuti nemam. Stacilo by zvednout jedno predni a jedno zadni kolo, abych docílil stejného efektu ?

Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
0
Nový příspěvekZaslal: 29.11.2010 , 9:15   Citovat  

Mám také CR-V ´99, diferenciál je rozhodně hlučnější než u CR-V ´09 které mám taky...

Ale již z výroby byl v diferenciálech CR-V 1G (a to jak předfacelift tak po) problém se zuby v kolech zadního diferenciálu. Dokonce to byla servisní informace přímo od Hondy (výměna soukolí diferenciálu nebo celého diferenciálu dle opotřebení) s prodlouženou zárukou na tuto závadu na 5 let...

Takže s tím pravděpodobně nic neuděláš (teď) já také v záruce měnil na CR-V 1G zadní diferenciál a teď řekněme v pohodě...

Jinak olej, co se používá v zadním diferenciálu více pohlcuje vlhkost, která ho znehodnocuje, takže doba výměna je max. 2 roky, nevěřím, že ho u tebe někdo v posledních 5-i letech měnil, začal (a bouhužel i skončil) bych tou výměnou oleje...

EDIT: na olej je ten diferenciál hodně háklivej, dal bych určitě origo od Hondy...

0
Nový příspěvekZaslal: 29.11.2010 , 9:25   Citovat  

Auto je čerstvě přivezeno z Italie, včere jsem měnil svíčky, olej, brzdovou kapalinu, spojkovou kapalinu (hustá tmava kaše-nejspíš původní), tak předpokládám,že i ten olej v dif je původní Smutný ...

4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 29.11.2010 , 10:19   Citovat  

čespa napsal:
Auto je čerstvě přivezeno z Italie, včere jsem měnil svíčky, olej, brzdovou kapalinu, spojkovou kapalinu (hustá tmava kaše-nejspíš původní), tak předpokládám,že i ten olej v dif je původní Smutný ...

Kdyby byl původní, tak se budeš bát zatočit co by to bylo za zvuky Velmi šťastný Pokud neskřípe při prokluzu , tak tam olej nebude dlouho je to dobrý

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 29.11.2010 , 10:21   Citovat  

ted sme tady meli taky jedno cr-v z talosky a taky mi ta napln prisla jako puvodni, zaprve z toho lezly desny zvuky pri zatoceni a za druhe to auto uz zasadne zpomalovalo pri zatoceni, ale jakoze moc... byl pak potreba dvojitej pruplach... a tekly z toho hrozny veci... Úsměv

0
Nový příspěvekZaslal: 29.11.2010 , 13:17   Citovat  

BRRR tam je zima, ted jsem vymenil v diferencialu olej, vytekl docela cisty-lehce zakaleny . auto jsem zvedl vepredu i v zadu a rozjel prez motor tak na 60km/hod. poslouchal jsem,od kud to huceni jde pomoci přiložené kovove tyce a je to ten zadni diferencial. Pri pripojeni zadku to nekdy mnouklo a nekdy ne,takze olej chtel urcite vymenit, ted můžu doufat, že se to snad stiší. jinak bych musel udelat repasi diferencialu, pokut to vubec jde. Jeste jednou dekuji za rady.

Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
0
Nový příspěvekZaslal: 29.11.2010 , 13:45   Citovat  

čespa napsal:
BRRR tam je zima, ted jsem vymenil v diferencialu olej, vytekl docela cisty-lehce zakaleny . auto jsem zvedl vepredu i v zadu a rozjel prez motor tak na 60km/hod. poslouchal jsem,od kud to huceni jde pomoci přiložené kovove tyce a je to ten zadni diferencial. Pri pripojeni zadku to nekdy mnouklo a nekdy ne,takze olej chtel urcite vymenit, ted můžu doufat, že se to snad stiší. jinak bych musel udelat repasi diferencialu, pokut to vubec jde. Jeste jednou dekuji za rady.

Ty věci, co potřebuješ vyměnit, stojí asi 15tis., což jak uznáš u tohoto auta nemá cenu již řešit...

Myslím, že jsi udělal maximum, teď bych to auto normálně dojezdil a smířil se s tím, nic to neudělá, jen se musíš vyrovnat s tou vyšší hlučností...

4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 29.11.2010 , 14:16   Citovat  

Dany napsal:
Ty věci, co potřebuješ vyměnit, stojí asi 15tis., což jak uznáš u tohoto auta nemá cenu již řešit...

Myslím, že jsi udělal maximum, teď bych to auto normálně dojezdil a smířil se s tím, nic to neudělá, jen se musíš vyrovnat s tou vyšší hlučností...

je to dobrý viděl bych to stejně , neřešit jezdit dál .

0
Nový příspěvekZaslal: 29.11.2010 , 14:54   Citovat  

Von nejspíš nebude špatnej diferencial jako takovy,ale ložiskové uložení diferencialu. Snad to zimu přežije a na jaře to rozeberu. jestě jednou všem děkuji za konzultace.

0
Nový příspěvekZaslal: 29.11.2010 , 17:11   Citovat  

Ještě bych se zeptal, jestli lze uvedeny diferencial repasovat, respektivě vyměnit ložiska v diferenciálu. Nemáte tip na nějakého šikovného co se tím zabývá?

0
Nový příspěvekZaslal: 6.4.2011 , 11:58   Citovat  

po delším zkoumání jsem zjistil toto: hluk je jakoby valivý-železný a nemá vliv na něj zatáčení a ani připojení zadního náhonu - je stále konstantní. pokud ale vjedu na hladky asfalt-skoro jak zrdcadlo,tak se intenzita hluku rapidně zmenčí-skoro až utichne. kde hledat chybu? geometrie,poloosa a nebo stále střeva toho diferenciálu? děkuji za další tipy.

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 6.4.2011 , 15:23   Citovat  

mam presne ten isty problem ako ty, aj ked to teda az tak ako problem nevnimam... mam crv01, po kupe sa dif prejavoval skripanim pri pripojeni zadku, musel som 2x vymenit DPSF aby to prestalo. Dif ale trosku viac huci, myslel som ze je to gumama, ale po tom co som vymenil gumy za jedny z najtichsich (podla testov) SUV celorociek - michelin latitude, v aute predne vobec nepocut a zadok huci, pricom hluk sa nemeni so zatacanim ani zatazenim kolesa, zvysuje sa zaroven s rychlostou, porovnal som to s dalsimi dvoma CRV, jedna 00, druha 99 ci 98 a obidve boli tichsie napriek tomu ze mali hlucnejsie pneu. ak dojdes na to co to je, resp. ci staci vymenit loziska v dife daj vediet. btw, mam tam okolo 140tkm, auto mam od 110tkm so serviskou aj zapismi v autorizovanych servisoch, takze snad skutocne Úsměv

Komi je teď offline  Komi
0
Nový příspěvekZaslal: 13.10.2015 , 17:19   Citovat  

Dobry den chtel bych se zeptat, o vikendu jsem menil olej v zadnim difu na Honde CR-V 2008, po najeti cca 10km na novy olej, jdou pri plnem rejdu z difu hrozne rany. Vymena to byla prvni po 120 tis dle servisky, olej origo Honda DPS-F II. Vedel by nekdo co s tim? Ma cenu zkouset pruplach, nebo radsi schanet jiny dif? Olej co z toho tekl byl cisty, jen se mi zdal o neco hustejsi nez ten novy. Diky za radu...

SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
0
Nový příspěvekZaslal: 14.10.2015 , 20:21   Citovat  

Komi napsal:
Dobry den chtel bych se zeptat, o vikendu jsem menil olej v zadnim difu na Honde CR-V 2008, po najeti cca 10km na novy olej, jdou pri plnem rejdu z difu hrozne rany. Vymena to byla prvni po 120 tis dle servisky, olej origo Honda DPS-F II. Vedel by nekdo co s tim? Ma cenu zkouset pruplach, nebo radsi schanet jiny dif? Olej co z toho tekl byl cisty, jen se mi zdal o neco hustejsi nez ten novy. Diky za radu...

tudy odkaz
120.000km?

0
Nový příspěvekZaslal: 15.10.2015 , 16:58   Citovat  

Momentalne nemam servisku u sebe s autem jezdi manzelka. Kazdopadne je to jedno po kolika, spis by me zajimalo reseni problemu???

rotker je teď offline  rotker
4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 16.10.2015 , 10:51   Citovat  

Komi napsal:
Momentalne nemam servisku u sebe s autem jezdi manzelka. Kazdopadne je to jedno po kolika, spis by me zajimalo reseni problemu???

zkus ještě jeden průplah, tedy zahřát dif. a vyměnit olej. To je to nejlevnější co můžeš pro začátek udělat
Každopádně je doporučeno ten olej měnit každý rok

0
Nový příspěvekZaslal: 16.10.2015 , 13:40   Citovat  

Taky sem si rikal, ze by to mohlo byt to nejjednodussi co udelat. obzvlast kdyz u ostatnich to pomohlo, pro jistotu sem vzal olej na 3 vymeny...

vena je teď offline  vena
0
Nový příspěvekZaslal: 18.6.2016 , 19:57   Citovat  

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak se má chovat zadní diferenciál na CR-Včku. Mám pocit, že ho mám sepnutý nastálo, protože předním kolem nejde pootočit, pokud je zadek zabrzděný. Podle servisní příručky, by zadek měl zabrat za cca 10s, ale já ho mám sepnutý natvrdo a zadní kola se točí hned. Je to normální, nebo je to nějaký problém ? Olej je měněný po 60 tis., ale teď mám asi 3 měsíce po druhé výměně a v autě něco začalo hučet. Nejdříve jsem podezříval ložisko v kole, ale teď mám podezření na ten diferák.

Obsah fóra Honda-club.cz   
CV-R 98 hučení od zadní nápravy
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina