Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 207, 208, 209 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 208 z 486
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2015 , 14:41   Citovat  

Jo, milujem to tak isto, je to fakt krása ked mi auto "našepkáva" čo sa deje s ním Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 14.10.2015 , 18:31   Citovat  

markos napsal:
A ešte jedna vec, Accord-a má hydraulický posilnovač, takže ked idem napr. po mačacích hlavách tak mi lieta volant tiež, je to normálny proces "spetnej vezby", napr. ochcáfka má servo,to je iný systém, lenže tam tá spätná vezba je proste NULA. Neviem aké euto si mala pred tým, ale pre mestské autá sa práve používa servo kde otočíš volant doslova s prstom, lenže ak si chceš fakt zajazdiť a cítiť auto v "rukách", tak to je na dve veci...

Kludne ma opravte ak sa mýlim

Servo se většinou říká posilovači řízení obecně a je buď hydraulický,nebo elektrický. Takže věta že Accord má hydraulický posilovač a Octávia má servo je trochu divná. Správně tedy Accord má hydraulický posilovač a Octávia elektrický. Ale pokud bysme to brali jako ty,tak je to obráceně, hydraulika u Accorda je servořízení a elektrika u Octávie myslím EPS nebo jak se to nazývá...
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2015 , 18:46   Citovat  

psycho.ta napsal:
Dobré ráno. Mám dotaz ke svému Acc 7G 2004 (nalítáno 158 tkm). Už delší dobu pozoruju značnou vůli v řízení. Při vyšších rychlostech volant vysloveně plave. Při dobrždování jde na jednu stranu, když přidávám rychle plyn, např. při rozjezdu, tak na druhou. Při jízdě po nerovném po povrchu lítá ze stranu na stranu - jasně tohle beru s rezervou, ale to co dělá už je trochu moc, u jiného auta jsem to ještě neviděla. Za týden s tím jedu ke známému na hever, aby koukl na ten podvozek. Tak čistě teoreticky...na co se mám připravit..čepy, ramena? Díky za reakci. Aneta

Mě se vůle objevila ve chvíli, kdy jsem totálně přetížil kufr a nejspíše zničil tlumiče/pružiny. Do té doby reagoval accord na milimetrový pohyb volantu. Teď s tím musím kroutit jako blázen, aby to zatočilo, má to mrtvou polohu kolem středu. Kdybych jezdil jen v koncernech, tak si řeknu, že je to normální, jenže bohužel/bohudík vím, jak se má Honda řídit. Už mám doma pružiny u tlumiče, čekám jen na uložení a vyměním to komplet. Snad to přejde. Ještě jsem si dneska s mechošem při přezouvání všiml, že mám utržené silentbloky v předních ramenou. Ale ty už byly špatné ještě před tím excesem s půl tunou betonu v kufru a přitom to sedělo velmi dobře a vůle nulová, takže tím to snad nebude.

Když jsme u toho - na co přijdou ty silentbloky v ramenou, na jak dlouho je to práce? Dají se vůbec vyměnit samostatně, nebo se musí udělat celé rameno? Mechoš (jiný, než můj dvorní mechanik přes Honda ) říkal, že jsou hliníkové a moc dobře si neumí představit, jak se to udělá, aniž by je ohnnul.

Čekal jsem od přezutí, že to přestane klouzat pod plynem, jakmile je trošku mokřejš, protože ty leťnáky byly starý šlupky, ale nějak se to moc nezlepšilo. Přijde mi, že ta předokolka má problém přenést ten krouťák u 2.4 na vozovku. Stačí trochu natočit volant do zatáčky a při 4000ot+ a plným plynu už do toho hned hrabe VSA. Už při 3500 poznám, že je to na limitu a dochází ke ztrátám. Je to normální, nebo mám špatné obutí, případně jsem zmslanej 4 rokama se 4kokolkou ? Ble Nebo to souvisí s tím stavem podvozku...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Peliator je teď offline  Peliator
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.10.2015 , 19:48   Citovat  

Ramena jsou ocelová. Jinak co se týká chování auta na mokru tak mám obdobnou zkušenost jako ty a to mám kvalitní pneu s dobrým vzorkem. Jinak ty silenty se dají vyměnit. Vylisovat starý a nalisovat nový.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2015 , 20:17   Citovat  

V predu sú 3 silenbloky na spodnom ramene a 2 na hornom ramene. Za tie spodné je cena OEM 500 KČ kus, teda dokopy 6 ks na obe strany, takže kompletne 3000 KČ. TU sa šetriť neoplatí, a lepšie značky stoja cca toľko isto ako origo, takže to nemá zmysel.

Tie horné odporúčam rovno kúpiť celé rameno lemforder, je v tom rovno aj čap, rameno stojí cca 2000 KČ. Cenu OEM horného ramena ani nechci vedieť, o kvalite lemforderu netreba polemizovať, OEM to možno nie je ale rozhodne vydrží.

Hliníkové ramená sú v Legende, v accorde určite nie...Tie silenbloky porieš určite čo najskôr, vieš ako to je s podvzokom, keď sa niečo zanedbá, schytá to o to viac ďaľší diel. Čapy sa dajú prelisovať tiež.

Čo sa týka pracnosti, počítaj minimálne pol dňa, ale môže to byť aj deň, tieto informácie mám od jedného člena tohto fóra, nechcem to tu verejne vypisovať, dával som si to nacenovať.

Čo je problém sú prašivé skrutky, ktoré stoja majland, jedna skrutka stojí aj 250 KČ!!!!! čo je pomaly polka silenbloku a je hodne možné že skrutky nepôjdu povoliť, to znateľne predražuje všetku prácu Smutný((

Mám to inak všetko spracované vo word dokumente, spolu s objednávacími číslami, a obrázkami, zatial teda iba pre diesel, ten má však podvozkové diely tuším rovnaké ako 2.4, ale to neviem isto... Ak to chceš, pošli mi SS.

Honda

Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2015 , 8:23   Citovat  

ač nejsem mechanik, tak v autě trávím dost času a často už slyším i trávu růst, takže mě dávno před výměnou už kdejaký pazvuk a ťuknutí v autě rozčiluje...
accord má na tachu cca 166tkm, měnil jsem komplet uložení stabilizátorů jak na přední tak zadní nápravě, zlepšení bylo okamžitě znatelné, ale na předku občas cítím do volantu lehké ťuknutí (podotýkám, že jen já) a takové jako zapraskání (žádný plast v místě řidiče to nevydává, ani sedačka, připadá mi, že to jde z volantové tyče), a při takovém popojíždění v koloně (přískokem skok) cítím jakoby vůli v předních kolech... dle mechanika je lehká ničemu bránící vůle v řízení (tyčka co jde ke kolu z řízení - toho válce - nemám teď to správné slovo) a abych toho neměl málo, tak jsem včera přezul klouzající letní gumy za fungl nové zimáky a hučení, které mě doprovázelo, jsem přisuzoval letním pneu, ale dnes cestou do práce jsem to občas slyšel taky, takže asi nejspíš začínají hučet ložiska ...

je tohle všechno možné při tomhle nájezdu? auto na svůj věk vypadá ze spodku opravdu dobře, lehké orezliny, nic brutálního, takže těm km by se dalo i věřit, auto tráví většinu jízdy na okreskách Příbram - Plzeň - Strakonice, takže žádné polní cesty, v kufru jsem nic těžkého nevezl
   Návrat  
r080 je teď offline  r080
PříspěvekZaslal: 15.10.2015 , 8:50   Citovat  

Petura napsal:
...ale na předku občas cítím do volantu lehké ťuknutí (podotýkám, že jen já) a takové jako zapraskání (žádný plast v místě řidiče to nevydává, ani sedačka, připadá mi, že to jde z volantové tyče), a při takovém popojíždění v koloně (přískokem skok) cítím jakoby vůli v předních kolech...

ad to tuknuti, v jakych situacich to dela? Mam neco podobneho a stava se to nejcasteji prave v kolonach, tzn jizda 1-2, dobrzdovani a pak pri rozjezdu to tukne, nebo typicky na kruhovem objezdu, jedu za dve, na vyjezdu tomu pridam a zase tuk

meli to v honde na zvedaku a na nic neprisli, od te doby jsem najel dalsich 50k a stale to tam je, ale nezhorsuje se to, mam ctdi
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.10.2015 , 8:57   Citovat  

Předchozí majitel mého Acca si na hučení zadku stěžoval v servisu několikrát
( U040280575 21.10.2004 27 412 Provedení prohlídky servisní kampaně. Přezutí pneu s disky. Kontrola zad.nápravy, hluk při jizdě se studeným vozem, U060280135 12.4.2006 48 332 Provedení prohlídky servisní kampaně. 4 x přezutí kol kontrola plastů sedačky řidiče kontrola zadních kol hučí , W060280033 16.8.2006 0 Přezutí a kontrola kol, hučení,U060280481 20.9.2006 56 951 60 000 km per. Prohlídka kontrola vozu - hučení (hlavně za studena) geometrie) a nikdy nic... Asi špatné odhlučnění nebo hlučné pneu... Já si na léto vybral pneu i podle hlučnosti (co nejnižší) a oproti přechozím Bridgestonům je o hodně méně hluku od kol.
   Návrat  
Squixx je teď offline  Squixx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.10.2015 , 9:07   Citovat  

r080 napsal:
ad to tuknuti, v jakych situacich to dela? Mam neco podobneho a stava se to nejcasteji prave v kolonach, tzn jizda 1-2, dobrzdovani a pak pri rozjezdu to tukne, nebo typicky na kruhovem objezdu, jedu za dve, na vyjezdu tomu pridam a zase tuk

meli to v honde na zvedaku a na nic neprisli, od te doby jsem najel dalsich 50k a stale to tam je, ale nezhorsuje se to, mam ctdi

Tohle mám taky..najeto 151tis..podvozek celkem pevný..ale při rozjezdu ( trošku prudším, trošku ) je cítit taková vůle..nejsou to poloosy? Nebo nějaký čepy ramen? Klouby?

A s tím hučením..Acco má poměrně špatně odhlučněný spodek auta..jakékoliv kamínky a tak jsou hodně moc slyšet..ale při jízdě bych řekl lepší standart..nedrhnou ti třeba pakny v bubnech vzadu jemně? Zkus za jízdy zahýbat s ručkou..a gumy mám Hankook a nehočí to, je to tiché ( letní ) a zimní mám Conti ( také tiché )
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2015 , 9:13   Citovat  

r080 napsal:

přesně jak popisuješ, někdy i přes záplatovanou silnici, ale kdykoliv si myslím, že to schválně vyvolám nájezdem na nerovnost, tak se nic nestane... a tohle mě strašně vytáčí, jak jednou o tom vím, tak nepomůže ani hlasitější rádio Úsměv , koncepce nápravy je asi u všech stejná, mám 2,0 benzin

Hellborn napsal:
ložiska jsem měnil už na třech bývalých autech, takže ten zvuk mi není cizí, ale je fakt, že kolirát to dokážou gumy a ložisko se řádně rozhučí třeba po několika destíkách tkm - no prostě začínám slyšet trávu růst a strašně mi to na tom autě vadí, protože ho chci mít 100% se vším všudy
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2015 , 11:58   Citovat  

Odporúčam vytlmiť predné dvere, hluk z vonku je znateľne menší, na elimináciu hučania od kolies v predu by bolo nutné dať dole tapacír, žial to také jednoduché asi nebude. Vytlmiť zadok je pomerne ľahké, tam stačí troška rozoberania
   Návrat  
Squixx je teď offline  Squixx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.10.2015 , 12:11   Citovat  

Je někde takový rychlý návod na rozborku dveří? Vydělal jsem šroubky, kde jsem viděl a stále to nešlo oddělat..a nechci to polámat, aby to pak nedrnčelo..
   Návrat  
cistecky2 je teď offline  cistecky2
PříspěvekZaslal: 15.10.2015 , 12:28   Citovat  

Squixx napsal:
Je někde takový rychlý návod na rozborku dveří? Vydělal jsem šroubky, kde jsem viděl a stále to nešlo oddělat..a nechci to polámat, aby to pak nedrnčelo..

youtube
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2015 , 12:32   Citovat  

Kúp si nejaké klipy do zásoby, stoja pár korún, samozrejme neorigo. Ono sa to ľahko podarí zlomiť i keĎ to budeš robiť podľa návodu. Inak tam nie je čo poškodiť...
   Návrat  
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2015 , 21:07   Citovat  

Petura napsal:
jaký máte H1 žárovky do čoček? jelikož mam po roce provozu 5. sadu, tak jsem tam dal nějaké obyčejné nejlevnější co měli v autokely, ale svítí to na prd...
ale 400,- za sadu dávat fakt už nechci

Dost často plno lidí nasadí žárovku špatně nebo ještě obráceně,tím se spálí,originál Honda H1 vydržela nejdéle.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2015 , 21:25   Citovat  

Peliator napsal:
Ramena jsou ocelová. Jinak ty silenty se dají vyměnit. Vylisovat starý a nalisovat nový.

Přední spodní ramena jsou litinová,zbytek ocel,jak psal MARKOS volil bych originál Honda druhovýroba stojí třeba o 100kč méně ale po 20tis/km je můžeš měnit zas,hlavně dávejte nové šrouby,kdo už ramena dělal tak se určitě setkal se zarezlím aspon jedním šroubem v silentbloku.

Kmóďa napsal:
Servo se většinou říká posilovači řízení obecně a je buď hydraulický,nebo elektrický. Takže věta že Accord má hydraulický posilovač a Octávia má servo je trochu divná. Správně tedy Accord má hydraulický posilovač a Octávia elektrický. Ale pokud bysme to brali jako ty,tak je to obráceně, hydraulika u Accorda je servořízení a elektrika u Octávie myslím EPS nebo jak se to nazývá...

Pořád je to servo bud je hydaulické kde čerpadlo je poháněno motorem,pak je hydraulické kde je ale čerpadlo poháněno el.čerpadlem, a dnes nový trend elektrické řízení kde je motor umístěn na pastorku nebo na hřebenu řízení,Type R v C9G má motory dva Velmi šťastný ,poslední modely 2016 HRV/JAZZ maji už motor na volantové tyči
I A7G má elektrické řízení ale musí mít lkas(sledování jízdních pruhů) většinou ale pro UK trh
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.10.2015 , 6:49   Citovat  

Menil som tyčky stabíka...čo tyčka to 2 ks zarezlých skrutiek = flexa...
   Návrat  
lestat771 je teď offline  lestat771
PříspěvekZaslal: 16.10.2015 , 18:39   Citovat  

Čo môže špiniť sanie? Raz už som MAP senzor menil, teraz sa začína zase prejavovať núdzovým režimom a cukaním pri pridávaní plynu. Raz chyba je, na ďalší deň už nie. V Honde mi teraz ako popis závady zistili už spomínaný MAP senzor. Turbo? Zle nastavené rozvody? Jeden mechanik mal podozrenie, že v nádrži je bordel, alebo v palivovom systéme. S touto chybou sa bijem už dosť dlhú dobu a nikto mi to nevie dať dokopy.
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.10.2015 , 21:04   Citovat  

DworiBak napsal:
Dost často plno lidí nasadí žárovku špatně nebo ještě obráceně,tím se spálí,originál Honda H1 vydržela nejdéle.

Origo H1 - tzn. Philips Longlife svítí bohužel pěkně na prd. KO Jezdil jsem s nimi chvilku a pak šly pryč a nahradily je osvědčené OSRAM Nightbreaker. OK Lepší je 2-3x do roka vyměnit, než v noci nevidět a někoho přejet. Ble
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.10.2015 , 21:09   Citovat  

Pri žiarovkách platí jednoduchý vzorec. Všetko čo svieti lepšie, žeraví vlánko vyššou teplotou takže = nižšia výdrž, a opačne, longlife majú práve hrubšie vlákno ktoré "žeraví" nižšou" teplotou.
Existujú kompromisy "niečo medzi".
   Návrat  
kycikdn je teď offline  kycikdn
PříspěvekZaslal: 17.10.2015 , 8:07   Citovat  

Neklepal někomu motor za studena? Někdo mi tvrdil že to dělá řetěz, ale když se motor zahřeje, tak klepání přestane. 2.0i
   Návrat  
Patr1k je teď offline  Patr1k
PříspěvekZaslal: 17.10.2015 , 18:47   Citovat  

neriesil niekto, alebo nevie niekto co by mohlo sposobovat take ako keby klepotanie alebo skor klopkanie pri prejazde nerovnostou? Mohla by to robit stvrdnuta guma? Pripadne tlmic? Mam cerstvo po vymene stabilizacnych tyciek, prednych silentov a dvoch prednych capov...Na prvej strane je pisane ulozenie stabilizatora...ale neviem co presne to je, ci to suvisi so stabilizacnymi tycami,alebo ci sa to meni pri vymene stab.tyci...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.10.2015 , 20:14   Citovat  

A odkiaľ ti ten zvuk ide? Z predu, zo zadu?
   Návrat  
Patr1k je teď offline  Patr1k
PříspěvekZaslal: 18.10.2015 , 9:12   Citovat  

Ano z predu, od predných kol..je to také jemné klopkanie, nepripadá mi, žeby to bolo kov na kov
   Návrat  
Gavly je teď offline  Gavly
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.10.2015 , 9:18   Citovat  

Zdarvim,
prosím o radu.
Za poslední 2 roky se mi asi 3x stalo že auto přešlo do nouzového režimu, V Hondě mi řekli že na vině je pravděpodobně relé žhavení, které stojí asi 5000,-. Když jsem relé vytáhnul a zastrčil zpátky tak auto zase normálně fungovalo. Zatím jsem to nechal být, ale tet se mi stalo že mi auto úplně chcíplo a nešlo vůbec nastartovat, případně motor naskočil a hned zase chcípl. Chvíli jsme to nechal tak a když jsem to zkusil znovu asi po 5-ti minutách, tak už vše normálně fungovalo. Nutno dodat že pokaždé se mi závada stala 1-2 minuty po nastartování (za chladného motoru).
Má s takovou závadou někdo zkušenosti? Může to mít pořád souvislost tím relé?
Přikládám screen z OBD čtečky, ale moc chytrý z toho nejsem.
Díky za opovědi...

Screenshot_org.prowl.torque_2015-10-18-10-14-22.png

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Screenshot_org.prowl.torque_2015-10-18-10-14-22.png, 91.27 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.10.2015 , 9:22   Citovat  

Patr1k napsal:
Ano z predu, od predných kol..je to také jemné klopkanie, nepripadá mi, žeby to bolo kov na kov

Ja zas bojujem s niečím podobným odzadu, podvozok to nie je, tvrdí to aj mechanik, je to také ako puknutie plechu....neviem však zistit čo to spôsobuje
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.10.2015 , 11:12   Citovat  

Gavly napsal:
Zdarvim,prosím o radu.

Nejspíš bude chyby někde v elktrice je pravděpodobné aby byla závada na všech vstřikách. Nebo pokud někdo neměl odpojené vstřiky a nezapnul zapalování tím chyby jsou uložené v jednotce a nemají stím nic společného,promazat RJ od chyb a načíst které tam zůstali nebo se zas objevují
P1041-44 jsou vstřiky
ostatní dvě chyby jsou bud v kabeláži nebo v jednotce akcelerátoru(snímač polohy pedálu)

IMG_20151018_115535.jpg

IMG_20151018_115535.jpg, 348.8 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.10.2015 , 11:19   Citovat  

markos napsal:
Ja zas bojujem s niečím podobným odzadu, podvozok to nie je, tvrdí to aj mechanik, je to také ako puknutie plechu....neviem však zistit čo to spôsobuje

Co čepy v zadních ramenou,jak jsou na tom?

Střelec napsal:
Origo H1 - tzn. Philips Longlife svítí bohužel pěkně na prd. KO Jezdil jsem s nimi chvilku a pak šly pryč a nahradily je osvědčené OSRAM Nightbreaker. OK Lepší je 2-3x do roka vyměnit, než v noci nevidět a někoho přejet. Ble
Dávam H1 Honda výrobce osram
   Návrat  
Borisek je teď offline  Borisek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.10.2015 , 17:21   Citovat  

Když jse tu pořád řeší ty žárovky ,taky tu přidám jeden postřech.Mám xenony a chtěl jsem do parkovaček co nejpodobnější světlo,tah jsem zkoušel ledky ale svítili hodně bodově a tak prostě nepřirozeně KO .
Tak jsem nahodil Osram cool blue tudy odkaz a celkem slušný výsledek myslim Je to tam. .Špatně se to fotí na živo je to ještě lepší.

DSC_0126.JPG

DSC_0126.JPG, 224.29 kB

DSC_0127.JPG

DSC_0127.JPG, 215.85 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.10.2015 , 21:03   Citovat  

Chlape teraz rozmýšlam čo máš v tých svetlách, lebo som tieto žiarovky mal v predface svetlách a svietilo to tak 30 % z toho čo je na tých fotkách. Farba bola 4000 ale svietivosť oproti ledkám ďaleko slabšia. Mám tam nejaé 8 led či koľko s čočkou, štve ma však že 4300K a 6000K neladí. Ty máš aké výbojky, osram clb ked ti to svieti tak bielo? Alebo to tak deformuje foťák? Lebo 4300K má jemne nažltlý odtieň
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 207, 208, 209 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina