Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
CR-V 1G vs. HR-V
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Toshi Hanada je teď offline  Toshi Hanada
BananaMan [5]
PříspěvekZaslal: 17.10.2015 , 20:42   Citovat  

Zdravím a žádám o radu... Jelikož se naskytla možnost, tak pokukuji po nějakém větším autě a případně winter car... Rozhoduji se mezi CR-V 1G s motorem 2.0 108 kW vs. HR-V s D16W5, tudíž 1.6 92 kW. Pokud se nepletu, ani jedno z aut nemá stálou čtyřkolu jako C4G shuttle. naštvanej Tím pádem zde žádám o radu a osobní zkušenost s již zmíněnými modely, na co si dát při koupi kterého modelu pozor, které připojení zadní nápravy je lepší, a který model má lepší jízdní projev a chování jak na asfaltu, tak ve sněhu nebo celkově horší vozovce. Předem děkuji za postřehy, osobní zkušenosti a rady. papa
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
sablos je teď offline  sablos
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 17.10.2015 , 20:55   Citovat  

Rozhodoval jsem se stejně, ale nakonec jsem skončil u CR-V 2g, ale šel bych radši do toho CR-V než HR-V, CR-V má lepší dostupnost dílů a netrápíš tolik motor jako u tý 1.6ky, jinak pokud nejzdíš vyloženě offroad tak ani tu pseudo 4kolu nevyužiješ, ono to je spíš jen pro parádu a nic víc, mě osobně by stačilo kdyby to bylo 2wd.Tak asi tak nějak ve zkratce.
   Návrat  
BananaMan [5]
PříspěvekZaslal: 17.10.2015 , 21:13   Citovat  

sablos napsal:
Rozhodoval jsem se stejně, ale nakonec jsem skončil u CR-V 2g, ale šel bych radši do toho CR-V než HR-V, CR-V má lepší dostupnost dílů a netrápíš tolik motor jako u tý 1.6ky, jinak pokud nejzdíš vyloženě offroad tak ani tu pseudo 4kolu nevyužiješ, ono to je spíš jen pro parádu a nic víc, mě osobně by stačilo kdyby to bylo 2wd.Tak asi tak nějak ve zkratce.

To je právě to, že CR-V 2G se mi už tolik nelíbí..., jsem docela vybíravý člověk. Velmi šťastný Offroad v plánu neni, ale nějaké to políčko by občas nebylo k zahození vyzkoušet. HaHaaa S těmi díly to je dobrý poznatek, za to děkuji. je to dobrý A nějaké závady nebo nedostatky, které pociťuješ nebo jsi na některé přišel ??
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.10.2015 , 21:19   Citovat  

Hele hlavní co je dobrý si ohlídat při testovací jízdě je zadní diferák, stačí velký parkoviště a plnej rejd a jezdit dokola a jestli se bude ozývat skřípání či hučení je třeba si dát bacha, někdy stačí výměna oleje někdy celý diferák, ostatní už je normální udržba apod. Jinak myslim že tu je podobná debata, někdo taky váhal mezi HR-V a CR-V zkus pohledat.
   Návrat  
BananaMan [5]
PříspěvekZaslal: 17.10.2015 , 21:21   Citovat  

sablos napsal:
Hele hlavní co je dobrý si ohlídat při testovací jízdě je zadní diferák, stačí velký parkoviště a plnej rejd a jezdit dokola a jestli se bude ozývat skřípání či hučení je třeba si dát bacha, někdy stačí výměna oleje někdy celý diferák, ostatní už je normální udržba apod. Jinak myslim že tu je podobná debata, někdo taky váhal mezi HR-V a CR-V zkus pohledat.

Napadlo mě to..., hledal jsem a nenašel. Jinak k tomu diferáku je to trefa do černého, toho je plný internet a všichni doporučujou to samé, takže to mám v hlavě jako PIN ke kartě. Velmi šťastný
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.10.2015 , 21:24   Citovat  

sablos napsal:

Je vidět, že jsi nikdy s Cr-v v terénu nebyl , rozdíl proti 2WD je obrovský .
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
BananaMan [5]
PříspěvekZaslal: 17.10.2015 , 21:26   Citovat  

hopit napsal:

Povídej... A nějaké zkušenosti s CR-V 1G ?? Za vše budu rád, ať se rozhodnu "správně".
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.10.2015 , 21:29   Citovat  

hopit napsal:
přiznám se dobrovolně že nebyl, jednou jsem vyzkoušel realtime v zasněženym kopci v zimě a to bylo asi tak jediný, já to nevyužívam tak proto by mi stačilo jako 2WD, takhle jsem to myslel, jinak co do prostoru a pružnosti K24 si nemohu stěžovat, chybí mi akorat 6ka a LPG Velmi šťastný
   Návrat  
BananaMan [5]
PříspěvekZaslal: 17.10.2015 , 21:30   Citovat  

sablos napsal:
přiznám se dobrovolně že nebyl, jednou jsem vyzkoušel realtime v zasněženym kopci v zimě a to bylo asi tak jediný, já to nevyužívam tak proto by mi stačilo jako 2WD, takhle jsem to myslel, jinak co do prostoru a pružnosti K24 si nemohu stěžovat, chybí mi akorat 6ka a LPG Velmi šťastný

A jak zafungoval ???
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.10.2015 , 21:34   Citovat  

Toshi Hanada napsal:
A jak zafungoval ???
jako kdyby do tebe někdo ťuknul tak v 5km/h.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.10.2015 , 21:35   Citovat  

Toshi Hanada napsal:
Zdravím a žádám o radu... Jelikož se naskytla možnost, tak pokukuji po nějakém větším autě a případně winter car... Rozhoduji se mezi CR-V 1G s motorem 2.0 108 kW vs. HR-V s D16W5, tudíž 1.6 92 kW. Pokud se nepletu, ani jedno z aut nemá stálou čtyřkolu jako C4G shuttle. naštvanej Tím pádem zde žádám o radu a osobní zkušenost s již zmíněnými modely, na co si dát při koupi kterého modelu pozor, které připojení zadní nápravy je lepší, a který model má lepší jízdní projev a chování jak na asfaltu, tak ve sněhu nebo celkově horší vozovce. Předem děkuji za postřehy, osobní zkušenosti a rady. papa

Cr-v 1G je lepší volba , pohon mají obě auta stejný . Hr-v má tuhou zadní nápravu , jízdní vlastnosti jsou horší . Diferák vrže na všech , vůbec se toho nemusíš bát Úsměv
   Návrat  
BananaMan [5]
PříspěvekZaslal: 17.10.2015 , 21:44   Citovat  

hopit napsal:
Cr-v 1G je lepší volba , pohon mají obě auta stejný . Hr-v má tuhou zadní nápravu , jízdní vlastnosti jsou horší . Diferák vrže na všech , vůbec se toho nemusíš bát Úsměv

No to by jsi nevěřil, jak mě zklamalo, když jsem viděl video z terénu, kde jsem si všimnul tý tuhý zadní nápravy... Smutný Tak teď najít někoho, kdo mě sveze a trochu mi ho ukáže. Dědkovi někde u Kaufu říkat nebudu... Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.10.2015 , 21:47   Citovat  

Toshi Hanada napsal:
No to by jsi nevěřil, jak mě zklamalo, když jsem viděl video z terénu, kde jsem si všimnul tý tuhý zadní nápravy... Smutný Tak teď najít někoho, kdo mě sveze a trochu mi ho ukáže. Dědkovi někde u Kaufu říkat nebudu... Velmi šťastný
no u mě to byla podmínka, vyzkoušel jsem vše, jestli majitel chce prodat a vi že je to ok nebude mit nic proti.
   Návrat  
BananaMan [5]
PříspěvekZaslal: 17.10.2015 , 21:48   Citovat  

sablos napsal:
no u mě to byla podmínka, vyzkoušel jsem vše, jestli majitel chce prodat a vi že je to ok nebude mit nic proti.

Přesně tak. je to dobrý
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 17.10.2015 , 22:04   Citovat  

pro pravověrné Ofrouďáky je tuhá náprava obrovské PLUS Velmi šťastný (nejlépe obě)
   Návrat  
BananaMan [5]
PříspěvekZaslal: 17.10.2015 , 22:06   Citovat  

Rom. napsal:
pro pravověrné Ofrouďáky je tuhá náprava obrovské PLUS Velmi šťastný (nejlépe obě)

Skutečně ?? Tak to koukám!
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.10.2015 , 22:08   Citovat  

Rom. napsal:
s oběmi jsi pobavil Rom.ane pořádnej výtlem pořádnej výtlem OK
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.10.2015 , 22:13   Citovat  

sablos napsal:
s oběmi jsi pobavil Rom.ane pořádnej výtlem pořádnej výtlem OK

nevím jak moc pobavil, ale koukni co mají starší Jeepy, N. Patroly, Rangerovery ap. Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.10.2015 , 22:16   Citovat  

Rom. napsal:
nevím jak moc pobavil, ale koukni co mají starší Jeepy, N. Patroly, Rangerovery ap. Úsměv
ale ne HR-V, tak to bylo myšlený OK
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.10.2015 , 22:23   Citovat  

no prostě tuhá náprava není jednoznačné mínus, zvlášť u auta co bude jezdit mimo silnici

ale přesto bych si raději koupil CR-V než HR-V Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.10.2015 , 22:28   Citovat  

Rom. napsal:

Proti nim není ta v Hr-v tuhá vůbec Úsměv
   Návrat  
BananaMan [5]
PříspěvekZaslal: 17.10.2015 , 22:31   Citovat  

Rom. napsal:
no prostě tuhá náprava není jednoznačné mínus, zvlášť u auta co bude jezdit mimo silnici

ale přesto bych si raději koupil CR-V než HR-V Úsměv

Tak jsi třetí ze tří, co mě utvrdil, tak je rozhodnuto. HaHaaa Tak teď když neklapne EE9ka, jede se pro CR-V. Limit 60 tisíc bych řekl, že na slušné CR-V 1G by mohlo postačit. Úsměv
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.10.2015 , 22:36   Citovat  

Toshi Hanada napsal:
Tak jsi třetí ze tří, co mě utvrdil, tak je rozhodnuto. HaHaaa Tak teď když neklapne EE9ka, jede se pro CR-V. Limit 60 tisíc bych řekl, že na slušné CR-V 1G by mohlo postačit. Úsměv

to si úplně nemyslím, ale ... to je jedno Úsměv
   Návrat  
BananaMan [5]
PříspěvekZaslal: 17.10.2015 , 22:41   Citovat  

Rom. napsal:
to si úplně nemyslím, ale ... to je jedno Úsměv

Upřímně... Bylo by 90k, ale jedná se o to, že bude zima a rád bych nový pneu. A věřím tomu, že během prvního měsíce stejně na něco přijdu, co bude chtít udělat. Pokud budu vědět, že za 90k seženu opravdu v dobrém stavu, tak bych neváhal. Ale jistotu nemám nikde. ED7 jsem koupil za 14 tisíc a nemusel jsem na ni absolutně sáhnout, ale to jsou prostě kupy jednou za život. Bueee
   Návrat  
Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.10.2015 , 23:24   Citovat  

za 60 to bude kasička... to raději za 80 a na kola máš taky... osobně... pro mě je CRV 1G nepěkné auto, kufr se otvírá do dvou stran, vnitřek je jako ze skladových přebytku C6G[C6G se mi ale interierově líbí... hold do toho crv mi to nesedí]... za mě za ty peníze určitě hrv. crv bude vylítane až to pěkné nebude... hrv jde koupit i po nějakém chalupáři Úsměv
   Návrat  
BananaMan [5]
PříspěvekZaslal: 17.10.2015 , 23:29   Citovat  

Jagi napsal:
za 60 to bude kasička... to raději za 80 a na kola máš taky... osobně... pro mě je CRV 1G nepěkné auto, kufr se otvírá do dvou stran, vnitřek je jako ze skladových přebytku C6G[C6G se mi ale interierově líbí... hold do toho crv mi to nesedí]... za mě za ty peníze určitě hrv. crv bude vylítane až to pěkné nebude... hrv jde koupit i po nějakém chalupáři Úsměv

U mě je problém, že jsem zatraceně vybíravej, tudíž pokud HR-V, tak zásadně 3-dvéřák, křídlo s brzdovkou a VTEC ...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.10.2015 , 23:42   Citovat  

Jagi napsal:

Přesně ten pocit auta ze skladových přebytků mám z Hr-v , motor z C6G , část podvozku Logo , pohon Cr-v Velmi šťastný
   Návrat  
BananaMan [5]
PříspěvekZaslal: 17.10.2015 , 23:46   Citovat  

Velmi šťastný
   Návrat  
Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.10.2015 , 8:36   Citovat  

hopit napsal:
Přesně ten pocit auta ze skladových přebytků mám z Hr-v , motor z C6G , část podvozku Logo , pohon Cr-v Velmi šťastný

ono máš defakto pravdu... ale jak říkám... pokud člověk nevidí do honda modelů[běžný uživatel] tak prostě mi si myslím lépe sedna HRV[nejlépe poface] zatímco crv1 je interierově dost odmodněné... a hrv 91kw jede obstojně Úsměv sám jsem ho chtěl - poface pětidvéř. přátele

ale jak říkám za ty peníze co to chce se stejně vyplatí víc hrv oproti crv... to mi hlava nebere
   Návrat  
borek stavitel je teď offline  borek stavitel
PříspěvekZaslal: 18.10.2015 , 9:06   Citovat  

hoj mel sem HRV 5dver vtec 91kw a je oproti crv levnejsi na provoz avic se hodi do mesta, platis mensi pojistku, mas mensi spotrebu hlavne mesto, pneu levne, docela dobra vybava, klima, okna v el, zrcatka v el i zklopna coz je super zase do mesta ..., jako minus bych videl, ze HRVcka maji psane v tp jen 4 lidi a to i 5dver. a snad vsem uz dnes dost hnijou zadni lemy a prahy napr: obr.1 a 2,
a dily se daji taky sehnat v pohode jen musis vedet co z ceho pasuje, jak uz nekdo psal treba cepy rizeni z loga, brzdy z crv accord .... kdezto motor a prevodovka byvaji dost drahe za vtec motor chcou na vrakaci klidne 20 i 25tis.,
ale nevim me se nic nepokazilo, jen sem musel vyvarit a laknout co bylo treba.

PICT4094.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
PICT4094.JPG, 303.96 kB

PICT4090.JPG

PICT4090.JPG, 248.18 kB

IMG_20140404_105656.jpg

IMG_20140404_105656.jpg, 1.17 MB

IMG_20140404_105641.jpg

IMG_20140404_105641.jpg, 1.16 MB