Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Pomoc s výběrem repro Honda Civic 6g hatchback
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
blystar je teď offline  blystar
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2015 , 13:33   Citovat  

Ahoj chlapi,

moc prosím o radu, nevyznám se v tom, potřebuji koupit 4 ks reproduktorů pro Hondu Civic 6gen rv 2000, 3dv. Koupil jsem autorádio co dává 4x40W.

Nechci žádný zázrak, cena max 4.000,- za 4ks, ideálně kolem 2-3 tisíc.

Prosím, znáte někdo přesné rozměry repro pro předek i zadek ? Bude pasovat to co je ve předu i dozadu ?

Velice převelice moc nejvíc děkuji za každou radu.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2015 , 14:16   Citovat  

Rádio dává dejme tomu 4x 15w RMS, takže repra není potřeba vybírat podle watáže ale podle citlivosti v dB, čím víc dB, tím vyšší hlasitost...
Dozadu se vejdou bez úprav ovály 6x9", do předních dveří bez úprav nedáš nic, protože original repra mají průměr 16cm a standardizovaný rozměr je 16,5cm, takže bych šel cestou předních 16,5cm komponentních reproduktorů (středobas, výškový reproduktor a výhybka nebo ve většině případů "ořezávací" kondenzátor) a dozadu koaxiální ovály. Přední dveře osadit MDF kroužkem pro usazení reproduktoru, v tapecírunku odříznout plastovou kapsu na původní repro a výškáč buď zaříznout do tepcu nebo do trojúhelníku co zakrývá šrouby na zrcátko...

tohle bych dal do předních dveří tudy odkaz
tohle dozadu tudy odkaz

tady jsou podložky pod repra tudy odkaz

a trocha inspirace abys věděl jak to asi bude vypadat tudy odkaz

nicméně by to chtělo ještě vytlumi dveře, vzhledem k tvému rozpočtu jsem to nezmiňoval...
někde jsem fotky ze svého Civica a kamarádovo, ale nemůžu najít ani jedny Smutný dveře zaberou půl dne pohodové práce, rozdělat je není problém a říznout do nich taky ne Mrk

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2015 , 16:57   Citovat  

Super, díky moc, tak já vemu určitě ty zadní repráky 2ks za něco málo přes tisíc, snad to bude hrát dobře Úsměv jak říkám, není třeba zázraky, ale hudba jen s dvěmi předními repry 2x30W je fakt slabota Úsměv = zadek vyřešený

Jinak pokud jsem pochopil správně, ty přední repra se skládají ze 2x2 kusů (komponentní-výškový je zvlášť-ideální umístění v rovině uší)

Ten hlavní reproduktor vepředu vyřeším tím kroužkem ... ok ... a je tam třeba nějaká spešl práce, řezání a podobně ? nebo to tam jen nějak přitlačím, vsadím repro a jedeme ?

píšeš doslova "v tapecírunku odříznout plastovou kapsu na původní repro (???) a výškáč buď zaříznout do tepcu (co to je, jak ?) nebo do trojúhelníku co zakrývá šrouby na zrcátko (to mám vyřezat do toho plastu díru ? a co kabely)..." téhle větě moc nerozumím ... je možno pro méně chápavé ? děkuji moc

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2015 , 18:59   Citovat  

asi se ti to líbit nebude, ale na zadek bych se vyprdnul a zainvestoval do předních dveří...
bez řezání se to neobjede, na původní díry ve dveřích přišroubuješ ten MDF kroužek (nový držák repro), v tapecu je vylisovaná kapsa na reproduktor, tu je potřeba odříznout a díru zvětšit aby se tam nový reproduktor vešel

za zbylé peníze bych koupil tlumící materiál a dveře vytlumil a až časem koupil něco dozadu Mrk sedíš vepředu a né vzadu, tak na co cpát repra dozadu, hm? že to nebude dunět? když se dveře vytlumí, zainvestuje do zesilovače, tak to bude dunět i bez zadních repro Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2015 , 19:17   Citovat  

Ok, díky, tak já si nechám poradit a udělám ten předek. Koupím ty kroužky, obřežu v tapecu ty origo díry, aby se tam MDF kroužky vlezly, do nich narvu repráky, nějak zašroubuji, nasadím krytku tapecu ... allrigh ???

A co ty výškáče ? Ty si psal, že se dají dát do těch plastů, jak jsou zrcátka ??? můžu se prosím zeptat, jak na to, nebo co mě čeká ?

Díky moc za všechny rady už teď Mrk

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2015 , 19:24   Citovat  

blystar napsal:
Ok, díky, tak já si nechám poradit a udělám ten předek. Koupím ty kroužky, obřežu v tapecu ty origo díry, aby se tam MDF kroužky vlezly, do nich narvu repráky, nějak zašroubuji, nasadím krytku tapecu ... allrigh ???

A co ty výškáče ? Ty si psal, že se dají dát do těch plastů, jak jsou zrcátka ??? můžu se prosím zeptat, jak na to, nebo co mě čeká ?

Díky moc za všechny rady už teď Mrk

tak výškáče můžeš zapustit taky do tapecu, ale dělal jsem to jen u dvou aut, v rámci zachování originality a neposkrvněnosti auta jsem je dával do toho trojúhelníčku k zrcátkům Úsměv
kabeláž z rádia využiješ stávající... je potřeba buď dokoupit redukce nebo ten original konektor cvaknout a naletovat jiné nebo přímo spojit s drátem co jde do vyhybky a z výhybky pak už jdou do středobasu a do výškáče
jinak montáž je tak jak popisuješ, s trochu zručnosti to zvládne každý, když už jsem to zmáknul i já Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2015 , 19:52   Citovat  

Našel jsem asi troje 160mm repra, tož to by tam mohlo sednout i bez redukce co myslíš ? Úsměv to by pro mě bylo nejlepší Velmi šťastný

tudy odkaz
tudy odkaz
a nebo úplně jednoduše a levně tudy odkaz a nemusel bych řešit ty výškáče ... abych se přiznal, tak pořád nevím jak na ně Úsměv

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2015 , 20:01   Citovat  

Napiš Sopťovi nebo Hifilovi.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2015 , 20:27   Citovat  

No tak sem asi vybral tudy odkaz + ty podložky. Vzadu to krásně sedne, spodek vepředu udělám s podložkama a ty výškáče v těch trojuhelníčkách mi snad pomůže pánbůh Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2015 , 7:26   Citovat  

Nechci být spamer, ale mám ještě jeden dotaz k audiu. Dají se sehnat ty "trojuhelníčky" u zrcátek už s hotovýma dírama pro vestavění výškových repro, nebo je nutné, abych to tam vyřezal ... ?

dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2015 , 10:10   Citovat  

Na C5g existovaly, tuším že byly v sérii na VTi.. nevím jak C6g.

Vaciii je teď offline  Vaciii
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2015 , 14:30   Citovat  

blystar napsal:
Nechci být spamer, ale mám ještě jeden dotaz k audiu. Dají se sehnat ty "trojuhelníčky" u zrcátek už s hotovýma dírama pro vestavění výškových repro, nebo je nutné, abych to tam vyřezal ... ?

Ano ano, origo VTi je měla, myslím, že i type-s a možná i něco navíc.. Na Allegru v polsku bývají celkem často za rozumný peníz Úsměv je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2015 , 15:44   Citovat  

blystar napsal:

existují, ale většinou se do nich bez úprav jiný repro nevešlo, takže bys to stejně celé kuchal Úsměv
nebál bych se říznout do tapecu, případně když ten výškáč bude mít v balení svůj domek, tak ho pomocí šroubku přichytíš buď do tapecu nebo do toho trojúhelníčku... teď to vypadá jako strašná práce, ale uvidíš až se do toho pustíš, tak to nic šíleného není je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2015 , 19:32   Citovat  

Chtěl jsem poděkovat všem za rady. Po uvážení, co od audia v hondičce čekám, finanční stránky i náročnosti zapojení jsem se rozhodl následovně

1) Do zadu tudy odkaz + z heureky 100,- bonus na dáme jídlo Úsměv tz 599,- doprava zdarma / easy instalace
2) Do předu tudy odkaz + z heureky 100,- bonus na dáme jídlo Úsměv tz 299,- + doprava 79,- / 160mm easy instalace mělo by to sednout
3) Mám doma zbytek sonoflexu, kterým vytlumím dvěře, snad to tam nějak narvu Úsměv
4) Pro rádio co dává max RMS 15W si myslím že pohoda, určitě to bude hrát lépe, celková cena když odečtu co zdarma prožeru je 977,- Kč a max pár hodin práce Úsměv

Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2015 , 22:08   Citovat  

No nevím, slušně hrající Sencory jsem ještě neslyšel. Je vysoká pravděpodobost, že originální papíraky budou hrát líp. Navíc montážní hloubka je tam tuším asi 52mm a u těch repro je 56mm, takže to stejně bez upravy nevleze.
Jestli chceš HODNĚ šetřit a nechceš řezat tak tyhle JVC se vlezou - tudy odkaz a zadek třeba tudy odkaz

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2015 , 10:53   Citovat  

Bože já sem lama .. a já myslel, že to právě půjde bez řezání. Naštěstííí sem objednal jen ten zadek Sencor, s tím sem snad chybu neudělal a předek vezmu ty JVC co si mi poradil, nechci tam nic řezat právě Úsměv díky moc

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2015 , 11:24   Citovat  

sencor = vyhozené peníze
89dB u těch JVC taky nic moc, a koaxiální repro do předu? níkdy Ble

ale každý jsme nějak začínal Úsměv
někdo se spokojí s nějakým zvukem, někdo požaduje i kvalitu

aurega je teď offline  aurega
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.5.2016 , 14:41   Citovat  

Ahoj,

řeším repra dopředu tak se přidám, nechci podložky ani řezat - myslíte že se tyto repra vlezou ?
tudy odkaz

Díky

Rosa je teď offline  Rosa
0
PříspěvekZaslal: 10.9.2016 , 21:35   Citovat  

Zdravím, přestali mi hrát zadní repra, ty už mám vybrané, rovnou jsem mrknul i na předky abych objednal při jednom, v aute momentalně mám nějaké 16cm pioneery, chtěl bych ty 165mm.. vypada to, že do dvěří už někdo říznul, plasty jsou už takové okousané Velmi šťastný sorry za foto lepší kalkulačku jsem po ruce neměl, takže pokud bych koupil tu podložku,tuhle nebo tuhle , tak stačí jen příšroubovat k těm puvodnim diram rovnou i s reprem? Díky

BTW. Všechny repraky co v aute mam jsou 4 Ohm, a vsechny co mam vybrane jsou 3 Ohm, je to problém?

received_1601373673496535.jpeg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
received_1601373673496535.jpeg, 69.83 kB

Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.9.2016 , 22:46   Citovat  

Někdo říznul kvůli montážní hloubce, ale pořád je to na průměr 160mm. Ty podložky samy o sobě neřeší nic. Jsou to obyč. 165mm kruhy, tj. k původním dírám nejdou. Je potřeba podstatně větší úprava nebo zůstat u 160mm.

3 Ohm nevadí.

martinpetricek2 je teď offline  martinpetricek2
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.9.2016 , 10:04   Citovat  

Ja jsem taky musel kvuli 165 reprum vyřezat tapec , pak jsem je přišrouboval taky přímo na ten tapec , ale pak jsem koupil ty MDF podložky a je to lepší přišroubuješ je přímo na plech dveří tapec ořežeš sice o mnohem víc ale origo mřížka me je krasne zakreje takže nikdo nic nepozna a pozdější výměna repráku za lepší třeba nebo tak bude mnohem jednodušší a líp tam ty repráky budou držet . Za mě teda MDF podložky a chvilku si s tím pohrát Úsměv

Rosa je teď offline  Rosa
0
PříspěvekZaslal: 12.9.2016 , 21:09   Citovat  

Díky za rady kluci, zas takový kutil nejsem... Velmi šťastný ale jak bude čas tak si asi udělám výlet do ahifi, a nechám to udělat profíkama pořádně, než si to do..... Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.9.2016 , 6:27   Citovat  

tady jsem našel pár fotek, kdy jsem kamarádovi dělal dveře do sedana C6G, u hatchbacku a coupe to je dost podobné

04042011120.jpg

04042011120.jpg, 367.87 kB

04042011121.jpg

04042011121.jpg, 399.16 kB

04042011122.jpg

04042011122.jpg, 396.11 kB

04042011123.jpg

04042011123.jpg, 172.12 kB