Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
problem s VSA
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
belo696 je teď offline  belo696
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2015 , 10:35   Citovat  

caute potrebujem poradit
honda accord 2004,2,4 140kw.....Zasvieti mi VSA aj s vykricnikom a auto ide maximalne do 3500 otacok,aj to velmi neochotne a ked povolim plynovy pedal,tak s autom cuka.....ked to prestartujem,tak 10-20km v pohode kontrolky nesvietia a potom znovu....opakovane cca 5 krat po sebe....potom 60km a zatial nic.....mam hlavne zly pocit,ze budem predbiehat v tom momente to zasvieti a zabijem sa Ble
samozrejme pojdem na diagnostiku,len aby mi tam nemenili potom veci vylucovacou metodou a predrazi sa to....nemam nejakeho znamenho spolahliveho v servise,tak prosim o radu,alebo skusenost
Dakujem
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2015 , 12:05   Citovat  

belo696 napsal:
caute potrebujem poradit
honda accord 2004,2,4 140kw.....Zasvieti mi VSA aj s vykricnikom a auto ide maximalne do 3500 otacok,aj to velmi neochotne a ked povolim plynovy pedal,tak s autom cuka.....ked to prestartujem,tak 10-20km v pohode kontrolky nesvietia a potom znovu....opakovane cca 5 krat po sebe....potom 60km a zatial nic.....mam hlavne zly pocit,ze budem predbiehat v tom momente to zasvieti a zabijem sa Ble
samozrejme pojdem na diagnostiku,len aby mi tam nemenili potom veci vylucovacou metodou a predrazi sa to....nemam nejakeho znamenho spolahliveho v servise,tak prosim o radu,alebo skusenost
Dakujem

Zalezi na tom, kam pujdes na diagnostiku - mela by to byt Hondacka, ta by mela presne napsat kde je problem...
Jinam bych nechodil...

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2015 , 12:27   Citovat  

Nebo si to muzes vyblikat sam, nekde tu navod urcite je... Minimalne nekde v tematu Vse o Accord 7G...
Kazdopadne to muze bejt vic veci, pocinaje cidlem ABS, brzdovym spinacem a tak dale... Ale ten "nouzovy rezim" je zvlastni, to jsem jeste v souvislosti s touhle poruchou nezazil ani neslysel...

von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2015 , 13:18   Citovat  

belo696 napsal:
caute potrebujem poradit
Dakujem

To bude nejspíš závadou na čidlech ABS, není to teda 100% ale chytřejší budeš po diagnostice. Ta by neměla být nikterak drahá, pokud budeš chtít udělat pouze diagnostiku. Bude-li to závada na čidlech ABS, tak to lze opravit v domácích podmínkách.
Osobně sázím na tuto závadu, jednotka VSA vyhodnotí tento stav jako stav, "přetáčení" a omezí výkon motoru aby auto nešlo do smyku, proto jsou omezeny otáčky....
Dej pak vědět, jak to dopadlo.

markos je teď offline  markos
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2015 , 13:27   Citovat  

tudy odkaz

TU máš návod na diagnostiku

scream je teď offline  scream
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2015 , 15:49   Citovat  

Momentalne mi (zase) svieti komplet ABS/VSA/! . Pokial ti svieti len ! pripadne VSA + ! tak to najskor v ABS cidle nebude. Mozno postaci reset vychodiskovej polohy.

V kazdom pripade to, ze ti auto netaha nad 3500rpm je velmi zvlastne, resp. to podla mna vobec nesuvisi s VSA/ABS systemom. Ja mam momentalne v riti jedno cidlo ABS a auto normalone taha, rovnako tahalo ked bol v <> magneticky pasik na lozisku. Ked tak to moze indikovat nejaky seriozny problem s brzdami a z tohto dovodu zapina riadiacka nudzovy rezim aby si sa na tom nezabil ked neubrzdis...ale to je len moj dohad.

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2015 , 16:52   Citovat  

VSA a ABS jsou spojeny prakticky v jednu ECU - VSA jako takový, zasahuje i do řízení a výkonu motoru, což mě vede k tomu, že bych hledal něco někde kolem snímače polohy škrtící klapky, či snímače otáček motoru atd.(proto ten nouzák motoru) = chtělo by to vědět chybu jak VSA tak i motoru ...

0
PříspěvekZaslal: 4.11.2015 , 18:24   Citovat  

skrtiacu klapku som si daval cistit pred 1000km,pravda je,ze zo zaciatku robila problemy,skakali volnobezne otacky a dusilo motor.....po cca 400km sa to ustalilo a bolo vsetko ok.teraz sa vyskytol tento problem!svietilo len VSA a ten vykricnik ked sa auto dostava do smyku....
skusil som dneska diagnostiku,vyhodilo chybu polohy skrtiacej klapky ale do abs diagnostiky sa nedostal,tak som sa objednal original do hondy,takze uvidime zajtra....dneska 100km a nerobilo nic,ale chcem mat istotu ze to bude v poriadku,lebo fakt blby pocit pri predbiehani.....inak dakujem za odpovede

Peliator je teď offline  Peliator
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2015 , 10:37   Citovat  

Píšeš, že jste se nedostali do ABS/VSA... Vždyť máš o pár příspěvků výše návod jak vyblikat chybové kódy Mrk

0
PříspěvekZaslal: 24.11.2015 , 17:35   Citovat  

Opravene....bol to snimac polohy plynoveho pedalu.6500kc v honda Liberec.....inak fajn pristup v honde

Turin je teď offline  Turin
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2016 , 8:12   Citovat  

Tak mne asi potkalo to samé. Akorát u 2.4AT, kde se to projevuje navíc tím, že svítí kontrolka motoru a ve chvíli spadnutí do nouzového módu automat přepne na trojku a neradi ani nahoru ani dolů. Až při zpomalení do skoro zastavení se ozve z převodovky rána jaxvina a preradi na 1ku.
No android diagnostika to vyhodnotila taky na ten vadný snímač polohy plynutakze mne čeká návštěva servisu..

Obsah fóra Honda-club.cz   
problem s VSA
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina