Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord 2.0 114kW - Pilový diagram
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2

Líbí se vám diagram rychlostní charakteristiky?
Ano, je skvělý, perfektně sedí se skutečností.
20%
 20%  [ 1 ]
Ano, ale chtěl by ještě vylepšit (napište jak).
0%
 0%  [ 0 ]
Ano, chtěl bych vidět ještě další (např. pro 2.4 ku).
80%
 80%  [ 4 ]
Nelíbí.
0%
 0%  [ 0 ]
Nezajímá mě to.
0%
 0%  [ 0 ]
Hlasovalo : 5
Celkem hlasů : 5

Mara008 je teď offline  Mara008
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.11.2015 , 0:07  Naposledy upravil Mara008 dne 20.11.2015 , 14:21, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Pro zajímavost sem dávám rychlostní charakteristiku (pilový diagram) pro Accorda 2.0 114kW, motor K20A6 a převodovka ARK5. Vytvořen byl mou maličkostí, tak jej berte s rezervou. Pokud máte někdo originál, můžeme porovnat Mrk .

E: přidaná slíbená 2.4ka

Pilový diagram Accord 2.0 114kW.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Pilový diagram Accord 2.0 114kW.jpg, 143.9 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2015 , 8:15   Citovat  

Pěkné OK

Ještě 2.4 ! Úsměv

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2015 , 8:42   Citovat  

Střelec napsal:
Pěkné OK

Ještě 2.4 ! Úsměv

Jaký máš kód převodovky ... AST5? A redline 7200?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2015 , 9:25   Citovat  

Mara008 napsal:
Jaký máš kód převodovky ... AST5? A redline 7200?

jj, AST5 a redline 7200 ( Bueee ) Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2015 , 14:15  Naposledy upravil Mara008 dne 20.11.2015 , 22:14, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Tak tady máte slíbenou 2.4 VTEC .

Pokud jsem našel správně, že je maximálka 227 km/h, tak je z grafu vidět, že 6° je tam "navíc" Velmi šťastný. Prostě dálniční rychlost Mrk . Taky bych bral Bueee .

Pilový diagram Accord 2,4.jpg

Pilový diagram Accord 2,4.jpg, 194.38 kB

Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2015 , 19:37   Citovat  

jooo tak to bych rád viděl od jazze 1.4 dsi Velmi šťastnýVelmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2015 , 22:21   Citovat  

Jagi napsal:
jooo tak to bych rád viděl od jazze 1.4 dsi Velmi šťastnýVelmi šťastný

Jestli fakt chceš vidět tu bídu Velmi šťastný , tak sežeň minimálně kód převodovky a rozměr pneu (ideálně i podle kódu převodovky jednotlivé převodové poměry a ještě redline).

piskot je teď offline  piskot
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2015 , 1:06   Citovat  

Když už tu je dvoulitr Acco 7G, tak se koukněte na A6G, motor F20B6, převodovka U2J4 před F/L, standardní (=předepsaná) kola.

prevodyA6G.jpg

prevodyA6G.jpg, 78.54 kB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2015 , 1:16   Citovat  

A ještě C9G. Nejsem si jistý redlajnou, ale ten motor těch 7000 ot. dá...

prevodyC9G.jpg

prevodyC9G.jpg, 82.43 kB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2015 , 1:19   Citovat  

Jo, a sluší se dodat zdroj...

copyright.jpg

copyright.jpg, 43.47 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2015 , 8:33   Citovat  

piskot napsal:
Jo, a sluší se dodat zdroj...

je to dobrý fajny zdroj, akorát se to mírně liší, kvůli toho, že tam nepočítají s dynamickým poloměrem kol. Ale to je detail Mrk .
A ještě mi tam chybí zaznačení maximálky.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2015 , 9:23   Citovat  

Mara008 napsal:
Tak tady máte slíbenou 2.4 VTEC .

Pokud jsem našel správně, že je maximálka 227 km/h, tak je z grafu vidět, že 6° je tam "navíc" Velmi šťastný. Prostě dálniční rychlost Mrk . Taky bych bral Bueee .

Ta 6tka je tam jen na snížení otáček, i na dálnici je v případě potřeby akcelerace nutno podřadit. A na okrskách pokud jedeš 90-100 a chceš předjíždět, tak ze 6tky můžeš rovnou podřazovat o 3 stupně a to už je dost psycho... Úsměv Zajímalo by mě, jak moc velký rozdíl je ve spotřebě mezi zařazenou pětkou a šestkou při těch +-100km/h? Jestli jí vůbec mimo dálnice má smysl tam dávat. Aby to nebylo 0,1 l. Je to 500 otáček.

btw. 2.4 má stejnou maximálku, jako dvoulitr? Tak to koukám!

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2015 , 11:05   Citovat  

Střelec napsal:
Ta 6tka je tam jen na snížení otáček, i na dálnici je v případě potřeby akcelerace nutno podřadit. A na okrskách pokud jedeš 90-100 a chceš předjíždět, tak ze 6tky můžeš rovnou podřazovat o 3 stupně a to už je dost psycho... Úsměv Zajímalo by mě, jak moc velký rozdíl je ve spotřebě mezi zařazenou pětkou a šestkou při těch +-100km/h? Jestli jí vůbec mimo dálnice má smysl tam dávat. Aby to nebylo 0,1 l. Je to 500 otáček.

Děláš s legraci co? Po dálnici moc nejezdím,ale co si pamatuju,když jsem si Accord vezl domů,tak jsem ze šestky neměl potřebu podřazovat a krásně jsem předjel. Po okreskách pokud jedu 90-100,tak nemám potřebu předjíždět,když jo tak určitě nemusím dávat trojku pořádnej výtlem
Nevím kde vidíš stejnou maximálku u 2.0 a 2.4?
U těch dalších diagramů mi chybí maximálka kterou je schopen vůz dosáhnout na nejvyšší kvalt...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2015 , 11:31   Citovat  

Ta maximálka tam je, A6G má omezovač na 6500 ot./min., C9G těch 7100 ot./min.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2015 , 11:34   Citovat  

Mara008 napsal:
je to dobrý fajny zdroj, akorát se to mírně liší, kvůli toho, že tam nepočítají s dynamickým poloměrem kol. Ale to je detail Mrk .
A ještě mi tam chybí zaznačení maximálky.

Pěkně prosím, co je to dynamický poloměr kol? Chápu, že v reálu auto pojede pomaleji, protože váha auta gumy deformuje, to je asi to, že rychloměr ukazuje víc než skutečnost, ale jak to chceš zohlednit do grafu...?

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2015 , 11:47   Citovat  

to Kmóďa: nalož do auta 130kg navíc a třeba se to bude chovat jinak Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2015 , 11:51   Citovat  

piskot napsal:
Ta maximálka tam je, A6G má omezovač na 6500 ot./min., C9G těch 7100 ot./min.

Dobře,takže A6g i C9g se dostanou na nejvyšší kvalt do omezovače? Ten C9g je Type-R?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2015 , 12:38  Naposledy upravil piskot dne 21.11.2015 , 14:43, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Kmóďa napsal:
Dobře,takže A6g i C9g se dostanou na nejvyšší kvalt do omezovače? Ten C9g je Type-R?

U A6G jsem to nezkoušel, ale myslím, že výkon na to má. Pro C9G tu najdeš video, kde má na tachometru tuším 235 km/h při cca. otáčkách nejvyššího výkonu.
Myslím, že nejen pro tyto motory platí, se dostaneš na maximálku ne při max. otáčkách, ale při otáčkách max. výkonu.
Jo, ten C9G není Type-R, je to normální 1.8 benzín.
offtopic Kdo holduje teorii, může si počíst...http://homen.vsb.cz/~s1i95/mvd/Moodle/2_4.pdf

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2015 , 13:22   Citovat  

piskot napsal:
U A6G jsem to nezkoušel, ale myslím, že výkon na to má. Pro C9G tu najdeš video, kde má na tachometru tuším 235 km/h při cca. otáčkách nejvyššího výkonu.
Myslím, že nejen pro tyto motory platí, se dostaneš na maximálku ne při max. otáčkách, ale při otáčkách max. výkonu.
Jo, ten C9G není Type-R, je to normální 1.8 benzín.
offtopic Kdo holduje teorii, může si počíst...

Když se podíváš na graf A7g s K24,je tam vidět,že ani 5ka nemá sílu aby brnkla o omezovač. Nevím jestli to tak je ve skutečnosti. Podle grafu u C9g 1.8 v rychlost 232 zařadíš 5ku a pokračuješ na 272 Velmi šťastný
Prostě tam chybí ukončení. Podle údajů které všude vidím,má ta 1.8 maximálku 215,takže podle toho grafu by se ani na 5ku nedostal přes 6,5 tisíce...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2015 , 14:45  Naposledy upravil piskot dne 21.11.2015 , 14:58, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Kmóďa napsal:
Když se podíváš na graf A7g s K24,je tam vidět,že ani 5ka nemá sílu aby brnkla o omezovač. Nevím jestli to tak je ve skutečnosti. Podle grafu u C9g 1.8 v rychlost 232 zařadíš 5ku a pokračuješ na 272 Velmi šťastný
Prostě tam chybí ukončení. Podle údajů které všude vidím,má ta 1.8 maximálku 215,takže podle toho grafu by se ani na 5ku nedostal přes 6,5 tisíce...

Myslím si, že nejsme ve při. Jsem to psal, že víc jak na max. výkon ti to nepojede.
Ty grafy jsou do omezovače, max. výkon je u A6G při 6300 ot./min, u C9G 6500 ot./min. Nedaří se mi dohledat to video, kde těch 235 km/h Civic Tourer jede...Smutný Bylo to v diskuzi k jednomu z článků na HondaClubu. To video je potvrzení správnosti grafu a schopnosti motoru R18 se k tomu max. výkonu dohrabat...Úsměv Že všude papírově udávají maximálku 215 km/h, to nevím proč...

spoon je teď offline  spoon
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2015 , 14:53   Citovat  

Kmoda: U A7g s K24 se na petku do omezovace dostanes..

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2015 , 15:44   Citovat  

piskot napsal:
Myslím si, že nejsme ve při. Jsem to psal, že víc jak na max. výkon ti to nepojede.
Ty grafy jsou do omezovače, max. výkon je u A6G při 6300 ot./min, u C9G 6500 ot./min. Nedaří se mi dohledat to video, kde těch 235 km/h Civic Tourer jede...Smutný Bylo to v diskuzi k jednomu z článků na HondaClubu. To video je potvrzení správnosti grafu a schopnosti motoru R18 se k tomu max. výkonu dohrabat...Úsměv Že všude papírově udávají maximálku 215 km/h, to nevím proč...

To video bych rád viděl,podle videí co jsem našel,podle údajů a grafů se tenhle Civic nedostane přes 220 km/h,prostě na to nemůže mít výkon podle mě s tím převodem...
Je tu nějaký majitel,který může potvrdit,že se ten Civic na 5ku v omezovači dostane na těch 230 km/h ? Mě se to zdá z říše snů...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2015 , 16:14   Citovat  

Střelec napsal:

Ohledně maximálek ... z grafu to jde +- vyčíst (snažil jsem se to tam dát celkem přesně, akorát tam chybí numerická hodnota v tabulce Mrk ). Na 2.0 mám dle TP 217 km/h nevím, jak to má 2.4, dal jsem to tam právě podle netu, kde jsem našel, že má 227 km/h.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2015 , 16:28   Citovat  

piskot napsal:
Pěkně prosím, co je to dynamický poloměr kol? Chápu, že v reálu auto pojede pomaleji, protože váha auta gumy deformuje, to je asi to, že rychloměr ukazuje víc než skutečnost, ale jak to chceš zohlednit do grafu...?

Asi takhle ... v těch tvojích diagramech tam tuším počítal s klasickým nezatíženým poloměrem - tzv. volný poloměr (ten je největší). Pak ještě existuje statický poloměr - zatíženo, ale nerotuje (nejmenší). A pak je ještě právě dynamický poloměr - zatíženo a rotuje (vlivem odstředivých sil je větší než statický) a s tímto dynamickým se právě počítá. Dá se vygooglovat kalkulátor dynamického poloměru pro danou pneu.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2015 , 16:44   Citovat  

piskot napsal:

Tak jasně, že jde jet více než udávanou maximální rychlostí, ale asi musel jet těch 235 km/h aspoň z mírného kopce nebo s větrem v zádech.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2015 , 16:55   Citovat  

spoon napsal:
Kmoda: U A7g s K24 se na petku do omezovace dostanes..

Je to možné ... stačí ti už jen 4 km/h vítr v zádech a jsi na omezovači, aspoň podle grafu ... A grafu taky nesmíš věřit na 100%. Jsou to jen teoretické hodnoty, které závisí na spoustě faktorů. Ale pro orientaci to stačí.

Každopádně díky za ohlas s reálnou zkušeností a porovnání s grafem je to dobrý .

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2015 , 22:40   Citovat  

Mara008 napsal:
Tak jasně, že jde jet více než udávanou maximální rychlostí, ale asi musel jet těch 235 km/h aspoň z mírného kopce nebo s větrem v zádech.

Já nevím, já fakt ty diskuze k článkům na HondaClubu budu muset projít, abych ten odkaz na video našel, kde ten Civic dává těch 235 km/h. A matně si vzpomínám, že tam ten dotyčný přesně tohle psal, že jel z mírného kopce, zda s větrem v zádech a na střeše měl roztaženou plachtu, to už si fakt nevybavuju...Úsměv Fakt je ten, že výpočtově ta rychlost téměř přesně odpovídá otáčkám max. výkonu. Na tytrubce jsem našel tudy odkaz dal 225 km//h.
Kdo si dá práci, tak podle toho odkazu, co jsem sem dal výše, lze poměrně přesně spočítat, jaký výkon je pro určité auto potřeba pro jakou rychlost...

spoon je teď offline  spoon
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2015 , 23:39   Citovat  

Mara008 napsal:
Je to možné ... stačí ti už jen 4 km/h vítr v zádech a jsi na omezovači, aspoň podle grafu ... A grafu taky nesmíš věřit na 100%. Jsou to jen teoretické hodnoty, které závisí na spoustě faktorů. Ale pro orientaci to stačí.

Každopádně díky za ohlas s reálnou zkušeností a porovnání s grafem je to dobrý .

Ja to nikterak nerozporuju,jen jsem reagoval na Kmodu,abych to potvrdil,na petku uz jsem na nej zazvonil 2x Velmi šťastný
Jestli casem vyplodis graf i pro 8g,budu rad.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2015 , 0:51   Citovat  

spoon napsal:
Ja to nikterak nerozporuju,jen jsem reagoval na Kmodu,abych to potvrdil,na petku uz jsem na nej zazvonil 2x Velmi šťastný
Jestli casem vyplodis graf i pro 8g,budu rad.

Už 2x jo ... kde tak lítáš Velmi šťastný ?

Graf pro A8G bych mohl, ale nedaří se mi najít kód převodovky natož převodové poměry ... A pak taky redline někde jsem našel 7000, 7100, 7500 a teď které teda? Velmi šťastný Hodila by se i max. rychlost. Pneu 225/50 R17?

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2015 , 9:57   Citovat  

piskot napsal:
Já nevím, já fakt ty diskuze k článkům na HondaClubu budu muset projít, abych ten odkaz na video našel, kde ten Civic dává těch 235 km/h. A matně si vzpomínám, že tam ten dotyčný přesně tohle psal, že jel z mírného kopce, zda s větrem v zádech a na střeše měl roztaženou plachtu, to už si fakt nevybavuju...Úsměv Fakt je ten, že výpočtově ta rychlost téměř přesně odpovídá otáčkám max. výkonu. Na tytrubce jsem našel tudy odkaz dal 225 km//h...

Jestli vyrobce udava Vmax 215, urcite mysli realnou rychlost a ne tu, co ukazuje tacho. Tech 225 z videa muze byt klidne tech 215 GPS. Stejne tak je kravina, jak tam pise 0-100 km/h za 9 sec., kdyz sam predvedl tuhle akceleraci za cca 11 vterin (0:09- 0:21). Civic neda realnych 100 km/h na dvojku, takze musi dat za 3 a jeste ji nechat zabrat.
Na druhou stranu vyrobce sice pravidelne precenuje udaje prave o akceleraci, zase ale casto podhodnoti prave Vmax. Pro A7G Tourer 2,2i-CTDi se treba udava 199 km/h, ja jsem si X-krat overil ustalenou jizdou s GPS 217 km/h, na ruznych dalnicnich usecich v DE a v obou smerech. Vlastne je to jedine auto, u ktereho jsem zkoumal maximalku Velmi šťastný
PS: fyzika, roztazena plachta s vetrem v zadech by pomohla teprve tehdy, kdyby byla rychlost vetru vyssi, nez aktualni rychlost. Pri rychlosti vetru nad 200 km/h bych osobne nevyjizdel Se stydím

Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord 2.0 114kW - Pilový diagram
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina